S. Makedonie – Turecko 0:0 (kon.) | Maďarsko – Rusko 0:3 (kon.) | Belgie – Česko 2:1 (kon.)
konec
Maďarsko
0:3 (0:2)
Rusko
Pondělí 05.06.2017, 20:30Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přípravného duelu před kvalifikací o MS 2018. Společně se podíváme na souboj mezi Maďarskem a Ruskem. Výkop je stanoven na 20:30.
     
    Rusko má na světovém šampionátu jako pořádající země zaručenou účast. Proto hrají pouze přátelská utkání. V poslední duelech se Rusům příliš nedaří. Z posledních pěti zápasů totiž vyhráli jen jediný. Naposledy se v březnu střetlo s Belgií a remizovalo 3:3.
     
    Maďarsko

    Naopak Maďarsko musí o postup bojovat v kvalifikační skupině. A tam to s ním nevypadá zrovna dobře. Na druhé Portugalsko ztrácí Maďaři už pět bodů. Maďaři mají velké problémy se střílením branek. Dosud jich dali jen osm. V minulém utkání schytalo debakl 3:0 v Portugalsku.
     
    Oba týmy už nastoupily na hrací plochu. Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rusko obstaralo výkop do dnešního utkání. Hosté okamžitě rozjeli kombinaci na své polovině. Samedov obdržel přihrávku na pravou stranu, jenže si nepotykal s prvním dotykem.
     
    2
    Kalmár si na polovině Ruska obhodil statického obránce a ten jej musel faulovat. Maďarsko bude mít k dispozici první přímý kop v dnešním utkání.
     
    3
    Rozehrávka přímého kopu se Maďarsku vůbec nepovedla. Rusové se v pohodě ubránili a okamžitě přenesli hru na polovinu Maďarska.
     
    4
    Žirkov si na polovině hrací plochy naskočil na vysokou přihrávku, kterou hlavou prodloužil za obranu, nicméně Lang se včas vrátil na své místo.
     
    5
    Glušakov řídil akci Ruska na polovině domácí reprezentace. Hostující středopolař přenesl hru na levou stranu. Rusko v úvodu utkání nikam nespěchá.
     
    6
    Stoper Lang si neporadil s riskantním zpracováním na hranici pokutového území. Míč mu uskočil daleko od nohy, ale hostující Bucharov se k němu naštěstí pro Maďarsko nedostal.
     
    7
    Ruský obránce Kudrjašov rozjel akci hostujícího celku po levé straně. S míčem malou chvíli operoval Žirkov, jenže pozorný Stieber jej o balón připravil.
     
    8
    Kalmár si na polovině Ruska skvěle pokryl míč tělem a napadající Golovin jej musel faulovat. Maďarsko může pokračovat v kombinaci.
     
    9
    Úvodní minuty jsou z obou stran hodně opatrné. Také domácí Maďarsko nyní kombinuje na vlastní polovině. Do akce se zapojil i brankář Gulácsi.
     
    10
    Po deseti minutách hry se poprvé probudili také fanoušci na tribunách. Zejména maďarští příznivci se hlasitým skandováním snaží rozproudit dění na hřišti.
     
    11
    Smolov si v pokutovém území naběhl na vysoký centr z levé strany, jenže akci Ruska zastavuje zdviženým praporkem asistent rozhodčího.
     
    12
    Markwart se při napadání ruské rozehrávky dopustil útočného faulu a nabídl míč soupeři. Rusko může zahájit další postupnou kombinaci.
     
    13
    Hostující stopeři znovu kombinují s míčem na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu si zatím pohybem neříká o přihrávku. Úvod duelu je hodně ospalý.
     
    14
    S první vlaštovkou přispěchal domácí útočník Eppel. Maďarský fotbalista zkusil štěstí z ostrého úhlu, nicméně jeho pokus prolétl vysoko nad břevnem.
     
    15
    A právě útočník Eppel se v pokutovém území pokusil o akrobatické zakončení. Maďarský fotbalista ale zády k brance střihl naprázdno.
     
    16
    Hangya se krásnou kličkou zbavil napadajícího soupeře, srovnal si míč na pravačku a přenesl míč přes celou šíři hřiště. Maďarsko postupně vystrkuje růžky.
     
    17
    A do prvního zakončení se dostalo také Rusko. Golovin dostal příliš mnoho volného prostoru, navedl si míč na hranici šestnáctky, ale jeho rána po zemi prolétla kolem zadní tyče.
     
    18
    Nagy vymyslel nádherný centr do pokutového území, avšak Eppel se rozběhl opačným směrem a pozorný obránce Vasin měl snadnou práci.
     
    19
    Hangya opět podpořil ofenzívu domácí reprezentace. Krajní obránce Maďarska potáhl míč na polovinu soupeře, ale zpětnou přihrávkou celou akci zpomalil.
     
    20
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Máme tady první branku dnešního utkání! Rusko se ujímá vedení! FJODOR SMOLOV si vzal míč na polovině soupeře, obešel Kalmara, zahrál na housličky Markwartovi a krásnou střelou překonal bezmocného brankáře!
    20. Fjodor SMOLOV - 0:1
     
    22
    Maďarsko zahrávalo svůj první rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde ve vzdušném prostoru kraloval důrazný stoper Kudrjašov.
     
    23
    Nagy uklidnil rozehrávku Maďarska přihrávkou na polovinu hrací plochy. Nikdo v červeném dresu si ale pohybem neřekl o další přihrávku.
     
    24
    Stieber se dostal k odraženému míči a vypálil z dobrých třiceti metrů. Rána mu však vůbec nesedla a balón skončil vysoko na tribuně za brankou.
     
    25
    Další rozehrávka se Maďarsku vůbec nepovedla. Průniková přihrávka mezi stopery byla příliš prudká a propadla až do zámezí.
     
    26
    Glušakov se natáhl po prudké přihrávce na polovinu soupeře a nakonec si dokázal zpracovat míč. Nikdo v bílém dresu mu ale nepřispěchal na pomoc.
     
    27
    Maďarsko se sice snaží najít recept na ruskou obranu, ale defenzíva hostujícího celku zatím pracuje na jedničku. Rusové se skvěle pohybují.
     
    28
    Lang chtěl přenést hru na opačnou stranu, nicméně hostující Golovin jej ostrým skluzem poslal k zemi. Hostující záložník může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    29
    První velká šance Maďarska! Stieber napřáhl ze třiadvaceti metrů a jeho povedená dělovka levačkou prosvištěla těsně nad břevnem!
    29. Stieberova povedená střela
     
    30
    Eppel upadl v pokutovém území po souboji s Vasinem. Nutno říci, že domácí útočník šel k zemi hodně ochotně. Penalta se v tomto případě nepíská.
     
    31
    A další možnost Maďarska! Dzsudzsak se bleskově otočil na hranici pokutového území, ale jeho přízemní střela se stáčela směrem od branky!
     
    32
    Hra je přerušena. Na hrací ploše zůstává ležet Zobnin, který se po jednom z ostrých soubojů drží za pravý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    33
    Nakonec to nepůjde. Zobnin je ze hřiště odnášen na nosítkách a na ruské střídačce už se pomalu začíná připravovat první střídání.
     
    34
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Zobnin, přichází Jerochin.
     
    35
    A další zranění na straně Ruska. Další nepříjemnou ránu do kotníku schytal záložník Samedov. Tentokrát se však nebude muset střídat.
     
    36
    Hangya se ve skluzu natahoval po přihrávce na levou stranu hrací plochy. Krajní obránce Maďarska míč na hřiště neudržel ani přes velkou snahu.
     
    37
    Obránce Vasin si nepřidělával starosti a hlavou zahrál míč do rukavic vlastního brankáře. Rusku se podařilo otupit rostoucí tlak svého soupeře.
     
    38
    Po delší době se znovu probudili příznivci maďarského národního týmu. Fanoušci domácího celku nyní hlasitě skandují.
     
    39
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Obránce Vasin zastavil rodící se akci soupeře a byl po zásluze odměněn.
     
    40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko přidává druhou branku! Hosté měli k dispozici rohový kop. Zajímavý centr přiletěl na malé vápno, kde se k míči dostal záložník MARTON EPPEL, který nechtěně hlavičkoval přímo do vlastní branky!
    40. Marton EPPEL - 0:2
     
    42
    Stieber spěchal vpřed s rychlým pokusem o odpověď. Domácí záložník našel recept na Vasina, jenže při snaze zakončit podklouzl.
     
    43
    Bese neváhal a před dotírajícím Bucharovem odkopl míč daleko na polovinu Ruska. Maďarsko se v prvním poločase spíše hledá.
     
    44
    Před ruskou brankou s k hlavičce dral Eppel, který se natlačil před obránce Vasina, ale další ze stoperů Ruska vyhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    45
    Stieber se v samotném závěru prvního poločase pokusil obejít obránce na hranici pokutového území, avšak ruský zadák Kudrjašov byl pozorný.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Bucharov se pustil do souboje s Besem. Domácí obránce se před soupeře dokázal natlačil a odkopl míč do zámezí. Rusko bude vhazovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! V Maďarsku zatím sledujeme spíše bojovné utkání s minimem šancí. Rusko se přesto po dvaceti minutách dostalo po krásném průniku Smolova do vedení! Poté o sobě dali vědět také Maďaři, ale Stieber i Dzsudzsák netrefili branku. Pět minut před přestávkou si navíc Eppel srazil míč do vlastní branky, a proto se do šaten odchází za stavu 0:2!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Maďarsko obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek rozjel postupnou kombinaci na vlastní polovině.
     
    47
    Stieber napřáhl ze střední vzdálenosti, ale střela mu vůbec nesedla a prosvištěla vysoko nad břevnem ruské branky. Gulácsi bude rozehrávat.
     
    48
    Eppel se dral středem hrací plochy do pokutového území. Domácí útočník se zbavil obránce, ale poté byl faulován. Maďaři budou rozehrávat přímý kop.
     
    49
    Centrovaný míč přiletěl mezi hlavičkáře do pokutového území. Do zakončení se tlačil právě Eppel, ale obrana Ruska jej bez problémů pokryla.
     
    50
    Smolov napadal statickou rozehrávku domácí reprezentace. Lang nakonec stačil rozehrát a trefil právě Smolova, od nějž se míč odrazil do autu.
     
    51
    Stieber dostal volný prostor na levé straně, potáhl míč vpřed a nechal se chytře faulovat. Maďarsko bude zahrávat další zajímavý přímý kop.
     
    52
    No a Maďaři jej nesehráli vůbec zle! Na zadní tyči si na dobrý centr naskočil Lang, jehož hlavička zapadla těsně vedle vzdálenější tyče!
    52. Langova povedená hlavička
     
    53
    Rusko i po přestávce brání velmi aktivně. Rusové napadají rozehrávku domácího celku už od půlící čáry, čímž Maďarům ztěžují rozehrávku.
     
    54
    Domácí trenér se nyní vydal až na hranici svého vymezeného prostoru a velice energickými gesty žene své svěřence do útoku.
     
    55
    Po delší době se do útoku podívalo také Rusko. Smolov byl s míčem vytlačen až k rohovému praporku, kde o balón přišel. Gulácsi bude rozehrávat.
     
    56
    Bucharov si pohybem řekl o přihrávku za obranu domácího celku. Žirkov mu míč ihned adresoval, ale skvěle hrající Lang pobídku zastavil.
     
    57
    Vasin chtěl podpořit ofenzívu ruského výběru náběhem po pravé straně hrací plochy. Hostující obránce si však nedokázal zpracovat vysokou přihrávku.
     
    58
    Stieber spěchal za prudkou přihrávkou do pokutového území Ruska, ale při snaze dostat se k míči fauloval vracejícího se Vasina.
     
    59
    Stieber kombinoval s balónem na levé straně hrací plochy, chtěl rozběhnout Eppela, jenže obrana Ruska dnes prostě brání na jedničku.
     
    60
    Smolov mohl postupovat sám na brankáře, ale ruský fotbalista věděl, že se pohybuje za hranicí ofsajdu, a proto se za míčem vůbec nerozběhl.
     
    61
    Tentokrát už to pro Rusko vypadalo mnohem lépe. V pokutovém území byl jediný obránce, ale Žirkov se z levé strany nedostal k odcentrování.
     
    62
    Lang se z postu stopera dostal k odcentrování do pokutového území. Před skákajícím Eppelem vyhlavičkoval balón ze šestnáctky Vasin.
     
    63
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Bucharov, přichází Poloz.
     
    64
    Nováček na hřišti Poloz se ihned zapojil do ruského útoku. Fotbalista Rostova si obhodil soupeře, ale po souboji tělo na tělo se poroučel k zemi.
     
    65
    Domácí útočník Eppel si tentokrát naběhl na krásnou přihrávku mezi hostující stopery, ale maďarská akce nemohla pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    66
    Žirkov motal na levé straně hlavy domácím obráncům. Ruský záložník si bleskově přehodil míč na pravačku, nicméně jeho centr obrana Maďarska s přehledem odvrátila.
     
    67
    Maďarsko se už v zadních řadách snaží hrát na jistotu. Gulácsi nic nevymýšlel a bez váhání odkopl míč daleko od branky.
     
    68
    Rusku se daří přerušovat rozehrávku soupeře už na polovině hrací plochy. Maďarsko se dnes prostě trápí v rozehrávce. Ve druhé půli se nám ze hřiště vytratily šance.
     
    69
    Samedov fauloval v blízkosti půlící čáry a domácí fotbalisté budou rozehrávat. Do pokutového území už spěchají všichni hlavičkáři.
     
    70
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Eppel, přichází Balogh.
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Dzsduzsak, přichází Kleinheisler.
     
    71
    Žirkov se pustil do souboje na polovině hrací plochy. Domácí obránce jej sice nenechal projít, ale Rusko vybojovalo alespoň aut.
     
    72
    Nagy dirigoval rozehrávku Maďarska na vlastní polovině. Domácí stoper se snažil vyhnat spoluhráče na polovinu soupeře, ale domácí hra je poněkud statická.
     
    73
    Střídající Poloz si naběhl na pěknou přihrávku za obranu soupeře. Fotbalista se zkušenostmi z Ligy mistrů ale nemohl pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    74
    Kleisz se v hlavičkovém souboji málem srazil se spoluhráčem. Obránce Kádár si nakonec zakřičel a uklidil míč do bezpečí před napadajícím Polozem.
     
    75
    Kleisz si tentokrát zpracoval míč před Golovinem a vydal se na polovinu soupeře. Golovin jej ale zatažením za dres poslal k zemi.
     
    76
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Stieber, přichází Gyurcso.
     
    77
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Samedov, přichází Smolnikov.
     
    78
    To snad není možné! Domácí fotbalisté se už takřka radovali ze vstřelené branky, ale jeden z ruských obránců na brankové čáře vykopl míč!
    78. Obrovská šance Maďarska
     
    79
    Hra je přerušena! Jeden z ruských fotbalistů zůstává ležet na hrací ploše a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda budou Rusové muset znovu střídat.
     
    80
    Maďarsko nyní hraje proti oslabené ruské defenzívě. Gyurcso si zpracoval přihrávku na pravou stranu, jenže nenašel odvahu k odcentrování.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Kleinheisler (Maďarsko).
     
    82
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Tamazović, přichází Šiškin.
     
    83
    Kleisz ani přes obrovskou snahu neudržel balón na hrací ploše a ve skluzu jej poslal pouze do zámezí. Maďarům rychle utíká čas, Rusko bude vhazovat.
     
    84
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Smolov, přichází Mirančuk.
     
    85
    Kadár poslal dlouhou přihrávku na polovinu Ruska, kde si míč zpracoval aktivní Nagy, kterého nedovoleným způsobem zastavil Vasin.
     
    86
    Ani z další akce Maďarska nebezpečí pro hostující branku nepřijde. Nagy zůstal po standardní situaci v útoku, ale zpracoval si přihrávku do ofsajdu.
     
    87
    Gulácsi poslal dlouhý nákop. Do hlavičkového souboje se vrhl Nagy, jenže důrazný obránce Kudrjašov vybojoval míč pro Rusko. Hosté zvládají koncovku utkání skvěle.
     
    88
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Žirkov, přichází Tarasov.
     
    89
    Kleisz se snaží podporovat ofenzívu domácí reprezentace, ale nyní se podruhé v utkání vyhnal až do zámezí. Rusové budou vhazovat.
     
    90
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko navíc v samotném závěru přidává třetí branku! DMITRIJ POLOZ obdržel parádní přihrávku na hranici pokutového území a tečovanou střelou překonal bezmocného brankáře!
    90. Dmitrij POLOZ - 0:3
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Rusko zvládlo utkání v Maďarsku a zvítězilo 3:0. Rusové vykročili za vítězstvím už v prvním poločase. Po dvaceti minutách hry otevřel skóre Smolov a pět minut před přestávkou se nešťastně do vlastní branky trefil Eppel! Po přestávce tempo hry o něco opadlo. Maďarsko se sice tlačilo do útoku, ale dnes narazilo na koncentrovanou obranu Ruska. V samotném závěru utkání se navíc po povedené akci prosadil střídající Poloz, který napsal gólovou tečku za dnešním duelem.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:19.
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:24:12)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 20. Smolov, 40. Eppel (vla.), 90. Poloz

    Karty:   81. Kleinheisler (HUN) – 39. Vasin (RUS)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:19.
    Maďarsko: Gulácsi – Bese (46. Kleisz), Land, Kádár, Hangya – Márkvárt, Nagy – Dzsudzszák (70. Kleinheisler), Kalmár, Stieber (76. Gyurcso) – Eppel (70. Balogh)
    Náhradníci: Balogh, Grof, Gyurcso, Kleinheisler, Kleisz, Kocsic, Megyeri, Sallai, Szoboszlai, Toth, Vinicius

    Rusko: Akinfeev – Vasin, Tamazović (82. Šiškin), Kudrjašov – Samedov (76. Smolnikov), Golovin, Glušakov, Zobnin (34. Jerochin), Žirkov (88. Tarasov)– Smolov (84. Mirančuk), Bucharov (63. Poloz)
    Náhradníci: Jerochin, Gabulov, Guilherme, Kanunnikov, Kombarov, Kutěpov, Mirančuk, Poloz, Šiškin, Smolnikov, Tarasov
    bahis siteleri