Kvalifikace VC Rakouska Vítěz: V. Bottas (Mercedes) (kon.)
konec
Kvalifikace Velké ceny Rakouska

Vítěz: V. Bottas (Mercedes)

Sobota 08.07.2017, 14:00 • Okruh: Red Bull Ring, Spielberg, Rakousko • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezkou sobotu. (15:27:03)
     
    Je za námi kvalifikace na Velkou cenu Rakouska, kterou vyhrál Valtteri Bottas z Mercedesu, který druhému Sebastianu Vettelovi nadělil 42 tisícin. Bottas získal druhou pole position ve své kariéře. Třetí sice skončil Lewis Hamilton, ale vzhledem k tomu, že dostal penalizaci pěti míst za předčasnou výměnu převodovky, obsadí druhou řadu na startu Kimi Räikkönen a Daniel Ricciardo. Zklamáním bylo vystoupení Williamsu, ani jeden z jeho jezdců totiž nepostoupil do druhého kvalifikačního dějství. Massa skončil sedmnáctý a Stroll osmnáctý.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Rakouska: 1. Bottas, 2. Vettel, 3. Hamilton, 4. Räikkönen, 5. Ricciardo, 6. Verstappen, 7. Grosjean, 8. Pérez, 9. Ocon, 10. Sainz, 11. Hülkenberg, 12. Alonso, 13. Vandoorne, 14. Kvjat, 15. Magnussen, 16. Palmer, 17. Massa, 18. Stroll, 19. Ericsson, 20. Wehrlein.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Pole position si na Red Bull Ringu vyjel VALTTERI BOTTAS, který vyhrál kvalifikaci podruhé v kariéře. Za ním proťal pomyslnou cílovou pásku druhý Sebastian Vettel a třetí skončil Lewis Hamilton, který v závěru chyboval.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola!
     
    0:40
    Romain Grosjean zůstal stát na trati, což způsobilo vyvěšení žlutých vlajek. Max Verstappen dostal smyk, který jej vymrštil do štěrkové zóny.
     
    1:24
    Lewis Hamilton udělal chybu, což ho může stát drahocenné vteřinky a koneckonců i zisk pole position. Nechme se překvapit, jaké místo nakonec obsadí.
     
    2:44
    Všichni jezdci, kteří byli dosud v boxech, opuští pit lane a závěr kvalifikace na Velkou cenu Rakouska je tady!
     
    3:10
    Esteban Ocon, který je momentálně na devátém místě, se vrací zpět na dráhu. Francouz je příjemným překvapením letošní sezony formule 1. V dobách, kdy jezdil za Manor, si mohl o podobných výsledcích nechat jen zdát.
     
    4:00
    Daniel Ricciardo opouští své mechaniky a vyráží zpět na trať. Australan by mohl stihnout dva až tři pokusy.
     
    5:07
    Na dráze zůstali jen Max Verstappen a Romain Grosjean. Verstappen se snažil porazit týmového kolegu Daniela Ricciarda, ale svůj čas nezlepšil a zůstal šestý.
     
    6:16
    Do garáže nasměrovali své monoposty rovněž Bottas, Räikkönen, Ocon a Sainz. Postupně zajedou ke svým mechanikům asi všichni piloti, aby se zkoncentrovali na finiš této kvalifikace.
     
    7:04
    Do boxů odbočili druhý Vettel a šestý Verstappen. Oba se ale na trať samozřejmě ještě vrátí.
     
    8:40
    Ani Hamilton, ani Vettel se na výsluní neohřáli moc dlouho, neboť je sesadil Valtteri Bottas časem 1:04.251. Měřený čas dosud nezajeli Sainz a Pérez.
     
    9:14
    Lewis Hamilton se usadil na prozatímním prvním místě, ale vzápětí jej překonal Sebastian Vettel.
     
    10:54
    Mezi prvními se na dráhu vydal také Valtteri Bottas, který ve všech třech trénincích skončil třetí, ale v průběhu této kvalifikace se hodně činí.
     
    11:04
    Garáž opustil čtyřnásobný světový šampion Sebastian Vettel, který bude nahánět svého soupeře Lewise Hamiltona. Pokud Brit vyhraje tuto kvalifikaci, získá na okruhu Red Bull Ring kvalifikační hattrick.

    Michal Šandor

    bahis siteleri