PSG – Monaco 2:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:1 (0:1)
AS Monaco
Sobota 29.07.2017, 21:00 • Stade de Tanger (Tanger) • Francouzský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzská Ligue 1 začíná až za týden, ale dnes je na programu duel o Francouzský superpohár. O tuto trofej budou bojovat celky Monaka a Paris Saint-Germain.
     
    Místo zápasu

    Tento duel se neodehraje ve Francii, ale v Maroku, konkrétne na stadionu Grand Stade de Tanger. Jedná se o moderní stadion, který má kapacitu 45 tisíc míst a předpokládá se, že dnes bude praskat ve švech.
     
    Paris Saint-Germain

    Kádr pařížského celku se v tomto přestupním okne příliš nezmenil. Z týmu neodešla žádná opora, takže v Paříži pokračuje Cavani, Di Mária, Verratti, Matuidi či Marquinhos. Nejvetší posilou je Dani Alves, který přišel z Juventusu a myslím si, že ho není potřeba více představovat.

    Pařížský celek v loňské sezone obsadil v Ligue 1 druhé místo, práve za Monakem a v této sezone nebere nic jiného, než mistroský titul.

    Jednu velkou posilu by chtel celek z Paříže ješte získat, protože stále usiluje o Neymara z Barcelony, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.
     
    AS Monaco FC

    Monako zažilo skvelou sezonu. Výborne hrálo v Lize mistrů, kde došlo až do semifinále a v Ligue 1 si vedlo ješte lépe, protože skončilo na prvním míste a trochu prekvapive vybojovalo mistrovský titul.

    O hráče Monaka byl samozřejme velký zájem. Monako zatím přišlo o beka Mendyho, který za 58 milionů liber přestoupil do Manchesteru City. Odešel také středopolař Bakayoko, který zamířil do Chelsea. Do Anglie odešel také Bernardo Silva, který zamířil také do City. A pokračovat v Monako nebude ani zkušený Germain, který odešel do Marseille.

    Pár zajímavých hráčů ale Monako i získalo. Například obránce Kongola z Feyenoordu, útočníka Mboula z Barcelony, obránce Gaspara z Lyonu či brankáře Benaglia.

    Bude zajímavé sledovat, jak si v této sezone Monako povede a jak dokáže zalepit díry po hráčích, kteří odešli.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Paris Saint-Germain – Monako 5:0
    Monako – Paris Saint-Germain 1:4
    Paris Saint-Germain – Monako 1:1
    Monako – Paris Saint-Germain 3:1
    Paris Saint-Germain – Monako 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Marquinhos, Silva (C), Kurzawa – Motta – Verratti, Rabiot – Meunier, Cavani, Pastore.
    Náhradníci: Trapp – Guedes, Jesé, Kimpembe, Lo Celso, Nkunku, Matuidi.

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, T. Kongolo – A. Touré, Fabinho, Tielemans, Lemar – Falcao (C), Mbappé.
    Náhradníci: Benaglio – Carrillo, Lopes, Moutinho, Raggi, Saint-Maximin, Jorge..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám konečně vypuklo, úvodní rozehrávky se chopili fotbalisté Monaka, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Pařížanům se absolutně nepovedla rozehrávka a jejich soupeř se tak ujme rozehrávky prvního rohového kopu dnešního střetnutí.
     
    4
    Celek z hlavního města Francie se v poklidu ubránil, následně ještě posílal do pokutového území centr Touré, brankář Aréola neměl sebemenší problém se zachycením míče.
     
    5
    Paris Saint-Germain se vyprostilo z mírného sevření a operuje kolem středového kruhu. Střed hřiště je hodně přehuštěn, Pařížané to zkusí po straně.
     
    6
    Mbappé se dostal až před brankáře, před kterým snadno zakončil k levé tyči. Celé akci ale předcházelo ofsajdové postavení francouzského mladíka.
     
    7
    Tak to byla velká šance! Do pokutového území přilétl šance, do kterého se opřel Dani Alvés. Zkušený zadák svým projektilem trefil pouze prostředek branky, následně ještě Cavani dorážel těsně vedle.
    7. Dani Alvés trefil pouze prostředek branky.
     
    10
    Kongolo nyní předběhl skvělý obranný zákrok, neboť za svá záda nepustil uruguayského kanonýra Cavaniho. Monaco se žene na opačnou stranu hřiště.
     
    11
    Mbapp prošel kolem jednoho z bránících hráčů, následně si hraním rukou pomohl Verratti. Standardní situace z kopačky Lemara pouze proletěla pokutovým územím.
     
    12
    Úvod utkání je velmi vyrovnaný. Poslední vteřinky přeci jenom patří Monaku, před malou chvilkou se ale Kongolo nedostal k míči na levé straně.
     
    13
    Ani následný protiútok Paris Saint-Germain nebyl úspěšný, a tak to znovu zkusí soupeř. Momentálně se s míčem pohybuje na půlící čáře.
     
    14
    Pařížané jsou neskutečně nebezpeční z rychlých kontrů. Nyní další přízemní centr směřoval na Cavaniho, jehož střelu srazil Jemerson na rohový kop.
     
    15
    Ten byl zahrán hodně mizerně, na hranici šestnáctky odklízí balón jeden z protihráčů. Monako se následně vydalo do protiútoku, které vedlo k přečíslení dva na jednoho. Falcao ale celou akci zazdil nepřesnou finální přihrávkou na Mbappého.
     
    16
    V Maroku panuje báječná atmosféra. Stadionem se momentálně žene mexická vlna, navíc se zdá být, že je stadion plně obsazen.
     
    17
    Alvés nedokázal ideálně zpracovat těžký balón, ten se následně od jeho zad odrazil až za postranní čáru. PSG se ihned dostalo zpět ke kulatému nesmyslu.
     
    18
    S míčem si zahrál také brankář Monaka Danijel Subašič. Přihrávku obdržel do mírného "špeku", a tak musel zvolit nákop mimo vymezený prostor.
     
    19
    Poslední vteřinky poukazují na nepřesnou hru obou celků. Hráči to zkouší většinou středem hřiště, kde ale číhá smečka protihráčů.
     
    20
    První ofsajd je máván také hráčům Monaka, konkrétněji se za obranou soupeře nacházel Sidibe. Hráči v červeno-bílé kombinaci se tak ženou zpět na svá výchozí postavení.
     
    21
    Rabiot kooperoval s Mottou, první jmenovaný ale po krátkém tažení s míčem upadl na hrací plochu. Hlavní arbitr zcela jasně píská nedovolený zákrok.
     
    22
    Z pravé strany se k centru prodral aktivní Dani Alvés. Bývalý hráč Barcelony dal míči až moc razance, Cavani tak neměl nárok na jakékoliv zasažení balónu.
     
    23
    Na hrací ploše se v bolestech svíjí Kurzawa. Francouzský bek byl zasažen rukou do obličeje, v roli faulujícího se objevil jeho protějšek z obrany Sidibe.
     
    24
    Kongolo trochu uspěl centr do prostoru, kde by se měli pohybovat jeho spoluhráči. Balón sotva doskákal k penaltovému puntíku, kde ho odklidil do bezpečí Silva.
     
    25
    Už delší dobu neregistrujeme žádný střelecký projektil. Hra se odvíjí spíše mimo pokutové území, avšak nyní se Pařížané dostávají k rozehrávce standardky zhruba ze třiceti metrů.
     
    26
    Rozehrávku vzal na sebe Dani Alvés, který to zkusil překvapivě centrem. Lehký bochánek skončil pouze na hlavě Lemara. Následně se ještě maličký Brazilec dostal k pumelenici z větší vzdálenosti, střela se vynesla vysoko nad horní konstrukci.
     
    27
    Zbrkle si před malým momentem počínal Rabiot, jenž zkoušel z první hledat zcela nenápadného Pastoreho. Přihrávka byla natolik uspěchaná, že nedoletěla na místo určení.
     
    28
    Paris Saint-Germain stupňuje svůj tlak. Další rohový kop byl odvrácen přímo k Pastoremu, jehož pohotová střela nártem končí zhruba tři metry nad brankou.
     
    29
    Fotbalisté Monaka hrají slušnou dobu bez delšího kontaktu s balónem. Úvodní tlak tak otupil, na hřišti momentálně udává tempo PSG.
     
    30
    Javier Pastore skončil po kontaktu v pokutovém území se Sidibem na zemi, hlavní sudí nechce o penaltě ani slyšet. Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že se jednalo o hraniční zákrok.
     
    31
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Jenomže to je Monako, které se prosazuje z protiútoku! Na pravé straně obdržel přihrávku zcela zapomenutý DJIBRIL SIDIBÉ, který po pár krocích s míčem přehodil vyběhnuvšího Aréolu.
    31. Djibril SIDIBÉ - 0:1
     
    33
    Monako tak využilo nepozornost v obraně svého soupeře. Na řadě jsou tak fotbalisté Paris Saint-Germain, neboť výsledek nyní hraje proti nim.
     
    34
    Poprvé ve vážnější akci Mbappé! Jeden z největších talentů současného fotbalu si to navedl do šestnáctky, odkud pálil tvrdě po zemi. Do dráhy letu míče strčil nohu Marquinhos, v opačném případě by měl brankář PSG velké problémy.
     
    35
    Cavani se snažil získat balón, v cestě mu stál středopolař Tielemans, který si zkušeně pokryl hrací předmět. Cavanimu tak nezbývalo nic jiného, než faulovat.
     
    36
    Kanonýr Paris Saint-Germain byl faulován zhruba pětadvacet metrů od branky, pro Pařížany se tak naskýtá slušná střelecká příležitost.
     
    37
    Rozehrávku si vzal na starost sám "postižený", tedy Edinson Cavani. Prudký obstřel sice opravdu obletěl zeď, míč vystoupal hodně vysoko nad branku.
     
    38
    Připomněl se také soupeř z Monaka, Sidibeho dlouho padající centr se stal snadou kořistí brankáře Alphonse Aréoly.
     
    39
    Mbappé se řítil napříč obraně soupeře, která ale skvěle zahrála ofsajdovou past. Za pomyslnou hranou se tak objevil Sidibé, který je v úvodu poločasu hodně aktivní.
     
    40
    Hodně rychle na zem musel zadák Touré, za jehož záda se řítil Cavani. Skvělý obranný zákrok znamená, že se PSG ujme rozehrávky autového vhazování.
     
    42
    Konec prvního poločasu se neúprosně blíží. Stále sledujeme tentýž obrázek hry, kdy se Paris Saint-Germain snaží o vyrovnávací branku, nicméně proti doposud skvěle fungující defenzívě soupeře nemá sebemenší šanci.
     
    43
    Na stadionu vládne nespokojenost. Mbappé se po krátkém vedení míče uchýlil k pádu těsně před pokutovým územím, tentokráte se pískat nebude.
     
    44
    Dani Alvés se před koncem první dějství ujal ještě jedné standardky. Ta po menších zmatkách na malém vápně přeci jenom končí v náruči Subašiče.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Do kabin odcházejí spokojenější hráči Monaka, kteří sice byli v prvním poločase horším celkem, nicméně rychlý protiútok vedl k doposud jediné brance. Paris Saint-Germain diktuje tempo zápasu, územní převahu se ale nedaří přetavit v kýženou branku. Druhý poločas začne přibližně v 22:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhé dějství je již v plném proudu, tentokráte se rozehrávky chopili hráči Paris Saint-Germain, kteří mají před sebou jednobrankové manko.
     
    48
    Thiago Silva si doslova vymodlil faul na svojí osobu. Brazilský stoper byl totiž v těžké pozici, a navíc neměl kolem sebe žádného ze spoluhráčů.
     
    49
    Hned z kraje druhého dějství dal o sobě vědět Falcao! Kolumbijský ostrostřelec si seběhl na centr zcela osamocen, na penaltovém puntíku ale zacílil těsně nad branku.
    49. Falcaovi se hlavička příliš nepovedla.
     
    50
    Máme tu první žluté varování. Vysloužil si ho prozatím jediný střelec dnešního utkání Djibril Sidibé. Na trávníku skončil Kurzawa, jednalo se o hodně ostrý zákrok.
     
    51
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Stav je opět nerozhodný! Ze vzdálenosti osmadvaceti metrů se k exekuci přímého kopu postavil DANI ALVÉS, jehož nechytatelná rána končí přesně u levé tyče. Subašič byl naprosto bez šance.
    51. Dani ALVES - 1:1
     
    52
    Pařížané tak vstoupili do druhé poločasu nejlépe, jak jen mohli. Stav je opět nerozhodný, což nezaujatému divákovi rozhodně vadit nemůže.
     
    53
    A pozor! Cavani se v rychlostním souboji dostal až před Glika, který ještě stačil před pokutovým územím faulovat. Žlutá karta pro polského zadáka, navíc další přímý kop pro PSG.
     
    54
    Do míče uhodil opět Dani Alvés, tentokráte jeho projektil končí pouze na dobře postavené zdi. Po pár vteřinách se fotbalisté z hlavního města Francie dopustili útočného faulu.
     
    55
    Monako je v úvodu druhého poločasu lehce zaskočeno. Po vyrovnávací brance jsme neviděli žádný útočný náznak hráčů v červeno-bílém.
     
    56
    Možná se ho dočkáme nyní. Radamel Falcao byl při přechodu před polovinu hřiště lehce zatáhan za dres, hlavní sudí neváhá ani chvíli s odpískáním nedovoleného zákroku.
     
    57
    Monako mohlo strhnout vedení zpět na svou stranu! Balón se dostal přesně na kopačku Tielemanse, který bohužel pro něj mířil daleko vedle pravé tyče.
     
    58
    Zcela mimo hru je maličký záložník Marco Verratti. Italský středopolař není v dnešním utkání příliš vidět.
     
    60
    Sidibé se opět uvolnil na pravé straně, jenomže si nevšiml, že v šestnáctce není žádný z jeho spoluhráčů. Polovysoký balón tak pouze proletěl malým vápnem.
     
    61
    Monako se lehkou tečí dostalo k rohovému kopu, který byl zahrán prachmizerně. O vzrušení před brankou PSG nemohlo být ani neslyšet.
     
    62
    Na druhé straně přiletěl do zajímavého prostoru ještě zajímavější centr. U míče byl jako první Rabiot, který v tísni hlavičkoval mimo prostor tří tyčí.
     
    63
    Tohle bylo oku lahodící! Pastore zahrál na jesličky Tielemansovi, následně se Alvésovi nepovedl centr. Balón plachtil za Subašiče, který měl s centrovaným míčem nečekané problémy.
     
    64
    Paris Saint-Germain zahrávalo hned dva rohové kopy, oba byly hravě zneškodněny obranou soupeře. Tlak hráčů v tmavých dresech sílí!
     
    64
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Obrat je dokonán! Další z řady centrů letěl na penaltový puntík, kde si na něj počíhal ADRIEN RABIOT. Záložník ve službách Paris Saint-Germain zacílil nechytatelně k pravé tyči.
    64. Adrien RABIOT - 2:1
     
    65
    Pařížanům stačilo necelých dvacet minut, aby otočili nepříznivý výsledek. Nyní jim hraje vše do karet, navíc se před malým momentem dopustil faulu Tielemans.
     
    66
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Terence Kongolo, přichází Marcos Rony Lopes.
     
    68
    Po dalším střetu se ocitl na zemi Kurzawa, fotbalisté PSG okamžitě rozehráli nabízenou standardní situaci.
     
    69
    Takhle to prostě nepůjde. Sidibe si neporozuměl s Mbappém, první jmenovaný směřoval svojí přihrávku přímo na kopačky Marquinhose.
     
    70
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Guido Carrillo.
     
    71
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Thiago Motta, přichází Blaise Matuidi.
     
    72
    Atraktivita utkání trochu uvadla. Sledujeme spíše souboje ve středu hřiště. Navíc se Pařížané nemusí nikam hnát, výsledková tabule nyní hraje právě jim do karet.
     
    73
    Verratti přispěchal s luxusně přesným a čistým skluzem, Cavani si posléze při vedení míče počínal nedovoleně. Šlapák na kopačce Glika zůstane bez žlutého napomenutí.
     
    74
    Hra se kouskuje i nyní, Fabinhova noha vyletěla vysoko do vzduchu. Hlavní sudí má v posledních vteřinách o zábavu postaráno.
     
    75
    Na hrací ploše leží hned dva hráči, je to Thiago Silva a Djibril Sidibé. Brazilský zadák se prezentoval dalším skvělým obranným zákrokem, při kterém zranil nejenom protihráče, ale dokonce i sebe.
     
    76
    Po zhruba minutovém přerušení se Sidibé konečně dostal na nohy, za postranní čáru ale bude muset být odveden za asistence zdravotníků.
     
    77
    Pastore obdržel krásnou přihrávku přímo do běhu, pod sebou si ještě všiml Cavaniho, na kterého také směřoval centr. Míč ještě před ním odvrátila obrana soupeře.
     
    78
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Djibril Sidibé, přichází Allan Saint-Maximin.
     
    79
    Svojí připravenost musel ukázat znuděný Alphonse Aréola, na kterého mířila sražená střela. Francouzský brankář míč v poklidu kryje a šetří cenné vteřinky.
     
    80
    Jeho spoluhráči zazlobili na opačné straně, Alvésova rána byla tentokráte zablokována až za brankovou čáru. Exekuce rohového kopu se chopil tentýž hráč, na zadní tyči si ale útočným faulem pomohl kapitán Thiago Silva.
     
    81
    Roh se kopal také na druhé straně! Míč si mezi hustinou těl nalezl střídající Carrillo, jehož hlavičku v pádu reflexivně vyráží Aréola. Následná dorážka byla sražena na další roh.
    81. Aréola se musel činit.
     
    82
    Na hřišti se strhla slušná mela. Výsledkem této pro rozhodčího nepříjemné situace je žlutá karta pro Verrattiho.
     
    84
    Monako se nemůže dostat do souvislejšího držení míče. S kulatým předmětem stále hraje jeho soupeř, který na svoje kombinace nikam nespěchá.
     
    85
    Šanci Monaku dává až brankář Aréola, který svůj odkop poslal až daleko do zámezí. Autové vhazování kousek za polovinou hřiště.
     
    86
    Nevyšlo to ani ze standardní situace, Aréola byl totiž u míče jako první a navíc byl při boxování balónu faulován. Hra se stěhuje na druhou stranu hřiště.
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Gonçalo Guedes.
     
    88
    Saint-Maximin uplatnil své rychlé nohy a dostal se až k rohovému praporku, tam ale neměl proti přesile protihráčů sebemenší šanci.
     
    89
    Monako začíná svírat svého soupeře. Konečně se nám připomněl i Falcao, který v těžké pozici nemířil zrovna daleko od vzdálenější tyče.
     
    90
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Christopher Nkunku.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Monako má sice v posledních vteřinách výrazně navrch, pečlivá defenzíva fotbalistů Paris Saint-Germain funguje zatím na jedničku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Vítězem francouzského superpoháru se stávají fotbalisté Paris Saint-Germain. Celek z hlavního města Francie dokázal otočit jednobrankové manko, neboť se trefili Dani Alvés a Adrien Rabiot. Monako v závěru sahalo po vyrovnání, obrovskou šanci Carilla ale famózně kryl Aréola. Pařížané tak mají svojí první letošní trofej, uvidíme, zda bude nějaká další následovat.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 19:14.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:58:49)

    David Suchý

    Branky: 51. Dani Alves, 64. Rabiot (Dani Alves) – 31. Sidibé (Tielemans)

    Karty:   82. Verratti (PSG) – 50. Sidibé (ASM), 53. Glik (ASM)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 19:14.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Marquinhos, Silva (C), Kurzawa – Motta (71. Matuidi) – Verratti (90. Nkunku), Rabiot – Dani Alves, Cavani, Pastore (87. Guedes).
    Náhradníci: Trapp – Guedes, Jesé, Kimpembe, Lo Celso, Nkunku, Matuidi.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé (78. Saint-Maximin), Glik, Jemerson, T. Kongolo (66. Lopes) – A. Touré, Fabinho, Tielemans, Lemar – Falcao (C), Mbappé (70. Carrillo).
    Náhradníci: Benaglio – Carrillo, Lopes, Moutinho, Raggi, Saint-Maximin, Jorge.

    Rozhodčí: El Jaafari
    bahis siteleri