Hongkong – Kajmanské ostrovy 3:4 (0:1 po s.s.) | Arménie – Haiti 0:1 (kon.) | Portugalsko – Švýcarsko 3:5 (kon.)
Finsko – Kanada 1:7 (kon.) | USA – Česko 3:2 (1:0 po s.s.) | Libanon – Bermudy 2:3 (kon.)
Slovensko – Řecko 3:1 (kon.)
konec
Portugalsko
3:5 (3:1, 0:3, 0:1)
Švýcarsko
Sobota 03.06.2017, 11:30Mistrovství světa mužů • Skupina A2
     
    44:13
    Sotva se Portugalci vrátili aspoň do čtyř, hned jim zase hráč z plochy ubude. Rozhodčí totiž posílá na trestnou lavici Briana Creadora, který ještě nelibě zamával fanouškům soupeře na tribunu. Inkasuje 5 minut + do konce utkání za bodnutí koncem hole.
     
    43:00
    Dobrá rána od modré čáry, kterou musel Cruz likvidovat lapačkou. Pak si navíc připsal zásah betonem, protože se dvojice švýcarských útočníků dostala k dorážkám.
     
    42:33
    Portugalci zbytečně faulují a půjdou dnes podruhé do tří. Tentokrát to je Dustin MacBeth za sekání.
     
    41:29
    Uvidíme ještě minimálně jeden trest. Rozhodčí vylučuje hokejbalistu Portugalska Ryana Leala, který odchází na trestnou lavici za podražení. Takže přesilovková šance pro Švýcarsko.
     
    37:40
    Tyčka zazvonila za zády brankář Cruze. Opět se tak stalo poté, co se jeden ze Švýcarů pořádně napřáhl na modré čáře.
     
    36:11
    Navíc je tu pro Portugalce další nepříjemnost. Rozhodčí jednoho z nich posílá za katr kvůli držení protihráče. Jedná se o Cerqueiru.
     
    35:29
    Krásná švýcarská kombinace, která však neskončila brankou. Přečíslení dva na jednoho chtěl střelou z první vyřešit Schildknecht, jenže míček se mu zamotal mezi nohama a bylo po šanci.
     
    31:59
    Ve stejném čase vyloučeni dva hráči. Ze strany Švýcarska Lukas Stäheli dostává trest za hrubost, stejným prohřeškem se provinil také Portugalec Pontes. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
    31:29 Y. MÜLLER - 3:5
     
    31:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jenže ani výměna brankářů Portugalsku nepomohla. Ještě si gólman Cruz ani nesáhl na míček a už inkasoval. Krásnou střelu z prostoru za levým kruhem vyslal směr brankoviště hokejbalista jménem YANICK MÜLLER. Ten může děkovat i Mermoudovi za krásnou přihrávku. Teď to bude mít Portugalsko hodně složité. Asistence: Alexandre Mermoud.
     
    30:01
    Portugalsko vystřídalo brankáře. Místo Madeirose se mezi tři tyče postavil Cruz.
    26:02 STERCHI - 3:4
     
    26:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A po pár vteřinách je Švýcarsko dokonce ve vedení! Tak to je tedy obrat. Portugalsko teď vypadá hodně zaskočeně a není schopno reagovat na útočné výpady soupeře. Míčku si jako první na brankovišti všiml YANNICK STERCHI, který ho dorazil do sítě. Asistence: Ives Stucki.
    25:46 DÖBELI - 3:3
     
    25:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je opravdu upřímná radost. Přál bych vám slyšet švýcarský jásot pod námi ve chvíli, kdy se mužstvo v červeném dočkalo vyrovnání. Nutno podotknout, že naprosto zaslouženě, protože Švýcaři od začátku druhé části předvádí daleko aktivnější hokejbal a snaží se co nejvíce míčků tlačit směrem na branku. Autorem vyrovnávací trefy je PATRIC DÖBELI. Asistence: Alession Faina, Marc Aegerter.
     
    22:39
    Pozor, Medeiros má nějaké zdravotní komplikace. Nejspíše si ublížil při již zmiňovaném skoku. Snad bude v pořádku a bude moci pokračovat v zápase.
     
    20:25
    Tak se na to podívejme. Švýcarsko hraje daleko lépe při vlastním oslabení než ve hře pět na pět. Teď dvojice hráčů v červeném zase Portugalce přečíslila. Málem z toho bylo pro domácí celek neštěstí.
     
    19:27
    Rozhodčí dnes tresty rozhodně nešetří. Znovu posílá za katr jednoho ze Švýcarů, a to za napadení. Opět je to Thomas Hohl.
    17:42 PAULÍK - 3:2
     
    17:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jedna chybička a rázem má zápas jiný průběh. Portugalsko ještě hrálo klasickou přesilovku v pěti proti čtyřem, přesto v této dobré výhodě samo inkasovalo. Do samostatného úniku na branku totiž všem obránců v zeleném dresu uprchl pod horní tyčku zakončující MÁRIO PAULÍK. Ten dostal pěknou přihrávku od Stuckiho a zbytek už s klidem udělal sám. Asistence: Ives Stucki.
     
    16:31
    Portugalci budou hrát přesilovku pět na tři! Za katr je totiž odeslán Thomas Hohl, který bude doufat, že jeho spoluhráči těžké oslabení zvládnou.
     
    15:33
    Rozhodčí ukazuje, že se chystá vylučovat. Na trestnou lavici už odchází Paulík, jenž se provinil vysokou holí.
    14:58 STÄHELI - 3:1
     
    14:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak tomuhle přesně se říká gól do kabiny. Švýcaři tlačili na branku Portugalska tak dlouho, dokud se neprosadili. A trpělivost se vyplatila, protože už to je opět jen o dva góly, tato trefa může hostům napomoci hlavně po psychické stránce. Pěknou střelou z prostoru mezi kruhy se prezentoval LUKAS STÄHELI, který rozradostnil nejen střídačku, ale také část publika v hale. Asistence: Yanick Müller, Marc Müller.
     
    13:35
    Teď měl brankář Meideiros co dělat, aby neinkasoval. Hned trojice hráčů Švýcarska se snažila někde mezi jeho betony najít míček a popostrčit ho za brankovou čáru. Jenže opět marně. Portugalský gólman působí jako neprůstřelná zeď.
     
    13:08
    Chystá se v této části utkání ještě jedno vyloučení. Dvě minuty za napadení dostane Portugalec Eric Camarra a Švýcarsko má možnost před odchodem do kabin vylepšit skóre.
     
    09:26
    A další výborný zákrok Medeirose, tentokrát musel roztáhnout betony podél brankové čáry, aby zabránil pohromě.
    08:40
     
    08:40
    Už to skoro vypadalo, že míček přešel brankovou čáru portugalské klece, ale nebylo tomu tak. I když se Švýcaři radovali, nakonec se jednalo jen o pravou tyčku.
     
    08:14
    Přesilovou hru si zahrají také hokejbalisté Švýcarska. Justin Cabral totiž inkasuje dvě minuty za podražení a oslabuje tak svůj tým.
    07:52 DAVID - 3:0
     
    07:52
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalská estráda pokračuje. Tohle už je třetí míček v brance Švýcarů během několika málo okamžiků a hráči z Pyrenejského poloostrova slaví. Další povedená a rozhodně ne náhodně sehraná akce. MATTHEW DAVID si připsal druhou branku v duelu poté, co na brankovišti krásně přesměroval Cabralovo zakončení. Asistence: Justin Cabral, Adam Carreira.
    04:34 CERQUEIRA - 2:0
     
    04:34
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Trvalo to jen pár vteřin a Portugalsko už vede o dva zásahy. Švýcarsko bylo po první inkasované brance očividně rozhozené. A toho domácí celek výborně využil. CHRIS CERQUEIRA prohodil bekhendovou tečí vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Sidlera. Teď bude pro Švýcary hodně důležité, aby se dostali zpět do psychické pohody. Asistence: Adam Carreira.
    04:14 DAVID - 1:0
     
    04:14
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hokejbalová akce jako z učebnice. Portugalci výborně sehráli svou přesilovku a mohou tak slavit úvodní branku tohoto utkání. Z pravé strany útočného pásma dostal luxusní přihrávku na střelu z první autor gólu MATTHEW DAVID, který vůbec nezaváhal. Asistence: Justin Cabral, Eric Camara.
     
    03:10
    Bude se poprvé v tomto zápase vylučovat. Na trestnou lavici si odchází sednout hrát Šýcarska Mermoud Alxandre, který za brankou soupeře tvrdě narazil na mantinel. Ten měl co dělat, aby se zvedl a odešel po svých. Mermoud dostane dvě minuty za vražení na hrazení a k tomu 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. David (J. Cabral, Camara), 5. Cerqueira (Carreira), 8. David (Cabral, Carreira) – 15. Stäheli (Y. Müller, M. Müller), 18. Paulík (Stucki), 26. Döbeli (Faina, Aegerter), 27. Sterchi (Stucki), 32. Müller (Mermoud)


    Portugalsko: Medeiros (31. Cruz) – Aragao, Carreira, Cerqueira, B. Creador, C. Creador, R. Leal, Queiroga, Rocha – Cabral, Cabral, Camara, David, Gallant, Goncalves, M. Leal, Macbeth, Pires, Pontes, Senra
    Švýcarsko: Sidler, (Brodard, Leuenberger) – Aegerter, Däppen, Hohl, Huber, Köhler, Mermoud, Müller, Stäheli, Blätter, Bohnenblust, Döbeli, Fauna, Kummer, Mellimger, Müler, Paulík, Röthilsberger, Schildknecht, Sterchi, Stucki

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo
    bahis siteleri