VC Ázerbájdžánu Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull) (kon.)
konec
Velká cena Ázerbájdžánu

Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull)

Neděle 25.06.2017, 15:00 • Trať: Městský okruh Baku, Ázerbájdžán • Formule 1
     
    Konec závodu.
     
    51
    DANIEL RICCIARDO jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Ázerbájdžánu. Na cílové rovince si pro druhé místo jel Lance Stroll, kterého ale v poslední možnou chvíli předjel Valtteri Bottas, jenž končí druhý! To je neuvěřitelné! Stupně vítězů tedy uzavírá Lance Stroll, pro něhož je to životní výsledek!
     
    51
    Jezdci najeli do posledního kola a Daniel Ricciardo si jede pro vítězství ve Velké ceně Ázerbájdžánu.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Ricciardo (Red Bull), 2. Stroll (Williams), 3. Bottas (Mercedes), 4. Vettel (Ferrari), 5. Hamilton (Mercedes), 6. Ocon (Force India), 7. Magnussen (Haas), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Alonso (McLaren), 10. Wehrlein (Sauber).
     
    48
    Kimi Räikkönen končí své trápení ve Velké ceně Ázerbájdžánu a odstupuje ze závodu.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Ricciardo (Red Bull), 2. Stroll (Williams), 3. Bottas (Mercedes), 4. Vettel (Ferrari), 5. Hamilton (Mercedes), 6. Ocon (Force India), 7. Magnussen (Haas), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Alonso (McLaren), 10. Wehrlein (Sauber).
     
    41
    Sergio Pérez se sice vrátil do závodu, ale teď má rozbitou sedačku a vypadá to, že definitivně odstupuje z Velké ceny Ázerbájdžánu.
     
    32
    Lewis Hamilton přeci jen zajíždí do boxů a do čela by se tak posunul Sebastian Vettel. Jenže čtyřnásobný mistr světa dostává penalizaci deseti sekund stop and go a na první místo tak poskočí Daniel Ricciardo!
     
    26
    Je tomu skutečně tak, Massa zajel k mechanikům, ale od nich se už na trať nevrátí.
     
    26
    Nico Hülkenberg urval přední pneumatiku a vyjel mimo trať. Němec tedy v tomto závodě končí.
     
    23
    Bezpečnostní vůz zajede do boxů na konci tohoto kola!
     
    23
    Závod bude restartován v 16:15.
     
    22
    Fernando Alonso se v týmovém rádiu dožadoval, aby byl závod zastaven. Ředitelství závodu jeho přání vyslyšelo a nechalo vyvěsit červené vlajky!
     
    22
    Mechanici se snažili zprovoznit monopost Sergia Péreze, ale veškeré snažení se ukázalo býti zbytečným. Mexičan do cíle dnešního závodu také nedojede.
     
    21
    K mechanikům zajeli oba piloti stáje Force India, Sergio Pérez ale zůstane v boxech déle, než by bylo zdrávo. Naopak Kimi Räikkönen končí!
     
    20
    Kimi Räikkönen má defekt zadní pneumatiky a na trať znovu vyjíždí safety car! Piloti využívají nastálé situace k zastávkám v boxech.
     
    19
    Safety car zajede do boxů na konci tohoto kola!
     
    17
    Safety car vyjel znovu na trať! Důvodem je tentokrát velké množství úlomků na dráze. Jezdci teď budou projíždět boxovou uličkou, dokud se předměty z okruhu neuklidí.
     
    16
    Safety car zajede do boxů na konci tohoto kola!
     
    13
    Dalším předčasně odstoupivším jezdcem je Max Verstappen, který nedokončil už druhý závod v řadě.
     
    12
    Ředitelství závodu poměrně dlouho odolávalo, ale nakonec vyslalo na trať safety car!
     
    11
    Daniil Kvjat zastavil na trati a pravděpodobně i on ze závodu předčasně odstupuje. Důvodem možná budou potíže s pneumatikami, z nichž se kouří.
     
    8
    Jolyon Palmer má nějaké problémy na svém voze a pomalu míří do boxů. Palmer tedy v dnešním závodě končí. Britský závodník si kalich hořkosti vypil v Baku až do dna, protože ve třetím tréninku mu selhal motor a kvůli tomu nenastoupil do kvalifikace.
     
    Závod právě odstartoval.

    Michal Šandor

    bahis siteleri