Veszprém – Barca 34:30 (kon.) | PSG HB – Vardar Skopje 23:24 (kon.)
konec
Telekom Veszprém
34:30 (18:17)
Barca
Neděle 04.06.2017, 15:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem (Německo) • Liga mistrů - Final Four • O 3.–4. místo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
     
    Přeji příjemné odpoledne všem házenkářským nadšencům! Final4 házenkářské Ligy mistrů dopělo do své finální fáze, ve kterém se dozvíme konečná pořadí všech nejlepších čtyř celků ročníku 2016/2017. Souboj o 3. místo svede maďarský celek Telekom Veszprém proti španělskému celku FC Barcelona Lassa, ve kterém najdeme českou stopu. Zápas se odehraje od 15:15 hod. v LANXESS areně, která se nachází v německém městě Kolín nad Rýnem.
    LANXESS arena, která tento víkend hostí Final4


    Zdroj: www.lanxess.com
     
    Telekom Veszprém

    Maďarský celek se do Final Four probojoval již počtvrté v řadě, přičemž v prvních dvou účastech pokaždé těsně před branami kolínských bojů vyřadil Paris Saint-Germain a v posledních dvou letech pak shodně prohrál až ve finálovém souboji.

    Letošní pouť Ligou mistrů Veszprém zahájil třetím místem v základní skupině A, kde nestačil pouze na Barcelonu a již zmiňovaným PSG. Ve vyřazovacích bojích pak maďarský tým nepoznal hořkost porážky, když shodně dvakrát porazil Záhřeb a Montpellier.

    Ovšem v semifinálových bojích pocítil Veszprém už hořkost porážky, a to právě s Pařížany. Ačkoli to byl velmi napínavý duel, o jednu branku přeci jen vyhrálo PSG, které si zahraje finále Final4. Naopak na maďarský celek čeká zápas o bronzové medaile.
     
    FC Barcelona Lassa

    Barcelona do letošního finálového turnaje vstupovala v roli osminásobného vítěze soutěže.

    Katalánci ovládli skupinu A, když ve čtrnácti utkáních ztratili jediné body prohrou v Paříži a remízou v Kielu. Tím si zajistili účast přímo ve čtvrtfinále soutěže, kde dokázali otočit nepříznivý vývoj souboje s Kielem (prohra 26:28 venku) a po domácí výhře 23:18 mohli slavit šestou účast ve Final Four.

    Jak už bylo naznačeno, za Barcelonu nastupuje i Filip Jícha a určitě by nemělo zaniknout, že česká spojka je se svým někdejším spoluhráčem z Kielu Momirem Ilićem, momentálně hájícím barvy Veszprému, nejlepším střelcem historie Final Four. Blíže k samostatnému vedení ale přeci jen má Srb, neboť Jícha kvůli dlouhodobým zdravotním potížím pomáhá Barceloně zejména v defenzivě a tu Španělé mají skutečně výstavní.

    Právě Filip Jícha pomohl v semifinálové bitvě své Barceloně jednou vstřelenou brankou, ovšem na vítězství to nestačilo. Vardar Skopje ve strhujícím finiši zápasu strhl definitivně vítězství na svou stranu. Pro Barcelonu je letošní neúčast ve finále Final4 velkým zklamáním, ale o motivaci zisku aspoň bronzových medailí snad není potřeba spekulovat.
     
    Rozhodčími tohoto střetnutí je chorvatská dvojice Matija Gubica a Boris Milošević.
     
    Úvodní sestavy:

    Telekom Veszprém: Mikler, Alilović – Iváncsik, Ilić, Pálmarsson, Gajić, Nilsson, Nagy, Ugalde García, Marguč, Rodríguez Vaquero, Ancsin, Terzić, Blagontišek, Sulić, Lékai.

    FC Barcelona Lassa: Vargas, Ristovski – Nøddesbo, Tomás, Entrerríos, Sorhaindo, Ariño, Rivera, N'guessan, Syprzak, Mem, Morros, Saubich, Jícha, Jallouz, Lazarov.

    Rozhodčí: Matija Gubica, Boris Milošević (oba CRO).
     
    Hrací plocha je vyprázdněna. Čeká se na nástup účastníků dnešního střetnutí o 3. místo.
     
    Ještě předtím ale probíhá světelná show, kterou si organizátoři připravili. Do tohoto vystoupení jsou zapojeni i diváci skrze instrukce na multimediální kostce.
    Náhled na světelnou show

     
    Jako první na hrací plochu vchází rozhodčí.
     
    Těsně po nich už vbíhají hráči Veszprému, kteří jsou hlasatelem jednotlivě jmenování. Jako první z maďarského celku vběhl na palubovku symbolicky maskot týmu.
     
    Nyní už jsou na řadě hráči Barcelony. I tentokrát symbolicky jako první vbíhá na hrací plochu maskot týmu, po něm už všichni hráči slavného klubu. Filip Jícha vběhne za svými spoluhráči jako jeden z posledních.
     
    Nyní už nic nebrání startu zápasu o bronz! Uvidíme i dnes velmi vyrovnaný zápas?
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Výhodu úvodního výhozu mají hráči Veszprému. (0:0)
    1
    První střela z rukou Pálmarssona končí v síti Barcelony. Pálmarsson se s míčem příliš nepáral a po výskoku na devití metrech poslal míč nekompromisně k levé tyči. (1:0)
     
    2
    Laszlo Nagy (VES) si vysloužil žlutou kartu za faul na Sorhainda. Navíc Barcelona bude zahrávat sedmimetrový hod. (1:0)
     
    2
    Lazarov byl exekutorem sedmimetrového hodu, ale nedokázal vyzrát na brankáře maďarského celku! (1:0)
     
    3
    Barcelona zvolila bránění útoku soupeře systémem 5-1. Pálmarsson se prezentoval dalším zakončením, tentokrát už ale brankář dokázal jeho zakončení vyrazit mimo ohrožení brány. (1:0)
     
    3
    Blagotinšek dokázal udržet na brankovišti Sorhainda tak, aby nemohl vystřelit. Díky faulu zůstávají Katalánci u míče. (1:0)
     
    4
    Barcelona ne a ne najít recept na obranu svého soka. (1:0)
    5
    Tak nakonec se to povedlo Jallouzovi, i když k tomu přispěla velká chyba brankáře, který měl mít lehce vyslaný míč na bránu v náručí. Míč se mu ale otřel o ruku a zapadl přesně k tyči. (1:1)
    6
    Lékai ovšem velmi rychlou kombinací se svými spoluhráči vrací Veszprém zpět do vedení. (2:1)
    6
    Jallouz zvolil střelu o zem, čímž vyzrál na Aliloviće. Míč končí v síti. (2:2)
    6
    Veszprém je na Barcelonu velmi dobře připravená. Předvedl to Nagy svým technickým zakončím, při kterém nachytal brankáře nepřipraveného. (3:2)
    7
    Morros dokázal zaběhnout za obranu Veszprému a střelou pod nohy Aliloviće vyrovnává stav utkání. (3:3)
     
    7
    Hned na to Morros obdržel od rozhodčích žlutou kartu. (3:3)
     
    8
    Jícha se dostal do zakončení, ale Alilović si s jeho dělovým zakončením poradil i s pomocí konstrukce brány. (4:3)
    8
    Také Ugalde García předvedl, že má velmi rychlé nohy a při svém zakončení zvolil střelu k pravé tyči. Brankář Barcelony neměl šanci při rychlém kontru na zásah. (4:3)
     
    8
    Mir Saubich (BAR) vidí od rozhodčích žlutou kartu. (4:3)
    9
    Entrerríos ve spolupráci s Lazarovem předvedl velmi rychlé nohy i nacvičenou akci. Tato akce skončila brankou. (4:4)
     
    9
    Žlutá karta pro tým Telekom Veszprém (Nilsson). (4:4)
    9
    Ariño vypíchl míč soupeřům a při svém rychlém protiútoku nenechal nikoho na pochybách. Míč poslal do sítě Veszprému. (4:5)
    10
    Další povedená kombinace maďarského celku a ani tentokrát obrana Barcelony nedokázala zabránit Pálmarssonovi ve skórování. (5:5)
    11
    Jícha sice nejprve velmi dobře spolupracoval v obraně se svými spoluhráči, pak se ale na levém křídle uvolnil Ugalde García, který našel střelou na vzdálenější tyč místečko mezi tělem brankáře a bránou. (6:5)
    12
    Lékai se stává dalším hráčem, který se zapisuje do tabulky střelců. (7:5)
    13
    Obrana Katalánců nechala znovu příliš prostoru na levé straně, čehož využil Lékai k dalšímu povedenému zakončení, které znamená osmou branku Veszprému. (8:5)
    14
    Gajić odvedl při náběhu mezi dva protihráče velkou práci, díky čemuž se mohl uvolnit Nilsson, kterému byla také adresována přihrávka. Se zakončením přes ruku neměl Nilsson sebemenší problém. (9:5)
     
    14
    Trenér Barcelony se rozhodl využít možnosti oddechového času. (9:5)
     
    14
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Barcelony. (9:5)
     
    15
    Nilsson (VES) se stává prvním vyloučeným v zápase. Na brankovišti se až příliš okatě postrkoval s protihráčem, což zakončil zatáhnutím za dres. (9:5)
    15
    Barcelona velmi rychle řeší dohrávkou na levé křídlo přesilu jednoho hráče na hřišti. Ariño se i přes velký úhel dokázal trefit do sítě soupeře. (9:6)
    16
    Ten samý hráč o chvíli později využil hrubky v rozehrávce Veszprému, při které se dostal míč do držení Španělů. Ariño byl vyslán do rychlého protiútoku a ten tak mohl pohodlně poslat míč do opuštěné brány. (9:7)
    16
    Ovšem Ancsin odpovídá opravdu bleskově. Nyní byl brankář Barcelony velmi překvapen dalekonosnou střelou Ancsina. (10:7)
    16
    Barcelona se snaží co nejrychleji v útoku využívat své dosavadní přesily. Lazarov předvedl, proč je jedním z nejlepších hráčů na světě. Svým zakončením do horní části branky nedal Alilovićovi šanci na zákrok. (10:8)
     
    17
    Žlutá karta pro tým Telekom Veszprém (Ugalde García). (10:8)
    17
    Veszprém už je v plném počtu, čehož využil Pálmarsson, který ihned po naskočení na hrací plochu upaloval s míčem na bránu po proskoku mezi dvěma protihráči skóroval. (11:8)
    18
    Po několika nepřesných střelách se prosazuje nakonec na levém křídle Lékai. (12:8)
    19
    Rivera Folch se postavil k exekuci sedmimetrového hodu. Poslal míč do podobných míst jako Lazarov, jenom tomuto hráči nezabránil Alilović ve skórování. (12:9)
    20
    Jenže Veszprém má Lékaie, který je momentálně jedním z nejlepších střelců maďarského celku! (13:9)
    20
    Rivera rozšiřuje své střelecké statistiky o další branku. Po sedmičce se prosazuje i na brankovišti. (13:10)
    21
    Nejprve se zastřeloval Ilić, ale poté se k odraženému míči dostal Ugalde García, který už si dokázal mnohem lépe poradit tváří v tvář brankáři. (14:10)
    22
    Při své střele byl N'guessan sice v silném záklonu, přesto se mu povedlo umístit míč podél nohy Aliloviće do sítě Veszprému. (14:11)
     
    23
    Trenér Veszprému si bere osm minut před koncem prvního poločasu oddechový čas. (14:11)
    23. Zaplněná LANXESS arena sleduje zápas o 3. místo

     
    23
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Veszprému. (14:11)
     
    23
    Sulić zahodil svoji střeleckou šanci z levé spojky. Do útoku tak mohou vyrazit hráči Barcelony. (14:11)
    24
    Velmi nenápadnou střelou se zpoza protihráče se podařilo Entrerríosovi najít volné místečko v bráně. (14:12)
    24
    Tak tohle byla velmi velká chyba střední spojky Veszprému, která podklouzla a nabídla míč Memovi, který nezaváhal a po rychlém kontru zakončil mezi nohy brankáře. (14:13)
    25
    Po sérii branek Barcelony ale přišlo přesné zakončení Nagyho, který vrací Veszprému vedení o dvě branky. (15:13)
    25
    Jen půl minuty stačilo N'guessanovi na snížení vedení soupeře. Nyní padají branky jak na běžícím pásu! (15:14)
    26
    Gól vstřelil tým Telekom Veszprém (Ugalde García). (16:14)
    27
    Gól vstřelil tým FC Barcelona Lassa (N'guessan). (16:15)
     
    27
    Rivera (BAR) si odchází oddechnout na dvě minuty na střídačku. Svého faulu na probíhajícího protihráče, kterého stáhl za dres, si musí být vědom, i když si cosi ještě vyříkává s rozhodčím. (16:15)
    27
    Barcelona dokázala odolávat útokům svého soka, čímž byla odměněna brankou z ruky Syprzaka. Po dlouhé době máme vyrovnaný stav. (16:16)
    28
    To Gajić už se nemohl dívat na nemohoucnost svého celku v útoku a tak nic nevymýšlel a z hranice devíti metrů nasměřoval míč do pravého horního rohu branky. (17:16)
    29
    Barcelona zřejmě již jistě dotáhla své manko na svého maďarského soupeře. N'guessan předvedl, jakou silou dokáže vymrštit míč z pravé ruky. Brankář neměl na jeho střelu šanci dostatečně rychle zareagovat. (17:17)
     
    30
    Něco málo přes třicet sekund schází do konce zápasu a Barcelona fauluje před svým brankovým teritoriem. (17:17)
    30
    Toho využívá Ugalde García, který se před devíti metry pověsil do vzduchu a nekompromisní ranou k pravé tyči dostává Veszprém do vedení. (18:17)
     
    30
    Lazarov měl v posledních sekundách možnost vyrovnat v prvním poločase na končených 18:18, ale narazil na Alilovićovy nohy. Do šaten se tak odchází za stavu 18:17. (18:17)
     
    30
    První poločas skončil. (18:17)
     
    V úvodu zápasu si vytvořil Veszprém velmi rychle náskok až o čtyři branky. Ale poté přišlo několik technických chyb a ne příliš povedená přesila jednoho muže na hrací ploše. Barcelona se tak vrátila zpět do hry a minutu před koncem zápasu stav utkání vyrovnala. Veszprém ale přeci jen odchází do šaten ve vedení o jednu branku zásluhou Ugalda Garcíi. Vypadá to, že i dnešní zápas bude velmi těsný!
    Fanoušci vytváří fantastickou kulisu utkání i v zápase o bronz. Náhled do řad fanoušků Barcelony

     
    Statistiky 1. poločasu:

    Střely celkem: 23-23
    Sedmimetrové hody: 0/0-2/1
    Žluté karty: 3-2
    Vyloučení: 1-1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:11.
     
    31
    Začal druhý poločas. (18:17)
    31
    Entrerríos otvírá skóre druhého poločasu střelou k pravé tyčí tváří v tvář brankáři. (18:18)
    31
    Nagy ale odpovídá velmi rychle střelou kolem těla obránce. Jeho střela zapadla milimetrově k levé tyči. (19:18)
     
    32
    Entrerríos se pokoušel o další střelu, tentokrát byl ovšem faulován. Barcelona tak zůstává na míči. (19:18)
     
    32
    Alilović našel cestu, jak zastavit dělovou střelu z ruky Entrerríose. (19:18)
    33
    Na druhé straně hrací plochy poslal Veszprém do vedení o dvě branky Pálmarsson, který zachytil střelecky i úvod prvního poločasu. (20:18)
     
    33
    Po souboji na brankovišti je na chvíli přerušena hra. (20:18)
     
    34
    Už se ovšem znovu hraje. Alilović zabránil Lazarovovi ve skórování ze střední spojky. (20:18)
    34
    K levé tyči vměstnal Nagy svoji střelu zpoza houf těl. (21:18)
    35
    Jenže chyby připravily Veszprém v útoku o míč, čeho náležitě využil Lazarov ve skórování. (21:19)
    35
    Nyní ho zcela totožným způsobem napodobil i Rivera. Rázem je zápas znovu mnohem napínavější. Rozdíl ve skóre je pouhá jedna branka. (21:20)
     
    36
    Veszprém bude za faul na Nagyho zahrávat sedmimetrový hod. (21:20)
    36
    Gajić ze sedmimetrového hodu našel místo mezi nohama brankáře Barcelony. (22:20)
     
    36
    Mirsad Terzić (VES) je na dvě minuty vyloučen ze hry. Jeho souboj s pivotem Barcelony přesáhl rámce pravidel. (22:20)
     
    37
    Španělé zahodili šanci na skórování. Do útoku se tak vrhají hráči Veszprému, kteří volí hru bez brankáře. (22:20)
    37
    Jenže ztráta míče před zakončením a pomalejším návratu do obrany znamená, že Veszprém inkasuje jednadvacátou branku, a je to znovu z ruky Rivery. (22:21)
     
    38
    Souboj pivotů před bránou Barcelony dopadl tak, že oba hráči na pivotu skončili na zemi. Rozhodčí ihned přerušili hru a dali hráčům jasně najevo, že příště už se to neobejde bez vyloučení. (22:21)
     
    39
    Vargas si v bráně Barcelony připisuje jeden z důležitých zákroků. (22:21)
     
    39
    Rivera se postavil k dalšímu sedmimetrového hodu, tentokrát ale narazil. Mikler dokázal hlavou(!) vyrazit jeho střelecký pokus. Napětí by se v tuto chvíli dalo krájet. (22:21)
     
    40
    Velmi ojedinělý jev ve finálových bojích Ligy mistrů. Tři minuty se nedaří ani jednomu týmu překonat brankáře soupeře. (22:21)
    41
    Hodně zručně si počínal jeden z hráčů Barcelony, který pro své zakončení zvolil podstřel, který nasměřoval pod horní tyč brány, kam nemohl Alilović dosáhnout. (22:22)
    41
    I na druhé straně byli hráči Veszprému úspěšní a vrací se do jednobrankového vedení. (23:22)
    42
    Nilsson si počínal v brankovišti hodně agresivně, což přeci jen vedlo ke vstřelení branky. Jallouz, který ho bránil hodně vehementně, přitom přišel k lehkému zranění. (24:22)
     
    42
    Navíc je za své bránění Jallouz (BAR) vyloučen na dvě minuty. (24:22)
     
    43
    Barcelona je vystavena pasivní hře. Bude muset co nejdříve zakončit! (24:22)
     
    43
    To také činila, ale Alilović byl připraven se zákrokem. Je také potřeba dodat, že střela přišla z nějakých cirka deseti metrů. (24:22)
    44
    Ugalde García na levém křídle dostal dostatek prostoru pro náskok do brankoviště, který také přišel. Jeho zakončení přes prsty brankáře mělo správný efekt – vstřelení branky. (25:22)
     
    44
    Obrana Veszprému zafungovala. Jeden z bloků, vytvořených z rukou, vytečoval míč mimo hrací plochu. Barcelona bude mít možnost rozehrávky míče z rohu. (25:22)
     
    45
    Oddechový čas pro Barcelonu. (25:22)
     
    45
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Barcelony. (25:22)
     
    45
    K zemi se poroučel N'guessan, jehož velmi těsně bránil Nagy. Vyloučení ale tentokrát nepřišlo, což rozpálilo trenéra Barcelony na lavičce. (25:22)
     
    46
    Oba celky se vystřídaly v útoku, ale v obou případech byli ústředními postavami brankáři, kteří svůj tým v těchto chvílích podrželi. Nyní se nachází v útoku maďarský celek. (25:22)
     
    46
    Další oddechový čas v krátkém sledu, tentokrát si ho vybírá trenér Veszprému. (25:22)
    46. Velkou podporu mají v hledišti také hráči Veszprému, jež do Kolína přijelo podpořit velké množství fanoušků

    47
    Nilsson ve velmi krátkém sledu vstřelil dvě branky. U té první se nadřel mnohem více, neboť tu druhou vstřelil přes celé hřiště do opuštěné brány Barcelony. (27:22)
    48
    Barcelona odpovídá brankou v podání Sorhainda, který se nebál na brankovišti naskočit do území brankářů a poslat míč rychlostí kolem 105km/h do sítě Veszprému. (27:23)
     
    49
    S brankami se po oddechovém čase roztrhl pytel. Tentokrát skóruje maďarský celek. (28:23)
    49
    Rivera sice naskočil do brankoviště z nulového úhlu, i s touto situací si ale dokázal poradit a vstřelit čtyřiadvacátou branku svého celku. (28:24)
     
    50
    Do konce zápasu sice zbývá posledních deset minut, na rychlost a intenzitu střelby to ale nemá vliv. Všichni hrají na plné motory a padá jedna branka za druhou. Oba celky se jednou prosadily. (29:25)
    51
    Jubilejní třicátou branku Veszprému vstřelil Lékai z pravého křídla, jemuž nechala obrana tuto stranu zcela volnou. Na své zakončení tak měl dostatek času a klidu. (30:25)
     
    51
    Naopak španělský celek nedokázal využít své kombinace a posílá míč jen těsně vedle brány. (30:25)
    52
    Tomás se vrhl neohroženě mezi tři soupeře, kličkou se zbavil dvou z nich a třetímu náskokem do brankoviště nedal šanci na ubránění celé situace. Svou akci korunoval zakončením pod břevno a snížením vedení Veszprému na čtyři branky. (30:26)
    52
    Pálmarsson se po delší době střelecky ozývá. Jeho střelu z devíti metrů nedokázal Vargas zastavit. (31:26)
     
    54
    Po rychlém kontru se prosazuje také Barcelona, která ale stále ztrácí čtyři branky a pokud chce pomýšlet na zisk bronzových medailí, bude muset herně přidat. (31:27)
     
    55
    Mem zamířil svou střelu k pravé tyči, Mikler ale prokázal rychle reflexy a míč vyrazil na poslední chvíli ke svým spoluhráčům. (31:27)
    56
    Neuvěřitelnou kulišárnu předvedl Pálmarsson, který nejprve předstíral přihrávku, jenže míč si stáhl zpět a sám proběhl až k brankovišti, ze kterého se nemýlil. (32:27)
    56
    Na druhé straně hrací plochy získal míč Entrerríos, který se s míčem nikterak nerozpakoval a poslal ho střelou o zem za záda Miklera. (32:28)
     
    57
    Pálarsson se ocitl znovu ve střelecké pozici, tentokrát si přál odpískání sedmimetrového hodu za faul na svou osobu, ale rozhodčí si stáli za svým rozhodnutím o volném hodu. (32:28)
     
    57
    Tak nakonec přeci jen Pálmarsson zakončoval. Tentokrát už to bylo bez faulů a navíc doputoval míč do brány soupeře. (33:28)
     
    57
    Nagy (VES) se proviňuje druhým vyloučením v zápase. Barcelona tak dostává ještě šanci na obrat skóre, který není nemožný. (33:28)
     
    57
    Toho využívá trenér Barcelony k oddechovému času. Sám jistě ví, že je to jedna z důležitých a možných situací, kdy může jeho celek se skóre ještě něco důležitého udělat. (33:28)
     
    57
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Barcelony. (33:28)
     
    58
    Jenže střela Katalánců směřovala pouze vedle brány. Z celé akce Barcelony tak sešlo. (33:28)
    58
    Naopak na druhé straně hrací plochy se dokázal prosadit opětovně Pálmarsson. Po této trefě už fanoušci Veszprému už slaví v hledišti výhru. (34:28)
    59
    Zápas se snaží zdramatizovat ještě Ariño, který přidává devětadvacátou branku Barcelony. (34:29)
     
    60
    Probíhá poslední minuta druhého poločasu. (34:29)
    60
    Entrerríos došel s míčem z pravé spojky bez problému na střed brankoviště a ještě kosmeticky upravuje konečné skóre. (34:30)
     
    60
    Hráči Veszprému se s míčem nikam nehrnou a začínaují se patnáct sekund před koncem zápasu na hrací ploše i na lavičce radostně objímat. (34:30)
     
    Konec zápasu. (34:30)
     
    Ve druhém poločase to byl znovu Veszprém, který se velmi brzy dostal do vedení. Toto lehké vedení se Barceloně ještě podařilo stáhnout. To následující, které se začalo tvořit už o dvě minuty později, už ale španělský celek nedokázal dotáhnout. Od poloviny druhého půle se držel Veszprém ve vedení přibližně o čtyři branky, které také nakonec platilo i po závěrečném hvizdu.
     
    Statistiky zápasu:

    Nejlepší střelci: Pálmarsson 8, Lékai, Ugalde García a Nagy po 6 – N'guessan 6, Rivera 5/1, Entrerríos 5.
    Střely celkem: 44-45.
    Střely na branku: 40-41.
    Sedmimetrové hody: 1/1-3/1.
    Vyloučení: 3-2.
    Žluté karty: 3-2.
    Červené karty: 0-0.
     
    Filip Jícha, hájící barvy Barcelony, tak v letošním ročníku Ligy mistrů zůstává bez medaile, neboť FC Barcelona Lassa končí na nepopulárním čtvrtém místě.

    Naopak Telekom Veszprém končí na třetím místě a jeho hráči tak mohou obdržet bronzové medaile! Ty si však na krk budou moci pověsit s největší pravděpodobností až při slavnostním zakončení Final4 po finálovém zápase.

    Všichni hráči, kteří se zúčastnili duelu o 3. místo získávají pamětní mince od jednoho z představitelů EHF.
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu vše. Vy si rozhodně nenechte ujít finále Final4 mezi Paris Saint-Germain a Vardarem Skopje, které startuje v 18:00 hod. a které Vám samozřejmě také poskytneme v textovém online přenosu. Těším se na Vás zase někdy příště, na počtenou! (17:08:32)

    Josef Cestr

    Telekom Veszprém: Mikler, Alilović – Iváncsik, Ilić, Pálmarsson, Gajić, Nilsson, Nagy, Ugalde García, Marguč, Rodríguez Vaquero, Ancsin, Terzić, Blagontišek, Sulić, Lékai.
    Barca: Vargas, Ristovski – Nøddesbo, Tomás, Entrerríos, Sorhaindo, Ariño, Rivera, N'guessan, Syprzak, Mem, Morros, Saubich, Jícha, Jallouz, Lazarov.

    Rozhodčí: Matija Gubica, Boris Milošević (oba CRO)