Kanada – Německo 8:3 (kon.) | Slovensko – Chorvatsko 8:4 (kon.) | USA – Česko 5:4 (kon.)
Finsko – Švédsko 6:5 (po pr.)
konec
Slovensko
8:4 (2:1, 1:1, 2:0, 3:2)
Chorvatsko
sk Pátek 30.06.2017, 16:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu (Bratislava) • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF • O 5. - 8. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z majstrovstiev sveta v inline hokeji. Slovenská reprezentácia narazí v súboji o 5. – 8. miesto na Chorvátsko.

    Slovensko odštartovalo turnaj nevydareným zápasom proti USA. S Američanmi prehralo vysoko 1:8, ale v ďalších dvoch vystúpeniach si napravilo chuť. Najskôr zdolalo Chorvátsko 7:2 a následne v divokom súboji porazilo úradujúcich majstrov sveta z Kanady 9:8. Vďaka tomu Slováci obsadili v základnej skupine druhé miesto so šiestimi bodmi a vo štvrťfinále narazili na Švédov, ktorí skončili tretí v druhej skupine. Vo vyrovnanom stretnutí mali spočiatku navrch Tre Kronor, a tak Slovensko po dvoch štvrtinách prehrávalo 1:4. Domáci výber sa však nevzdal a pred posledným dejstvom dokázal vyrovnať. Záverečná dvanásťminútovka ale opäť patrila Švédom, čo napokon znamenalo porážku 4:6.

    Chorvátsko je nováčikom elitnej kategórie majstrovstiev sveta a zatiaľ čaká na svoje premiérové víťazstvo. V základnej skupine obsadilo posledné miesto bez bodového zisku s troma vysokými prehrami. Postupne podľahlo Kanade 1:6, Slovensku 2:7 a Spojeným štátom americkým 2:8. Najväčší debakel však utrpelo vo štvrťfinále, keď prehralo s favorizovaným Fínskom 2:11.

    Slovensko a Chorvátsko sa poznajú zo zápasu v základnej skupine. Domáca reprezentácia nemala s outsiderom žiadne problémy a už v úvodnej štvrtine viedla o dva góly. Postupne tento náskok zvyšovala a triumfovala 7:2, keď sa presadili dvakrát Juraj Jurík s Patrikom Szabom a po jednom presnom zásahu pridali Filip Novák, Marcel Holovič a Miroslav Kristín.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Neumann (Bohuš) – Novák, Ertel, Lichanec, Jurík – Ručkay, Kristín, Haring, Holovič – Szabo, Jaško, Burzala, Horský – Šimúnek, Šiller, Trenčan, Šimonič.

    Chorvátsko: Tomljenovič (Filipec) – Vedlin, Jačmenjak, T. Čunko, Jankovič – Trstenjak, Šilovič, M. Čunko, Novak – Srketič, Kopajtič, Miličič, Novotny – Vujinovič, Brenčun, Šakič, Jarčov.

    Rozhodcovia: Singer, Kohlmüller (obaja Nemecko).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Jankovič za sebou zabudol puk a ponúkol slovenskému tímu priestor na rýchly protiútok. Strela Nováka z pravého kruhu smerovala nad bránu.
     
    00:52
    Jakub Ručkay prenechával puk spoluhráčovi, no poslal ho priamo na hokejku Chorvátov. Slováci na poslednú chvíľu zasiahli v obrane.
     
    01:30
    Úvod zápasu nemá vysoké tempo. Slovenskí reprezentanti sú v úlohe favorita a Chorváti sa sústredia na obranu.
     
    02:48
    Peter Lichanec sa natlačil z pravej strany za bránu, ale tam bol dôsledne bránený Jačmenjakom, ktorý ho nepustil do zakončenia.
     
    03:30
    Slováci majú zatiaľ duel pod kontrolou a v týchto chvíľach svojho súpera držia na krátko.
     
    04:11
    Chorvátom nezostáva nič iné, ako trpezlivo čakať na obrannej polovici a číhať na chyby domáceho výberu.
     
    04:53
    Slovensko dalo gól! Chorváti nevyužili chybnú rozohrávku domácej reprezentácie a potom z protiútoku inkasovali. Po rýchlej kombinácii zakončoval do odkrytej siete JOZEF HARING. Asistencie: Jakub Ručkay, Marek Horský.
     
    05:20
    Chorváti mohli bleskovo odpovedať. Prudká strela švihom z ľavého krídla sa však zastavila na brvne. Zakončoval Miličič.
     
    06:14
    Vladimír Neumann zlikvidoval veľkú šancu súpera. Tomislav Čunko zakončoval voľný v situácii dvoch proti jednému, ale zastavil ho slovenský brankár.
     
    06:55
    Boris Ertel obkrúžil chorvátsku bránu a potom nebezpečne posielal puk pred Tomljenoviča.
     
    07:39
    Slovensko dalo gól! Domáci výber potvrdzuje úlohu favorita. Jakub Ručkay prihral pred bránu voľnému JOZEFOVI HARINGOVI, ktorý vydareným blafákom prekonal chorvátskeho gólmana. Asistencia: Jakub Ručkay.
     
    08:20
    Jakub Ručkay prenikol po ľavej strane a vyprodukoval prudkú strelu príklepom. Tomljenovič bol tentoraz pripravený.
     
    09:07
    Miličič predviedol individuálny prienik z pravého krídla, ale v záverečnej fáze svojej akcie nedokázal presne zakončiť.
     
    09:57
    Boris Ertel našiel krížnou prihrávkou voľného Filipa Nováka, ale jeho pokus zneškodnil chorvátsky brankár.
     
    10:34
    Chorvátsko práve strelilo gól! DOMEN VEDLIN dostal výbornú prienikovú prihrávku do jazdy, zostal voľný pred bránou a poľahky prekonal Neumanna. Asistencia: Ivan Jankovič, Igor Jačmenjak.
     
    11:11
    Jakub Ručkay poslal bekhendom žabku pred bránu, skackajúci puk zasiahol zo vzduchu Kristín, no trafil iba Tomljenoviča.
     
    12:00
    Prvá štvrtina sa skončila.
     
    Slovensko bolo v prvom dejstve aktívnejšie a malo hernú prevahu, vďaka čomu si vypracovalo dvojgólové vedenie po presných zásahoch Jozefa Haringa. Chorváti hrozili predovšetkým z protiútokov a jeden z nich úspešne zakončil Domen Vedlin.
     
    12:01
    Začala sa druhá štvrtina.
     
    12:21
    Jačmenjak potiahol puk dopredu, prihral ho rozbehnutému Domenovi Vedlinovi a jeho koncovku musel s problémami vyriešiť Neumann.
     
    13:30
    Chorváti mali veľmi dobré prvé striedanie, ale teraz sa puku ujali Slováci a snažia sa upokojiť hru.
     
    14:01
    Zmätky v chorvátskej rozohrávke mohol využiť Peter Lichanec. Jeho strela z pravého krídla skončila na chorvátskom brankárovi.
     
    14:28
    Slovensko dalo gól! JAKUB RUČKAY pokračuje vo svojom výbornom výkone, keď využil presnú prihrávku Juraja Juríka a zblízka prekonal Tomljenoviča. Asistencia: Juraj Jurík.
     
    15:10
    Slovákom sa otváral priestor na rýchly protiútok. Napokon z pravej strany strieľal Marcel Holovič a trafil Tomljenoviča.
     
    15:50
    Vladimír Neumann predviedol výborný zákrok pri chorvátskom prečíslení. Rýchlo sa presunul od jednej žŕdky k druhej a vychytal Jačmenjaka.
     
    16:27
    Peter Lichanec predviedol rýchly presun po pravom krídle a jeho strelu švihom schoval do lapačky Tomljenovič.
     
    17:06
    Slováci mali priestor na prečíslenie dvoch proti jednému, ale Kristín nedokázal spracovať prihrávku Ručkaya.
     
    17:40
    Jakub Ručkay tentoraz zobral všetko do vlastných rúk a zakončoval spomedzi kruhov. Tomljenovič predviedol pozornú lapačku.
     
    18:03
    Miličič chcel prekvapiť Neumanna z ostrého uhla, ale slovenský brankár si postrážil bližšiu žŕdku.
     
    18:25
    Chorvátsko práve strelilo gól! Slováci nechali súperovi veľa miesta na rýchly protiútok. MATIJA MILIČIČ dostal prihrávku do jazdy, urobil kľučku pred Neumannom a poslal puk do siete. Asistencie: Fran Srketič, Jan Novotny.
     
    19:30
    Jakub Ručkay sa snažil o pohotové zakončenie z prvej, ale puk mu nesadol na hokejku a poslal ho vysoko nad chorvátsku bránu.
     
    20:10
    Adam Šimonič sa dostal do samostatného nájazdu, ale v zakončení bol tiesnený a nedokázal prekonať Tomljenoviča.
     
    20:44
    Máme tu prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Jakub Ručkay dostal menší trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    22:14
    Slovenskí reprezentanti zvládli oslabenie bez problémov. Viackrát vyhodili puk až za chorvátsku bránu.
     
    22:30
    Slováci zahodili obrovskú šancu. Miroslav Kristín mohol zakončovať, ale potom ešte prihrával pred odkrytú bránu Jakubovi Ručkayovi, ktorého strela bola zblokovaná.
     
    23:24
    Domáci výber v týchto chvíľach kontroluje puk, pretože v závere druhého dejstva už nechce zbytočne inkasovať.
     
    24:00
    Slovensko vstúpi do tretej štvrtiny s výhodu presilovky. Menší trest za hákovanie dostal Jan Novotny.
     
    24:00
    Druhá štvrtina sa skončila.
     
    Slovenská reprezentácia zvládla prvú polovicu zápasu s Chorvátskom a po dvoch štvrtinách vedie 3:2. Domáci inline hokejisti majú hernú prevahu, ale disponujú len najtesnejším náskokom, takže nemajú nič isté. Dôležité je pripomenúť, že prípadná prehra by našich poslala do zajtrajšieho súboja o udržanie.
     
    24:01
    Začala sa tretia štvrtina.
     
    24:33
    Slovensko dalo gól! Domáci reprezentanti zužitkovali presilovú hru. FILIPOVI NOVÁKOVI síce strela nevyšla podľa predstáv, ale nepríjemne letiaci puk napokon skončil za chrbtom Tomljenoviča. Asistencie: Peter Lichanec, Boris Ertel.
     
    25:40
    Štvrtý gól by mohol upokojiť slovenských reprezentantov, pretože rozdiel jedného presného zásahu bol nevyspytateľný.
     
    26:42
    Slovensko dalo gól! Miličič nedotiahol do úspešného konca svoj individuálny prienik a potom sledoval podobné sólo na opačnej strane. BORIS ERTEL ho však zakončil nechytateľnou strelou. Asistencie: Juraj Jurík, Filip Novák.
     
    27:20
    Tomislav Čunko mal obrovskú šancu na zníženie. Dostal sa do tesnej blízkosti brány, bol úplne sám, ale Neumann ho vychytal.
     
    28:02
    Jakub Ručkay preveril Tomljenoviča z bezprostrednej blízkosti, no jeho bekhend neskončil v sieti.
     
    28:40
    Slováci sa pokúšali o efektnú kombináciu na jeden dotyk. Haring našiel pred bránou voľného Ručkaya, ktorý usmernil puk tesne vedľa.
     
    29:25
    Denis Trenčan si vypýtal puk medzi kruhmi, Šimonič mu ho poslal na hokejku, ale potom prišla nepresná strela.
     
    29:54
    Slováci pekne zakombinovali na jeden dotyk. Napokon zakončoval z pravého krídla Filip Novák, ktorý nebol ideálne postavený.
     
    30:35
    Juraj Jurík vnikol do otvorenej defenzívy chorvátskeho tímu, ale bol tiesnený a nedokázal vystreliť na bránu.
     
    31:40
    Mario Čunko mal šťastie, pretože jeho strela sa odrazila od zadného mantinelu späť pred bránu. Preto mohol Chorvát ešte raz zakončovať, no ani v tomto prípade nemieril presne.
     
    32:35
    Denis Trenčan predviedol pekné kľučky, ale potom sa s pukom zamotal a takmer poslal súpera do prečíslenia.
     
    33:10
    Juraj Jurík na seba natiahol dvoch hráčov, prihral na pravé krídlo voľnému Petrovi Lichancovi a jeho strela tesne minula cieľ.
     
    33:47
    Vedlin sa pohral so slovenskými hráčmi, pripravil ideálnu pozíciu na streľbu pre Ivana Jankoviča, ale ten v tutovke zaváhal.
     
    34:20
    Jozef Haring sa ocitol v situácii jedného proti jednému a skúsil strelu spoza hráča, ktorá skončila na plexiskle.
     
    35:10
    Slovenskí reprezentanti získali puk do svojej moci a snažia sa upokojiť hru. Teraz je dôležité hlavne neinkasovať.
     
    36:00
    Tretia štvrtina sa skončila.
     
    Slováci zvládli tretiu štvrtinu podľa svojich predstáv. Pridali dva presné zásahy a teraz majú komfortný náskok. V poslednej dvanásťminútovke by už nemali prísť o víťazstvo a konečné piate miesto.
     
    36:01
    Začala sa štvrtá štvrtina.
     
    36:45
    Juraj Jurík zostal zabudnutý za chorvátskou obranou, už sa dostával do zakončenia, ale v poslednej chvíli ho súperi atakovali a nedovolili mu vystreliť.
     
    38:00
    Do konca štvrtej štvrtiny zostáva posledných desať minút. Slováci sa stiahli do defenzívy a nechávajú tvoriť Chorvátov.
     
    38:16
    Slovenskí inline hokejisti dostali výhodu presilovku. Borna Šilovič inkasoval menší trest za sekanie.
     
    39:00
    Mario Novak odchádza na trestnú lavicu za hákovanie. Slováci budú mať k dispozícii dlhšiu presilovku
     
    40:07
    Slovensko dalo gól! V pokračujúcej presilovej hre našiel Juraj Jurík pred bránou voľného PETRA LICHANCA, ktorý dopravil puk do odkrytej siete. Asistencie: Juraj Jurík, Boris Ertel.
     
    41:00
    Chorváti sa dostali na dostrel slovenskej brány. Zblízka zakončoval Kopajtič, ktorý trafil iba Neumannov betón.
     
    41:40
    Imrich Antal dáva čoraz viac priestoru aj štvrtej formácii, ktorá by za rozhodnutého stavu rada zmenila skóre.
     
    41:54
    Denis Trenčan daroval súperovi presilovku. Hlavný rozhodca mu udelil menší trest za nedovolené bránenie.
     
    42:03
    Matija Miličič ukončil chorvátsku presilovku, pretože zbytočne fauloval. Je z toho menší trest za sekanie.
     
    42:24
    Chorvátsko práve strelilo gól! V situácii štyroch proti štyrom prišlo zníženie nášho súpera. DOMEN VEDLIN využil veľa priestoru pred bránou a zoči-voči Neumannovi nezaváhal. Asistencie: Mario Novak, Ivan Jankovič.
     
    43:33
    Oba tímy hrajú v plnom počte. Momentálne je hra otvorená a prelieva sa z jednej strany na druhú.
     
    44:20
    Chorváti sa mohli dotiahnuť na rozdiel dvoch presných zásahov. Nepríjemná strela však skončila iba na žŕdke.
     
    45:14
    Patrik Szabo sa dostával do dobrej streleckej pozície, ale v zakončení mu zabránila hokejka súpera ležiaca na hracej ploche.
     
    46:31
    Slovensko dalo gól! Rovnako ako v prvom vzájomnom zápase, aj teraz naši inline hokejisti dosiahli proti Chorvátom sedem presných zásahov. Z pravej strany sa presadil presnou strelou JURAJ JURÍK. Asistencie: Filip Novák, Peter Lichanec.
     
    46:51
    Slováci dostávajú výhodu presilovky. Mario Novak odišiel na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    47:15
    Slovensko dalo gól! Je tu ďalšia využitá početná výhoda domáceho výberu. JAKUB RUČKAY presne vypálil z diaľky a Tomljenovič bol bezmocný. Asistencie: Milan Šiller, Miroslav Kristín.
     
    47:32
    Chorvátsko práve strelilo gól! Videli sme pravdepodobne poslednú úpravu skóre dnešného zápasu. Neumanna prekonal MATIJA MILIČIČ. Asistencie: Ivan Jankovič, Igor Jačmenjak.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenská inline hokejová reprezentácia zvládla svoje posledné vystúpenie na svetovom šampionáte v Bratislave. V dueli o konečné umiestnenie zdolala Chorvátsko presvedčivo 8:4 a vybojovalo si piatu priečku. Nášho súpera ešte čaká zajtra zápas o udržanie proti Nemecku. (17:31:37)

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 5. Haring (Ručkay, Horský), 8. Haring (Ručkay), 15. Ručkay (Jurík), 25. Novák (Lichanec, Ertel), 27. Ertel (Jurík, Novák), 41. Lichanec (Jurík, Ertel), 47. Jurík (Novák, Lichanec), 48. Ručkay (Šiller, Kristín) – 11. Vedlin (Jankovič, Jačmenjak), 19. Miličič (Srketič, Novotny), 43. Vedlin (Novak, Jankovič), 48. Miličič (Jankovič, Jačmenjak)


    Slovensko: Neumann (Bohuš) – Novák, Ertel, Lichanec, Jurík – Ručkay, Kristín, Haring, Holovič – Szabo, Jaško, Burzala, Horský – Šimúnek, Šiller, Trenčan, Šimonič.
    Chorvatsko: Tomljenovič (Filipec) – Vedlin, Jačmenjak, T. Čunko, Jankovič – Trstenjak, Šilovič, M. Čunko, Novak – Srketič, Kopajtič, Miličič, Novotny – Vujinovič, Brenčun, Šakič, Jarčov.

    Rozhodčí: Singer, Kohlmüller (obaja Nemecko)
    bahis siteleri