Česko – Kanada 2:3 (kon.)
konec
Česko
2
22 25 25 18 12  
Kanada
3
25 13 23 25 15  
Pátek 23.06.2017, 17:30 • DRFG Arena, Brno • Mistrovství světa hráčů do 21 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    12:15
    Je konec! Džavoronok našel servisem jen Elsera, který si dokázal přihrát, poté dostal nahrávku od Eppa a následně zakončil smečí do rozhozené české obrany celý zápas.
     
    11:14
    Nyní už končí servis v síti. Tři mečboly pro Kanadu!
     
    11:13
    Ještě nedávno českobudějovický nahrávač znovu na servisu. Podání o pásku přináší další bod pro Česko.
     
    10:13
    Kristián Červinka na podání. A je sníženo! Český kapitán trefuje přímý bod. Češi ještě žijí a Kanada na to reaguje oddechovým časem.
     
    5:10
    Taryq Sani na podání. Šulc dostal nalepenou nahrávku, ale procpal míč blokem. Poté na první přes reaguje Leoppky a míč končí přesně na zadní lajně. Šmídl již nedokázal zareagovat. Ještě jeden oddechový čas pro Česko.
     
    5:8
    Matěj Šmídl na servisu. Češi měli po nepřesné přihrávce Kanady bodovku a tu využívá Šulc. Také Kanada si bere oddechový čas.
     
    1:4
    Husák se na první pokus středem sítě neprosadil. Češi dostali ještě jednu možnost ke skórování, ale tu promrhal Šmídl. Ivan Pelikán si bere oddechový čas.
     
    18:25
    Martin Hudák za koncovou lajnou. Jeho servis však jde až za vymezené území. Českou reprezentaci tak čeká veledůležitý tiebreak.
     
    17:24
    Také Pereira přesný na příjmu. Následně mohl smečovat středem sítě McCarthy a ten také vybojoval hned sedm setbolů.
     
    9:16
    Místo Červinky přichází na nahrávku Matyáš Džavoronok. Ihned si však připisuje nečistý úder. Následuje druhý technický oddechový čas.
     
    9:14
    Šmídl dostal nízkou nahrávku, pokusil se ještě vytlouct blok, ale do se mu nepodařilo. Ivan Pelikán znovu zastavuje hru oddechovým časem.
     
    6:10
    Červinka chtěl vylepšit pozici po nepřesném příjmu, ale nahrál jen soupeři, který boduje lehkou smečí z prázdné sítě. Ivan Pelikán si bere oddechový čas.
     
    5:8
    Kanada nepříjemně odskakuje. Džavoronok nedokázal přihrát tvrdý servis. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:23
    Džavoronoka ubránil v poli Pereira. Poté dostal český smečař ještě jednu šanci a to už znamená konec setu. Český tým zvládl velmi důležitou koncovku třetího setu a ujímá se tak vedení 2:1 na sety.
     
    24:22
    Právě Jesse Elser na servisu. Kunc skvěle přihrál, ale Džavoronok set neukončil. Poté měl možnost Sani, ale i ten byl zablokován. Prosazuje se až Eric Loeppky. Druhý setbol je pryč. Ještě jeden oddechový čas pro český tým!
     
    24:20
    Sani nedostal míč servisem do hry a to přináší hned čtyři setboly pro českou reprezentaci.
     
    23:19
    Taryq Sani na servisu. Šmídl tentokrát proti jednobloku selhal. Jeho úder po lajně končí mimo kurt. Ivan Pelikán si ještě svolává hráče k oddechovému času.
     
    23:17
    Právě ostravský univerzál na podání. A je z toho eso! Tohle si Pereira za rámeček rozhodně nedá. Kanada si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    18:13
    Kristián Červinka na podání. Loeppky hraje velmi rychle s nahrávačem, ale nyní nestačil ani zasmečovat. Poté boduje Matěj Šmídl a český výběr si jde i pro třetí sadu. Kanada ještě zastavuje český tlak oddechovým časem.
     
    16:12
    Jesse Elser zatlačil servisem, ale míč se dostal na roku Matěji Šmídlovi, který s přehledem útočí po lajně. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:4
    Šulc zatlačil servisem. Poté neměl Elser dobrou pozici pro smeč, ale zavřel oči a napálil míč. Český blok byl připraven a připisuje si bod. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:13
    Matěj Šmídl dostal i nyní důvěru od českého nahrávače a s přehledem úderem do diagonály ukončil druhý set.
     
    24:12
    Ostravský univerzál výrazně pomohl ve druhém setu českého týmu. Sani útočil jen do připravené české obrany, Šmídl ještě bod nedal, ale český tým dostal ještě jednu možnost a tu už muž s třináctkou na dresu proměnil. Dvanáct setbolů!
     
    16:9
    Džavoronok přidává další eso! Nyní nachytal na přihrávce Pereiru a s českým týmem do již vypadá ve druhém setu velmi dobře. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    14:9
    Donovan Džavoronok na podání. Hráč italské Monzy dává eso mezi dva hráče! Kanada reaguje opět oddechovým časem.
     
    9:4
    Ostravský univerzál pokračuje na podání. A dává přímý bod. Pereira znovu Kanadu nepodržel na přihrávce.
     
    8:4
    Matěj Šmídl na podání. Loeppky musel hrát jen lehce za blok. Česká obrana si poradila, ale Džavoronok opět bod nepřidal. Boduje až trojblok na Saniho. Je tady první technický oddechový čas.
     
    6:3
    Červinka zabral v poli a český tým tak měl k dispozici bodovku, kterou proměňuje Šmídl útokem do dlouhé diagonály. Kanada reaguje oddechovým časem.
     
    22:25
    Na servis přišel z lavičky kapitán Mawdsley. Po nepřesné přihrávce Džavoronoka měl lehkou pozici na síti Loeppky, který měl přes sebou prázdnou síť a bez problémů první sadu ukončil.
     
    22:24
    Červinka na podání. Velmi rychlou souhru do hlavního kůlu již nestačil český blok pokrýt. Dva setboly pro Kanadu.
     
    18:21
    Navíc přichází eso od kanadského blokaře Deanana Gyimaha. Česko si bere oddechový čas.
     
    15:16
    Kristián Červinka pokračuje na servis, ale nyní už jeho nepříjemné plachtící podání jde jen do sítě. Následuje druhý technický oddechový čas.
     
    13:14
    Elser pokračuje na podání. Džavoronok byl pozdě u nahrávky do kůlu a musel tak smečoval opět jen do bloku. Kanada se dostává do vedení. Ivan Pelikán na to reaguje oddechovým časem.
     
    8:7
    Martin Hudák na podání. Mikulenka skvěle zpomalil útok soupeře a poté již se prosazuje Patrik Indra. Vůbec první bod pro českého univerzála. Je tady první technický oddechový čas.
     
    4:1
    Mikulenka si připisuje dokonce přímý bod na podání. Kanada si bere po pěti rozehrách oddechový čas. Parádní vstup do turnaje od českých hráčů!

    Vít Schück

    Česko: Červinka (C), M. Džavoronok – D. Džavoronok, Suda, Vašina, Šulc – Horák, Hudák, Mikulenka – Indra, Šmídl – Kunc
    Trenér: Ivan Pelikán

    Kanada: Epp, Clegg – Sani, Loeppky, Elser, Rudd – Mawdsley (C), Gyimah, McCarthy, Vriend – Passalent – Pereira
    Trenér: Gino Brousseau

    Rozhodčí: José Luis Barrios (ARG) – Bruno Muha (HRV)
    bahis siteleri