Ázerbájdžán – Sev. Irsko 0:1 (kon.) | Kazachstán – Dánsko 1:3 (kon.) | Skotsko – Anglie 2:2 (kon.)
Slovinsko – Malta 2:0 (kon.) | Německo – San Marino 7:0 (kon.) | Norsko – Česko 1:1 (kon.)
Černá Hora – Arménie 4:1 (kon.) | Polsko – Rumunsko 3:1 (kon.) | Litva – Slovensko 1:2 (kon.)
konec
Polsko
3:1 (1:0)
Rumunsko
Sobota 10.06.2017, 20:45 • Stadion Narodowy im. Kazimierza Górskiego • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
    Robert Lewandowski svým hattrickem pomohl Polsku k dalšímu vítězství

     
    Je tu konec zápasu, který nakonec přinesl docela slušnou gólovou nadílku. Poláci na začátku druhého poločasu měli velkou převahu, kterou přetavili v pojišťovací branku na 2:0 z rohového kopu. Je však zvláštní, že se domácí nedokázali prosadit ze hry, navíc neměli ani nebezpečné šance. Jistotu tří bodů daroval domácím svým zbytečným zákrokem v pokutovém území Alin Toşca a Robert Lewandowski si připsal hattrick.
    Ani snížení dvojice Stancu-Andone už nemohlo na výsledku nic změnit.

    Poláci vítězstvím potvrdili své výsadní postavení ve skupině E, které jasně vládnou.
    Naopak Rumuni si docela zavařili, protože teď na své soupeře v boji o 2. místo ztrácejí 4 body. Výhodou by však měl být fakt, že tři ze čtyř posledních zápasů hrají Rumuni na domácí půdě.

    Pro dnešek je to všechno, doufám, že se vám kvalifikační zápas líbil a u nějakého dalšího po letních prázdninách se budu těšit opět na viděnou! (22:44:12)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rumuni ještě zaútočili po pravé straně – přihrávku pod sebe poslal Sergiu Hanca, jeho přihrávku napálil z první Bogdan Stancu, ale tentokrát se jednalo o střelu nad branku.
     
    90+2
    Grzegorz Krychowiak zakládal akci tří proti třem, ale celou akci zazdil tím, že postupoval sám a míč nikomu nenabídl. Tím dal příležitost vrátivšímu se Mihaiu Pintiliimu.
     
    90+1
    Pravou stranou se prodíral z hostujícího pohledu Sergiu Hanca, ale jeho průnik zastavil asi nejlepší Polák ve druhém poločase – Michal Pazdan.
     
    90
    Rozhodčí nastaví tři minuty v rámci druhého poločasu.
     
    89
    Rohový kop rozehráli Rumuni opět nakrátko, tentokrát z toho byl centr Gheorghe Grozava, ale jeho nepříjemný točený míč nadvakrát zpacifikoval Wojciech Szczęsny.
     
    87
    Dobrá příležitost pro hosty. Z levé strany přišel centr od Alina Toşcy, který z voleje trefil slušně Sergiu Hanca. Jeho pokus mířil jen těsně nad. Hanca se ještě dožadoval rohového kopu, ovšem neprávem. Odkopávat bude Wojciech Szczęsny.
     
    86
    Rumuni se snažili vysunout Florina Andoneho prostřednictvím centru Sergiu Hancy, ale obrana Polska opět úřadovala.
     
    84
    V posledních chvílích se nám hraje především ve středu pole. Rumunští reprezentanti už nedokáží najít recept na pevnou domácí obranu.
     
    82
    Rumuni začínají dobře napadat a způsobují svým soupeřů problémy. Tentokrát to byl Romario Benzar, který centroval z pravé strany do velkého vápna, ale jeho míč obětavě odvrátil Michal Pazdan.
     
    81
    Tým Polska bude střídat.
    Ze hřiště odejde Piotr Zieliński. Na jeho místo přijde Lukasz Teodorczyk.
     
    80
    Bogdan Stancu vysunul ve středu pole Nicolae Stanciua, ten se prokličkoval mezi dvěma hráči a z hranice penalty vystřelil pravačkou jen těsně vedle! Rumuni ožívají!
     
    79
    Tým Rumunska bude střídat.
    Ze hřiště odejde Razvan Marin. Na jeho místo přijde Sergiu Hanca.
    77. Bogdan Stancu (RUM) - 3:1
     
    77
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Po dvou krátkých přihrávkách se dostal k míči BOGDAN STANCU a ten napálil míč z dobrých 25 metrů. Vypadalo to, že jeho střelu tečoval nechtěně zády Florin Andone, ale režie zápasu zatím uvádí jako střelce branky na 1:3 Bogdana Stancua. Krásný gól!
     
    76
    Hosté měli další příležitost – po centru z pravé strany se dostal na hranici pokutového území k míči Nicolae Stanciu. Dokázal si zpracovat míč, ale jeho střela mířila jen doprostřed branky.
     
    75
    Bogdan Stancu se pokoušel napadat rozehrávku Poláků, ale ti si zatím vědí rady. Zvlášť je třeba pochválit Thiaga Cioneka.

    Stanislav Mohorita

    Branky: 29. Lewandowski (pen.), 57. Lewandowski (P. Zieliński), 62. Lewandowski (pen.) – 77. Stancu (Stanciu)

    Karty:   28. Săpunaru (RUM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:10.
    Polsko: Szczęsny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jędrzejczyk – Mączyński (45. Krychowiak), Linetty (72. Milik) – Błaszczykowski, P. Zieliński (81. Teodorczyk), Grosicki – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Fabiański, Skorupski – Bereszyński, Góralski, Kamiňski, Krychowiak, Lewczuk, Milik, Peszko, Rybus, Teodorczyk, Wilczek.

    Rumunsko: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş (C), Săpunaru, Tosca, Latovlevici (60. Grozav) – Stancu, Pintilii, Marin (79. Hanca), Chipciu (60. Stanciu) – Andone.
    Náhradníci: Niță, Pantilimon – Baluta, Bicfalvi, Ganea, Gardoș, Grozav, Hanca, Ivan, Rotariu, Stanciu, Tiru.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano
    bahis siteleri