Ázerbájdžán – Sev. Irsko 0:1 (kon.) | Kazachstán – Dánsko 1:3 (kon.) | Skotsko – Anglie 2:2 (kon.)
Slovinsko – Malta 2:0 (kon.) | Německo – San Marino 7:0 (kon.) | Norsko – Česko 1:1 (kon.)
Černá Hora – Arménie 4:1 (kon.) | Polsko – Rumunsko 3:1 (kon.) | Litva – Slovensko 1:2 (kon.)
konec
Polsko
3:1 (1:0)
Rumunsko
Sobota 10.06.2017, 20:45 • Stadion Narodowy im. Kazimierza Górskiego • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
    Robert Lewandowski svým hattrickem pomohl Polsku k dalšímu vítězství

     
    Je tu konec zápasu, který nakonec přinesl docela slušnou gólovou nadílku. Poláci na začátku druhého poločasu měli velkou převahu, kterou přetavili v pojišťovací branku na 2:0 z rohového kopu. Je však zvláštní, že se domácí nedokázali prosadit ze hry, navíc neměli ani nebezpečné šance. Jistotu tří bodů daroval domácím svým zbytečným zákrokem v pokutovém území Alin Toşca a Robert Lewandowski si připsal hattrick.
    Ani snížení dvojice Stancu-Andone už nemohlo na výsledku nic změnit.

    Poláci vítězstvím potvrdili své výsadní postavení ve skupině E, které jasně vládnou.
    Naopak Rumuni si docela zavařili, protože teď na své soupeře v boji o 2. místo ztrácejí 4 body. Výhodou by však měl být fakt, že tři ze čtyř posledních zápasů hrají Rumuni na domácí půdě.

    Pro dnešek je to všechno, doufám, že se vám kvalifikační zápas líbil a u nějakého dalšího po letních prázdninách se budu těšit opět na viděnou! (22:44:12)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rumuni ještě zaútočili po pravé straně – přihrávku pod sebe poslal Sergiu Hanca, jeho přihrávku napálil z první Bogdan Stancu, ale tentokrát se jednalo o střelu nad branku.
     
    90+2
    Grzegorz Krychowiak zakládal akci tří proti třem, ale celou akci zazdil tím, že postupoval sám a míč nikomu nenabídl. Tím dal příležitost vrátivšímu se Mihaiu Pintiliimu.
     
    90+1
    Pravou stranou se prodíral z hostujícího pohledu Sergiu Hanca, ale jeho průnik zastavil asi nejlepší Polák ve druhém poločase – Michal Pazdan.
     
    90
    Rozhodčí nastaví tři minuty v rámci druhého poločasu.
     
    89
    Rohový kop rozehráli Rumuni opět nakrátko, tentokrát z toho byl centr Gheorghe Grozava, ale jeho nepříjemný točený míč nadvakrát zpacifikoval Wojciech Szczęsny.
     
    87
    Dobrá příležitost pro hosty. Z levé strany přišel centr od Alina Toşcy, který z voleje trefil slušně Sergiu Hanca. Jeho pokus mířil jen těsně nad. Hanca se ještě dožadoval rohového kopu, ovšem neprávem. Odkopávat bude Wojciech Szczęsny.
     
    86
    Rumuni se snažili vysunout Florina Andoneho prostřednictvím centru Sergiu Hancy, ale obrana Polska opět úřadovala.
     
    84
    V posledních chvílích se nám hraje především ve středu pole. Rumunští reprezentanti už nedokáží najít recept na pevnou domácí obranu.
     
    82
    Rumuni začínají dobře napadat a způsobují svým soupeřů problémy. Tentokrát to byl Romario Benzar, který centroval z pravé strany do velkého vápna, ale jeho míč obětavě odvrátil Michal Pazdan.
     
    81
    Tým Polska bude střídat.
    Ze hřiště odejde Piotr Zieliński. Na jeho místo přijde Lukasz Teodorczyk.
     
    80
    Bogdan Stancu vysunul ve středu pole Nicolae Stanciua, ten se prokličkoval mezi dvěma hráči a z hranice penalty vystřelil pravačkou jen těsně vedle! Rumuni ožívají!
     
    79
    Tým Rumunska bude střídat.
    Ze hřiště odejde Razvan Marin. Na jeho místo přijde Sergiu Hanca.
    77. Bogdan Stancu (RUM) - 3:1
     
    77
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Po dvou krátkých přihrávkách se dostal k míči BOGDAN STANCU a ten napálil míč z dobrých 25 metrů. Vypadalo to, že jeho střelu tečoval nechtěně zády Florin Andone, ale režie zápasu zatím uvádí jako střelce branky na 1:3 Bogdana Stancua. Krásný gól!
     
    76
    Hosté měli další příležitost – po centru z pravé strany se dostal na hranici pokutového území k míči Nicolae Stanciu. Dokázal si zpracovat míč, ale jeho střela mířila jen doprostřed branky.
     
    75
    Bogdan Stancu se pokoušel napadat rozehrávku Poláků, ale ti si zatím vědí rady. Zvlášť je třeba pochválit Thiaga Cioneka.
     
    74
    Poláci se opět uchylují ke hře s dlouhým držením míče. Tentokrát k němu soupeře nepustili asi minutu a půl. Žádná kloudná akce z toho nebyla.
     
    72
    Tým Polska bude střídat.
    Ze hřiště odejde Karol Linetty. Na jeho místo přijde Arkadiusz Milik.
     
    71
    Romario Benzar zkusil centr z pravé strany, ten však byl odvrácen Michalem Pazdanem na další rohový kop. Ten byl rozehraný nakrátko, ale centr Nicolae Stanciua se vůbec nepovedl.
     
    70
    Razvan Marin se dostal k míči asi 30 metrů od branky a protože měl před sebou poměrně volno, zkusil vystřelit. Jeho rána však zahučela do tribun.
     
    69
    Poláci se snažili přejít do protiútoku, ale Jakub Blaszczykowski byl faulován Alim Toşcou. To vše sledují i mexické vlny na Stadionu Narodowym.
     
    68
    Florian Andone dostal míč na levé křídlo, ale to není místo, kde by se cítil s balónem nejlépe. Kulatý nesmysl se dostal za brankovou čáru, a to znamená práci pro Wojciecha Szczęsnyho.
     
    67
    Hra poněkud ztrácí svoji rychlost, pro většinu lidí na stadionu je hotovo, fanoušci Polska už zpívají vítězné chorály.
     
    65
    Karol Linetty dostal přihrávku do pokutového území od Piotra Zielińskiho, ale polského reprezentanta s brazilskými kořeny dobře uhlídal Christian Săpunaru.
     
    64
    Bogdan Stancu se snažil projít levým křídlem a nacentrovat do pokutového území. Míč však ve vzduchu opustil prostor hřiště, a tak Wojciech Szczęsny bude rozehrávat od branky.
    62. Robert Lewandowski (POL) - 3:0
     
    62
    Polsko právě vstřelilo branku!
    ROBERT LEWANDOWSKI si připisuje hattrick! Polský kapitán poslal míč po své pravé ruce přesně k tyči, dal svůj 11. gól v tomto kvalifikačním cyklu a dotáhl se tím na Cristiana Ronalda.
    61.
     
    61
    Alin Toşca si připisuje další nešťastný zákrok. Tentokrát fauloval v pokutovém území Piotra Zielińskiho. Bude tu penalta! Zahrávat bude Robert Lewandowski.
     
    60
    Tým Rumunska bude střídat.
    Ze hřiště odejde Iasmin Latovlevici. Na jeho místo přijde Gheorghe Grozav.
     
    60
    Tým Rumunska bude střídat.
    Ze hřiště odejde Alexandru Chipciu. Na jeho místo přijde Nicolae Stanciu.
     
    60
    Bogdan Stancu se chtěl probít do pokutového území středem pole, ale připraven byl Thiago Cionek.
     
    59
    Romario Benzar se pokusil zprava poslat centr do pokutového území, ale v něm nebyl nikdo. Jak je to možné, když Rumuni prohrávají o dvě branky?
    57. Robert Lewandowski (POL) - 2:0
     
    57
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Domácí zužitkovali svoji převahu díky standardní situaci. K rozehrání rohového kopu se postavil Piotr Zieliński a jeho centr přesně našel střelce, kterým byl i tentokrát ROBERT LEWANDOWSKI! Ten odskočil ve vzdušném souboji Vladu Chiricheşovi, a zvýšil tak náskok domácích!
     
    56
    Jakub Blaszczykowski prošel pravou stranou a pokusil se o centr. Ten byl zblokován na rohový kop.
     
    55
    Robert Lewandowski se prošel půlkou hřiště, než byl zastaven Christianem Săpunarem. Podle rozhodčího čistě, fanoušci na Stadionu Narodowy si to nemyslí.
     
    54
    Mihai Pintilii zůstal ležet na hřišti po tom, co si ho osedlal Grzegorz Krychowiak. To vše před zraky rozhodčího Buqueta, který nechal celou situaci být. Nepochopitelné.
     
    53
    Kamil Grosicki si sběhl do středu pole, odkud adresoval přihrávku na pravé křídlo, kde byl v náběhu Jakub Blaszczykowski. Záložník Wolfsburgu však už nemá takovou rychlost jako dřív, a tak míč nedostihl na hrací ploše.
     
    52
    Rumuni nedokázali využít příležitost k brejku po ztrátě Karola Linettyho. Mihai Pintilii raději zařadil zpátečku.
     
    51
    Centr od rohového praporku od Jakuba Blaszczykowskiho byl hodně přetažený. Rumunsko se dostane k míči.
     
    50
    Robert Lewandowski se chtěl uvolnit po autovém vhazování kolem Romaria Benzara, ale nebylo mu přáno. Krajní bek Rumunů odvrátil na roh.
     
    49
    Iasmin Latovlevici trefil slabou střelou pouze zeď a domácí vyrazili do protiútoku, centr Kamila Grosickiho však nenašel Roberta Lewandowskiho.
     
    47
    Velkou příležitost budou mít Rumuni. Karol Linetty fauloval 20 metrů od branky Mihaie Pintiliiho. Míč si už staví hráč, který byl v rumunském dresu nejvíc vidět – Iasmin Latovlevici.
     
    47
    Oba týmy nejspíš začaly druhou půli se sestavami, které ukončily tu první.
     
    46
    První akce Rumunů ve druhém poločase končí už na obranné polovině. Míč nedokázal odkopnout Alexandru Chipciu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Robert Lewandowski chladnokrevně proměnil penaltu, Polsko díky tomu vede po půli 1:0

     
    Konec prvního poločasu je tady, Poláci zatím vedou 1:0, a to zaslouženě. Ne, že by domácí něco na moderním stánku ve Varšavě předvedli, ale Rumuni přistoupili k zápasu velmi pasivně. Za to zaplatili penaltovým faulem Christiana Săpunara, který byl naprosto zbytečný, protože nešlo o souboj o míč.
    Robert Lewandowski z penalty nezaváhal a poslal svůj tým do vedení. Do té doby nudný zápas se změnil v atraktivní podívanou, která nabídla ještě několik akcí na obou stranách. Zatím to jsou však Poláci, kteří dominují středu pole a celé hře. Z jejich týmu je potřeba vyzdvihnout výkon Kamila Grosickiho, který je permanentním nebezpečím pro branku Cipriana Tătăruşana.
    Na druhé straně stojí za zmínku snad jen výkon Iasmina Latovleviciho, který však sám na všechno nestačí.

    Uvidíme, jak se bude vyvíjet druhý poločas, který začne zhruba ve 21:50.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Poláci se snažili navýšit svůj náskok po rychlém protiútoku. Karol Linetty vybojoval míč pro Kamila Grosickiho, jenž se prohnal levou stranou a poslal prudkou přihrávku na střed pokutového území. Tam však nikdo nebyl, a tak se ke střele z druhé vlny dostal Lukasz Piszczek. Pravý obránce domácích se však netrefil mezi tři tyče.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí utkání nastavuje v první půli dvě minuty.
    45.
     
    45
    Bogdan Stancu se dostal na dostřel branky, a tak to z 20 metrů zkusil. Jeho rána se však nevešla mezi tři tyče asi o dva metry.
     
    45
    Tým Polska bude střídat.
    Ze hřiště odejde Krzysztof Mączyński. Na jeho místo přijde Grzegorz Krychowiak.
     
    43
    Krzysztof Mączyński nebude v zápase pokračovat. Vypadá to, že pád jím velmi otřásl.
     
    42
    Florin Andone se snažil po centru Bogdana Stancu prosadit v hlavičkovém souboji, ale byl dobře tísněn Michalem Pazdanem, a tak se stal centr kořistí Wojciecha Szczęsnyho.
     
    41
    Slibná šance Rumunů! Na pravé straně se dostal k nenápadnému centru Romario Benzar a ten k překvapení všech propadl až na levou stranu pokutového území, kdy si míč zpracoval Iasmin Letovlevici. Jeho střela šajtlí se však neujala a zamířila asi o metr vedle.
    40.
     
    40
    Kamil Grosicki se snažil vyvézt míč z vlastní poloviny, ale zamotal se do vlastních kliček.
     
    39
    Mezitím zůstal ležet po pádu z velké výšky Krzysztof Mączyński a je ošetřován. Snad to nebude nic vážného.
     
    38
    Robert Lewandowski spálil další tutovku! Přihrávka Piotra Zielińskiho vyslala kapitána vstříc brankáři Rumunů, ale opora Fiorentiny skvěle zasáhla proti blafáku nejlepšího střelce Bayernu Mnichov.
     
    37
    Florin Andone se probíjel pravou stranou a nacentroval do ohně, ale tam byl připraven Wojciech Szczęsny.
     
    36
    Obrovská šance pro domácí! Skvěle to vymyslel Krzysztof Mączyński, který našel ve zhuštěném prostoru středu pole místo pro přihrávku na Kamila Grosickiho. Ten byl záhy v souboji jeden na jednoho, ale možná se situace zalekl a v jasné pozici vystřelil jen slabě do míst, kde stál Ciprian Tătăruşanu.
     
    34
    Rumuni se snaží uklidnit hru a kontrolovat chvilku míč. Polsko se stáhlo a nenapadá soupeře.
    33.
     
    33
    Lukasz Piszczek dostal skvělou přihrávku od Krzysztofa Mączyńskiho, poslal z druhé míč zpátky do ohně, ale Ciprian Tătăruşanu i s obranou si poradili za cenu rohového kopu. Ten však žádné další nebezpečí nepřinesl.
     
    32
    Kamil Grosicki se opět dostal k centru z levého křídla, ale ačkoli nikým neobsazen, nedokázal poslat do pokutového území přesný míč.
     
    31
    Polsko se začíná probouzet – Jakub Blaszczykowski se zničehonic dostal do pokutového území, ale jeho centr po zemi reflexivně nohou vyrazil Ciprian Tătăruşanu.
    29. Robert Lewandowski (POL) - 1:0
     
    29
    Polsko právě vstřelilo branku!
    ROBERT LEWANDOWSKI si připsal devátý gól v kvalifikaci, když umístil svoji polovysokou střelu z pokutového kopu přesně k pravé tyči branky Cipriana Tătăruşana.
    28. Cristian Săpunaru (RUM)
     
    28
    Christian Săpunaru (Rumunsko) dostává žlutou kartu. Obránce Astry Giurgiu si ji vysloužil za faul na polského kapitána.
     
    28
    Bude tu penalta! Jakub Blaszczykowski nacentroval míč do pokutového území, kde byl faulován v náběhu Robert Lewandowski! Sám si postavil míč na puntík.
     
    27
    Alin Toşca se snažil centrem najít Florina Andoneho, ale neúspěšně. Polská obrana si poradila.
     
    26
    Piotr Zieliński poslal přihrávku do běhu Robertu Lewandowskimu, ale polský kapitán neměl dostatečnou rychlost a neměl šanci míč zpracovat.
     
    25
    Polská zdlouhavá kombinace pokračuje. Někteří fanoušci již začínají pískat. Tato "španělská" hra na vyčkávanou se jim nelíbí.
     
    24
    Další míč na levou stranu poslal Michal Pazdan, ale Kamil Grosicki jej tentokrát nedostihl.
     
    23
    Florin Andone se snažil o zpracování míče v pokutovém území, ale při této akci fauloval Thiaga Cioneka. Poláci budou rozehrávat volný kop.
     
    22
    Dobrou šanci měli Poláci po útoku na pravé straně. Míč si vyměnilo bývalé dortmundské duo Blaszczykowski-Piszczek a centr druhého jmenovaného si našel Artur Jędrzejczyk. Jeho hlavička koníčkem však nakonec neznamenala nebezpečí pro hostující branku.
     
    22
    Centr do pokutového území vyslal Jakub Blaszczykowski, ale jeho dobrý míč vyboxoval Ciprian Tătăruşanu.
     
    21
    Domácí chtěli rozehrát signál, ale pro to neměl čtyřicetiletý arbitr pochopení.
     
    20
    Rozhodčí Buquet poněkud pozdě zapískal faul na Jakuba Blaszczykowskiho. Bude tu volný kop zhruba z 35 metrů.
     
    18
    Karol Linetty se rozhodl ukončit kombinaci po zemi, ale jeho centr vzduchem na pravou stranu na Jakuba Blaszczykowskiho skvěle přečetl Alin Toşca a odhlavičkoval pryč.
     
    17
    Polská převaha ve středu pole pokračuje, zatím však není vyjádřena byť střelou mezi tři tyče.
    16.
     
    16
    Kamil Grosicki je při chuti – opět se dostal k balónu na levém křídle, tentokrát byl však kulatý neposedný předmět rychlejší. Brankář Ciprian Tătăruşanu bude odkopávat od branky.
     
    14
    Kamil Grosicki se dostal na levé straně k míči, obešel dva soupeře a nacentroval přes Vlada Chiricheşe. Kdyby se však středopolař anglického Hullu podíval pořádně, uviděl by na půlce pokutového území zcela volného Roberta Lewandowskiho. Ten se na svého křídelního spoluhráče jen smutně podíval.
     
    13
    Florin Andone byl faulován při pokusu o založení protiútoku Jakubem Blaszczykowskim. Populární Kuba může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    12
    Poláci se rozhodli ukombinovat rumunskou obranu, zatím je jejich série přihrávek neutralizována skvělou poziční hrou hostí. Možná by to chtělo dávat míč rychleji od nohy.
     
    11
    Centr Iasmina Latovleviciho odvrátil první hráč v pokutovém území. Zatím přihrávky Rumunů postrádají přesnost, ale aspoň se už nebojí založit občas nějaký útok.
     
    10
    Michal Pazdan fauloval v souboji na pravé útočné rumunské straně Florina Andoneho. Loket v obličeji rozhodčí nemohl tolerovat, a tak tu bude nadějná standardka.
     
    9
    Mihai Pintilii se probíjel okolo Artura Jędrzejczyka do pokutového území, ale v souboji míč zahrál do zámezí. Rozhodčí signalizoval odkop od branky, ačkoli se obránce domácích jasně dotkl míče jako poslední.
     
    8
    Artur Jędrzejczyk se dostal po pasu Roberta Lewandowskiho k míči, ale šanci k centru nezužitkoval. Romario Benzar byl opět na správném místě.
     
    7
    Iasmin Latovlevici se dostal na levé straně po přihrávce Bogdana Stancu k centru, ale přízemní míč odkopl do bezpečí Michal Pazdan.
     
    6
    Kamil Grosicki zahrával po tečovaném míči vně pole rohový kop. Svým centrem však nikoho nenašel. Možná v pokutovém území postrádal obra, jakým je Kamil Glik.
     
    5
    Piotr Zieliński se pěkně uvolnil s míčem asi 35 metrů před brankou a přihrával na Roberta Lewandowskiho. Tento míč však nebyl přesný. Škoda, že si středopolař Neapole nevšiml na pravé straně nabíhajícího Lukasze Piszczeka.
     
    4
    Rumuni se zatím nesnaží napadat rozehrávku soupeře. Prakticky všichni jsou zasunutí hluboko na vlastní polovině.
     
    3
    Thiago Cionek vyslal dlouhý pas za obranu, který si našel ve změti těl Kamil Grosicki. Snažil se dostat přes Romaria Benzara, ale krajní obránce hrající za Constantu si poradil.
     
    2
    Poláci velmi opatrně rozehrávají na vlastní polovině. Zatím se moc nehrnou do útoku. Naopak šanci k protiútoku měl Florin Andone, ale nezpracoval si přihrávku.
     
    1
    První útok Polska založený z hloubi pole končí autovým vhazováním. Artur Jędrzejczyk nedoskočil na centrovaný míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácím bude držet palce i zraněný stoper Kamil Glik. Jeho dnes nahradí stoper Palerma Thiago Cionek.
     
    Hráči se připravují v tunelu na to, že za chvilku vyjdou na zaplněný Národní stadion ve Varšavě.
     
    Úvodní sestavy:

    Polsko: Szczęsny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jędrzejczyk – Mączyński, Linetty – Błaszczykowski, P. Zieliński, Grosicki – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Fabiański, Skorupski – Bereszyński, Góralski, Kamiňski, Krychowiak, Lewczuk, Milik, Peszko, Rybus, Teodorczyk, Wilczek.
    Trenér: Adam Nawalka.

    Rumunsko: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş (C), Săpunaru, Tosca, Latovlevici – Stancu, Pintilii, Marin, Chipciu – Andone.
    Náhradníci: Niță, Pantilimon – Baluta, Bicfalvi, Ganea, Gardoș, Grozav, Hanca, Ivan, Rotariu, Stanciu, Tiru.
    Trenér: Christoph Daum.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano.
     
    Hlavním rozhodčím dnešního utkání bude Ruddy Buquet. Čtyřicetiletý Francouz si po 24 zápasech francouzské Ligue 1 zapíská už čtvrté kvalifikační utkání v evropské části.
    Pomáhat na čarách mu budou pánové Debart a Cano.
     
    Vzájemné zápasy
    Historie soubojů mezi Polskem a Rumunskem je velmi dlouhá. Začíná rokem 1922, kdy se oba týmy rozešli v přátelském utkání smírně 1:1. Od té doby se odehrálo dalších 35 utkání a lepší bilanci má Rumunsko. To dokázalo svého soupeře porazit patnáctkrát, naopak Poláci uspěli v šesti případech.
    Naposledy před pár měsíci na Národním stadionu vyhráli 3:0. O góly se zasloužili Robert Lewandowski, který se prosadil dvakrát, a Kamil Grosicki.
     
    Polsko má vynikající formu! Tým trenéra Adama Nawalky ztratil v dosavadním průběhu kvalifikace body pouze jednou, a to za remízu v prvním utkání na kazašské půdě. Od té doby jsou Poláci bezchybní. Navíc díky ztrátám soupeřů si vypracovali na prvním místě své skupiny už šestibodový náskok! Další výhra by Poláky hodně přiblížila k první účasti na MS od roku 2006.
    Naši severní sousedé navíc zažívají zlatou generaci. Hráči jako Robert Lewandowski, Wojciech Szczęsny, Jakub Błaszczykowski a další patři k nejlepším hráčům v Evropě na svých pozicích. Určitě mají potenciál na to, aby napodobili generaci Grzegorze Lata, Kazimierze Deyny nebo Zbigniewa Bonieka.
    Zatím mají dobře nakročeno, najdou se však i slabiny. Druhý nejlepší střelec celé kvalifikace Robert Lewandowski vstřelil 8 z celkových 12 branek Poláků. Otázkou je, jak by si jeho spoluhráči poradili bez něj. To však nejspíš nebude dnešní případ.

    Rumunsko nezačalo kvalifikační pouť nejlépe – po jedné výhře, třech remízách a jedné porážce figuruje na čtvrtém místě, na druhou pozici však ztrácí jen bod.
    Na své dnešní soupeře však ztrácí sedm bodů, a tak pokud chce pomýšlet na postup z prvního místa, musí dnes bezpodmínečně vyhrát. Druhá pozice vypadá pro tým zkušeného trenéra Christopha Dauma jako dosažitelná, bude však o ni litý boj.
    Především proto, že Rumuny trápí útok. V pěti zápasech kvalifikace vstřelili borci z pod Karpat jen šest branek, pět z nich však padlo proti tragicky hrající Arménii. Od té doby ve třech utkáních v řadě Rumuni neskórovali, přesto uhráli dva nerozhodné výsledky, které je udržely ve hře o postup.
    Rumunsko i tentokrát bude spoléhat na svoji obranu v čele s brankářem Ciprianem Tatarusanem a kapitánem Vladem Chiricheşem. V útoku by měla řádit dvojice z Anderlechtu Stanciu-Chipciu. Otázkou je, jestli se hosté vůbec k útočným akcím dostanou. Proti nim bude ve formě skvěle hrající Polsko a padesátitisícový kotel Stadionu Narodoweho.

    Už večer se dozvíme, jak utkání dopadne, nenechte si ho ujít!
     
    Hezký den všem fanouškům evropského fotbalu. Klubovou sezónu máme za sebou, a tak přišel čas na reprezentační soutěže. Dnes přivítá Polsko v rámci skupiny E Rumunsko. Mělo by se jednat o jeden z taháků dnešního programu.
    Utkání začíná ve 20:45.

    Stanislav Mohorita

    Branky: 29. Lewandowski (pen.), 57. Lewandowski (P. Zieliński), 62. Lewandowski (pen.) – 77. Stancu (Stanciu)

    Karty:   28. Săpunaru (RUM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:10.
    Polsko: Szczęsny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jędrzejczyk – Mączyński (45. Krychowiak), Linetty (72. Milik) – Błaszczykowski, P. Zieliński (81. Teodorczyk), Grosicki – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Fabiański, Skorupski – Bereszyński, Góralski, Kamiňski, Krychowiak, Lewczuk, Milik, Peszko, Rybus, Teodorczyk, Wilczek.

    Rumunsko: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş (C), Săpunaru, Tosca, Latovlevici (60. Grozav) – Stancu, Pintilii, Marin (79. Hanca), Chipciu (60. Stanciu) – Andone.
    Náhradníci: Niță, Pantilimon – Baluta, Bicfalvi, Ganea, Gardoș, Grozav, Hanca, Ivan, Rotariu, Stanciu, Tiru.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano
    bahis siteleri