Riga – HC Slovan 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Třinec 8:2 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:3 (0:3 po s.n.)
Minsk – Sparta 2:3 (2:3 po s.n.) | Minsk – K. Vary 5:0 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 6:0 (kon.)
Sparta – HC Slovan 4:2 (kon.) | Třinec – Vítkovice 6:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:1 (2:1, 1:0, 3:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 05.08.2017, 18:15 • WERK ARENA, Třinec • President Cup • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Krásný sobotní podvečer z Třince přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje. V Třinci probíhá druhý den turnaje mladších dorostenců do šestnácti let, President Cupu. Před obědem byly dohrány zápasy v základních skupinách a nyní už se bojuje o umístění. Ve druhém semifinále na sebe v derby utkání narazí domácí HC Oceláři Třinec a HC Vítkovice Ridera. Ostravané ovládli svou skupinu v přilehlé MINI WERK ARENĚ, Oceláři skončili ve skupině ve velké hale druzí za CSKA Moskva. Zápas o postup do finále začíná v 18:15, přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    SKUPINA WERK ARENA

    1. CSKA Moskva – 9 bodů, skóre 18:3
    2. HC Oceláři Třinec – 6 bodů, skóre 9:13
    3. HC Sparta Praha – 2 body, skóre 7:11
    4. HC Dinamo Minsk – 1 bod, skóre 4:11

    SKUPINA MINI WERK ARENA

    1. HC Vítkovice Ridera – 7 bodů, skóre 11:7
    2. Dinamo Riga – 6 bodů, skóre 9:6
    3. HC Energie Karlovy Vary – 3 body, skóre 5:9
    4. HC Slovan Bratislava – 2 body, skóre 3:6
     
    Vítkovice postoupily do semifinále také při své třetí účasti na President Cupu. Před dvěma lety skončily na třetím místě, vloni obsadily čtvrtou příčku. Do třetice všeho dobrého by tak Ostravané rádi prolomili finálovou bránu. Třinec byl v premiérovém ročníku 2015 stříbrný, před rokem však spadl až na poslední osmé místo. Ve skupině zvládl dva těsné duely s Minskem (3:2) a Spartou (4:3) a nestačil na CSKA (2:8). Vítkovice naproti tomu třikrát vyhrály. Porazily Rigu 5:3 a proti Slovanu a Karlovým Varům se radovaly po nájezdech (dvakrát 3:2).
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Vítkovicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Můžete připojit hashtagy #TRIvVIT a #PresidentCup.
     
    NOMINACE TŘINCE:

    Brankáři: Patrik Švančara, Matěj Halouzka

    Obránci: Patrik Buják, Filip Hrůzek, Ondřej Blaško, Denis Kyselý, Kryštof Wantulok, Daniel Chovaniak, Filip Cienciala, Sebastian Cienciala

    Útočníci: Lukáš Králík, Servác Petrovský, Petr Przybyla, Alexandr Kašpárek, Filip Samuhel, Tommy Wardas, Otto Jurzyca, Pavel Matěj, Kristián Stročka, Nico Geidl, Laura Lerchová, Michal Ramík, Adam Procházka, Tomáš Raszka, Jakub Hykl, Štěpán Macháček, Richard Jaworski

    Trenér: Jiří Raszka
     
    NOMINACE VÍTKOVIC:

    Brankáři: Ondřej Dolíška, Marek Slíž, Darek Bartošák

    Obránci: Ondřej Cubo, Michal Bystroň, Filip Plánka, Tomáš Havlík, Fabien Kočí, René Smolka, Petr Javora, Marek Vřeský, Martin Kocián

    Útočníci: Jiří Tvrdý, Ivan Ivan, David Pastor, Martin Kubík, Marek Brada, Josef Krejsa, Jan Moškoř, Patrik Krška, Jakub Gebauer, Kristián Kúty, Filip Holaník, Pavel Makovec, Jakub Macho, Martin Piskoř, Jan Schauer

    Trenér: Roman Ryšánek
     
    Mužstva se pozdravila na modrých čarách, rozhodčí už jsou také na ledě. Utkání za chvilku začne, Třinečtí nastupují v červených dresech a Vítkovice v bílo-modré kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Chovaniak nedokázal odehrát puk do středního pásma a na mantinelu jej zachytil Smolka. Vítkovice se usazují ve třetině.
     
    00:46
    Brankáře Švančaru ale ohrozit nedokázaly. Ani první útok Třince střelu na branku nenabídl. Macháček nahodil puk mimo tři tyče.
     
    01:23
    Čárový rozhodčí trochu překážel při útočné akci Vítkovic na pravém křídle, ale Ostravané získali puk zpět. Nyní rozehrávají vzadu.
     
    01:54
    Domácí Petrovský utrpěl v souboji u mantinelu nějaké zranění a přestal hrát. Hra byla přerušena, Petrovský nyní odjíždí na střídačku a drží se za ruku.
     
    02:39
    Fabien Kočí (VIT) fauloval při zakončení Wantuloka a odsedí si dvě minuty za podražení. Ve výhodě pak Slíž třineckého obránce vychytal.
     
    02:59
    Třinec se usadil v útočném pásmu.
     
    03:22
    Macháček si udělal prostor na pravé straně a bekhendem přihrával před bránu Matějovi. Ten ale puk ze vzduchu netrefil a Vítkovice vyhodily.
     
    03:54
    Další průběh třinecké přesilovky už není tak vydařený. Vítkovicím se několikrát podařilo vyhodit a nejsou pod tlakem.
     
    04:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jenže co z toho pro Vítkovice, když se Ocelářům nakonec podařilo skórovat? Stročka přihrál od mantinelu na levý kruh LUKÁŠI KRÁLÍKOVI a třinecký kapitán se trefil nad beton Slíže k pravé tyčce – 1:0! Asistence: Kristián Stročka.
     
    04:45
    Třinecký brankář Švančara si připsal první úspěšný zákrok až teď. Brada vyzkoušel jeho pozornost střelou od modré čáry.
     
    05:13
    Střeleckému pokusu Kýtyho chyběla razance a třinečtí obránci kotouč zastavili. Hykl zase svým nahozením trefil jednoho z hostů.
     
    05:48
    Holaník se proháčkoval až před branku, ale Kúty po přistrčení od spoluhráče přestřelil. Třinečtí měli štěstí i při střele Smolky z pravého křídla, která se odrazila od tyče do ochranné sítě!
     
    06:16
    Ivan a Tvrdý se prodrali z mezikruží až k zakončení, ale jeden z nich nastřelil pouze Geidla. Třinečtí posunuli hru do středního pásma.
     
    06:47
    Vítkovickou akci zastavil ofsajd, o něco později už Ostravané mohli Švančaru ohrozit. Pastor ale nepřihrál Krškovi přesně.
     
    07:47
    Kočího nahození z poloviny hřiště zpacifikovali třinečtí obránci a následně se jim podařilo rozehrát. Vítkovice jedou zpět dozadu.
     
    08:23
    Slíž vyjel daleko z branky, ale nakonec měl štěstí. Hra se teď překlápí rychle ze strany na stranu. Nabrala spád.
     
    08:55
    Smolkovi se nevyvedla rozehrávka po mantinelu, je pískáno zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravici brankáře Slíže.
     
    09:25
    Slíž si poradil s pokusem Jaworského od modré čáry, Lerchovou nepustili k dorážce vítkovičtí obránci. Vítkovice jdou do brejku.
     
    09:41
    Geidl se prodral do útoku po pravém křídle a bekhendem ohrozil Slíže. Na vítkovického brankáře si však nepřišel ani s dorážkou.
     
    10:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři navyšují v polovině první třetiny vedení a semifinále jim zatím skvěle vychází! Geidl přihrál na pravé křídlo ŠTĚPÁNU MACHÁČKOVI, který si srovnal kotouč a prostřelil Slíže ranou mezi betony – 2:0! Asistence: Nico Geidl.
     
    11:08
    Kočí dostal nabito od Plánky, ale na Švančaru jeho rána švihem nedošla. Chovaniakovi totiž zůstal puk v kalhotech.
     
    11:56
    Vítkovice ubránily útočnou akci Kašpárka a rozehrávají. Cubo vyváží puk po pravém mantinelu dopředu.
     
    12:41
    Kubík pronikl na levé křídlo a Švančarovi jeho nebezpečná střela vypadla! Měl však štěstí, že dorážka Cuba na branku neprošla.
     
    13:36
    Tvrdý postrčil Kyselého za branku a třinecký obránce se zastavil až o mantinel. Zvedal se ztěžka, ale nakonec pokračuje ve hře.
     
    14:03
    Macháčkovu přihrávku zprava nepustil před branku Ivan. Nicméně Oceláři pokračují v útočné akci, o kotouč bojuje Hykl.
     
    14:58
    Pastor sebral puk před Przybylou a odvezl jej za Slížovu branku. Vítkovice se snaží dostat z obranného pásma.
     
    15:09
    První přesilovka pro Vítkovice. Kristián Stročka (TRI) to při napadání rozehrávky přehnal s agresivitou a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    15:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Třinec svou první přesilovku využil a Vítkovice jej napodobily. Dokonce už po šesti sekundách. Kočí nabil na modré čáře FILIPU PLÁNKOVI, jehož rána prošla až za Švančarova záda – 2:1! Asistence: Fabien Kočí.
     
    16:18
    Po rozehrávce Ocelářů skončil kotouč na jejich střídačce. Na vhazování ve středním pásmu jdou Gebauer a Przybyla.
     
    17:08
    Jaworskému se povedl při rozehrávce nevídaný kousek, když odrazil puk o zadní oblouk branky. Ale Oceláři se s netradiční rozehrávkou vypořádali.
     
    17:38
    Kašpárek si nabruslil mezi vítkovické obránce, ale zamířil přímo doprostřed branky. Slíž udržel puk ve výstroji.
     
    18:10
    Slíž udržel také Jurzycovu střelu, proti které už se ale musel mnohem více natáhnout. Třinečtí si na něho nepřišli ani po dalším náporu.
     
    18:56
    Schauer si našel na vrcholku pravého kruhu odražený puk a těsně přestřelil Švančarovu branku. Třinec vyráží do protiútoku.
     
    19:52
    Po úmyslném ofsajdu Vítkovic se vhazuje po pravici Slíže. Do konce první třetiny zbývá už jen osm sekund.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:04.
     
    Semifinálové utkání začalo lépe pro Třinec, který hrál už ve třetí minutě první přesilovku. Vyloučení Kočího potrestal Králík, jenž se prosadil střelou zápěstím z levého kruhu. Vítkovice mohly vzápětí srovnat, ale Kúty v dobré pozici přestřelil a Smolka nastřelil tyčku. To v jedenácté minutě bylo s Ostravany ještě hůře.

    Po Geidlově přihrávce prostřelil Slíže ranou mezi betony Macháček. Na straně Vítkovic se neujala ani střela Kubíka, ale v šestnácté minutě se hosté dočkali při přesilovce. Tu využil už po šesti sekundách přesnou ranou od modré čáry Plánka. Do dalších třetin tak zůstává utkání otevřené.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Macháček si u mantinelu udělal prostor a protáhl se na levé křídlo. Zvnějšku pak trefil levou tyčku Slížovy branky.
     
    20:46
    Jaworski se prodral zase po pravé straně a nebezpečnou střelu poslal těsně nad branku. Třinec nastoupil do druhé části aktivně.
     
    21:31
    Matěj si hodil puk okolo Pastora, bez problémů ho přebruslil a chystal se na zakončení. Slíž vytrčil hůl a vypíchl puk!
     
    22:25
    Przybyla si troufl na velké sousto a sám si troufl vyvézt kotouč z pásma sám proti třem. Ve středním pásmu už narazil.
     
    22:45
    Richard Jaworski (TRI) obdržel dvě minuty za podražení. Vítkovice hrají druhou přesilovku v zápase, tu první po šesti sekundách proměnili.
     
    23:38
    Smolkova střela od modré čáry skončila na betonech brankáře Švančary. Vítkovice ale ukořistily puk a drží se v pásmu.
     
    24:35
    Vítkovice odehrály skoro celou přesilovku v útočné třetině, ale nedokázaly branku Třince pořádně ohrozit.
     
    25:01
    Schauer s Ivanem se natlačili před Švančaru a nepříjemně mu zatápěli. Rozhodčí však přerušil hru a Třinec náporu odolal.
     
    25:25
    Krška pronikl přes Bujáka, ale další třinecký obránce už mu přihrát před branku nedovolil. Oceláři už jsou nějakou dobu v pěti, ale nedaří se jim vyhrabat z obranného pásma.
     
    26:25
    Plánka zablokoval střelu Chovaniaka, který z pozice obránce vybruslil až na pravé křídlo. Puk si berou Vítkovice.
     
    27:16
    Geidl pronikl po pravém křídle, dojel až za branku a přihrával na brankoviště Matějovi. Ten ale z prvního doteku zakončoval vedle.
     
    27:57
    Matěj to vzal v další akci celé sám na sebe a pronikl mezi třemi hráči až před branku! Slíž ale dokázal proti blafáku skvěle zakročit.
     
    28:07
    Macháček s Matějem zůstali u kotouče a stále zatápěli vítkovickému brankáři. Střela jednoho z nich orazítkovala tyč!
     
    28:53
    Švančara si poradil se střelou Havlíka a také s pokusem Gebauera od modré čáry. Druhou ránu už podržel ve výstroji.
     
    29:26
    Kašpárek předvedl krásnou individuální akci, otočil se na modré čáře, nabruslil si na pravý kruh, ale těsně minul levou tyčku.
     
    29:38
    Dan Chovaniak (TRI) je potrestán dvěma minutami za sekání. Vítkovice si zahrají další přesilovku, v předchozí příliš nebezpečné nebyly.
     
    30:25
    Tuto hru v početní výhodě ale hosté zahájili velmi dobře. Usadili se v pásmu a Cubo napřáhl k tvrdé střele. Švančara se natáhl a chytil kotouč do lapačky.
     
    30:56
    Matěj nedokázal odpálit puk ze třetiny po pokusu Gebauera, a tak musel vyrazit proti Havlíkovi. Jeho pokus srazil mimo bránu.
     
    31:08
    Síly na ledě se srovnají. Patrik Krška (VIT) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Pak by měla začít přesilovka Ocelářů.
     
    31:34
    Krejsa s Bradou ujížděli sami dva na branku, ale přihrávka první jmenovaný přihrál druhému příliš před hůl. Brada ve slibné pozici na puk vůbec nedosáhl.
     
    31:49
    Tak ne, třinecká přesilovka nebude. Oceláři se o ni připravili sami, Kryštof Wantulok (TRI) si odsedí dvě minuty za faul kolenem.
     
    32:09
    Geidl pláchl ve hře ve čtyřech po pravé straně, ale obránce ho dotáhl. Střela z bekhendu už nebyla pro Slíže tak nebezpečná.
     
    32:58
    V další situaci už Geidl mohl skórovat, ale nezvedl puk až pod břevno a Slíž zasáhl! Na druhé straně přerušil hru Švančara.
     
    33:37
    Vítkovice dohrávají krátkou přesilovku, ale Kašpárek drží puk daleko od třinecké branky. Bojuje o něj s vítkovickými beky.
     
    34:06
    Plánkova střela od modré čáry změnila po teči směr, ale puk nakonec klouzal vedle Švančarovy branky.
     
    34:57
    Obě mužstva jsou zase po delší době v plném počtu. Vítkovice jsou teď aktivnější, ale nemohou si vypracovat větší možnost.
     
    35:31
    Kubík si nezpracoval puk před brankou dobře, a bylo po šanci. Na druhou stranu míří Samuel, ale je proti přesile samotný.
     
    36:15
    Matěj ujel po pravém křídle a přihrál před branku volnému Geidlovi. Ten však střílel přesně do lapačky připraveného Slíže!
     
    36:34
    Třinec se po delší době usadil v útočné třetině, ale Jaworského střela minula cíl. Oceláři tak musí o puk znovu bojovat.
     
    37:09
    Hrůzkovi se nabízeli hned dva spoluhráči, kteří mohli vyrazit do úniku. Ale třineckému obránci trvala rozehrávka příliš dlouho.
     
    37:44
    Havlíkova střela na jedné straně minula branku a stejně dopadl také Wantulok na straně druhé. Obě rány byly tečovány.
     
    38:21
    Krejsa skočil na led příliš brzy a Vítkovice hrály v šesti. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí právě Josef Krejsa (VIT).
     
    38:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři trestají prohřešek Vítkovic tím nejkrutějším způsobem a využívají přesilovku! NICO GEIDL si před brankou zastavil puk po pokusu od Matěje a bekhendem přehodil beton brankáře Slíže – 3:1! Asistence: Pavel Matěj, Denis Kyselý.
     
    39:12
    Švančara s přehledem pokryl pokus Vítkovic s dálky a po vhazování už začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:44
    Tvrdý v tvrdém souboji dvou desítek zboural u mantinelu Przybylu. Ale třinecký útočník se oklepal a pokračuje ve hře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:49.
     
    Máme za sebou dvě třetiny semifinále mezi Třincem a Vítkovice, přičemž finálovému duelu proti CSKA jsou mnohem blíže domácí. Třinec nastoupil ve druhé části aktivně, ale Slíž si poradil se šancemi Macháčka i Matěje. Vítkovický brankář měl i nadále práci hlavně s těmito dvěma hráči, jednou mu pomohla i branková konstrukce. V polovině třetiny se často vylučovalo a ve hře čtyři na čtyři měli velkou šanci Krejsa s Bradou.

    Ale první jmenovaný nedokázal v úniku spoluhráči přesně přihrát. Ocelářům se podařilo ustát zvyšující se aktivitu Vítkovic a Geidl se tlačil do jedné šance za druhou. Nejdříve ho dvakrát vychytal Slíž, ale napotřetí už Geidl v přesilovce uspěl. V přesilovce si zpracoval pokus od Matěje a přehodil Slížův beton. Oceláři si po dvou třetinách hýčkají dvoubrankové vedení. Zdá se, že Vítkovice budou hrát na President Cupu i potřetí v řadě o třetí místo. Ale ještě mají dvacet minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Odstartovala třetí třetina a Vítkovice musí co nejrychleji skórovat, pokud chtějí se zápasem něco udělat.
     
    40:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    To se však hostům nedaří, naopak jejich ztráta je ještě větší. PAVEL MATĚJ dostal přihrávku na pravé křídlo a jeho střela nakonec propadla Slížovi až za brankovou čáru. Oceláři proměnili rychlý brejk v pojišťující branku – 4:1! Asistence: Štěpán Macháček.
     
    41:06
    Pastor se po buly v útočném pásmu tlačil ke kotouč a před branku. Ale ztratil stabilitu, spadl, a navíc mu puk utekl.
     
    41:36
    Havlíkova rána od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu. Vítkovice neuspěly ani s dorážkou, Švančara si pohlídal první tyčku.
     
    42:52
    Oceláři se drží v útočném pásmu, ale nemohou dostat puk pod kontrolu. Spíše o něj bojují s Vítkovicemi u hrazení.
     
    43:45
    Švančara si vyjel z branky pro odražený puk a zakryl jej lapačkou. Gebauera přihrávka neprošla na volného spoluhráče před brankou.
     
    44:36
    Jurzyca sice při vyvážení puku neuspěl a ve středním pásmu ho o něj připravil Gebauer, ale třinecký hokejista alespoň uštědřil soupeři hit.
     
    45:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zvyšují náskok a o jejich postupu je zřejmě rozhodnuto. Slíž vyrazil střelu Kašpárka před sebe a PETR PRZYBYLA pohotově doklepl kotouč do sítě – 5:1! Asistence: Alexandr Kašpárek.
     
    46:03
    Ondřej Cubo (VIT) byl potrestán dvěma minutami za podražení. Oceláři začali přesilovku dobře a drží se v pásmu.
     
    46:40
    Slíž hned zkraje oslabení přestál spršku třineckých střel a jeho spoluhráči vyhodili. Buják na modré čáře puk nezachytil.
     
    47:36
    Kyselého přihrávka proskákala až k brankáři Slížovi, a ten přerušil hru. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    48:05
    Hosté už jsou v plném počtu, ale Třinec zůstává v útočné třetině. Chovanika dvakrát těsně minul branku.
     
    48:45
    Utkání už se dohrává v poměrně klidném tempu a obě mužstva už se asi šetří na medailové zápasy.
     
    49:24
    Švančara chytil Bystroňovo nahození od modré čáry, a ještě stihl rozehrát. Hra se rychle přesunula na druhou stranu.
     
    50:19
    Geidl se vymotal z pravého kruhu, zbavil se protihráčů a mířil do horního růžku. Slíž zachránil Vítkovice zákrokem lapačkou.
     
    50:58
    Gebauer okradl ve středním pásmu o puk Jaworského, ale měl proti sobě stále mnoho soupeřů. Střela se mu nepovedla.
     
    51:36
    Jaworski napřáhl na modré čáře k ostré ráně, ale těsně minul levou tyčku. Vítkovice vyrážejí do protiútoku.
     
    51:59
    Slíž chytil střelu Cuba od modré čáry a Pastor ho ještě sekl do betonu. Mezi Oceláři to vyvolalo odezvu a strhla se menší potyčka.
     
    53:38
    Macháček nahodil puk před branku, kde se o něj dlouho bojovala. Získal jej Geidl, ale na Slíže si nepřišel.
     
    53:52
    Kocián tečoval Králíkovu střelu a Slíž se musel po puku natáhnout. Vhazuje se po pravé ruce gólmana Vítkovic.
     
    54:42
    Střela Kašpárka na branku neprošla, ale vzápětí si vzal puk Ramík. Po pěkné individuální akce trefil bekhendem horní tyč!
     
    54:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři z tlaku přeci jen vytěžili šestou branku a pokračují v demolici vítkovického mužstva. Na konci akce byl po přihrávce Hrůzka ALEXANDR KAŠPÁREK, jenž pošesté překonal Slíže – 6:1! Asistence: Filip Hrůzek.
     
    55:51
    Pastor se uvolnil zpoza branky a po otočce zakončoval těsně vedle. Na druhé straně chytil Slíž nahození do lapačky.
     
    56:01
    Matěj si zpracoval puk na pravém kruhu a mezi nohama zády k brance zakončoval. Slíž dokázal puk zakrýt.
     
    56:51
    Oceláři vyhráli buly v útočné třetině a Králík střílel vedle. Vítkovice se tlačí do pásma po pravém křídle.
     
    57:38
    Lukáš Králík (TRI) je potrestán dvěma minutami za faul kolenem. Vítkovice tak mají šanci ještě zkorigovat skóre.
     
    58:35
    Švančara chytil nahození od modré čáry do lapačky a umožnil spoluhráčům vystřídat. Přesilovka Vítkovic bude trvat ještě minutu.
     
    59:23
    Švančara si poradil se střelou Havlíka, načež se před jeho brankou rozjela pořádná mela. Ještě se bude vylučovat.
     
    59:23
    David Pastor (VIT) byl vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí a Oceláři po dvou letech postupují na domácím President Cupu zase do finále. Oceláři zvýšili náskok hned na začátku třetí třetiny, kdy se prosadil Matěj. O pět minut později přidal pátou branku dorážející Przybyla a o vítězi bylo už v tu chvíli rozhodnuto. Třinečtí si třetí třetinu náležitě užívali a před slušnou návštěvou domácích fanoušků ještě zvýšili na 6:1 zásluhou Kašpárka. Vítkovice ani potřetí na President Cupu semifinále nezvládly a utkají se o třetí místo s Rigou. Oceláři změří ve finále síly s dosud suverénním CSKA Moskva.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Kryštof Wantulok (TRI) – Patrik Krška (VIT)
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek sobotního večera. Zítra nezapomeňte sledovat finálové boje President Cupu. Na počtenou! (20:25:28)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Králík (Stročka), 11. Macháček (Geidl), 39. Geidl (Matěj, Kyselý), 41. Matěj (Macháček), 46. Przybyla (Kašpárek), 55. Kašpárek (Hrůzek) – 16. Plánka (Kočí)


    HC Oceláři Třinec: Švančara (Halouzka) – Buják, Hrůzek, Blaško, Kyselý, Wantulok, Chovaniak, F. Cienciala, S. Cienciala – Králík (C), Petrovský, Przybyla, Kašpárek, Samuhel, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Geidl, Lerchová, Ramík, Procházka, Raszka, Hykl, Macháček, Jaworski. Trenér: Jiří Raszka.
    HC Vítkovice Ridera: Slíž (Dolíška) – Cubo, Bystroň, Plánka, Havlík (C), Kočí, Smolka, Javora, Vřeský, Kocián – Tvrdý, Ivan, Pastor, Kubík, Brada, Krejsa, Moškoř, Krška, Gebauer, Kúty, Holaník, Makovec, Macho, Piskoř, Schauer. Trenér: Roman Ryšánek.

    Diváci: 150
    bahis siteleri