Ázerbájdžán – Sev. Irsko 0:1 (kon.) | Kazachstán – Dánsko 1:3 (kon.) | Skotsko – Anglie 2:2 (kon.)
Slovinsko – Malta 2:0 (kon.) | Německo – San Marino 7:0 (kon.) | Norsko – Česko 1:1 (kon.)
Černá Hora – Arménie 4:1 (kon.) | Polsko – Rumunsko 3:1 (kon.) | Litva – Slovensko 1:2 (kon.)
konec
Skotsko
2:2 (0:0)
Anglie
Sobota 10.06.2017, 18:00 • Hampden Park, Glasgow • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
    90+3. Harry KANE - 2:2
     
    90+3
    Anglie právě vstřelila branku!
    Neskutečné, do konce zápasu nezbývá ani minuta a Angličanům se podařilo srovnat! Proti Dierově střele z přímého kopu se vyznamenal brankář Gordon, tlak Albionu ale ještě pokračoval. Do špatně zkonsolidované skotské obrany přilétl centr od Sterlinga, na který si naběhl HARRY KANE a přesnou ranou zřejmě zařídil hostům bod!
     
    90+2
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jake Livermore, přichází Jermain Defoe.
    90. Leigh GRIFFITHS - 2:1
     
    90
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je naprosto neuvěřitelné, Skotsko dvěma brankami během tří minut otáčí vývoj utkání ve svůj prospěch, Hampden Park je na nohou! K exekuci přímého kopu se opět postavil LEIGH GRIFFITHS, který se i tentokráte trefil parádně přes zeď, Hart na balon nemohl dosáhnout!
    87. Leigh GRIFFITHS - 1:1
     
    87
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    No vida, krátce před závěrečným hvizdem máme vyrovnáno! Skotové toho dnes směrem do útoku příliš nepředvedli, nyní ale zahrávali přímý kop a LEIGH GRIFFITHS s ním naložil naprosto bravurně, když balon přes zeď poslal až za záda brankáře Harta!
     
    84
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Raheem Sterling.
     
    81
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Ikechi Anya, přichází Chris Martin.
    70. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 0:1
     
    70
    Anglie právě vstřelila branku!
    Gareth Southgate může být se svým tahem velmi spokojen, dvacet minut před koncem se totiž jeho svěřenci dostávají do vedení a střelcem vedoucí branky je před pár okamžiky příchozí ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN! Záložník londýnského Arsenalu si z obránců soupeře udělal tréninkové kužele, prokličkoval se až ke střele a tvrdou ranou prostřelil brankáře Gordona!
     
    66
    Gordon Strachan ze hry stahuje dnes téměř neviditelného Roberta Snodgrasse. Místo něj se na plac podívá rychlonohý Ryan Fraser, který nastupuje za anglický Bournemouth.
     
    65
    První střídání i na straně Anglie. Marcus Rashford dnes neodehrál zrovna ideální utkání, na posledních pětadvacet minut na jeho místo nastupuje Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    60
    Dier svůj skluz v souboji s Berrou načasoval opravdu velmi špatně, tady sudí neměl na vybranou, žlutá karta je udělena naprosto oprávněně.
    58.
     
    58
    Nyní se však domácí dostali do nadějné příležitosti, ze které rozhodně mohli vytěžit více! Anya křižným pasem nalezl na hranici šestnáctky nehlídaného Robertsona, ten však neposedný balon poslal nad branku, Hart zasahovat nemusel.
    51.
     
    51
    Jeho exekuce se ujal právě mladíček z Manchesteru. Samotná rozehrávka za moc nestála, poté se ale za přispění notné dávky štěstí ke střele dostal Livermore, který po teči jednoho z bránících hráčů trefil tyč.
     
    46
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází James Morrison, přichází James McArthur.
     
    44
    Nyní se domácím naskytla příležitost vrhnout se do bleskové protiakce, tu ale za cenu jasného faulu zastavil Jake Livermore, který dostává žlutou kartu.
     
    44
    Pěkná rána! Další z kombinačně velmi zdařilých akcí Anglie zakončil Jake Livermore, který se za šestnáctkou tvrdě opřel do balonu, ten ale poslal přesně doprostřed branky, Gordon jej tak zvládl vytěsnit alespoň na roh.
     
    40
    Eric Dier zvedl hlavu a krásně přenesl balon na Kana. Ten se s ním dostal až k rohovému praporku, odkud našel Adama Lallanu, který se odhodlal ke střele, Gordon ale míč vytáhl na rohový kop.
     
    31
    Akce The Three Lions ještě pokračovala a málem z toho byla vedoucí branka! Ke střele z hranice šestnáctky se dostal Marcus Rashford, Gordon ale stačil kulatý nesmysl vytěsnit vedle své svatyně.
    30.
     
    30
    Craig Gordon se rozhodl vyběhnou pro dlouhý pas od Diera a vyhlavičkoval jej mimo šestnáctku, učinil to ale tak nešťastně, že našel Alliho, jehož pokus sice mířil mezi tři tyče, na brankové čáře ale zasáhl Tierney.
     
    3
    Tohle bylo zbytečné. Zřejmě trochu přemotivovaný Scott Brown do souboje s Allim vlétl jako smyslu zbavený a svého protivníka tvrdě sestřelil, za což byl odměněn žlutým kartónkem.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 87. Griffiths, 90. Griffiths – 70. Oxlade-Chamberlain, 90+3. Kane (Sterling)

    Karty:   3. Brown (SCO) – 44. Livermore (ENG), 60. Dier (ENG)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:9.
    Skotsko: C. Gordon – Tierney, Berra, Mulgrew, Robertson – Brown (C), J. Morrison (46. McArthur) – Anya (81. Ch. Martin), Armstrong, Snodgrass (66. Fraser) – Griffiths.
    Náhradníci: Hamilton, Marshall – Martin, Reynolds, Bannan, D. Fletcher, McArthur, Cairney, Fraser, Forrest, Ch. Martin, Naismith.

    Anglie: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Bertrand – Dier, Livermore (90+2. Defoe) – Lallana, Alli (84. Sterling), Rashford (65. Oxlade-Chamberlain) – Kane (C).
    Náhradníci: Forster, Butland, Heaton – B. Gibson, Stones, P. Jones, Cresswell, Trippier, Oxlade-Chamberlain, Lingard, Sterling, Defoe.

    Rozhodčí: Paolo Tagliavento – Alessandro Constanzo, Matteo Passeri (všichni Itálie)
    bahis siteleri