Kamerun – Austrálie 1:1 (kon.) | Německo – Chile 1:1 (kon.)
konec
Německo
1:1 (1:1)
Chile
Čtvrtek 22.06.2017, 20:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Konfederační pohár • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Pohárů konfederace. Společně se dnes podíváme na duel mezi Německem a Chile. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Chile

    Výběr z Jižní Ameriky vstoupil do turnaje už v neděli. V cestě mu stál africký šampión Kamerun. Fotbalisté Chile byli po celou dobu utkání aktivnější a zaslouženě zvítězili 2:0. Vítěz Copa America je na turnaji poprvé ve své historii a hned může pomýšlet na postup. K tomu by mu dnes pomohl bodový zisk proti silnému Německu. Chile má v Rusku silný výběr. Na soupisce nechybí Vidal, Vargas nebo Alexis Sánchez.
     
    Německo

    Světoví šampióni z Německa jsou největšími adepty na celkový triumf. Joachim Löw do Ruska přivezl velmi mladý tým. Finálovou účast ze šampionátu v Brazílii pamatují jen tři hráči. V úvodním utkání změřilo Německo síly s Austrálií a překvapivě se nadřelo. O těsně vítězství 3:2 se muselo strachovat do poslední minuty.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: ter Stegen – Ginter, Kimmich, Mustafi – Süle, Goretzka, Rudy, Draxler (C), Hector – Can – Stindl.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Plattenhardt, Rüdiger, Brandt, Demirbay, Henrichs, Younes, Wagner, Werner.

    Chile: Herrera – Isla, Medel (C), G. Jara, Beausejour – P. Hernández, M. Díaz, Aránguiz – Arturo Vidal, E. Vargas, Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Bravo, Toselli – P. Díaz, Mena, Roco, Fuenzalida, Gutiérrez, F. Silva, Puch, Rodríguez, Sagal, L. Valencia.

    Rozhodčí: Faghani – Sokhandan, Mansouri (vš. IRN).
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Německo bude hrát v bílém, zatímco Chile nasadí červené dresy.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Chile obstarali úvodní výkop dnešního utkání. Chilané v úvodu utkání kombinují na vlastní polovině. Nikdo z Němců jejich rozehrávku neatakuje.
     
    2
    Do hry se musel zapojit také brankář ter Stegen. Německý gólman si v pokutovém území musel pospíšit s rozehrávkou, ale dotírající Vargas se k míči nedostal.
     
    3
    Matthias Ginter obdržel přihrávku na pravou stranu, jenže okamžitě u něj byli dva hráči Chile a Ginter raději vrátil balón ter Stegenovi.
     
    4
    Niklas Süle měl spoustu času na levé straně, ale zbytečně otálel s rozehrávkou a dotírající hráči Chile vybojovali míč na své kopačky.
     
    5
    Alexis Sánchez spěchal vpřed po levé straně, zasekl si míč kolem Gintera, ale sám se nechal vytlačit z ideální palebné pozice a nakonec přišel o míč.
     
    6
    Chile právě vstřelilo branku!
    Chile se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Shkodran Mustafi zpackal rozehrávku v blízkosti pokutového území, odevzdal míč soupeři. Vidal srazil míč k ALEXISI SÁNCHEZOVI, jehož rána se od tyče odrazila do branky!
    6. Alexis SÁNCHEZ - 0:1
     
    8
    Chilané se i po vstřelení úvodní branky nadále tlačí do útoku. Při rozehrávce ale chyboval Medel, míč mu ukradl Draxler, jež se dostal do zakončení, jenže jeho rána prolétla nad břevnem.
     
    9
    Alexis Sánchez chtěl přenést hru na pravé křídlo, kde si nabíhal Eduardo Vargas. Sánchezovi se do cesty postavil jeden z Němců, který míč srazil do bezpečí.
     
    10
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra! Fanoušci Chile hlasitě podporují svou zemi a ženou ji do dalších útoků. Němci to dnes budou mít nesmírně těžké.
     
    11
    Chilané zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, kde číhal Pablo Hernández, jehož hlavička mířila přímo do rukavic ter Stegena.
     
    12
    Po dlouhé době se Německo usadilo na polovině svého soupeře. Lars Stindl se dokonce dostal do zakončení, jenže stál za hranicí ofsajdu.
     
    13
    Matthias Ginter obdržel přihrávku na pravou stranu, našel Mustafiho, který znovu pokazil rozehrávku, nicméně Vidal tentokrát neodcentroval přesně.
     
    14
    Lars Stindl sprintoval do pokutového území za parádní přihrávkou z pravé strany. Stind se natahoval po skákavém balónu, ale Johnny Herrera měl k míči o kus blíže.
     
    15
    Matthias Ginter poslal prudký centr na malé vápno, kde se v tísni dostal do zakončení Stindl, který jen lehce tečoval míč a daroval gólmanovi snadný zákrok.
     
    16
    Joshua Kimmich spěchal do pokutového území za přihrávkou obloučkem. Německý fotbalista se ocitl za obranou, jenže Jara stačil zasáhnout.
     
    17
    Draxler našel krásným obloučkem Kimmicha, který byl zcela osamocený na zadní tyči, avšak zakončení se mu vůbec nepovedlo a jeho slabá hlavička skončila v rukavicích připraveného Herrery.
     
    18
    Sebastian Rudy si nechtěl komplikovat práci a bez váhání odkopl míč do zámezí. Německo sice v posledních minutách zvýšilo aktivitu, ale Chilané brání skvěle.
     
    19
    Emre Can se na polovině hrací plochy pustil do hlavičkového souboje, ale na vysoký míč nedosáhl. Balón propadl k Chilanům, kteří uklidňují hru.
     
    20
    Další velká šance Chilanů. Vidal upadl na hranici pokutového území a do odraženého míče se opřel Vargas, jehož parádní střelu zastavilo až břevno německé branky!
    20. Vargasova rána do břevna
     
    20
    Žlutou kartu dostává Lars Stindl (Německo).
     
    21
    Chilané se hnali do dalšího útoku, nicméně tentokrát je zastavila nepřesná přihrávka. Prudký míč skončil v zámezí a ter Stegen bude odkopávat.
     
    22
    Alexis Sánchez se v pokutovém území tlačil za vysokým centrem, jenže obránce Matthias Ginter si jej vzal do parády a nepustil Sáncheze do zakončení.
     
    23
    Joshua Kimmich měl prostor na pravé straně hřiště, ale ani on se nevydal vpřed a raději vrátil míč německým obráncům. Fanoušci začínají pískat.
     
    24
    Jonas Hector si skvěle pokryl míč na pravé straně a dotírající Isla jej rukou poslal k zemi. Němci budou rozehrávat na vlastní polovině, zatím se však trápí.
     
    25
    Charles Aránguiz držel míč v blízkosti pokutového území, našel Alexise Sáncheze, kterého odzbrojil Kimmich a Sánchez jej na oplátku fauloval.
     
    26
    Emre Can se středem hřiště prokličkoval před pokutové území a chtěl najít Hectora. Jeho úmysl přečetl pozorný obránce Isla, který získal míč pro Chile.
     
    27
    Jean Beausejour obdržel přihrávku na levou stranu, jenže míč okamžitě vrátil spoluhráčům z obrany. Zatím sledujeme hodně opatrný duel.
     
    28
    Vidal se na hranici pokutového území probil k odraženému balónu a tlačil se do šestnáctky. Pozorný stoper Shkodran Mustafi mu míč na poslední chvíli odkopl.
     
    29
    Marcelo Díaz vymyslel nádherný centr na zadní tyč, kde se do zakončení tlačil Vidal. Fotbalista Bayernu Mnichov předvedl teatrální pád a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a zatím sledujeme herní převahu Chile. Němci stále nemohou najít recept na soupeřovu houževnatost a čekají na svou první šanci.
     
    31
    Jonas Hector mohl postupovat vpřed po levém křídle, ale i on zpomalil akci německého výběru a poslal zpětnou přihrávku. Obrana Chile může zůstát klidná.
     
    32
    Sánchez spěchal za další parádní přihrávkou za obranu, odpoutal se od Hectora, jenže k zpracování mu scházel jediný krok. Míč propadl k ter Stegenovi.
     
    33
    Marcelo Díaz si na polovině hrací plochy ostrým skluzem vyšlápl na Stindla a také chilský záložník může být rád, že se jeho prohřešek obešel bez karty.
     
    34
    Draxler z první centroval do pokutového území, avšak jeho nepovedený centr zastavil už na hranici pokutového území připravený Medel.
     
    35
    Chilané opět napadali rozehrávku německých stoperů. Vidal si ale pomohl zatažením za dres a provinil se proti pravidlům.
     
    36
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Julian Draxler. Jeho přetažený centr se snesl na zadní tyč, kde byl Shkodran Mustafi, ale německého zadáka uhlídal Charles Aránguiz.
     
    37
    Emre Can se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Jeho rána byla sice razantní, avšak postrádala potřebnou přesnost.
     
    38
    Charles Aránguiz hledal vysokou přihrávkou Sáncheze. Autor dosud jediné branky dnešního utkání se však dostal k postranní čáry a německou branku už neohrozil.
     
    39
    Joshua Kimmich se dokázal obtočit kolem svého strážce, ale ihned k němu přiběhli další dva hráči, kteří mladého fotbalistu připravili o balón.
     
    40
    Vargas rozběhl Sáncheze po levém křídle. Sánchez si poradil s Mustafem a vracel míč Vargasovi, jemuž se rána nepovedla. Chile přesto bude zahrávat rohový kop.
     
    41
    Tentokrát přiletěl do pokutového území prudký centr na přední tyč, kde hlavičkoval osamocený Joshua Kimmich. Chilané se navíc dopustili útočného faulu.
     
    42
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Německo se prosazuje hned z první šance! Emre Can táhl míč středem hrací plochy, poslal krásnou průnikovou přihrávku na Hectora, který odcentroval na malé vápno a LARS STINDL ve skluzu dopravil míč do sítě!
    42. Lars STINDL - 1:1
     
    44
    Charles Aránguiz chtěl překvapit rozestoupenou obranu Německa průnikovou přihrávkou, jenže v pokutovém území se nepohyboval nikdo v červeném dresu.
     
    45
    Charles Aránguiz ještě motal hlavy soupeřům na levé straně hřiště. Rudy se však nenechal oklamat, vypíchl chilskému fotbalistovi míč a odkopl jej daleko od branky.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Alexis Sánchez si bleskově navedl míč na hranici pokutového území a vyslal přízemní ránu. Ter Stegen ale dával pozor a dokázal jedovatý projektil vyrazit!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Chilané byli od úvodního hvizdu aktivnějším celkem a už v 6. minutě se po špatné rozehrávce Mustafiho prosadil Alexis Sánchez! Ve dvacáté minutě navíc mohl přidat druhou branku Vargas, ale jeho ránu zastavilo břevno! Německo se osmělilo až ve 42. minutě a hned z toho bylo vyrovnání. Po bleskové akci se prosadil Lars Stindl! V nastaveném čase mohl Sánchez vrátit své zemi vedení, ale ter Stegen jeho přízemní střelu vyrazil. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Německo obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Goretzka poslal přihrávku mezi stopery Chile, jenže nenašel nikoho v bílém.
     
    47
    Joshua Kimmich se na pravé straně hrací plochy pustil do riskantní kličky, upadl, ale rozhodčí se rozhodl neodpískat nedovolený zákrok.
     
    48
    Chilané měli k dispozici přímý kop z nadějné pozice. Jeho exekuce se ujal Sánchez, jehož technický pokus proletěl nad břevnem německé branky.
     
    49
    Vidal nedosáhl na přihrávku na polovině Německa a míč mu uskočil daleko od nohy. Pozorný Mustafi balón okamžitě odkopl daleko od šestnáctky.
     
    50
    Joshua Kimmich hraje dobré utkání. Fotbalista Bayernu Mnichov si posunul míč podél postranní čáry a byl znovu faulován. Němci budou rozehrávat.
     
    51
    Lars Stindl posunul míč podél pravé postranní čáry na Kimmicha, který se znovu nechal faulovat. Právě Kimmich je jednoznačně nejvíce faulovaným mužem na trávníku.
     
    52
    Sám Joshua Kimmich se zhostil exekuce přímého kopu. Kimmich vyslal vysoký centr na zadní tyč, jenže brankář Johnny Herrera vyrazil ven z branky a schoval balón do rukavic.
     
    53
    Nedovolený zákrok také na opačné straně. Isla si pokryl přihrávku do nohy a Jonas Hector jej poslal k zemi. Také Chilané mohou rozehrát přímý kop.
     
    54
    Leon Goretzka předal míč na pravou stranu Kimmichovi, jenže pozorný Jean Beausejour proti němu včas vystoupil a vypíchl mu míč do zámezí.
     
    55
    Mauricio Isla chtěl z pravé strany odcentrovat do pokutového území, ale míč se mu svezl po placírce a nakonec skončil na vrchní síti. Sám Isla se situaci pousmál.
     
    56
    Německo po změně stran přidalo na agresivitě a častěji se dostává na polovinu Chile. Fotbalisté Německa hledají cestu do šestnáctky marně.
     
    57
    Pablo Hernández se krásnou kličkou zbavil svého strážce na polovině Německa. Chilský fotbalista však uklidnil hru přihrávkou na obránce.
     
    58
    Ter Stegen s rozehrávkou rozhodně nespěchal. Německý brankář ale nepřesným nákopem odevzdal míč soupeři a Chile může zaútočit.
     
    59
    Arturo Vidal si v pokutovém území naskočil na vysoký centr z pravé strany. Fotbalista Bayernu Mnichov však hlavičkoval v záklonu a minul branku o pořádný kus.
     
    60
    Sánchez spěchal s míčem vpřed středem hřiště, ale Rudy jej ihned v zárodku zastavil a vidí žlutou kartu.
     
    61
    Jonas Hector skvěle přečetl úmysl svého soupeře, vydal se na levou stranu a před aktivním Vargasem odhlavičkoval balón do zámezí.
     
    62
    Chilané měli k dispozici rohový kop. Charles Aránguiz znovu našel Vidala, který tentokrát hlavičkoval z úctyhodné vzdálenosti a branku přestřelil o dobré tři metry.
     
    63
    Isla obdržel přihrávku do pokutového území, měl spoustu času na zakončení, jenže krajní obránce dlouho váhal a nakonec přišel o míč.
     
    64
    Vargas se bez váhání opřel do přihrávky na hranici pokutového území. Jeho rána vnějším nártem sice prosvištěla kolem stopera, jenže Vargas netrefil zařízení.
     
    65
    Alexis Sánchez fauloval na vlastní polovině Goretzku a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    66
    Kimmich si v pokutovém území naskočil na příliš vysoký centr, který dokázal jen prodloužit za sebe. Němcům schází nějaká konstruktivní přihrávka.
     
    67
    Gonzalo Jara otálel s rozehrávkou u postranní čáry, Goretzka jej dostal pod tlak a Jara raději zakopl míč do zámezí. Německo bude vhazovat.
     
    68
    Německo zahrávalo další přímý kop. Julian Draxler poslal nadýchaný centr na značku pokutového kopu, kde kraloval osamocený Arturo Vidal.
     
    69
    Až nyní zahrávalo Německo svůj první rohový kop v utkání. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde zasáhl Vidal. Fotbalista Bayernu Mnichov je dnes prostě všude.
     
    70
    Hra je znovu přerušena. Po dlouhé sprintu zůstává na hranici pokutového území ležet Gary Medel. Chilský stoper se drží za zadní stehenní sval.
     
    71
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Gary Medel, přichází Paulo Díaz.
     
    72
    Chile kombinuje s míčem na vlastní polovině a nikam nespěchá. Nikdo z fotbalistů v bílých dresech soupeřovu rozehrávku neatakuje.
     
    73
    Matthias Ginter centroval z pravé strany do pokutového území. Ve vápně se uvolnil Kimmich, před kterým v pádu zasáhl střídající Paulo Díaz.
     
    74
    Rudy nabídl míč Stindlovi, jež si míč bleskově zpracoval a ihned vypálil. Se střelou z ostrého úhlu ale neměl Johnny Herrera žádný problém.
     
    75
    Jean Beausejour si zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu, ale přes dobře postaveného Kimmicha se nedokázal uvolnit a následně přišel o míč.
     
    76
    Kimmich si pohybem říká o přihrávky, ale nikdo z jeho spoluhráčů jeho aktivitu nenapodobuje. Německo sice hraje na polovině soupeře, nicméně Chile brání na jedničku.
     
    77
    Jean Beausejour hledal prudkou přihrávkou rozběhnutého Vargase, avšak pozorný Shkodran Mustafi jeho přihrávku stačil na poslední chvíli vypíchnout.
     
    78
    Chilané si užívají držení míče a kombinují na vlastní polovině. Vidal našel Sáncheze, jehož přízemní centr do šestnáctky zastavil Matthias Ginter.
     
    79
    Ani Německo se nežene za vítězstvím. Němci kombinují na polovině hrací plochy a nikam nespěchají. Diváci dávají svou nevoli najevo pískotem.
     
    80
    Jean Beausejour fauloval v blízkosti pokutového území, vidí žlutou kartu a navíc nabízí Němcům zajímavý přímý kop.
     
    81
    Exekuce přímého kopu se chopil Julian Draxler, na jehož centr si v pokutovém území naskočil Matthias Ginter, který hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    82
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Eduardo Vargas, přichází Martín Rodríguez.
     
    83
    Vidal na levé straně hřiště kombinoval se Sánchezem. Druhý jmenovaný si nakonec netroufl na centr a raději zvolil zpětnou přihrávku.
     
    84
    Tentokrát už Alexis Sánchez poslal střílený centr na malé vápno. V šestnáctce si hledal místo Vidal, před kterým zakročil Shkodran Mustafi.
     
    85
    Za parádním obloučkem do pokutového území sprintoval Emre Can, jemuž pokazil radost zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd.
     
    86
    Vidal se snažil procedit míč mezi stopery německého výběru, ale pozorný Shkodran Mustafi jeho pobídku znovu odkopl do bezpečí.
     
    87
    Alexis Sánchez si přeci jen vymodlil přímý kop na polovině Německa. Rudy jej zatáhl za dres přímo před rozhodčím. Chile ještě může zahrozit.
     
    88
    Marcelo Díaz poslal centr do pokutového území, kde bylo hned osm hráčů Chile, ale ještě na hranici velkého vápna zasáhl Matthias Ginter. Ve vzduchu dnes kralují Němci.
     
    89
    Niklas Süle si musel dávat dobrý pozor na dotírajícího Sáncheze. Německý stoper situaci ustál a stačil konstruktivně rozehrát.
     
    90
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Francisco Silva.
     
    90
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+1
    Emre Can se v pokutovém území natahoval po vysoké přihrávce na levou stranu. Německý středopolař už toho má evidentně dost a na míč nedosáhl.
     
    90+2
    Emre Can napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Rána mu však vůbec nesedla a stoper Jara pomalou střelu srazil do rukavic vlastního brankáře.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Německo ve svém druhém vystoupení na Konferedačním poháru remizovalo s Chile 1:1! Chilané vlétli do zápasu jako velká voda a už v 6. minutě je poslal do vedení Alexis Sánchez ! Po dvaceti minutách hry navíc mohl přidat druhou branku Vargas, jenže jeho ránu zastavilo břevno. Německo dnes udeřilo ze své jediné šance. Ve 42. minutě zakončil krásnou akci Lars Stindl ! V nastaveném čase prvního poločasu mohl Chile vrátit do vedení Sánchez, avšak ter Stegen vytáhl dobrý zákrok. Po přestávce se ze hry vytratily šance a hrálo se bojovně. Za zmínku rozhodně stojí tah Joachima Löwa, který dnes nesáhl k jedinému střídání.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (21:55:06)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 42. Stindl – 6. Alexis Sánchez

    Karty:   20. Stindl (GER), 60. Rudy (GER) – 65. Alexis Sánchez (CLE), 80. Beausejour (CLE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:18.
    Německo: ter Stegen – Ginter, Kimmich, Mustafi – Süle, Goretzka, Rudy, Draxler (C), Hector – Can – Stindl.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Plattenhardt, Rüdiger, Brandt, Demirbay, Henrichs, Younes, Wagner, Werner.

    Chile: Herrera – Isla, Medel (C) (71. P. Díaz), G. Jara, Beausejour – P. Hernández, M. Díaz, Aránguiz (90. F. Silva) – Arturo Vidal, E. Vargas (82. Rodríguez), Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Bravo, Toselli – P. Díaz, Mena, Roco, Fuenzalida, Gutiérrez, F. Silva, Puch, Rodríguez, Sagal, L. Valencia.

    Rozhodčí: Faghani – Sokhandan, Mansouri (vš. IRN)
    bahis siteleri