konec
Kvalifikace Velké ceny Kanady

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Sobota 10.06.2017, 19:00 • Trať: Gilles Villeneuve, Montreal, Kanada • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 20:00 sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký sobotní večer. (20:21:10)
     
    Máme za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Kanady, kterou opanoval rekordním časem 1:11.459 Lewis Hamilton! Sebastian Vettel se sice snažil z plných sil, ale nakonec skončil druhý se ztrátou 330 tisícin. Třetí dojel Valtteri Bottas a čtvrtý Kimi Räikkönen. Lewis Hamilton získal 65. pole position v kariéře, čímž se v historické tabulce vyrovnal legendárnímu Ayrtonu Sennovi. Od Sennovy rodiny navíc dostal originální přilbu, s níž Brazilec závodil.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Kanady: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Räikkönen, 5. Verstappen, 6. Ricciardo, 7. Massa, 8. Pérez, 9. Ocon, 10. Hülkenberg, 11. Kvjat, 12. Alonso, 13. Sainz, 14. Grosjean, 15. Palmer, 16. Vandoorne, 17. Stroll, 18. Magnussen, 19. Ericsson, 20. Wehrlein.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Sebastian Vettel projel cílem se ztrátou 330 tisícin sekundy a končí druhý. Pole position tak získává suverénním způsobem Lewis Hamilton!
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    0:15
    Lewis Hamilton se ještě zlepšil a zajel čas 1:11.459! Tak to je famózní výkon trojnásobného mistra světa!
     
    1:56
    Sebastian Vettel znovu vyjíždí na trať a právě on bude bojovat s Lewisem Hamiltonem o pole position.
     
    2:30
    Lewis Hamilton se zřejmě bojí o svůj nový rekord a právě teď opustil boxy. Čas, který Lewis Hamilton zaznamenal, čili 1:11.791 je novým traťovým rekordem na okruhu Gillese Villeneuva.
     
    3:16
    Piloti se pomalu začínají vracet zpět na trať. Naopak Sebastian Vettel zajel do garáže a uvidíme, zda ještě vyjede. Pravděpodobně ale ano.
     
    4:20
    Sebastian Vettel se rozhodl, že se pokusí překonat Lewise Hamiltona a nebyl vůbec daleko! Německý jezdec ve službách Ferrari ztratil pouhé čtyři tisíciny sekundy!
     
    5:27
    Kromě Sebastiana Vettela a Maxe Verstappena jsou všichni závodníci v boxech.
     
    6:43
    Piloti postupně zajíždějí do boxů, aby si před koncem závěrečné části trochu odpočinuli. Kvalifikace na Velkou cenu Kanady za chvíli vygraduje.
     
    7:11
    Lewis Hamilton ale udělal chybu v nájezdu do zatáčky, a tak tento pokus nebude rychlejší než ten předchozí. K mechanikům zajeli oba jezdci Force Indie Sergio Pérez a Estaban Ocon.
     
    8:35
    Do boxů se mezitím vrátili Sebastian Vettel a Nico Hülkenberg, zato Lewis Hamilton se snaží ještě překonat svůj poslední pokus.
     
    9:04
    Lewis Hamilton na to pořádně šlápl a v cíli zaznamenal čas 1:11.791! Tak to je hozená rukavice pro všechny jeho soupeře!
     
    9:22
    První měřený čas zajel Sebastian Vettel, který se logicky usadil na čele. Za ním má ale rozjeté výborné kolo Lewis Hamilton, který útočí na dosud nejlepší čas víkendu.
     
    10:45
    Mezitím se na trať dostali všichni jezdci a boje o pole position tak mohou začít.

    Michal Šandor

    bahis siteleri