Česko – Bulharsko 3:2 (kon.)
konec
Česko
3
25 25 12 25 15  
Bulharsko
2
27 20 25 14 9  
Pátek 14.07.2017, 23:10 • San Juan, Portoriko • Světová Grand Prix - ženy • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    15:9
    Češky vítězí i ve čtvrtém zápase světové Grand Prix. Po servisu Struškové se dostala k útoku kapitánka Bulharska Rabadžjevová. Smeč však končí v těsném autu a Češky se radují.
     
    14:9
    Pět mečbolů pro český tým. Strušková skvěle podala a z toho těží na síti Purchartová.
     
    9:7
    A právě ostravská univerzálka na podání. Kopáčová zatlačila soupeřky plachtícím servisem. Na útoku chybuje Rabadžjevová. Ještě jeden oddechový čas pro Bulharsko.
     
    8:7
    Mlejnková se rychle vrací do hry. A pomáhá českému týmu tvrdým úderem. Prosazuje se ale až blokem Kopáčová. Následuje výměna stran.
     
    4:3
    A už to je znovu jen o bod. Paskovová bod znovu z hlavního kůlu nedala, ale pomáhá jí Dimitrovová na středu. Také český trenér si bere oddechový čas.
     
    4:1
    Kojdová za koncovou lajnou. Barakovová je znovu při nahrávce v síti. Bulharsko si bere rychle oddechový čas.
     
    25:14
    V závěru čtvrté sady se hra Bulharek naprosto rozsypala. Kojdová dává i závěrečný bod setu servisem. Rabadžjevová přihrála jen an tribunu.
     
    24:14
    Deset setbolů pro český výběr. Kojdová přidává přímý bod ze servisu.
     
    19:13
    Vincourová znovu na podání. A nyní je z toho dokonce přímý bod. Rabadžjevová nepřihrála. Také Bulharska si bere oddechový čas.
     
    16:13
    Purchartová útočila středem sítě jen do obrany v poli. Dimitrovová dokázala dostatečně Češky zatlačit útokem do diagonály. Je tady ihned oddechový čas pro českou lavičku.
     
    16:11
    Pětibodové vedení pro český tým při druhém technickém oddechovém čase. Veronika Strušková přidává přímý bod ze servisu.
     
    8:4
    Pavla Vincourová trápí soupeřky plachtícím servisem. Ani tentokrát se nedostala Dimitrovová k útoku a Kopáčová posílá smečí do volného místa týmy k prvnímu technickému oddechovému času.
     
    6:4
    Tentokrát to jsou Bulharky, které nemohou dostat míč na zem. Purchartová útočí skvěle k lajně. Bulharsko si bere oddechový čas.
     
    12:25
    Teď už třetí set končí. Petra Kojdová přetahuje své plachtící podání daleko do autu.
     
    10:24
    Čtrnáct setbolů pro Bulharky. Kojdová musela jen odevzdat míč po nepřesné nahrávce. Poté se prosazuje Paskovová.
     
    8:19
    Gergana Dimitrovová znovu zaskočila české přihrávačky. Další bod na českou kapitánku. Zdeněk Pommer si bere ještě oddechový čas.
     
    7:16
    Devítibodové vedení pro bulharskou reprezentaci při druhém technickém oddechovém čase. Gergana Dimitrovová útočí přesně do diagonály na boční lajnu.
     
    2:8
    Bulharky vedou o šest bodů při prvním technickém oddechovém čase. Také Barbora Purchartová chybuje na podání.
     
    0:5
    Skvělý nástup Bulharek do třetího setu. Dančevová nyní dokonale zaskočila Mlejnkovou na přihrávce. Následný útok Toufarové jde do autu. Zdeněk Pommer si musí brát oddechový čas.
     
    25:20
    Ostravská univerzálka znovu na podání. Marie Toufarová našla servisem znovu libero soupeře. Na hlavní kůl dostala nahrávku Paskovová, ale ta je zablokována Purchartovou. Druhý set končí.
     
    24:20
    Jsou tady hned čtyři setboly pro český tým. Toufarová dává přímý bod. Libero Bulharka nepřihrálo. Ivan Dimitrov chce ještě dát svým svěřenkyním poslední rady do koncovky druhého setu.
     
    22:20
    A už to je jen o dva body. Mlejnková je na hlavním kůlu zablokována. Ještě jeden oddechový čas pro českou lavičku.
     
    19:16
    Bulharky se znovu dotahují na český tým. Kossányiová je na hlavním kůlu zablokována. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    16:11
    Michaela Mlejnková znovu za koncovou lajnou. Poté sama Mlejnková zasáhla v poli, Kossányiová jen z jedné nohy umístila nepřesnou nahrávku do volné části kurtu. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:5
    A právě Miroslava Paskovová na servisu. Vynikající souhra do hlavního kůlu. Češky vedou při prvním technickém oddechovém čase o tři body.
     
    5:2
    A už to je o tři body. Toufarová pokládá bodovku z pozice univerzálky. Hned po sedmi výměnách zastavuje bulharský kouč hru oddechovým časem.
     
    25:27
    Miroslava Paskovová na podání. Češky ztratily i devítibodové vedení a první sadu prohrávají. Mlejková byla v útoku také nedůrazná a to trestá opět Rabadžjevová.
     
    25:26
    A nyní už mají setbol Bulharky. Mlejnková jen odevzdala míč a to trestá kapitánka Rabadžjevová z hlavního kůlu. Ještě jeden oddechový čas pro českou lavičku.
     
    25:24
    Druhý setbol pro český celek. Dimitrovová také chybuje za koncovou lajnou.
     
    24:23
    První setbol mají Češky. Další nepřesné podání Bulharek do sítě.
     
    17:12
    Bulharky se nebezpečně přibližují ve skóre. Nyní je zablokovaná Marie Toufarová. Zdeněk Pommer na to reaguje oddechovým časem.
     
    16:9
    Vincourová nebyla přesná na nahrávce a tak Toufarová nemohla útočit. Míč se ale vrátil na českou polovinu a Kossányiová vytlouká bulharský dvojblok. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    13:4
    Iva Nachmilnerová přidává také přímý bod ze servisu. Bulharsko si bere druhý oddechový čas. Češky zatím válcují své soupeřky ve všech činnostech.
     
    8:2
    A další pro výběr trenéra Pommera. Marie Toufarová trefila servisem přesně roh kurtu. Je tady první technický oddechový čas.
     
    6:2
    Marie Toufarová na podání. Dimitrovová na středu sítě selhala. Míč letí daleko do autu. Bulharsko si bere hned v úvodu setu oddechový čas.

    Vít Schück

    Česko: Smutná, Vincourová – Bednářová (C), Kossányiová, Mlejnková, Kojdová – Kohoutová, Nachmilnerová, Purchartová, Strušková – Kopáčová, Toufarová – Dostálová, Vaňková
    Trenér: Zdeněk Pommer

    Bulharsko: Barakovová, Gunčevová – G. Dimitrovová, Rabadžjevová (C), Paskovová – N. Dimitrovová, Rusevová, Dančevová – Stojanovová, Grigorovová – Slančevová
    Trenér: Ivan Dimitrov

    Rozhodčí: Yuri Ramirez Ortiz (DOM) – Lourdes Perezová (CUB)
    bahis siteleri