Raonic – Berdych 0:2 (kon.)
konec
Milos Raonic
Milos Raonic (1)
0
65 62  
Tomáš Berdych
Tomáš Berdych (3)
2
7 7  
Pátek 26.05.2017, 16:54ATP Lyon - Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes Lyon (antuka) • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké odpoledne, ve francouzském Lyonu probíhá poslední turnaj ATP před Roland Garros, jež začíná v Paříži již v neděli. V semifinále se utkají Miloš Raonic a Tomáš Berdych. Utkání odstartuje přibližně v 16:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Tomáš Berdych
    "Už se nesoustředím tolik na žebříček!" hlásí všude, kde se dá česká jednička. Jinými slovy – grandslamy! To je to hlavní, oč běží momentálně v kariéře rodáka z Valašského Meziříčí. Na tom posledním v Melbourne došel do třetího kola, kde jej ve třech setech smetl pozdější vítěz australského turnaje velké čtyřky Roger Federer ze Švýcarska.

    Před tím, který začíná v neděli, nepatří Berdych mezi největší favority. Sázková kancelář Tisport vypsala kurz na výhru českého tenisty pod Eiffelovkou 80:1. Tomášovi možná trošku ujíždí vlak. Mladí už k nikomu nepřistupují s takovým negativním respektem. Už nejdou na kurt vyjukaní. Už se nelekají toho, že jej můžou porazit.

    Ale i tak hráč ze srdce Evropy najal nového kouče Gorana Ivaniševiče. Člověk, jenž vyhrál Wimbledon 2001, když startoval na divokou kartu, se asi může vcítit do pocitů hráče v těch nejdůležitějších momentech. Jenže ve velkých zápasech zkrátka Berdych nadále tápe. Důkaz? Při čtvrtfinále miamské tisícovky se rozklepal při stavu 6:4 se servisem v zádech v tiebraku třetí sady. Soupeřem mu byl tehdy již zmiňovaný Federer.

    Ano, Berdych se (možná) narodil do špatné generace. O tom můžeme debatovat. Ale nemůžeme debatovat o tom, že mu chybí asi lepší psychika ve velkých duelech. Vždyť ty výkvy ve výkonech českého hráče s TOP tenisty a s hráči okolo TOP 30, jsou celkem markantní. Přitom Djokovič, Murray, Nadal, Federer. To jsou tenisté, kteří nezahrají dobře na grandslamu ve druhém kole, ale svůj nejlepší tenis zahrají třeba až ve čtvrtfinále. Byla to hlavně Djokovičova doména ještě před rokem, kdy kraloval mužskému tenisu.

    Suma sumárum – Raonič je hráčem, který dělal Berdychovi problémy i v době, kdy byl český hráč členem TOP 10. Karty jsou rozdány celkem jasně – Tomáš je outsiderem tohohle semifinále, ačkoliv včera předvedl s nepříjemným Francouzem Simonem vynikající výkon.
     
    Milos Raonic
    Kanaďan je rozhodně tenistou, který má potenciál k tomu aby vyhrál grandslam. Ostatně, loni hrál finále Wimbledonu s Murraym a trošku na něj asi padla nervozita. Výsledek 6:4, 7:6, 7:6 z pohledu aktuální světové jedničky přisoudil třetí grandslamovou trofej pro zmiňovaného Skota.

    Tady v Lyonu z toho byly dvě výhry 6:4, 6:3. Nejprve nad Istominem. Ano, to je ten, který vyřadil letos v Melbourne senzačně Djokoviče v pěti setech, ačkoliv prohrával 1:2. Poté porazil zámořský hráč Portugalce Eliase, což je klasický antukář, avšak až 125. hráč planety.

    Letos nechyběl Raonic v Austrálii na začátku roku, tam nestačil ve čtvrtfinále na Nadala ve třech setech. V tureckém Istanbulu podlehl ve čtvrtfinále Čiličovi ve dvou sadách. Naposledy v Římě prohrál se Zverevem, tedy s naturalizovaným Němcem, jenž později ve finále zdolal Djokoviče, o kterém již byla řeč.
     
    Vzájemné zápasy
    Je tomu osm dní, co se oba hráči střetli v Římě v osmifinále. Raonič porazil Berdych celkem bez problémů 6:3, 6:2. Jinak vede kanadský tenista nad českým hráčem ve vzájemné bilanci poměrem 5:3. Český hráč svého soupeře zdolal naposledy v Monte Carlu 2015, kdy Raonic vzdal za stavu 2:5 ze svého pohledu v první sadě. Poslední výhra dlouhodobé české jedničky nad finalistou loňského Wimbledonu (bez toho aniž by protivník skrečoval) se váže k Masters v Paříži v hale Bercy v roce 2013.
     
    18. května tohoto roku se v Římě oba hráči utkali naposledy. Tomáš Berdych uhrál na returnu pouze sedm fiftýnů. Ani jednou se při servisu Raoniče nešlo přes shodu, český tenista neměl ani jeden brejkbol.
     
    Miloš Raonic je tenistou, který má nejlepší kombinaci servis-mezihra. V Lyonu si ve dvou zápasech hlavní soutěže ztratil své podání jednou. Oproti tomu Tomáš Berdych si servis prohrál třikrát v zápase s Chungem, v duelu se Simonem nepřišel ani jeden brejk při podání české jedničky.
     
    V Paříži proběhl los Roland Garros. Tomáš Berdych nastoupí v prvním kole proti Němci Struffovi (47.). Potenciální soupeři pro českou jedničku v průběhu turnaje jsou následující:

    1. kolo Struff
    2. kolo Kačanov
    3. kolo Isner
    4. kolo Thiem
    Čtvrtfinále Djokovič (stejně jako loni)
    Semifinále Nadal
    Finále A. Murray
     
    Začátek dnešního druhého semifinále se zpozdí. V Lyonu ještě v prvním zápase o finále turnaje ATP 250 bojují domácí Tsonga a Gruzínec Basilašvili. První sadu vyhrál Francouz poměrem 6:2, v té druhé vede soupeř 3:2 s brejkem v zádech.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    Míček získává Raonic.
     
    30-0
    Míček získává Raonic.
     
    40-0
    Míček získává Raonic.
     
    1:0
    Po podání ven z kurtu si kandanský tenista vynutil bekhendem po lajně chybu soupeře do sítě.
     
    0-15
    Po prvním podání na téčko vidíme forhendový winner po pravé lajně.
     
    0-30
    Raonicova obrana nebyla špatná, Berdych byl aktivnější až kanadský tenista chyboval křižným forhendem do autu.
     
    15-30
    Vítězný return křížem!
     
    15-40
    Raonic returnoval na základní čáru, po bekhendovém čopu šel poté na síť ale Berdych prohazoval bekhendem po levé lajně.
     
    30-40
    K agresivnímu bekhendovém returnu po pravé lajně přidal Raonic křižný forhend po levé ruce Berdycha, následovala vynucená chyba za základní čáru.
     
    1:1
    Po podání ven z kurtu byl Berdych dvakrát agresivní z forhendové strany, Raonic přeriskoval forhend po pravé lajně, míček skončil za základní čárou.
     
    0-15
    Ihned po podání končí forhend Raonice z těžké pozice za základní čárou.
     
    15-15
    Nejprve Berdych po druhém podání returnoval bekhendem na základní čáru, poté přišel bekhend českého hráče do sítě při snaze o úder po levé lajně.
     
    30-15
    Přímý bod po servisu na tělo českého hráče!
     
    40-15
    Přímý bod po druhém podání na kříž, Čech returnoval forhendem za základní čáru.
     
    2:1
    Raonic servíruje variabilně a přímým bodem po podání na téčko ukončuje game!
     
    15-0
    Po forhendovém returnu po druhém podání následuje forhendový výhoz českého hráče za základní čáru.
     
    15-15
    Raonic četl dobře ten servis, ale i tak je z toho přímý bod po podání do středu kurtu.
     
    15-30
    Raonicova trpělivá hra byla typická pro tuto výměnu, ale chyběl tomu finální úder, kdy kanadský tenista poslal v jasné pozici forhendový volej do sítě.
     
    30-30
    Po forhendovém returnu křížem končí kotrabekhend českého hráče za základní čárou.
     
    30-40
    Zatím tak trošku souboj servisů, vidíme hodně přímých bodů, do výměn se prakticky nechodí.
     
    2:2
    Celkem dobrá obrana českého hráče, důležité bylo, že Berdych vrátil soupeřův forhend po levé lajně, výměnu poté český tenista získal pro Raonicove čopu z bekhendové strany do sítě.
     
    0-15
    Wow! Klobouk dolů, Berdych byl celou výměnu v obraně, Raonic jednoznačně aktivní, ale přišel bekhendový prohoz na levou lajnu.
     
    15-15
    Solidní return českého hráče do kolen soupeři, který se poté přesunul na síť, český hráč hrál bekhendem za základní čáru.
     
    30-15
    Přímý bod po podání ven z kurtu, Berdych returnoval do sítě.
     
    40-15
    Eso ven z kurtu. Skutečně ta kombinace servis-mezihra? Tu má Raonic skvělou!
     
    3:2
    Eso na boční lajnu ven z kurtu po druhém podání to potvrzuje! Raonic skutečně zlepšil svojí mezihru celkem znatelně.
     
    0-15
    Raonicovi pomohla páska po křižném úder, ale tím, že neukončil kanadský hráč boj forhendem po levé ruce soupeře, tak byl potrestaný křižným bekhendovým prohozem.
     
    0-30
    Myslím, že to druhé podání mělo určitou faleš, Raonic returnoval bekhendem do pravého koridoru pro debl.
     
    0-40
    Berdych vytasil přímý bod po podání ven z kurtu, český hráč krásně švihl pravou rukou.
     
    3:3
    Esem na kříž končí Berdych tento game!
     
    15-0
    Snad jsme neviděli výměnu přes devět úderů, Berdych returnoval forhendem po prvním podání za základní čáru.
     
    30-0
    Krásný kick při Raonicově prvním servisu ven z kurtu, forhendem křížem po levé ruce Berdycha si Kanaďan vynutil chybu soupeře do sítě.
     
    40-0
    Ihned po podání vidíme forhendový winner křížem po levé ruce Berdycha!
     
    4:3
    Raonic si pomohl servisem na kříž a kratším úderem za síť ukončil game!
     
    0-15
    Raonic byl pasivní, Berdych to vycítil a přidal z forhendu na razanci, aktivní hrou si poté vynutil chybu soupeře do sítě.
     
    0-30
    Přímý bod po podání ven z kurtu, Raonic returnoval křížem za základní čáru.
     
    15-30
    Raonic si pomohl returnem na základní čáru, přidal forhend po pravé lajně a s klidem zakončil výměnu stopvolejem z forhendové strany.
     
    30-30
    Agresivní forhendový return Raonice po druhém podání, kdy měl zámořský hráč měl hodně místa na první úder ve výměně a byla z too vynucená chyba do sítě.
     
    30-40
    Return Kanaďana nebyl o razanci, ale o technice a byl umístěný na pravou lajnu, ale Berdych ukázal skvělý přechod z obrany do útoku díky svému forhendu a soupeř chyboval bekhendem zcela mimo kurt.
     
    4:4
    Milos Raonic returnuje bekhendem do středu sítě po druhém podání.
     
    0-15
    Po křižném returnu českého hráče trefil kanadský soupeř nečistě svůj kontraforhend.
     
    15-15
    Druhý servis na téčko měl takový zvláštní odskok, Berdych přeriskoval forhendový return za základní čáru.
     
    30-15
    Vynikající servis na kříž, bylo to zřejmě eso o rychlosti 227 km/hod...
     
    40-15
    Eso na kříž! Jakmile Raonic trefí první servis, tak to má Berdych hodně složité.
     
    5:4
    Zase první servis a Berdych returnoval do sítě, Raonic je jeden game od výhry v prvním setu.
     
    0-15
    Přímý bod po podání ven z kurtu. Pokolikáté dnes jeden z tenistů nezreturnoval servis soupeře?
     
    0-30
    Prostě se nehraje, tenhle zápas může za takovéto situaci dojít třeba pouze do třech tiebraků...
     
    0-40
    Teď se hrálo, Berdych po podání na kříž si vynutil chybu soupeře do sítě po solidním forhendu z české strany.
     
    15-40
    Vítězný forhendový return po druhém podání, Berdych měl po své práce ruce hodně místa.
     
    30-40
    Vítězný forhendový return křížem, Raonic dobře pracoval tělem.
     
    40-40
    I bekhendový return a také forhend na základní čáru, to jsou dva údery, které měly délku a které přinesly bod Raonicovi po vynucené chybě soupeře za základní čáru.
     
    40-A
    Ale Berdychovi psal na big point forhend a důležité bylo, že český hráč udržel koncentraci, Raonic neměl moc šancí na brejkbol, respektive setbol.
     
    40-40
    Bekhendový return, který měl délku a šel křížem, ten dostal Berdycha do obrany a po křižném forhendu Raonice, který byl rychlý přišla vynucená chyba za základní čáru.
     
    A-40
    Naprostý klid Raonice v mezihře, dva forhendy, dobrá příprava útoku a poté moment překvapení pro Berdycha, kdy jej soupeř zaskočil krásně načasovaným kraťasem, setbol!
     
    40-40
    Teď má hra spád, hraje se asi nejlepší tenis první sady, Berdych byl aktivnější z forhendu, dostal soupeře do obrany a tohle si zasloužil.
     
    A-40
    Takhle to vypadá, když někdo použije při tenisu hlavu. Raonic si bekhendovým returnem záměrně přitáhl Berdycha k síti a poté jej prohodil po levé ruce českého hráče svým křižným bekhendem.
     
    40-40
    Eso ven z kurtu! To je věc koncentrace na setbol!
     
    A-40
    Raonic solidně returnoval křižým forhendem, ale Berdych ukázal solidní obranný úder po lajně, jenže soupeř mu hrál do kolen a přišel halfvolej za základní čáru.
     
    40-40
    Neskutečné! Po druhém podání měl Raonic na křižný forhendový return po levé ruce soupeře strašně místa, ale Berdych fantastickým obrannným bekhendem po levé lajně možná z dřepu odvrátil konec sady!
     
    40-A
    Raonic returnoval za základní čáru po prvním podání.
     
    40-40
    Vítězný bekhendový return po levé lajně, Berdych tam byl pozdě, jeho reakce byla o sekundu pomalejší a to rozhodlo!
     
    40-A
    Vynikající servis na kříž a poté vítězný křižný forhend po levé ruce soupeře.
     
    5:5
    První servis na kříž byl zahlášený jako aut, ale sudí šel překontrolovat stopu míčku. Je z toho eso a konec nejdelšího gamu zápasu! Tohle Berdychovi pomůže více než, kdyby vyhrál tuto hru čistým způsobem.
     
    15-0
    Po podání ven z kurtu zahrál Raonic forhendem po pravé lajně, Berdych riskoval kontrabekhendem, ale míček skončil v levém koridoru pro debl.
     
    15-15
    Obrovská razance z forhendu. Na tomhle Berdych postavil výměnu, soupeř rozhodl boj čopem od základní čáry do levého koridoru pro debl.
     
    30-15
    Raonic má pevné nervy! Eso na téčko!
     
    40-15
    To samé z druhé strany a přišlo mi, že ten servis byl hodně nečitelný.
     
    6:5
    Raonic dostal Berdycha prvním servisem ven z kurtu do obrany, ale český hráč nereturnoval vůbec špatně na základní čáru, ale pak se vyhodil bekhendem za základní čáru.
     
    0-15
    Byl to strašně krátký bekhendový return proti druhému servisu, Berdych trestal křižným forhendovým winnerem po pravé ruce soupeře.
     
    15-15
    Takový technický křižný return, který překvapil Berdycha, poté Raonic úderem po levé lajně zaznamenal vynucenou chybu svého soka.
     
    15-30
    Přímý bod po podání ven z kurtu, Raonic možná čekal servis na téčko.
     
    30-30
    Proti tomu forhendovému returnu do levé poloviny kurtu ještě šla najít odpověď, ale pak předvedl Raonic vynikající a hlavně dělový forhend z pohybu do pravé poloviny kurtu a Berdych zaznamenal vynucenou chybu do sítě.
     
    30-40
    Fantastická obrana Raonice, ale pochvalu zaslouží i Berdych, protože udržel koncentraci a po aktivní hře nevypnul při forhendovém voleji.
     
    6:6
    Skvěle! Berdych se dobře bránil bekhendem po levé lajně proti dobrému forhendovému returnu soupeře, přidal křižný bekhend po levé ruce Raonice, z čehož plynula vynucená chyba tenisty na returnu. Je tady zkrácená hra první sady!
     
    1-0
    Berdych returnoval bekhenem do sítě po druhém podání při snaze o úder po levé ruce soupeře.
     
    2-0
    Šikovně to zahrál Raonic na returnu. Ten return do kolen soupeře měl hlavu a patu a ukázala se herní inteligence Kanaďana, Berddych se vyhodil forhendem za základní čáru.
     
    2-1
    Tomáš Berdych se hrnul na síť, Raonic se nedostal vůbec k ničemu, pouze k forhendovému prohozu do pravého koridoru pro debl.
     
    3-1
    Berdych to měl výborně rozehrané, ale klidný Raonic ukázal, jak herně roste, pomohl si forhendem křížem, dalším forhendem si vynutil chybu soupeře do koridoru pro debl.
     
    3-2
    Forhendový return po druhém podání přistál na základní čáře, Raonic chyboval z těžké pozice forhendem za základní čáru.
     
    3-3
    Až moc chtěl urvat Raonic tento bod a přeriskoval svůj forhendový return po pravé ruce soupeře, míček končí v autu.
     
    3-4
    Další přeriskovaný forhendový return a teď byl znovu Raonic po druhém podání přemotivovaný.
     
    4-4
    Tohle přesně dělí Berdycha od té absolutní světové špičky, křižný return vynikající, první forhend taktéž, ale pak forhend do sítě, přitom český hráč měl jasnou převahu ve výměně.
     
    5-4
    Eso na téčko dostává Raonice blíže k zisku první sady!
     
    5-5
    Teď je Raonic nulový returnu, zase vyhodil forhendový return, tentokráte po prvním podání.
     
    5-6
    Esem se Berdych dostává k setbolu!
     
    6:7
    Tomáš Berdych bere první sadu! Nerozhodila jej v poslední výměně úvodního dějství páska, hrálo se po druhém podání, Raonic ukončil první set forhendem od základní čáry do sítě v době, kdy soupeř byl na síti.
     
    0-15
    Míček získává Berdych.
     
    0-30
    Raonic returnoval bekhendem do sítě.
     
    0-40
    Po podání do bekhendu zahrál Berdych forhendový winner po pravé lajně.
     
    0:1
    Eso ven z kurtu, takže konec prvního gamu druhé sady!
     
    15-0
    Berdych byl aktivní, ale jeho hře chyběl finální úder až přišel forhend českého hráče za základní čáru.
     
    30-0
    Eso na téčko!
     
    30-15
    Raonic si sice pomohl servisem, ale jeho kraťas neměl délku, Berdych zakončil výměnu bekhendovým winnerem kros.
     
    40-15
    Eso na kříž, opět z levé strany. Raonicovi bude těžké sebrat servis, ačkoliv se hraje na antuce.
     
    1:1
    Solidní bekhendový return (na to jaký to byl servis soupeře), ale Raonic ukončil game forhendovým winnerem kros po levé ruce Berdycha!
     
    0-15
    Krásný kontraforhend českého hráče po podání ven z kurtu znamená vítězný úder Tomáše Berdycha!
     
    15-15
    Vítězný forhendový return po pravé ruce soupeře, přesně tohle rozhodlo výměnu po druhém podání.
     
    30-15
    Raonicovi pomohla páska, pak se v celé kráse ukázal jeho agresivní a ačkoliv tím druhým forhendem trefil Raonic prostor, kde stál soupeř, tak Berdych hrál bekhendem do sítě.
     
    40-15
    Zase strašně místa měl Raonic na return, udělal si prostor, možná dobře pracoval tělem, každopádně vítězný forhendový return křížem po levé ruce Berdycha, takže dva brejkboly!
     
    2:1
    Raonic skvěle četl servis ven z kurtu a forhendovým returnem kros si vynutil chybu Berdycha do sítě od základní čáry. První brejk zápasu!
     
    15-0
    Přímý bod po podání na kříž, brejk je přesně věc, kterou se Raonic musí uklidnit!
     
    30-0
    Přímý bod po druhém podání na kříž, tohle je strašně těžké pro Berdycha! Ten švih Raonice pravou rukou byl vynikající!
     
    40-0
    Eso ven z kurtu z prvního servisu, takže tři gemboly!
     
    3:1
    Já mám pocit, že lépe to odservírovat nešlo. Esem na téčko končí Raonic tento game!
     
    0-15
    Raonic přeriskoval forhendový return po levé ruce soupeře, míček končí v autu.
     
    15-15
    Hlavní atribut Raonice zněl – agresivní forhendový return a poté dobrá rotace tohoto kraťasu, následoval úder českého hráče do levého koridoru pro debl.
     
    15-30
    Aktivní hra českého hráče, dobrá koncentrace Berdycha a nakonec bekhend Raonice z těžké pozice od základní čáry do sítě.
     
    15-40
    Raonic riskuje na returnu, co to dá. Jeho bekhendový return skončil v síti.
     
    3:2
    Krátký return Raonice si vyžádal bekhendový winner po pravé ruce kanadského hráče.
     
    0-15
    Berdych byl naprosto klidný v té výměně od základní čáry, netlačil na pilu, ani nijak nepřidal na razanci, přesto Raonic rozhodl taktický boj křižným forhendem po pravé ruce soupeře do autu.
     
    0-30
    Bekhend Raonice měl délku, pak přišly dva forhendy zamořského hráče, přičemž, ten který měl skončit na pravé lajně, ten skončil v autu.
     
    15-30
    Eso ven z kurtu, Berdych jen zůstal stát, ale s tímhle nešlo nic dělat!
     
    15-40
    Páska posílá druhý servis směrem ven z kurtu do autu, z čehož rezultuje dvojchyba kanadského hráče. Tím pádem dva brejkboly!
     
    3:3
    Berdych si strašně věřil po druhém podání a křižným forhendovým returnem si vynutil chybu soupeře do koridoru pro debl po své levé ruce. Brejk s obrovskou hodnotou a český hráč je zpět ve druhé sadě!
     
    0-15
    Raonic ten bekhendový return po druhém podání trefil nečistě, Berdych si křižným forhendem po pravé ruce soupeře vynutil chybu svého soka od základní čáry z forhendu do sítě.
     
    15-15
    Po podání ven z kurtu zahrál Berdych forhendem do levé poloviny kurtu, Raonic je docela se štěstím prohodil forhendem umístěným na pravou boční lajnu.
     
    15-30
    Eso!
     
    15-40
    Strašně špatně zvolil Raonic první úder ve výměně, a tak forhendový return přistál v síti, přitom tam měl jednoznačně použít bekhend.
     
    3:4
    Po podání stačil Berdychovi jeden úder do levé poloviny kurtu a s klidem zahraný stopvolej k ukončení gamu!
     
    0-15
    Po podání ven z kurtu přichází nečistý forhend kanadského hráče.
     
    15-15
    Po servisu na tělo rozhodl Raonic výměnu forhendovým winnerem do levé poloviny kurtu, do protipohybu soupeře, byl to úder hraný před téčkem.
     
    30-15
    Servis na tělo, k tomu jeden forhend a snadná smeč po dopadu, Raonic vede v tomto gamu!
     
    30-30
    Druhý servis ven z kurtu končí v prostoru pro debl, Raonic skutečně tenhle zápas nemusí vyhrát.
     
    30-40
    Po druhém podání na kříž chybuje Raonic forhendem do autu, je tady brejkbol na 5:3!
     
    40-40
    Po druhém podání na kříž rozhodl Raonic výměnu křižným forhendem po levé ruce soupeře, byl to zřejmě winner.
     
    A-40
    Přímý bod po podání do forhendu Berdycha, který returnoval do sítě po prvním servisu.
     
    40-40
    Dvě dvojchyby v gamu mohou stát Raonice tohle semifinále...
     
    A-40
    Vynikající servis na kříž a poté smeč po dopadu do levé poloviny kurtu. Berdych nemá daleko k výhře nad Raonicem.
     
    4:4
    Po druhém podání byl Raonic aktivnější a forhendem po pravé lajně zaznamenal to, co potřeboval, tedy konec gamu a vynucenou chybu soupeře do sítě.
     
    0-15
    Krátký souboj bekhendů po druhém podání zakončil Raonic výhozem za základní čáru.
     
    0-30
    Přímý bod po servisu na boční lajnu, Raonic returnoval do sítě.
     
    0-40
    To zcela samé z druhé strany a Berdych má tři gemboly na 5:4.
     
    4:5
    A teď přímý bod po servisu na kříž, kdy kanadský hráč returnoval za základní čáru. Berdych je blízko od výhry nad Raonicem. Stačí čtyři míče a je hotovo!
     
    15-0
    Po podání ven z kurtu zahrál Raonic forhendový winner po pravé ruce soupeře.
     
    30-0
    Eso na téčko z prvního servisu!
     
    30-15
    Po podání končí forhend Raonice od základní čáry v síti při snaze o úder po pravé lajně.
     
    40-15
    Eso ven z kurtu, taktéž z prvního podání, takže dva gemboly!
     
    5:5
    Po druhém podání na téčko umístil Raonic svůj forhendový winner na levou lajnu a tenhle zápas pokračuje, Berdych se nedostal k mečbolu!
     
    15-0
    Po druhém podání do forhendu soupeře poslal Berdych křižný forhend do pravého koridoru pro debl.
     
    30-0
    Tři údery Raoniče a poté se Berdych vyhodil, načež si pořádně od plic zanadával.
     
    30-15
    Krása! Po prvním podání na téčko zahrál český tenista forhendový winner křížem po levé ruce soupeře.
     
    30-30
    Přímý bod po servisu na téčko, kdy Raonic returnoval za základní čáru.
     
    30-40
    Berdych byl aktivnější po podání ven z kurtu, kdy hrál forhendem do pravé poloviny kurtu, Raonic kontroval bekhendem do levého koridoru pro debl.
     
    5:6
    Eso ven z kurtu znamená, že Berdych má pojištěný tiebrak druhé sady a v příštím gamu může ukončit duelu na returnu.
     
    15-0
    Eso ven z kurtu, Raonic podává na udržení se v zápase.
     
    15-15
    Po podání ven z kurtu skončil bekhendový čop kanadského hráče v síti.
     
    15-30
    Po podání ven z kurtu hrál Raonic forhendem po pravé lajně, ale Berdych vytasil vynikající kontrabekhend po levé lajně ze svého pohledu. Winner!
     
    30-30
    Po podání na kříž rozhodl Raonic výměnu forhendovým winnerem po pravé ruce Berdycha!
     
    40-30
    Přímý bod po podání na kříž.
     
    6:6
    Eso na téčko znamená, že uvidíme tiebrak, ačkoliv byl Berdych dva míče od výhry v tomto gamu.
     
    0-1
    Bekhendovým returnem do pravého koridoru pro debl po druhém podání začíná Raonic tento důležitý tiebrak!
     
    0-2
    Už ten return českého hráče byl vynikající, Raonic se dostal z obrany, byl na síti, ale Berdych prohazoval křižným bekhendem po levé ruce soupeře.
     
    0-3
    Return na základní čáru a k tomu forhendový winner křížem po levé ruce Raonice. Teď jde o to aby to Berdych ustál v hlavě!
     
    0-4
    Eso ven z kurtu!
     
    1-4
    Vynikající servis ven z kurtu, ale Berdych hrál forhendem do pásky a ta poslala úder českého hráče do autu.
     
    1-5
    Servis ven z kurtu a posléze Raonic pokazil halfvolej úderem do levého koridoru pro debl. Teď je to pouze o hlavě Berdycha!
     
    2-5
    Přímý bod po podání na téčko, Berdych returnoval do sítě.
     
    2-6
    Eso na téčko, čtyři mečboly pro Tomáše Berdycha!
     
    6:7
    V poslední výměně zápasu si Berdych pomohl forhendem po pravé lajně, na síti zachoval zcela chladnou hlavu, byl klidný a asi druhým volejem ukončil zápas! Velké vítězství Tomáše Berdycha je tady! To vítězství, na které česká jednička čekala snad celou věčnost...
     
    Konec zápasu
     
    Tomáš Berdych to dokázal! Tohle vítězství mu dodá sebevědomí před Roland Garros, které startuje v neděli. Najednou český hráč ví, že opravdu může porazit velkého hráče. A tím Raonič bezesporu. Česká jednička předvedla vynikající výkon, byla maximálně koncentrovaná od prvního balonu přes poslední výměnu duelu. A zaslouží určitě pochvalu. Ve finále ji tak čeká souboj s domácím Tsongou. (19:03:25)

    Vít Muzikář

    Čas utkání: 1:49

    2. set: 0:51

    Raonic Berdych
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    33 78 81 40
    Nejdelší série získaných bodů
    8 8 7 5
    Setboly
    0 3 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:17 0:28 0:37 0:12
    Esa **
    9 17 9 5
    Dvojchyby **
    3 3 0 0
    Udržená podání
    5 / 6
    83 %
    11 / 12
    92 %
    11 / 12
    92 %
    5 / 6
    83 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 2
    50 %
    1 / 2
    50 %
    3 / 4
    75 %
    0 / 1
    0 %
    Body při vlastním podání
    24 / 39
    62 %
    52 / 73
    71 %
    60 / 86
    70 %
    25 / 34
    74 %
    Body po 1. podání *
    37 / 45
    82 %
    42 / 54
    78 %
    Body po 2. podání *
    15 / 28
    54 %
    18 / 32
    56 %
    Úspěšnost 1. podání *
    62 %
    63 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    1 / 1
    100 %
    1 / 4
    25 %
    1 / 2
    50 %
    1 / 2
    50 %
    Body při soupeřově podání
    9 / 34
    26 %
    26 / 86
    30 %
    21 / 73
    29 %
    15 / 39
    38 %
    Body po příjmu 1. podání *
    12 / 54
    22 %
    8 / 45
    18 %
    Body po příjmu 2. podání *
    14 / 32
    44 %
    13 / 28
    46 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Milos Raonic
    Stát: Kanada
    Datum narození: 27.12.1990
    Věk: 33 let
    Držení: pravák
    Výška: 196 cm
    Váha: 90 kg
    Nasazení: 1

    Tomáš Berdych
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 17.09.1985
    Věk: 38 let
    Držení: pravák
    Výška: 196 cm
    Váha: 91 kg
    Nasazení: 3
    bahis siteleri