Veszprém – Barca 34:30 (kon.) | PSG HB – Vardar Skopje 23:24 (kon.)
konec
Telekom Veszprém
34:30 (18:17)
Barca
Neděle 04.06.2017, 15:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem (Německo) • Liga mistrů - Final Four • O 3.–4. místo
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu vše. Vy si rozhodně nenechte ujít finále Final4 mezi Paris Saint-Germain a Vardarem Skopje, které startuje v 18:00 hod. a které Vám samozřejmě také poskytneme v textovém online přenosu. Těším se na Vás zase někdy příště, na počtenou! (17:08:32)
     
    Filip Jícha, hájící barvy Barcelony, tak v letošním ročníku Ligy mistrů zůstává bez medaile, neboť FC Barcelona Lassa končí na nepopulárním čtvrtém místě.

    Naopak Telekom Veszprém končí na třetím místě a jeho hráči tak mohou obdržet bronzové medaile! Ty si však na krk budou moci pověsit s největší pravděpodobností až při slavnostním zakončení Final4 po finálovém zápase.

    Všichni hráči, kteří se zúčastnili duelu o 3. místo získávají pamětní mince od jednoho z představitelů EHF.
     
    Statistiky zápasu:

    Nejlepší střelci: Pálmarsson 8, Lékai, Ugalde García a Nagy po 6 – N'guessan 6, Rivera 5/1, Entrerríos 5.
    Střely celkem: 44-45.
    Střely na branku: 40-41.
    Sedmimetrové hody: 1/1-3/1.
    Vyloučení: 3-2.
    Žluté karty: 3-2.
    Červené karty: 0-0.
     
    Ve druhém poločase to byl znovu Veszprém, který se velmi brzy dostal do vedení. Toto lehké vedení se Barceloně ještě podařilo stáhnout. To následující, které se začalo tvořit už o dvě minuty později, už ale španělský celek nedokázal dotáhnout. Od poloviny druhého půle se držel Veszprém ve vedení přibližně o čtyři branky, které také nakonec platilo i po závěrečném hvizdu.
     
    Konec zápasu. (34:30)
     
    60
    Hráči Veszprému se s míčem nikam nehrnou a začínaují se patnáct sekund před koncem zápasu na hrací ploše i na lavičce radostně objímat. (34:30)
    60
    Entrerríos došel s míčem z pravé spojky bez problému na střed brankoviště a ještě kosmeticky upravuje konečné skóre. (34:30)
     
    60
    Probíhá poslední minuta druhého poločasu. (34:29)
    59
    Zápas se snaží zdramatizovat ještě Ariño, který přidává devětadvacátou branku Barcelony. (34:29)
    58
    Naopak na druhé straně hrací plochy se dokázal prosadit opětovně Pálmarsson. Po této trefě už fanoušci Veszprému už slaví v hledišti výhru. (34:28)
     
    58
    Jenže střela Katalánců směřovala pouze vedle brány. Z celé akce Barcelony tak sešlo. (33:28)
     
    57
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Barcelony. (33:28)
     
    57
    Toho využívá trenér Barcelony k oddechovému času. Sám jistě ví, že je to jedna z důležitých a možných situací, kdy může jeho celek se skóre ještě něco důležitého udělat. (33:28)
     
    57
    Nagy (VES) se proviňuje druhým vyloučením v zápase. Barcelona tak dostává ještě šanci na obrat skóre, který není nemožný. (33:28)
     
    57
    Tak nakonec přeci jen Pálmarsson zakončoval. Tentokrát už to bylo bez faulů a navíc doputoval míč do brány soupeře. (33:28)
     
    57
    Pálarsson se ocitl znovu ve střelecké pozici, tentokrát si přál odpískání sedmimetrového hodu za faul na svou osobu, ale rozhodčí si stáli za svým rozhodnutím o volném hodu. (32:28)
    56
    Na druhé straně hrací plochy získal míč Entrerríos, který se s míčem nikterak nerozpakoval a poslal ho střelou o zem za záda Miklera. (32:28)
    56
    Neuvěřitelnou kulišárnu předvedl Pálmarsson, který nejprve předstíral přihrávku, jenže míč si stáhl zpět a sám proběhl až k brankovišti, ze kterého se nemýlil. (32:27)

    Josef Cestr

    Telekom Veszprém: Mikler, Alilović – Iváncsik, Ilić, Pálmarsson, Gajić, Nilsson, Nagy, Ugalde García, Marguč, Rodríguez Vaquero, Ancsin, Terzić, Blagontišek, Sulić, Lékai.
    Barca: Vargas, Ristovski – Nøddesbo, Tomás, Entrerríos, Sorhaindo, Ariño, Rivera, N'guessan, Syprzak, Mem, Morros, Saubich, Jícha, Jallouz, Lazarov.

    Rozhodčí: Matija Gubica, Boris Milošević (oba CRO)