Senica – Trenčín 1:2 (kon.) | Prešov – Slovan Bratislava 1:5 (kon.) | Zlaté Moravce – Ružomberok 2:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
1:5 (0:1)
ŠK Slovan Bratislava
sk Neděle 23.07.2017, 19:00 • NTC Poprad • Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní zápasu 1. kola nového ročníka Fortuna ligy. 1. FC Tatran Prešov bude aj naďalej svoje domáce zápasy hrávať v NTC v Poprade. Hneď v úvodnom kole privíta pod Tatrami ŠK Slovan Bratislava. Stretnutie sa začína o 19:00.


    1. FC Tatran Prešov

    Prešovčanom nevyšla minulá sezóna, v ktorej sa vďaka vyradeniu Myjavy dokázali iba zachrániť. Pred budúcou sezónou však má Tatran jednoznačne vyššie ambície, čomu vedenie prispôsobilo aj káder. Pred sezónou ku „koňarom“ prišli Roland Černák z DAC, Jakub Wiezik, András Lenárt z FC Videoton. Z AS Trenčín prišiel aj stopér Maduka a stredový hráč Adekunle Issa.
    V príprave odohral Tatran štyri zápasy. S maďarským DVTK prehral 4:2, následne na Perleťovom pohári zdolal Vysočinu Jihlava po penaltovom rozstrele a s Duklou Praha naopak prehral v penaltovom rozstrele. Generálku mal Tatran odohrať s AEK Atény, ale zápas sa narýchlo zrušil, a tak si Prešovčania stihli ešte zmerať sily s Partizánom Bardejov, ktorý zdolali 2:3.

    ŠK Slovan Bratislava

    Futbalisti bratislavského Slovana sa už stihli zahriať v kolotoči zápasov, keďže hrali štyri zápasy vrámci predkôl Európskej ligy UEFA. V úvodnom dvojzápase dokázali postúpiť cez Pjunik Jerevan do 2. predkola, v ktorom sa stretli s dánskym Lyngby BK. V prvom zápase doma podľahli súperovi 0:1 a vonku už nedokázali nepriaznivý stav odvrátiť. Prehrali taktiež, tentokrát 2:1 a vypadli z bojov o skupinovú fázu Európskej ligy. Zverenci trénera Vukomanoviča sa teda môžu plne sústrediť na dianie v domácej súťaži. Čo sa týka príchodov a odchodov, najčerstvejšou správou z tábora Slovana Bratislava je odchod Seydoubu Soumaha, ktorý za 1 650 000 eur odchádza do Partizanu Belehrad. Klub na tomto transferi zarobil perfektne, keďže Soumah v sezóne 2012/13 prišiel do Slovana „len“ za 150 000 eur. Za Slovan odohral 112 súťažných stretnutí a strelil v nich 37 gólov.

    K sledovaniu zápasu prvého kola Fortuna ligy vás srdečne pozývam a prajem vám pekný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Slovana Bratislava, ktorým sa však nepodarilo vytvoriť útočnú akciu. Na opačnej strane obrana Slovana zaspala, Grzegorz sa rozbehol s loptou, ale zakončiť nedokázal.
     
    2
    Ligeon posielal z ľavej strany center do šestnástky, no nik z jeho spoluhráčov ho nezachytil.
     
    3
    Mareš sa rozbehol po pravej strane ihriska a nakopol loptu do pokutového územia. Futbalistom Tatrana sa ju podarilo zblokovať.
     
    4
    Čavrić sa dostal síce cez Katonu, ale následne cez Streňa na ľavej strane neprešiel. Lopta skončila v aute.
     
    5
    V obrovskej šanci sa ocitol domáci Jakub Grzegorz, ktorý prenikol z ľavej strany až pred brankára Greifa, no prekonať ho z tesnej blízkosti nedokázal.
     
    7
    Sedlák posielal z vlastnej polovice center na útočnú polovicu, kde si ju pýtal Grzegorz. Počas spracovania sa pošmykol a v akcii už nepokračoval.
     
    9
    Oba tímy sú zatiaľ veľmi aktívne, čo sa prejavuje aj na zákrokoch. Tento raz hosťujúci Ligeon nepríjemne kopol Jána Dzuríka, ktorého bolo počuť na celý štadión.
     
    11
    Viac z hry má zatiaľ bratislavský Slovan, ale aj napriek miernej dominancii je to stále vyrovnané. Akciu sa teraz snaží rozbehnúť Schet.
     
    13
    De Kamps šikovnou prienikovou prihrávkou hľadal Mareša, no ten sa mu neuvoľnil včas. Prešovčania stihli pokryť voľný priestor a loptu odstreliť.
     
    14
    Savičevič poslal do šestnástky perfektný center, na ktorý si počkal Ruben Ligeon a odhlavičkoval. Netrafil však priestor brány.
     
    16
    Slovan dal gól!
    Belasí idú do vedenia v stretnutí! Čavrić poslal z rohového kopu perfektnú loptu do šestnástky, kde si na ňu naskočil KORNEL SALÁTA a perfektne odhlavičkoval a otvoril skóre!
     
    18
    Hostia pokračujú v ďalšom ofenzívnom tlaku. Po faule Keresteša sa im podarilo získať priamy kop. Lopta síce letela ponad bránku, no Talian sa aj tak poriadne natiahol.
     
    20
    Mitchell vybehol po pravej strane. Snažil sa odcentrovať cez Katonu, no to sa mu nepodarilo. Slovan získal ďalší rohový kop, ktorý už taký úspešný ako ten predtým nebol.
     
    22
    Prešovčanom sa otvárala možnosť na rýchly protiútok. Černák hľadal na útočnej polovici pred šestnástkou Katonu, ale poslal mu veľmi nepresný center.
     
    24
    Slovan mal k dispozícii priamy kop. Futbalisti Tatrana ho však bez problémov odhlavičkovali. Zároveň žltú kartu za predchádzajúci faul dostáva Jakub Bartek.
     
    27
    Kačala sa zbavil Scheta nedovoleným zákrokom, Slovan získal rozohrávku na útočnej polovici. Medzitým už sa aj hrá.
     
    28
    Rundić poslal center do pokutového územia na kopačku Marešovi, ktorý sa však podľa verdiktu čiarového arbitra ocitol v ofsajde.
     
    29
    Miroslav Petko sa teraz neprezentoval v zmysle fair-play, keď fauloval hosťujúceho Rubena Ligeona.
     
    31
    Slovanistom teraz vo dvojici kombinácia veľmi nevyšla. Mareš prihral na pravú stranu Schetovi, ktorý poslal späť center, ale úplne nepresný.
     
    33
    Grzegorz vo vzduchu zasiahol Joeriho de Kampsa a hlavný rozhodca ihneď pískal nedovolený zákrok.
     
    35
    Streňo prihral v šestnástke Katonovi, ktorý si niekoľko sekúnd vytváral lepšiu streleckú pozíciu. Napokon aj vystrelil, ale nepresne.
     
    36
    Ďalšia šanca pre Prešov. Černák bežal s loptou po ľavej strane a pri opačnej žrdi sa mu už ukazoval Katona. Napokon sa lopta odrazila od hráča Slovana.
     
    38
    Mareš prifilmoval zákrok od Petka a snažil sa takto filmovo vypýtať si penaltu. Hlavný rozhodca mu na toto malé teátro samozrejme neskočil.
     
    39
    V menšej výmene názorov sa ocitli Streňo so Sekuličom, ktorí sa aj čo to postrčili. Obom hlavný rozhodca udelil žltú kartu.
     
    41
    Domáci sa opäť natlačili do šestnástky súpera. Katona si vymenil loptu s Grzegorzom, napokon strieľal Grzegorz pomedzi Salátove nohy, ale túto nerazantnú strelu Greif zachytil.
     
    44
    Černák sa pre zmenu ocitol na trávniku, ale po niekoľkých sekundách aj ihneď vstal a pokračuje v hre.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    Tomáš Sedlák zahrával priamy kop. Z ľavej strany jeho lopta skončila na brvne. Následne hlavný rozhodca ihneď ukončil prvý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas sa začína naozaj hneď prudko. Streňo sa snažil vybojovať si streleckú pozíciu, no bol zrazený na zem Ligeonom. Napokon však hlavný arbiter žltú kartu udelil Streňovi za filmovanie a keďže ten už jednu na konte v zápase má, dostáva automaticky aj červenú!
     
    49
    Prešovskí fanúšikovia sú jednoznačne nahnevaní. Slovan však má teraz absolútnu výhodu a môže vo väčšom počte pokojnejšie doviesť zápas do úspešného konca.
     
    50
    Hlavný rozhodca zrejme pri nasledujúcej situácii niečo oplácal. Za jemný zákrok na Dzuríka udelil Rundičovi automaticky žltú kartu.
     
    52
    Petko šikovne presunul hru na ľavú stranu na kopačku Richarda Kačalu, ktorý sa ocitol v obrovskej šanci, no z tesnej blízkosti trafil iba do rukavíc brankára Greifa.
     
    55
    Slovan dal gól!
    Belasí zvyšujú svoje vedenie v tomto stretnutí! Rýchlu akciu po pravej strane rozprúdil Čavrić, ktorý našiel v šestnástke prihrávkou JAKUBA MAREŠA a ten iba do prázdnej brány skóroval!
     
    56
    Prešov dal gól!
    Rýchlo je však znížené. Prešovčania strelili úvodný gól v zápase. Grzegorz vyštartoval s loptou po ľavej strane, vystrelil, ale lopta mierila do žrde. Následne sa však k nej ihneď dostal PETER KATONA a dorazil do prázdnej brány!
     
    59
    Po dvoch po sebe idúcich góloch sa situácia na ihrisku mierne upokojila. Hostia hrajú bezpečne a už sa nechcú dopustiť takýchto výpadkov.
     
    60
    Mareš centrom do pokutového územia hľadal Hološka, no ten svoj pohyb ideálne nenačasoval. Odkopávať teda bude Talian.
     
    62
    Slovan dal gól!
    Belasí už strieľajú Talianovi tretí gól. De Kamps perfektne načasoval svoju prihrávku a vysunul JAKUBA MAREŠA. Ten síce na dvakrát, no predsa len prekonal prešovského brankára.
     
    65
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Hološko, prichádza Róbert Vittek.
     
    66
    Slovan dal gól!
    Hostia si už plnými dúškami užívajú tento zápas. Mareš potiahol loptu po ľavej strane a naservíroval ju MITCHELLOVI SCHETOVI, ktorý ju iba dorazil do odkrytej bránky.
     
    68
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Tomáš Sedlák, prichádza Matej Grešák.
     
    69
    Slovanisti skórovali aj po piatykrát, no Marešova hlavička spred malého vápna bola z ofsajdu.
     
    70
    Po súboji Scheta s Kerestešom lopta presiahla strechu východnej tribúny a bude sa hrať s novou loptou.
     
    72
    Sekulić posielal z pravej strany center do šestnástky, kde ho preč odhlavičkoval Petko. Následne aj ďalšia lopta skončila mimo štadióna.
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Joeri de Kamps, prichádza Uroš Damnjanović.
     
    74
    Damnjanovićovi teraz veľmi nevyšla útočná akcia. Vittek sa mu ukazoval na pravej strane. Napokon však prihral iba na kopačku protihráča.
     
    74
    Slovan dal gól!
    Slovan ešte zveľaduje svoje vedenie! JAKUB MAREŠ si spracoval loptu v malom vápne a krásnym oblúčikom si vychutnal brankára Taliana a zavŕšil hetrik v tomto zápase!
     
    75
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jakub
     
    77
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Jakub Mareš, prichádza Filip Oršula.
     
    78
    Ďalšia príležitosť pre Slovan. Sekulić posunul pred šestnástkou Savičevićovi, ktorý po prihrávke okamžite vypálil, no netrafil do priestoru brány.
     
    80
    Žltou kartou za nedovolený zákrok bol potrestaný aj Róbert Vittek.
     
    81
    Čavrić si počkal na center od spoluhráča a snažil sa ho zasiahnuť z voleja. Vôbec sa mu to však nepodarilo.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Lukáš Micherda.
     
    83
    Prešovčania vyrazili do protiútoku, Micherda si šiel pre center od Dzuríka, no nakoniec ho Rundić zastavil.
     
    85
    Slovanisti sa nachádzajú pred šestnástkou Tatrana a prihrávajú si po jej obvode. Nikam sa ponáhľať už nemusia.
     
    86
    Micherda z pravej strany načasoval skvelú prihrávku pre Rolanda Černáka, ktorý si prišiel pre loptu k pravej žrdi a z prvej vystrelil. Mieril však vedľa!
     
    88
    Keresteš centrom prihral Kačalovi. Toho však pri ľavej strane bránil Schet a prešovský futbalista teda nemal veľa priestoru. Napriek tomu však ešte dokázal zakončiť, i keď nepresne.
     
    90
    Schet z pravej strany naservíroval loptu pre Vitteka, ale ten z prvej trafil iba do protihráča.
     
    90+1
    Nadstavuje sa jedna minúta. Tá však už bude iba taká symbolická.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 212 divákov.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa s gólmi roztrhlo vrece, najmä na hosťujúcej strane. Za Slovan skóroval v druhom polčase trikrát Mareš a raz Schet. Za domácich sa presadil iba Katona, a tak Slovan v prvom stretnutí v novom ročníku Fortuna ligy zdolal Prešov 1:5.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:50:13)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 56. Katona – 16. Saláta, 55. Mareš, 62. Mareš, 66. Schet, 74. Mareš

    Karty:   24. Bartek (PRE), 29. Petko (PRE), 39. Streňo (PRE) – 39. Sekulić (SBA), 50. Rundič (SBA), 80. Vittek (SBA)   47. Streňo (PRE)


    FC Tatran Prešov: Talian – Petko, Sedlák (68. Grešák), Kačala, Katona (82. Micherda) – Dzurík, Černák, Keresteš, Streňo – Bartek, Grzegorz (75. Kraľovič).
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Grešák, Špyrka, Micherda, Miliutin, Kraľovič.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Sekulić, Rundič, Savičevič, de Kamps (73. Damnjanović) – Ligeon, Saláta, Hološko (65. Vittek), Mareš (77. Oršula) – Čavrić, Schet.
    Náhradníci: Valach – Damnjanović, Oršula, Vittek, de Sa, Droppa.

    Diváci: 1 212
    bahis siteleri