Astana – Jūrmala 1:1 (kon.) | Vardar – Malmö 3:1 (kon.) | Alaškert – BATE 1:3 (kon.)
Samtredia – Karabach 0:1 (kon.) | Víkingur – Hafnarfjördur 0:2 (kon.) | New Saints – Rijeka 1:5 (kon.)
Budućnost Podgorica – Partizan Bělehrad 0:0 (kon.)
konec
The New Saints
1:5 (0:1)
HNK Rijeka
Úterý 18.07.2017, 20:00 • Park Hall, Oswestry • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mě vše, avšak ve čtvrtek se na vás budu těšit u on-line přenosů z předkol Evropské ligy. Do té doby na shledanou! (21:56:01)
     
    Odveta duelu druhého předkola Ligy mistrů mezi The New Saints a Rijekou je minulostí. Favorizovaný mistr Chorvatska sice o poločase vedl pouze 1:0, ale posléze přidal další čtyři branky a v nastavení druhého poločasu ještě trefil břevno. Domácí naopak kontrovali pouze jedním zásahem Cieślewicze, jenž v 69. zmírnil drtivou porážku. Rijeka se tak může těšit na souboj s rakouským Salzburgem, jenž k postupu nakročil ráznou úvodní výhrou 3:0.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Florentin Matei (HNK) trefil v nastavení břevno
     
    90+2
    Šestou branku Rijeky ještě mohl přidat Florentin Matei. Hostující útočník se dobře zorientoval mezi bránícími hráči a z hranice pokutového území trefil břevno.
     
    90+1
    Brobbel rozehrál volný kop nadýchaným centrem do pokutového území, nicméně míč se stal kořistí hostující defenzívy.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Přeci jenom ještě bude zaměstnán Stefan Sluga. The New Saints získalo volný kop ve vzdálenosti přibližně 20 metrů od brány.
     
    89
    Domácí hráči se ještě v závěru snaží vymyslet něco kloudného, nicméně již několik minut naráží na dobře se pohybující soupeře.
     
    87
    Aktivitou hýřící Rijeka si znovu vypracovala možnost rohového kopu. Djokovićův centr však hosté nemohli využít, neboť byl pískán útočný faul.
     
    86
    Ani další akce hostů nepřinesla přímé ohrožení Paula Harrisona. Navíc byl odpískán útočný faul jednoho z fotbalistů Rijeky.
     
    84
    Standardní situace hostujícího týmu sice nic nepřinesla, ale po výkopu Harrisona se k míči znovu dostává Rijeka. Pět gólů v síti domácího brankáře hostům zřejmě nestačilo.
     
    83
    Rijeka ještě pokračuje v útočení a soupeře vůbec nepouští k míči. Výsledkem je nyní zisk dalšího rohového kopu, který bude rozehrávat Mišić.
     
    81
    Hostující celek už si naprosto v pohodě kontroluje zbytek zápasu. Veškerý odpor TNS se vypařil paradoxně po vstřelení jediného gólu welšského týmu.
    79. Mario GAVRANOVIĆ - 1:5
     
    79
    Rijeka právě vstřelila branku!
    Před samotným závěrem utkání ještě přichází pátá branka v síti TNS. Bradarić si počkal na přihrávku za obranu domácích, ale posléze se nechoval hamižně a přihrávkou před prázdnou bránu oslovil MARIA GAVRANOVIĆE. Hostující forvard pak v pohodě přidal svůj druhý zářez.
     
    78
    Utkání už nenabízí moc pohledného fotbalu. Více ze hry má nadále Rijeka, která se snaží dostat k dalšímu ohrožení soupeřovy brány. Zatím bez výsledku.
     
    76
    Nejprve byl v ofsajdu nachytán Florentin Matei, avšak posléze se naprosto stejným způsobem nechali načapat i domácí. Postavení si nepohlídal Mullan.
     
    75
    Utkání je v posledních minutách poněkud rozkouskované. Faulem se nyní provinili také fotbalisté chorvatského mistra.
     
    74
    Dalšího faulu domácího celku se dopustil Jon Routledge (TNS) a ten již inkasuje žlutou kartu.
     
    72
    Draper se na konci 72. minuty pokusil prodrat k míči, jenž mířil za brankovou čáru. Nakonec si ale počínal nedovoleným způsobem, když rukami držel Župariće.
     
    71
    Po inkasované brance se hostující fotbalisté snaží držet hru pod kontrolou a bez problémů kombinují u půlící čáry. Nutno říci, že mrzet hosty může jen ztráta čistého konta Slugy.
    69. Adrian CIEŚLEWICZ - 1:4
     
    69
    New Saints právě vstřelili branku!
    S góly se nyní roztrhl pytel. Po souhře napravo se Mullan dostal ke kvalitní přihrávce do pokutového území. Míč sice prošel až za šestnáctku, ale tam se zjevil ADRIAN CIEŚLEWICZ, jenž z prvního doteku prostřelil zkoprnělého Slugu.
     
    68
    Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Alexander Gorgon, přichází Matic Črnic.
     
    67
    Domácí fotbalisté se teď sice snaží držet u míče, avšak jejich kombinace se odehrává jen u půlící čáry. Odtud Rijece nebezpečí rozhodně nehrozí.
     
    65
    Střídání v týmu The New Saints FC: ze hřiště odchází Aeron Edwards, přichází Thomas Holland.
    64. Stefan RISTOVSKI - 0:4
     
    64
    Rijeka právě vstřelila branku!
    Destrukce domácího celku pokračuje. Na pravé straně si za obranu soupeře parádně zaběhl STEFAN RISTOVSKI, který zpracoval Gorgonovu přihrávku a neomylně prostřelil vyběhnuvšího Harrisona.
     
    62
    Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Héber dos Santos, přichází Damjan Djoković.
     
    62
    Střídání v týmu The New Saints FC: ze hřiště odchází Scott Quigley, přichází Greg Draper.
    61. Alexander GORGON - 0:3
     
    61
    Rijeka právě vstřelila branku!
    Hostující celek se poněkud rozstřílel a přidává třetí trefu. ALEXANDER GORGON si dobře počkal na zpětnou přihrávku z pravé strany a poté razantní střelou rozvlnil síť za zády Paula Harrisona. Míč letěl křížnou střelou přesně do horního rohu.
     
    60
    Přibližně hodinu po úvodním výkopu se dopředu prodírali domácí fotbalisté, kteří nakonec vytáhli i zajímavou přihrávku do šestnáctky. Ta však byla příliš dlouhá.
     
    59
    Znovu se faulem provinil Alexander Gorgon, který tentokrát nedovoleně atakoval bránícího Cieślewicze. Volný kop TNS se bude rozehrávat až zpoza půlící čáry.
     
    58
    Volný kop domácího celku dobře zakončil Ryan Brobbell, jenž se technickým obstřelem pokusil trefit horní roh Slugovy brány. Míč však vylétl nad.
     
    57
    Zajímavou standardní situaci nyní vybojoval Edwards, který byl na nějakých pětadvaceti metrech od brány atakován příliš důrazným Gorgonem.
     
    56
    Střídání v týmu The New Saints FC: ze hřiště odchází Wes Fletcher, přichází Adrian Cieślewicz.
    54. Mario GAVRANOVIĆ - 0:2
     
    54
    Rijeka právě vstřelila branku!
    A je to 0:2! Kolmou přihrávku na hranici pokutového území převzal střídající MARIO GAVRANOVIĆ, který se uvolnil parádním posunutím míče na pravou stranu šestnáctky a poté skóroval razantní přízemní střelou k tyči.
     
    53
    Nadějně vypadající akci domácího celku zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Rijeka se posléze vydala na útočnou polovinu, kde se prodírá k bráně.
     
    52
    Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Marko Vešović, přichází Mario Gavranović.
     
    51
    Brobbell tentokrát zapracoval v defenzívě, avšak u postranní čáry pouze povalil útočícího Zutu. Rijeka zůstane u míče.
     
    50
    Také na druhé straně byla k vidění střela pouze do míst, kde stál brankář soupeře. Harrison si bez problémů pohlídal razantní zakončení Gorgona.
     
    49
    Domácí fotbalisté se odhodlali k aktivnímu napadání, po kterém nakonec získali míč a Ryan Brobbell střelou doprostřed brány zaměstnal brankáře Simona Slugu.
     
    48
    Rijeka se vydala hluboko na polovinu soupeře, avšak kombinace vyústila pouze ve velmi nepřesnou přihrávku. Ta zamířila za brankovou čáru.
     
    47
    V úvodu 47. minuty se Aeron Edwards pokusil o vyrovnání, nicméně jedovatým zakončením zpoza pokutového území se mu nepodařilo trefit bránu.
     
    46
    Začátek první poločasu je zatím plný nepřesností. Ani jeden z celků ne a ne dostat míč pod kontrolu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a výrazně spokojenější jsou hosté z Rijeky. Chorvatský mistr od začátku utkání udržoval jasnou převahu, nicméně první nadějnější šanci měli domácí. Nepřímý volný kop z pokutového území však TNS zpackalo a ve 41. minutě šla do vedení favorizovaná Rijeka. Po povedené akci se prosadil Florentin Matei, jenž Chorvaty výrazně posunul k branám třetího předkola.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Zdá se, že v první půli zápasu už neuvidíme nic zajímavého. Rijeka hraje za půlící čárou a domácí fotbalisty vůbec nepouští do kombinace.
     
    43
    Také po vstřelení úvodní branky tohoto zápasu se Rijeka bez problémů drží u míče a kombinuje na útočné polovině. Welšský celek už se o poločasové přestávce může pomalu smířit s vypadnutím.
    41. Florentin MATEI - 0:1
     
    41
    Rijeka právě vstřelila branku!
    Na konci 41. minuty se ale hosté přeci jenom dostávají do vedení. Nepřesnou kombinaci soupeře vystihl FLORENTIN MATEI, který si to namířil do pokutového území. Tam si narazil s Héberem Dos Santosem a poté už mu stačilo překonat Harrisona.
     
    41
    Okamžitě po navázání hry se ke střele odhodlal Bradarić, nicméně zakončení chorvatského kapitána letělo vysoko nad břevno Harrisonovy brány.
     
    40
    Jenže také domácí se záhy provinili proti pravidlům. Další akci Rijeky posléze táhl Leunard Zuta, jenž posunul míč hluboko na útočnou polovinu a získal aspoň vhazování.
     
    39
    Nyní již Pryce vyvážel míč až k polovině hřiště, ale ještě před ní ho zastavil Mišić. Ten právě ztratil míč a napravoval tak svou velkou chybu.
     
    38
    Aktivní Ristovski si opět hledal prostor na pravé straně, nicméně tentokrát si ho dobře postavený Pryce pohlídal. TNS se ale dlouho neudrželo u míče.
     
    37
    Na druhé straně byl k vidění volný kop domácích, nicméně centr ke vzdálenější tyči se stal kořistí obrany chorvatského celku.
     
    36
    Tak přeci jenom se hostující celek dostal k ohrožení Paula Harrisona. Skákavé zakončení Mateie však zamířilo přesně do brankářovy náruče.
     
    35
    Hosté si nadále udržují jednoznačnou převahu, avšak k pořádné střele se ne a ne propracovat. Nyní kombinují až u poloviny hřiště.
     
    34
    Skvěle to hosté udělali nalevo a ve finále akce si připravili zajímavou střeleckou pozici. Zakončení z hranice pokutového území však bylo zablokováno.
     
    33
    The New Saints vybojovalo rohový kop, po kterém hlavičkoval dobře postavený Rawlinson. Domácí stoper si ale počínal nedovoleným způsobem.
     
    32
    Do slibné pozice se po kombinaci na levé straně dostal Alexander Gorgon. Jeho slabé zakončení však zamířilo pouze do náruče pozorného Harrisona.
     
    30
    Konečně jsme se mohli dočkat pořádného zakončení, avšak to by se kombinující Rijeka nesměla dopustit ofsajdu. Postavení na hranici domácí obrany si nepohlídal Ristovski.
     
    29
    Výborně si na levé straně soupeřovy poloviny hřiště počínal Matei. Hostující záložník se probil až do pokutového území, jenže poté trefil jen blokujícího obránce.
     
    28
    Vysoký nákop Paula Harrisona zamířil k nalevo postavenému Fletcherovi. Ten si ale při výskoku pomohl nedovoleným způsobem a TNS o míč znovu přichází.
     
    27
    Rijeka ještě několik desítek vteřin kombinovala v blízkosti soupeřovy šestnáctky, avšak nakonec celá akce vyústila v útočný faul Mateie.
     
    26
    Po nakrátko rozehrané standardní situaci přišel centr do pokutového území TNS. Nízká přihrávka však skončila na jednom z domácích beků.
     
    25
    Příliš důrazný byl nyní Brobbell, který zezadu dobíhal ke Gorgonovi a přistrčením ho poslal na trávník. Volný kop ve prospěch Rijeky.
     
    24
    Zakončení na sebe vzal Scott Quigley, nicméně jeho nízká střela skončila pouze v dobře postavené zdi hráčů Rijeky. Tohle domácí nerozehráli ideálně.
     
    23
    Velmi zajímavá situace! Mišić při obranném zákroku téměř trefil hlavu Stevena Saunderse a hlavní rozhodčí signalizuje nepřímý volný kop. Rozehrávat se bude v pokutovém území!
     
    22
    Jedovatý centr z místa přestupku doputoval na hranici malého vápna. Tam se míč snesl na hlavu jednoho z hostů, který kulatý předmět posunul na roh.
     
    21
    Volný kop vybojoval Scott Quigley, kterého nalevo od pokutového území Rijeky přistrčil příliš důrazný Dario Župarić. Slibná standardní situace pro TNS.
     
    20
    Až ke střele se nyní pokusil dostat Filip Bradarić. Nepodařilo se, ale hosté pak ještě udrželi míč na svých kopačkách a zastavil je až ofsajd.
     
    19
    K centru z levé strany se nyní odhodlal Zuta, který dobře zakombinoval s Héberem dos Santosem. Míč ale zamířil hodně daleko za brankovou čáru.
     
    18
    Kombinace Rijeky je nadále velmi nevýrazná. Fotbalisté welšského mistra se naprosto bez problémů brání a čekají na možnost rychlého protiútoku.
     
    16
    Výbornou kolmici do pokutového území obdržel Héber dos Santos, avšak jeho nízká střela z levé strany šestnáctky byla zablokována.
     
    15
    Nyní už je u míče znovu Rijeka, jež kombinuje na útočné polovině. Blíže k bráně Paula Harrisona se ale hosté nedostávají.
     
    14
    Vysoký nákop doputoval k jednomu z domácích, nicméně ten byl nachytán v ofsajdu. Po chvíli se ještě hráči New Saints dostali k míči, ale zakončení Edwardse bylo nepřesné.
     
    13
    Ani další akce Rijeky nedospěla k zakončení. The New Saints se ale nedostává dále od svého brankáře a čelí napadání soupeře.
     
    12
    Druhý rohový kop zápasu nyní rozehrávala Rijeka. Sražený centr však nepřinesl ohrožení Harrisonovy brány. Stále tak čekáme na první střelu na bránu.
     
    11
    Vůbec poprvé v utkání domácí dostali míč do pokutového území Rijeky, avšak Quigley se přes dobře postaveného soupeře neprodral k zakončení. Míč doputoval za brankovou čáru.
     
    10
    Až teď se New Saints dostali ke kombinaci na útočné polovině. Nic více než vysokou nepřesnou přihrávku podél postranní čáry ale nevymysleli.
     
    9
    Velmi aktivní Ristovski se znovu objevil v pozici přihrávajícího. Míč byl sice z pokutového území odvrácen, ale pak ještě zakončoval Mišić. Jeho střela vylétla vysoko nad bránu.
     
    8
    Rijeka ještě rozehrávala rohový kop, nicméně výsledkem byl pouze útočný faul jednoho z hostů. TNS tedy po dlouhé době může zaútočit.
     
    7
    Do výborné pozice se dostal Gorgon, který obdržel nízkou přihrávku od rozběhnutého Ristovského. Přízemním zakončením z prvního doteku však první zmíněný trefil jen obránce.
     
    6
    Znovu se hosté dostali až k centru z pravé strany. Ani tentokrát však kulatý předmět nedolétl na hlavu jednoho z hráčů Rijeky. Přesto chorvatský tým stále pokračuje v útoku.
     
    5
    Zatím se hraje pouze na jednu bránu a podle očekávání se jedná o bránu The New Saints. Chorvatský mistr soupeře vůbec nepouští míči.
     
    4
    Velmi dobře to nyní napravo udělal Vešović, který se rychlý manévrem zbavil soupeře a následně odcentroval do šestnáctky. Na míč se ale nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    3
    Spender se rozběhl podél postranní čáry, avšak poté se pokusil oslovit Quigleyho, jenž byl dobře pokryt. Dopředu tedy míří znovu favorizovaná Rijeka.
     
    2
    Rijeka pokračuje ve svých ofenzivních choutkách. Zatím ale nenachází mezeru pro finální přihrávku někam k pokutovému území.
     
    1
    Hosté dnešní utkání zahájili velmi aktivně a rychlý nákop za obranu soupeře našel jednoho z útočníků. Paul Harrison se však rychle položil na trávník a chopil se míče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    The New Saints FC: Harrison (C) – Spender, Saunders, Rawlinson, Pryce – Brobbell, Edwards, Routledge – Mullan, Quigley, Fletcher
    Náhradníci: Wycherley – Draper, Parry, Hudson, Holland, Darlington, Cieślewicz

    HNK Rijeka: Sluga – Ristovski, Elez, Župarić, Zuta – Vešović, Bradarić (C), Mišić, Matei – dos Santos, Gorgon
    Náhradníci: Nevistić – Punčec, Črnic, Gavranović, Ajayi, Djoković, Maleš

    Rozhodčí: Georgi Kabakov – Martin Margaritov, Georgi Dojnov (vš. BUL).
     
    STATISTIKY PRVNÍHO ZÁPASU

    HNK Rijeka – The New Saints FC 2:0 (1:0

    Góly: 4. Mišić, 69. Matei

    Držení míče: 60% – 40%
    Střely na bránu: 11 – 0
    Střely mimo bránu: 10 – 1
    Rohové kopy: 11 – 0
    Ofsajdy: 2 – 3
    Fauly: 10 – 4
     
    HNK RIJEKA

    Ani chorvatský tým se zatím nikdy neprobojoval do základní skupiny Ligy mistrů. Nutno navíc ale říci, že toto je teprve druhá účast Rijeky v předkolech nejprestižnější klubové soutěži. Ta první přišla v sezóně 1999/2000 a bylo z toho vypadnutí v druhém předkole. Dnes se tedy úřadující mistr Chorvatska může dočkat historického milníku.

    Rjeka si účast v letošních předkolech LM vybojovala díky narušení jedenáctileté mistrovské hegemonie Dinama Záhřeb. V prvním utkání v Lize mistrů po dlouhých 18 letech tedy vyhrála 2:0 a o víkendu navíc v prvním kole ligy potvrdila skvělou formu, když stejným výsledkem porazila Belupo.
     
    THE NEW SAINTS FC

    Mnohonásobný welšský mistr se dosud nikdy nepodíval do základní skupiny evropských pohárů a zrovna nejlépe to nevypadá ani letos. V posledních pěti letech se TNS vždy dostalo z prvního předkola Ligy mistrů, nicméně v tom druhém pokaždé narazilo. Nejblíže k postupu do 3. předkola byl tým z Britských ostrovů v sezóně 2015/16, kdy jej Videoton vyřadil až po prodloužení.

    Letos si TNS i přes prohru v úvodním domácím utkání poradilo s gibraltarskou Europou, avšak v prvním zápase druhého předkola prohrálo 0:2 a přitom si připsalo jen jednu jedinou střelu (mimo bránu). Jednoznačným favoritem na postup je tak Rijeka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 69. Cieślewicz (Mullan) – 41. Matei (dos Santos), 54. Gavranović, 61. Gorgon (Ristovski), 64. Ristovski (Gorgon), 79. Gavranović (Bradarić)

    Karty:   74. Routledge (TNS)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:14.
    The New Saints: Harrison (C) – Spender, Saunders, Rawlinson, Pryce – Brobbell, Edwards (65. Holland), Routledge – Mullan, Quigley (62. Draper), Fletcher (56. Cieślewicz)
    Náhradníci: Wycherley – Draper, Parry, Hudson, Holland, Darlington, Cieślewicz

    HNK Rijeka: Sluga – Ristovski, Elez, Župarić, Zuta – Vešović (52. Gavranović), Bradarić (C), Mišić, Matei – dos Santos (62.Djoković), Gorgon (68. Črnic)
    Náhradníci: Nevistić – Punčec, Črnic, Gavranović, Ajayi, Djoković, Maleš

    Rozhodčí: Georgi Kabakov – Martin Margaritov, Georgi Dojnov (vš. BUL)
    11.07.2017
    Rijeka - New Saints 2:0

    Branky: 4. Mišič, 69. Matei (Ristovski)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 10:1. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:4.
    bahis siteleri