Kostarika – Kanada 1:1 (kon.) | Honduras – Francouzská Guyana 0:0 (kon.)
konec
Kostarika
1:1 (1:1)
Kanada
Středa 12.07.2017, 01:30 • BBVA Compass Stadium (Houston) • CONCACAF Gold Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zlatý pohár CONCACAF, nebo také Mistrovství ve fotbale Severní, Střední Ameriky a Karibiku pokračuje dalšími skupinovými zápasy a my budeme společně souboj mezi Kostarikou a Kanadou.
     
    Oba dnešní soupeři vstoupili do letošního Gold Cupu úspěšně. Kostarika si v úvodním duelu poradila s Hondurasem nejtěsnějším možným způsobem (1:0), naopak Kanada si ve slušné přestřelce (4:2) poradila s Francouzskou Guyanou. O další velmi důležité tři body se bude hrát i v dnešním zápase, favoritem tohoto zápasu je Kostarika.
     
    Úvodní sestavy:

    Kostarika: Pemberton – Gamboa, G. González, J. Acosta, K. Gutiérrez, F. Calvo, B. Ruiz – Wallace, Guzmán, J. Campbell, Ureña.
    Náhradníci: Danny Carvajal, L. Moreira – Azofeifa, Ariel Rodríguez, Ramírez, Salvatierra, Segura, Tejeda, Umaña, J. P. Vargas.

    Kanada: Borjan – Petrasso, Jaković, Vitoria, Adekugbe – Piette – Kaye, Hoilett, Arfield, A. Davies – Jackson-Hamel.
    Náhradníci: Crépeau, Leutwiler – Aird, Bernier, Cavallini, M. de Jong, R. Edwards, James, J. Osorio, Ricketts, Straith, Teibert.

    Rozhodčí: Geiger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Oba týmy si poprvé okusili práci s míčem, naposledy to byl Campbell, který nepřesně kombinoval s Guzmánem.
     
    3
    Gonzálezova snaha o přenesení těžiště hru na Gambu se minula správné realizaci, Borjan tak bude vykopávat od své svatyně.
     
    4
    Kostaričané již opět s míčem na kopačkách se dostávají na dostřel soupeřovi branky. Centr do šestnáctky Kanady musel odvracet Piette.
     
    5
    O první střelecký pokus se postaral Calvo, který střelou nártem poprvé prověřil Borjana v brance Kanady.
     
    7
    Hráči Kanady konečně uklidnili situaci z předešlých vteřinek. Kombinací od svých zadáků zahajují první útočné výpady v tomto zápase.
     
    8
    Jenomže soupeř se dostal do rychlého protiútoku, po kterém Ureña nepřihrál přesně. Následně se ještě Guzmán zapletl pod míč.
     
    9
    Jaković zachytil prudkou příhravku cílenou za jeho záda, na druhé straně se k zakončení hlavou neprotlačil Jackson-Hamel.
     
    10
    Pravý obránce Gamboa si u levé postranní čáry pomohl nedovoleně, v roli faulovaného hráče se objevil Hoilett. Centrovaný balón vyboxoval Pemberton do bezpečí.
     
    11
    Kostarika nepochodila se svižnou kombinací, a tak hráči v bílých dresech přebírají pomalu a jistě otěže utkání.
     
    13
    Hoilett sice nezastihl balón na hrací ploše, ještě před tím byl ale faulovaný Piette. Hra je v úvodních minutách hodně častou kouskována.
     
    14
    Ureña hodně zbrkle naložil ze slibnou situací, po které se z pravé strany dostával do šestnáctky. Tam totiž zkoušel střílet z velkého úhlu, střela se mu vůbec nepovedla.
     
    15
    Arfield se skvěle uvolnil na středové polovině, posléze k hezkému průniku ale nepřidal přesnou nahrávku.
     
    16
    Kanadští hráči se velmi zbrkle připravili o balón. Davies totiž v době přihrávky na jeho osobu zůstal stát, ke kulatému nesmyslu se tak dostal González.
     
    17
    Campbell šel do souboje u pokutového území Kanady až příliš důrazně, hlavní sudí píská nedovolený zákrok.
     
    19
    Ureña si nedokázal zpracovat těžko přihrávku vzduchem, jeho útočný parťák Campbell dokázal vybojovat faul několik metrů před pokutovým územím. Slibná střelecká příležitost.
     
    20
    K míči se postavil sám "postižený", tedy Joel Campbell. Technický projektil narazil pouze do dobře postavené zdi.
     
    21
    Aktivní Ureña hledal přízemní přihrávku pod sebe některého ze svých spoluhráčů, na penaltovém puntíku ale byla přesila hráčů v bílých dresech.
     
    22
    Petrasso si stehnem zpracoval balón, se kterým se posléze dostal ven ze hřiště. Pravý bek Kanady se tak rychle vrací na svojí obvyklou pozici.
     
    23
    Guzmán Perez si pomohl drobným faulem. Na hřišti zůstal ležet Campbell, ve střehu musí být lékařský tým, který okamžitě přibíhá na hrací plochu.
     
    24
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Joel Campbell, přichází David Ramírez.
     
    25
    Hoilett se za šestnáctkou tvrdě opřel do balónu, ten následně vystoupal hodně vysoko nad Pembertonovu svatyni.
    Bryan Ruiz dnes hraje sté utkání v dresu Kostariky.

     
    26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je tu první branka utkání! Na pravé straně se kanadští hráči prokombinovali až k centru, na který si naběhl nebráněný ALPHONS DAVIES. Kostaričané nezvládli bránění tohoto středopolaře, kanadský výběr využívá svojí první vážnější příležitost.
    26. Alphonso DAVIES - 0:1

     
    28
    Kostarika se ihned tlačila za vyrovnáním. Wallace napřáhl za pokutovým územím, Borjan v brance Kanady ale předvedl jistý zákrok.
     
    29
    Tentýž hráč posléze centroval pouze do prostoru, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. On sám se tak musí vrátit na svojí pozici.
     
    30
    Na hřiště pro změnu ulehl Hoillett, který v předchozím souboji inkasoval úder loktem do hlavy. Vypadá to, že kanadský záložník bude za pár vteřinek v pořádku.
     
    31
    Kostaričané se ale velmi složitě dostávají středem hřiště. Tam je prostor příliš přehuštěný a akce tak musejí být vedeny po stranách.
     
    32
    Hoilett se na pravém rohu šestnáctky s trochou štěstí dostal k balónu, svojí následnou střelu poslal pouze do kopačky Gutiérreze, roh pro kanadské barvy.
     
    33
    Na ten si naskočil opět nehlídaný Vitoria, kanadský zadák ale ve velmi dobré pozici zakončil hlavou vysoko nad branku.
     
    34
    Na opačné straně se Ruiz nedostal ke zpětné přihrávce, o několik vteřinek později si Kostaričané vybojovali standardku zhruba třicet metrů od branky.
     
    35
    Tu se pokusili rozehrát na krátko, jenomže tento záměr jim překazil soupeř, konkrétněji to byl Arfield. Za přílišnou aktivitu následně obdržel Gutiérrez žluté varování.
     
    36
    Davies obešel Acostu, poslední bránící hráč mu ale uzmul kulatý nesmysl. Těžiště hry se okamžitě dostává na opačnou stranu hřiště.
     
    38
    Postupná kombinace hráčů Kostariky vedla do ofsajdového postavení, ve kterém se objevil Gamboa. Opakovaný záběr potvrdil správný verdikt pomezního rozhodčího.
     
    39
    Davies se při snaze o zisk míče opřel do protihráče, hlavní sudí teď musí velmi často kouskovat hru.
     
    40
    Dalším hříšníkem byl levý obránce Calvo, který si kousek za polovinou hřiště vyšlápl na Hoiletta. Hře chybí větší spád, oba celky se prezentují nepřesnýma kombinacema.
     
    41
    Má slova se snažil vyvrátit Ramírez. Střídající muž v sestavě Kostariky tvrdě střílel uvnitř pokutového území, Borjan musel být ve střehu.
     
    42
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Rohový kop z pravé strany ale znamená vyrovnání! Na centrovaný balón si naskočil FRANCISCO CALVO, který přesnou hlavičkou do levé části branky nedal Borjanovi žádnou šanci.
    42. Francisco CALVO - 1:1

     
    43
    Kostarika tak srovnala stav utkání zničehonic, stav je tak opět nerozhodný.
     
    44
    Kanadští hráči se dožadovali odpískání nedovoleného hraní rukou u půlící čáry, píšťalka sudího ale zůstala němá. Hráči v bílém se následně opět stěhují před svojí šestnáctku.
     
    45+1
    První poločas je nastaven o tři minuty.
     
    45+2
    Ureña skvěle přiťuknul balón Guzmánovi, který střelou placírkou slušně protáhl Borjana. To byla slušná akce hráčů Kostariky!
     
    45+3
    Tlak hráčů v modrém sílí. Kanada v posledních minutách zcela zanevřela na útočení, zřejmě čeká na píšťalku hlavního rozhodčího, která zanedlouho ukončí první dějství.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství nabídlo velmi bojovnou podívanou, ta byla nakonec okořeněna dvěma brankama. O tu první se po necelých pětadvaceti minutách hry postaral kanadský Davies, s vyrovnáním přišel pár minut před koncem poločasu Calvo. Stav je tak opět nerozhodný a oba celky mají k vítězství stejně daleko. Druhé dějství začne přibližně v 02:41.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Úvodní rozehrávky se tentokráte chopili hráči Kanady, kteří se hned prvním nákopem připravili o balón.
     
    48
    Wallace nahrál na Ruize, který střílel velmi hezky zpoza šestnáctky. Borjan se za střelou pouze ohlédl, přesnému zakončení chyběl zhruba metr.
     
    49
    Na druhé straně se na zteč řítil Hoilett. Středopolař kanadského výběru zkoušel pod sebou najít naběhnuvšího Jacksona Hamela, avšak bezvýsledně.
     
    50
    Petrasso adresoval přihrávku na Hoiletta, kterého ale zradilo zpracování míče.
     
    51
    Ruiz svojí přihrávku narazil pouze na dobře připravený val protihráčů před pokutovým územím, míč se posléze stěhuje až k Pembertenovi.
     
    52
    Ureña dostal za pokutovým územím překvapivě až moc prostoru. Forvard Kostariky zamířil k pravé tyči, Borjan musel hodně rychle na zem.
     
    54
    Kostaričané vcelku zbytečně rozehráli rohový kop nakrátko, Wallace neuspěl s průnikem ke středu pokutového území.
     
    55
    Na zelený pažit posléze upadl Guzmán Perez, na hřišti jsou také nosítka. Sám hráč ale využil své nohy a vypadá to, že bude pokračovat ve hře.
     
    56
    Jackson Hamel nakoenc ještě udržel balón na svých kopačkách, následně se do balónu opřel Petrasso. Jeho střela byla zablokována bránícím hráčem.
     
    57
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Anthony Jackson-Hamel, přichází Tosaint Ricketts.
     
    58
    Hoilettova přihrávka neprošla k novému hráči na trávníku Rickettsovi. Kostarika se okamžitě žene na opačnou stranu hřiště.
     
    59
    Aktivní Hoilett dlouho výmýšlel, co s míčem. Nakonec pohladil balón svojí slabší nohou, což bylo opravdu znát. Míč sotva doputoval za brankovou čáru.
     
    61
    Kanada opět zatopila obraně svého soupeře. Ta musela hodně natěsno bránit Arfielda, který se už, už pokoušel s míčem obtočit na malém vápně.
     
    61
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází David Guzmán, přichází Yeltsin Tejeda.
     
    62
    Wallace upadl těsně před pokutovým územím a Kostarika tak měla hodně dobrou střeleckou příležitost. K rozehrávce přímého kopu se postavil Ruiz, který svojí placírkou trefil pouze dobře postavenou zeď.
     
    63
    O pár vteřinek později střílel po zemi Ureña. Milan Borjan má ve druhém poločase o poznání více práce.
     
    64
    Na hřišti vznikla mírná strkanice. Daviesovi se totiž nelíbilo posouzení Hoilettova skluzu, hlavní sudí totiž tento hraniční zákrok posoudil jako nedovolený.
     
    66
    Ricketts se skvěle uvolnil přes Calva, před pokutovým územím si ale Davies vylámal zuby na Ramírezovi.
     
    67
    Davies si v předešlém souboji zřejmě něco udělal s kotníkem. S křídelníkem kanadského výběru to nevypadá moc dobře.
     
    68
    Už se znovu pokračuje ve hře. Davies musel být ošetřen za hrací plochou, vypadá to, že bude pokračovat ve hře a nebude tak muset být střídán.
     
    69
    Borjan si seběhl pro nepřesný centr z kopačky Acosty. To byla opravdová lahůdka pro brankáře Kanady.
     
    69
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Fraser Aird.
     
    71
    Hoilett si sice seběhl pro vysoký balón, ten ale následně prodloužil za sebe, kde se pochopitelně nepohyboval žádný z jeho spoluhráčů.
     
    72
    Wallace obelstil hned dva protihráče, v tísni ale nenahrál přesněji. Kostarika se ale i nadále drží s míčem na útočné polovině.
     
    73
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Cristian Gamboa, přichází José Salvatierra.
     
    74
    Přihrávka na Rickettse směřovala na paty, Kostarika má velmi účinný presink. Hráči v tmavých dresech se ihned po ztrátě míče vrhají na své protihráče, kteří tak musejí poslat balón ihned od nohou.
     
    75
    Tejeda byl nepříjemně atakovaný Kayem a střídající muž v sestavě Kostariky tak vybojoval další standardku pro svoje barvy.
     
    76
    Ta byla ale zahrána hodně mizerně, centrovaný balón se snesl přímo do rukavic Borjana. Časomíra se přechýlila přes pětasedmdesátou minutu.
     
    77
    Borjan nyní nepředvedl zrovna jistý zákrok. Lehký bochánek do jeho náruče mu vyklouzl, nakonec ale celou situaci zažehnal rychlým reflexivním chycením míče zpět.
     
    77
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Junior Hoilett, přichází Lucas Cavallini.
     
    79
    Kanada vybojovala hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Nebezpečný byl spíše ten druhý, po kterém musel Pemberton vyrazit balón mimo pokutové území.
     
    80
    Následně Petrasso neadresoval přesnou přihrávku, na opačné straně si obdobně počínal Salvatierra.
     
    81
    Stále čekáme na nějakou vážnější příležitost. Utkání je velmi chudé na střelecké šance, k vidění jsou spíše jen náznaky, a to zejména od hráčů ve tmavých dresech.
     
    82
    Ureña si seběhl přihrávku za soupeřovu obranu, následně se prezentoval tvrdou přízemní střelou. Borjan musel k zemi, míč nakonec vyrazil na rohový kop.
     
    83
    Nejvýše do vzduchu naskočil levý obránce Calvo, který ale v ideální pozici vyprodukoval pouze slabou hlavičku.
     
    84
    Nepříjemný skákavý centr musel s potížemi krotit Pemberton, posléze si Arfield poradil s rychlonohým Wallacem.
     
    85
    Ureña nalezl na zadní tyči hruď Bryana Ruize. Bývalý hráč Fulhamu si balón zpracoval, jenomže Borjan bleskovým výběhem vyrazil míč pryč ze šestnáctky.
     
    86
    Šestý rohový kop Kostaričanů se snášel na přední tyč, kde byla připravena hlava jednoho z hráčů soupeřova týmu. Ten míč poslal do klidnějších míst na hřišti.
     
    88
    Kostarika má sice více ze hry, to jí není nic moc platné. Jedná se spíše o útoky, které povětšinou končí ještě před pokutovým územím.
     
    89
    Další Ureñova střela končí taktéž v náruči kanadského brankáře. Ten měl dnes vcelku dost práce, jednalo se ale spíše o střely do prostoru, kde se zrovna pohyboval.
     
    90
    Borjan tentokráte podskočil centrovaný balón, za jeho zády ale čekal jeden ze spoluhráčů, který hlavičkou odvrací balón, co možná nejdále ze šestnáctky.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Hlavní sudí nechal pokračovat ve hře, i vzhledem k tomu, že Wallace zahrál v pokutovém území Kanady rukou.
     
    90+3
    Airdovi se vůbec nepovedl centr z pravé strany, míč doplachtil těsně nad branku. Pemberton si okamžitě staví balón k odkopu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Druhý poločas nám žádnou další branku nenabídl a oba týmy tak získávají po bodu. Aktivnějším celkem dnešního střetnutí byla jednoznačně Kostarika, výborná obranná činnost kanadského výběru ale zamezil vytváření brankových příležitostí. Ve druhém poločase jsme navíc neviděli žádnou větší šanci.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:14.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (03:34:05)

    David Suchý

    Branky: 42. F. Calvo (Guzmán) – 26. A. Davies (Arfield)

    Karty:   35. K. Gutiérrez (CRC)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:14.
    Kostarika: Pemberton – Gamboa (73. Salvatierra), G. González, J. Acosta, K. Gutiérrez, F. Calvo – Wallace, B. Ruiz, Guzmán (61. Tejeda), J. Campbell (24. Ramírez) – Ureña.
    Náhradníci: Danny Carvajal, L. Moreira – Azofeifa, Ariel Rodríguez, Ramírez, Salvatierra, Segura, Tejeda, Umaña, J. P. Vargas.

    Kanada: Borjan – Petrasso, Jaković, Vitoria, Adekugbe – Piette – Kaye, Hoilett (77. Cavallini), Arfield, A. Davies (69. Aird) – Jackson-Hamel (57. Ricketts).
    Náhradníci: Crépeau, Leutwiler – Aird, Bernier, Cavallini, M. de Jong, R. Edwards, James, J. Osorio, Ricketts, Straith, Teibert.

    Rozhodčí: Geiger
    bahis siteleri