Machačkala – Rostov 0:1 (kon.)
konec
Anži Machačkala
0:1 (0:1)
FK Rostov
Pátek 04.08.2017, 19:00 • Anži-Arena, Kaspijsk • Ruská Premier Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (21:14:31)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 15:22.
     
    Je konec! Rostov nakonec ustrážil své jednobrankové vedení z prvního poločasu a z horké půdy Machačkaly přiváží všechny tři body. Výkon domácích fotbalistů byl daleko za očekáváním, za celý zápas si nevyprodukovali žádnou stoprocentní šanci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Pavel Mogilevec (FK Rostov).
    90+2. Zujev v tutové šanci selhal.
     
    90+2
    Hosté mohli rozhodnout! Na Solosina běželi sami hned dva hráči, Zujev ale místo přihrávky zvolil střelu, kterou domácí brankář fantasticky vyráží.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Musalov si seběhl na kolmici za obranu, kterou zakončoval hlavičkou z první. Jeho střela úplně minula branku, vzrušení je tak zbytečné.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Sergej Pesjakov (FK Rostov).
     
    88
    Do konce zápasu už opravdu moc nezbývá. Domácí hráči kombinují daleko od branky, hosté jsou naopak obklopeni kolem své šestnáctky.
     
    86
    Rohové kopy nejsou zbraní ani jednoho z mužstev. Machačkala se v poklidu ubránila a už opět pomýšlí na vyrovnání.
     
    85
    Mogilevec udělal to nejlepší, co mohl. Uvolnil se kousek za šestnáctkou a svojí střelu poslal do nohou protihráče. Roh pro Rostov.
     
    84
    Balón je na opačné straně hřiště, než by si hráči Machačkaly přál. Po rychlém přechodu se ale okamžitě dostali zpět na útočnou polovinu.
     
    83
    Rostov začíná chybovat. Přihrávku pod sebe naštěstí pro hosty stačil odkopnout Ingason, Anži se dostává do slušného náporu.
     
    82
    Jednu z nich měl na kopačce střídající Lipartija. Hostující útočník motal soupeřovi zadáky, kteří na poslední chvíli zablokovali jeho táhlou střelu.
     
    81
    Před námi je už pouze necelých deset minut hry. Druhý poločas nabízí nezáživnou partii, navíc nejsme svědky ani žádných velkých šancí.
     
    79
    Dančenkovi se nepovedlo otřít balón o bránícího hráče, výsledkem tedy není ani zisk rohového kopu. Hra se stěhuje na druhou stranu.
     
    78
    Hosté také trochu zazlobili. Centrovaný balóny ale byly snadnou kořistí pro zadáky soupeře.
     
    77
    Machačkala vůbec nereaguje na blízký konec utkání. Stále nejsme svědky žádného náporu, uvidíme přeci jenom vyrovnání?
     
    76
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Timofej Kalačev, přichází Moussa Doumbia.
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Artur Jusupov, přichází Pavel Mogilevec.
     
    75
    Jeden z domácích bude vhazovat u levé autové čáry, zřejmě zvolí hod přímo ke svému brankáři.
     
    74
    Rostov je ve druhém poločase také docela jalový. Směrem dopředu toho moc neukázal, nicméně stále má jednobrankový náskok.
     
    72
    Phibel si vyskočil na centrovaný balón, který stačil pouze lehce ztečovat přímo do prostoru, kde se pohyboval hostující brankář.
     
    71
    Solosin prokázal, že nevyšel ze cviku, neboť si poradil s tvrdou ránou z kopačky Ďaďuna. Hra se okamžitě stěhuje na opačnou stranu.
     
    70
    Časomíra kvapí a kvapí. Machačkala není schopna souvislejšího držení míče, nadějný protiútok před malou chvílí odvrátil Ustinov.
     
    69
    Hlavní sudí razantně napomenul Jusupova, který si na půlící čáře nešetrným způsobem vyšlápl na Dančenka. Jasné je, že při jakémkoliv dalším faulu se už bude tasit žlutá.
     
    68
    Špatně rozehrané. Balón směřoval pouze na přední tyč, kde se vyskytla hlava střídajícího Lipartija, který míč odvrací daleko ze šestnáctky.
     
    67
    Hra se nám mezitím nasměrovala na druhou stranu hřiště, kde se Kalačev ujme dalšího provedení rohového kopu.
     
    66
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Arsen Chubulov, přichází Konstantin Bazeljuk.
     
    66
    Až nyní se domácí příznivci mohli zvedat ze svých sedaček. To by ale musel Jakovlev svojí pumelenici nasměrovat mezi tři tyče. Jeho projektil nebyl zrovna z těch přesných.
     
    65
    Z hlediště se ozývá i pískot. Není se čemu divit, akce domácích jsou opravdu hodně pomalé, místy i hodně nepřesné.
     
    64
    Obrázek hry se nemění ani teď. Anži se sice snaží, proti velmi dobře pracující defenzívě svého soupeře nemá moc šancí.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Magomed Musalov (Anži Machačkala).
     
    63
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Chasan Mamtov, přichází Džaba Lipartija.
     
    62
    Stále je to velmi vlažné od domácích. Mimo situace z dvaatřicáté minuty, kdy nebezpečně pálil Markelov, stále čekáme na nějaké další ohrožení branky.
     
    61
    Do konce utkání zbývá necelých třicet minut. Míč má momentálně v moci Pesjakov, který se již chystá k výkopu od své svatyně.
     
    59
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Alexandr Zujev.
     
    58
    Anži zvyšuje svůj nápor. Další polovysoký balón směřoval do malého vápna, kde se po menší skrumáží hosté přeci jenom osvobodili.
     
    57
    Dančenko si hodil balón daleko od nohy, při následné snaze o zisk míče ještě otřel kulatý nesmysl o nohu jednoho z protihráčů. Roh pro domácí.
     
    56
    Domácí si svojí aktivitou vynutili rohový kop, ten se snesl přesně na hlavu Polujachtova, který zamířil hodně, hodně vysoko nad svatyni.
     
    55
    Již se znovu pokračuje ve hře. Vypadá to, že oba borci budou pokračovat dále. Momentálně se hra odvíjí u rohového praporku Rostova.
     
    54
    Na hrací plochu museli přispěchat také lékaři obou celků. Vážněji to vypadá s hostujícím hráčem, který stále polehává na zeleném pažitu.
     
    53
    Na útočnou polovinu se konečně podívali také hráči Machačkaly, útočný výpad skončil srážkou dvou protihráčů. Jedná se o Musalova a Bajramjana.
     
    52
    Ani ten nebyl pro Solosinovu branku ničím nebezpečný, navíc se píská zřejmě útočný faul jednomu z hráčů v modrém kompletu.
     
    51
    Rostov si svojí aktivitou vybojoval i rohový kop. Centrovaný balón likvidoval na přední tyči jeden z protihráčů, odkop se mu ale nepovedl, zahrávat se tak bude další roh.
     
    50
    Balón se po rozvážné kombinaci dostal až na kopačku Pesjakova, který se ukvapil svým hodně nepovedeným výkopem. Balón skončil až v zámezí.
     
    49
    O aktivitu v úvodu druhého poločase se starají především hráči hostujícího mužstva. Jedná se o kombinace daleko od soupeřovi branky.
     
    48
    Hra se rozkouskovala i nyní. Těsně za šestnáctkou bude vykopávat hostující brankář Pesjakov.
     
    47
    Tak to byla hodně brzká žlutá. Gatcan přiletěl pod nohy protihráče jako smyslu zbavený, po zásluze tak vidí žlutý kartónek.
     
    47
    Druhý poločas je již v plném proudu, o úvodní rozehrávku se postarali pro změnu hráči Rostova.
     
    46
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Guram Tetrašvili, přichází Oleg Dančenko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je ve vedení hostující Rostov, kterému k příznívému výsledku stačila jediná branka. O tu se postaral forvard Vladimir Ďaďun, který zárověň učinil konečnou podobu poločasového stavu. Druhý poločas začne přibližně v 20:02.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Ivan Markelov (Anži Machačkala).
     
    43
    O rozruch se postarala až exekuce standardní situace, po které musel hostující brankář hodně rychle vyběhnout ze své výchozí pozice.
     
    42
    Poslední vteřinky nejsou příliš zaživné. Navíc dnešní utkání sleduje velice prořídlý stadion v Kaspijsku.
     
    41
    Svižná kombinace domácího mužstva utnul až praporek pomezního znamenající ofsajd. Opakovaný záběr ale ofsajdové postavení neodhalil.
     
    40
    Phibel se musel vyškrábat hodně vysoko do vzduchu, v opačném případě by se za jeho zády k míči dostal Vladimir Ďaďun.
     
    39
    Konec prvního poločasu se neúprosně blíží ke svému konci. K vidění bude ještě něco málo přes pět minut, s nastaveným časem se moc počítat nedá.
     
    38
    Po jednom z nákopů se balón dostal až do moci Solosina, který kulatý nesmysl okamžitě vyhazuje na pravou stranu na Musalova.
     
    37
    Poslední minutky jsou lehce kouskovány. Arbitr dnešního utkání musí neustále používat svojí píšťalku, neboť k vidění je nespočet nedovolených zákroků.
     
    35
    Těžiště hry se přesunovalo na pravou stranu, tam ale Kalačev uspěchal náběh vpřed. Logicky se tak nestihl vrátit, balón před jeho očima sjel ze hřiště.
     
    34
    V krátkém časovém sledu vidíme další kartu. Žlutou výstrahu pro změnu obdržel hostující levý obránce Ustinov.
     
    33
    Tetrašvili si nedokázal hodit balón kolem bránícího hráče, nakonec to byl právě středopolař domácího tábora, od koho šel balón za autovou čáru.
     
    32
    Poprvé se nám také žlutí. Hlavním sudímu došla trpělivost s Jakovlevem, který vidí žluté varování.
     
    32
    Málem jsem to zakřikl. Na hranici ofsajdu se totiž k míči dostal Markelov, který ránou z většího úhlu pořádně protáhl znuděného Pesjakova.
     
    31
    Stále marně čekáme na nějakou pohlednější akci fotbalistů Machačkaly. Zatím to jsou pouze chabé náznaky, které nikam nevedou.
    30. Ingason hlavičkoval těsně nad.
     
    30
    Aktivní Kalačev dostal příležitost zahrávat standardní situaci, kterou nasměroval přímo na hlavu Ingasona. Islandský zadák hlavičkoval zhruba metr nad.
     
    29
    Územní převaha odpovídá i statistickému vyjádření držení balónu. Hosté mají míč na kopačkách 65% času, Anži logicky pouze pětatřicet.
     
    28
    Ofsajdové postavení se píská i na druhé straně. Za pomyslnou hranou si zpracovával balón Mamtov, při kontaktu míče s hrudí vyletěl nahoru praporek pomezního.
     
    26
    Rostov zase zazlobil. Naštěstí pro domácí neměl Kalačev vůbec žádný prostor k zakončení, i přesto budou hráči v modrých dresech rozehrávat rohový kop.
     
    25
    Právě střelec úvodní branky dnešního střetnutí si v souboji s protihráčem dělal až moc agresivním způsobem prostor, hlavní arbitr pochopitelně píská faul.
     
    24
    Kalačev fantasticky načasoval náběh do pokutového území, kde si dokonalým způsobem zpracoval balón. Následovala střela pouze do bránícího hráče, vzrušení ale bylo zbytečné, jednalo se o ofsajd.
     
    23
    Domácí jsou i po inkasovaném gólů lehce pasivní. Phibel před malým momentem musel odvracet dalekonosný pas na Ďaďuna.
     
    22
    Balón se vzápětí dostal až k Pesjakovovi, který po menším váhání přeci jenom vykopává k opačné šestnáctce.
     
    21
    Machačkala se okamžitě pokusila o vyrovnání. K dispozici měla výbornou pozici z přímého kopu, střela ale pouze orazítkovala jednoho hráče ve zdi.
    19. Vladimir ĎAĎUN - 0:1
     
    19
    Rostov právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Solosin neudržel střelu z velké vzdálenosti, balón vyrazil přímo na kopačku VLADIMIRA ĎAĎUNA, který se z bezprostřední blízkosti už nemýlil.
     
    19
    Rostov začíná přebírat otěže zápasu. Momentálně to jsou hosté, kdo kombinuje na útočné polovině, avšak k vážnějšímu ohrožení branky to prozatím nevede.
     
    18
    I další ofenzivní kombinace končí ještě před pokutovým územím. Tentokráte si Kalačev neporadil s přesilou bránících hráčů.
     
    17
    Kolmice za obranu domácího tábora mířila na jediného forvarda Ďaďuna. Ten měl k míči opravdu hodně daleko, Solosin bude vykopávat.
     
    16
    Islanďan Ingason si zbytečně nekomplikoval život, polovysoký balón raději odvrací za pravou autovou čáru. Úvod utkání je hodně opatrný.
     
    15
    Chubulov adresoval příliš dlouhou přihrávku na svého parťáka Mamtova. Třiatřicetiletý útočník přes veškerou snahu nedokázal míč zachytit na hrací ploše.
     
    14
    Stále ten samý obrázek. Jeden z celků se nemůže prokousat před hustinu těl ve středu hřiště, míč se tentokráte dostal až k Pesjakovovi.
     
    12
    Zle mohlo být na druhé straně. Do šestnáctky se snášel vysoký balón, který ale Bajramjan nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    11
    Na centrovaný balón si naskočil Francouz v sestavě Machačkaly Phibel, který z penaltového puntíku zacílil vysoko nad horní konstrukci.
     
    10
    Chubulov si to namířil po pravé straně, po krátkém vedení míče upadl na zem. Faul se pískat nebude, následovat bude rohový kop.
     
    9
    Rozháranou hru musel přerušit až hlavní sudí, jenž viděl nějaký menší faul na jednoho z domácích hráčů. Anži bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    8
    Úvodní minutky nabízejí hodně nepřesné přihrávky od obou mužstev, před malým momentem se přes protihráče neprosmýkl Mamtov.
     
    7
    Z šermované uprostřed hřiště vyšli vítězně fotbalisté Rostova, Ustinov bude vhazovat poblíž půlící čáry.
     
    6
    Na hrací plochu ulehl hostující zadák Mevlja, který si v předchozím souboji s Markelovem způsobil nějaké menší zranění.
     
    5
    Polujachtov si taktéž vylámal zuby na zpracování míče, posléze jeden z hostů pouze odkopl balón daleko do hlouby pole.
     
    4
    Vysoký balón se snášel na půlící čáře na nohu Mamtova, domácímu forvardovi se zpracování míče vůbec nepovedlo. Hrát bude Rostov.
     
    3
    A ihned velmi sympatická kombinace. Jakovlev se dostal až do šestnáctky, odkud hledal Mamtova. Druhý jmenovaný pálil z těžké pozice pouze do boční sítě.
     
    2
    Utkání nám konečně začalo, úvodní rozehrávku si vzali na starost domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Rozvička hráčů Rostova před dnešním kláním.

     
    Úvodní sestavy:

    Anži Machačkala: Solosin – Musalov, Bryzgalov, Phibel, Polujachtov – Afonin, Tetrašvili – Chubulov, Markelov, P. Jakovlev – Mamtov.
    Náhradníci: Budakov, Šlejev – Lescano, Lipartija, Dančenko, Dolgov, Panom, Bagajev, Chadarcev, Bazeljuk.

    FK Rostov: Pesjakov – Paršivljuk, Ingason, M. Mevlja, Wilusz, Ustinov – Kalačev, Gaţcan, Jusupov, Bajramjan – Ďaďun.
    Náhradníci: Abajev, Gošev – Boben, Ezatolahi, Doumbia, Majer, Kirejev, Mogilevec, Quintero, Šomurodov, Zujev..
     
    FK Rostov

    Fotbalisté Rostova se po snové sezóně 2015/16 opět zařadili do průměru ruské nejvyšší soutěže, v uplynulé sezóně jim patřila šestá pozice. Tato příčka nezaručuje žádné evropské poháry, tudíž se hráči Rostova budou moct plně soustředit pouze na domácí soutěž. Letošní ročník nezahájil hostující celek dnešního utkání vůbec špatně, výsledkem jsou čtyři body z uplynulých třech utkání.
     
    Anži Machačkala

    Machačkala marně vzpomíná na sezóny, ve kterých patřila k pravidelným účastníkům evropských pohárů. Poslední období není vůbec růžové, klub v blízké minulosti zaznamenal i sestup, který v loňské sezóně nebyl opět daleko. Anži se umístila na poslední nesestupové pozici, a to jen díky lepším vzájemným zápasům.
    Letošní ročník zahájili fotbalisté Machačkaly jednou výhrou a dvěma prohrami, jak úspěšní či neúspěšní budou dnes?
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská liga pokračuje zápasy třetího kola, my se společně zaměříme na zápas mezi Anži Machačkala a FK Rostov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky: 19. Ďaďun

    Karty:   32. P. Jakovlev (MCK), 43. Markelov (MCK), 63. Musalov (MCK) – 34. Ustinov (RTV), 47. Gaţcan (RTV), 88. Pesjakov (RTV), 90+3. Mogilevec (RTV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 15:22.
    Anži Machačkala: Solosin – Musalov, Bryzgalov, Phibel, Polujachtov – Afonin, Tetrašvili (46. Dančenko) – Chubulov (66. Bazeljuk), Markelov, P. Jakovlev – Mamtov (63. Lipartija).
    Náhradníci: Budakov, Šlejev – Lescano, Lipartija, Dančenko, Dolgov, Panom, Bagajev, Chadarcev, Bazeljuk.

    FK Rostov: Pesjakov – Paršivljuk, Ingason, M. Mevlja, Wilusz, Ustinov – Kalačev (76. Doumbia), Gaţcan, Jusupov (76. Mogilevec), Bajramjan (59. Zujev) – Ďaďun.
    Náhradníci: Abajev, Gošev – Boben, Ezatolahi, Doumbia, Majer, Kirejev, Mogilevec, Quintero, Šomurodov, Zujev.
    bahis siteleri