Karlsruher SC – Leverkusen 0:3 (po pr.) | Essen – Mönchengladbach 1:2 (kon.)
konec
Rot-Weiss Essen
1:2 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
Pátek 11.08.2017, 20:45 • Stadion Essen • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:38:32)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:15.
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Essenu předvedli neskutečně bojovný výkon, který nakonec nevede k postupu do dalšího kola. Regionální celek dlouho držel proti věhlasnějšímu soupeři jednobrankový výsledek, nicméně závěrečná desetiminutovka znamenala obrat ve skóre. Borussii určitě spadl ze srdce obrovský kámen.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ani tohle není branka! Zdálo se, že Stindl má snadnou cestu k dopravení míče do poloodkryté branky, nicméně svojí střelu poslal pouze do nohy ležícího Hellera.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Traoré, přichází Johnson.
     
    89
    Essen se snaží o vyrovnání. Svého zvučnějšího soupeře zamkl u jeho vlastní šestnáctky, jedná se ale o kombinace daleko od branky Yanna Sommera.
     
    88
    Definitivně rozhodnout mohl Traoré, proti kterému ale skvěle zasáhl Heller. Domácí brankář se ještě činil proti nepříjemnému centru z kopačky Wendta.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Hazard, přichází Herrmann.
     
    85
    Střídání v týmu Rot-Weiss Essen: ze hřiště odchází Lucas, přichází Jansen.
     
    84
    Bundesligové mužstvo tak dokonalo obrat za necelých pět minut. Nyní jsou na řadě domácí fotbalisté, nicméně na vyrovnání mají hodně málo času.
    82. RAFFAEL - 1:2
     
    82
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí stav zápasu! Traoré vymíchal na levé straně protihráče a poslal na zadní tyč centr. Tam dokázal Hazard sklepnout balón na zcela osamoceného RAFFAELA, před kterým zývala prázdná svatyně.
     
    82
    Stále máme před sebou necelých deset minut hry. Domácí budou chtít udržet alespoň remízový výsledek, Borussia jistě bude pomýšlet na druhý zásah.
     
    81
    Na hřišti to začíná vřít. Na kraji šestnáctky se totiž svedl souboj, po kterém ulehl na zem Stindl. Hlavní sudí ale celou situaci vyhodnotil tak, že fauloval právě hostující kapitán.
    79. HOFMANN - 1:1
     
    79
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak tohle už nešlo vydržet! Střídající JONAS HOFMANNA převzal na hranici ofsajdu balón a následně nadvakrát dokázal překonat ležícího Hellera. Borussi spadl obrovský kámen ze srdce.
     
    78
    Na hráčích Essenu je vidět neskutečná bojovnost. V pokutovém území stojí snad devět hráčů, kteří se výborně doplňují. Takto má vypadat opravdová motivace!
     
    77
    Heller vyrazil pouze před sebe Hazardovu jedovku, míč následně odklidil Meier pouze za cenu rohového kopu.
     
    76
    Proger vzal akci svého celku na svá bedra, míč si potáhl na kraj šestnáctky, odkud pálil hodně nepřesně. Na druhé straně byl ve druhém poločase neviditelný Hazard přistižen za obranou – ofsajd.
     
    75
    Likvidační faul předvedl frustrovaný Kramer, který zezadu dojel do Brauera. Hostující středopolař zcela po zásluze vidí žlutý kartónek.
     
    74
    Do pokutového území Essenu léta jeden centr za druhým. Nyní neuspěl pokus Wendta, o malý moment později se neujal ani Traorého dloubáček.
     
    73
    K nelibě hostujícího tábora odpískal hlavní arbitr faul na Prögera. Hosté se nemohou dostat k souvislejšímu držení míče, hra je nyn hodně často kouskována.
     
    72
    Ochozy jsou na koni, Heller si totiž seběhl pro slaboučký centr. Borussie začíná být lehce nervózní, její akce postrádají hloubější myšlenku.
     
    71
    Tak to bylo neskutečné štěstí! Borussie zahrávala rohový kop, po kterém se před brankou utvořil velký zmatek. Balón se odrazil tuším, že ke Kramerovi, jehož rána byla vykopnuta z brankové čáry.
     
    70
    Ibrahima Traoré opět odcentroval pouze do prostoru, kde byl nejdříve jeden z protihráčů. Časomíra kvapí a kvapí, zbývá už jen necelých dvacet minut.
     
    69
    Yann Sommer je v dnešním klání hodně nejistý. Do jeho prostoru totiž přiletěl další prudký centr, který stačil pouze vyrazit.
     
    68
    Nový muž na trávníku Jonas Hofmann se ihned prezentoval nedovoleným zákrokem, domácí budou rozehrávat zhruba pětačtyřicet metrů od branky.
     
    67
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Zakaria, přichází Hofmann.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Zakaria (Borussia Mönchengladbach).
     
    66
    Domácí ale stále číhají na protiútoky, jeden z nich se jim povedl před malým momentem. Progerova táhlá střela skončila v moci Sommera, který měl s touto střelou nemalé problémy.
     
    65
    Na kraji šestnáctky číhal i levý bek Wendt, který před branku posílal střílený centr. Heller se musel po prudkém míči hodně natahovat.
     
    64
    Regionální celek stále úspěšně vzdoruje o dost zkušenějšímu soupeři. Borussie by si určitě takto špatný vstup do sezóny nedala za rámeček.
     
    63
    Traoré si sebíhal na další kolmici, kterou tentokráte dokázal ideálně převzít. S míčem se ale ocitl přiliš blízko domácímu brankáři, kterého se zalekl.
     
    62
    Nejaktivnější hráč Borussie Ibrahima Traoré si vynutil další faul na svojí osobu. Zároveň se pro hosty jednalo o slušnou palebnou pozici z přímého kopu. Odpovědnost na svá bedra vzal sám "postižený", jehož navštívenka minula vytyčený cíl.
     
    61
    Mönchengladbach stále tahá za kratší konec. Ani výrazná dominance po celý zápas zatím nevede ke kýžené vyrovnávací brance.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Brauer (Rot-Weiss Essen).
     
    59
    Elvedi dělal co mohl, i tak ale nedokázal zastihnout balón na hrací ploše. Hra bude pokračovat výkopem od domácí svatyně.
     
    58
    Zakaria se pokusil si narazit se Stindlem, druhý jmenovaný ale nedokázal vrátit míč na kopačku švýcarského středopolaře. Borussia by měla svojí hru zpřesnit.
     
    57
    Vysoký centr doplachtil pouze na hlavu urostlého zadáka Vestergaarda, nicméně Essen zůstane u míče. Dalším nedovoleným zákrokem se prezentoval Stindl.
     
    56
    Také domácí fotbalisté se po delší době podívali k pokutovému území soupeře, výsledkem je zisk rohového kopu. Rozehrávky se ujme Proger.
     
    55
    Borussie začíná stupňovat svůj nápor. Lars Stindl se nám konečně připomněl, když si obhodil protihráče a poté zamířil jen o kousek mimo prostor tří tyčí.
    54. Traoré byl blízko vyrovnání.
     
    54
    Traoré se skvěle uvolnil kousek za šestnáctkou a následně se pokusil obstřelit branku. Hostující křidelník už chtěl oslavovat branku, nicméně jeho pokus jenom o vlásek minul vzdálenější tyč.
     
    53
    Logicky s přibývajícím časem budou hosté čím dal více pod tlakem. Stále musí dohánět jednobrankové manko, o které se postaral domácí kapitán Baier.
     
    52
    Hazard si nepohlídal náběh na přihrávku od Raffaela, vše uviděl pomezní rozhodčí, který okamžitě odmával ofsajdové postavení.
     
    51
    Traoré si nabíhal za obranu na lukrativní kolmici, kterou bohužel pro něj nedokázal zpracovat. Guinejský křidelník následně poděkoval za nabídku Ginterovi.
     
    50
    Ani další přízemní centr nedorazil ani k penaltovému puntíku, tam totiž výborně zasáhl početnější hlouček fotbalistů Essenu.
     
    49
    Pomezní rozhodčí se k nelibě domácího tábora odvážil změnit verdikt autového vhazování, této exekuce se ujme bundesligový celek.
     
    48
    Borussie začala podle předpokladů hodně aktivně. Útočný výpad se opět táhl po pravém křídle, kde se Traorému absolutně nepovedl centr.
     
    47
    Hlavní arbitr zahájil druhý poločas, rozehrávku si vzali na starost domácí, kteří budou bránit jednobrankový náskok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. V něm měl podle předpokladů navrch bundesligový celek Borussie Mönchengladbach, která se ale nedokázala prokousat k žádné vstřelené brance. Radost ale přišla na druhé straně, na centrovaný balón si totiž seběhl Baier, který nechytatelnou hlavičkou překvapil hostující tábor. Borussie musí ve druhém poločase výrazně zrychlit a zpřesnit hru, jinak se může z německého poháru pakovat hned v prvním kole.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Mönchengladbach se marně snaží najít skulinku v přehuštěném prostoru kolem pokutového území. Postupně to zkouší přes pravou a následně přes levou stranu.
     
    42
    Pokračuje velmi vybojovná podívaná ze strany domácích. Ti jsou proti věhlasnějšímu celku neskutečně motivování a svým protivníkům nedávají na hřišti příliš prostoru.
     
    41
    Další rohový kop zahrával pro změnu Raffael, jehož padající bochánek nalezl hlavu Gintera. Letní posila Borussie hlavičkovala v obtížné pozici hodně nepřesně.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Bude se hrát ještě něco přes pět minut, počítat se dá maximálně s jednominutovým nastavením.
    39. Hazard byl blízko vyrovnání.
     
    39
    Skutečně to byl levý křidelník Borussie, který se ujal rozehrávky přímého kopu. Technická střela letěla do levého horního růžku, který nakonec minula zhruba o půl metru. Míč skončil na horní síti.
     
    38
    Zhruba osm metrů před šestnáctkou si ustlal na hrací ploše Zakaria a hosté tak mají velmi dobrou příležitost k vyrovnání. K excekuci přímého kopu se již staví Hazard.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Meier (Rot-Weiss Essen).
     
    37
    Stále je to velmi pomalé. Hru se snaží rozhýbat pouze Traoré, přes kterého jde snad každá akce. Hodně neviditelná je naopak dvojice Raffael – Stindl.
     
    36
    Lehkým přistrčením si vypomohl domácí středopolař Lucas, který povalil na zem Kramera. Vše uviděl hlavní sudí a pochopitelně odpískal faul.
     
    35
    Malura vybojoval poblíž rohovému praporku autové vhazování, které nakonec sám vhodil. Balón ovšem hodil pouze na kopačku Gintera, který ho odpravil z pokutového území.
     
    34
    O další střelecký pokus se opět přihlásil Traoré, jenž vyprodukoval hodně nepřipravený pokus. Jeho střela podle toho také vypadala, skončila snad v desáté řadě tribuny.
     
    33
    Okamžitě po inkasované brance se hosté úsdlili na polovině svého soupeře. Zatím se jedná pouze o rozvážnou kombinaci, která nikam nevede.
     
    32
    Vyrovnání ze mohlo konat z následné akce. Traoré si seběhl na přihrávku na hranici šestnáctky, odkud pálil tvrdě k tyči. Heller se blýsknul skvělým reflexivním zákrokem.
     
    31
    Stadion je v neskutečné euforii. Jejich miláčci se dostali k překvapivému vedení, navíc poslední minutky byli z hlediska domácích hodně dobré.
    29. BAIER - 1:0
     
    29
    Essen právě vstřelil branku!
    Domácí se překvapivě dostávají do vedení! Do pokutového území přiletěl další centr, který nalezl přesně hlavu BENJAMINA BAIERA, jenž hlavičkoval mimo Sommerův dosah.
     
    29
    Hra se nám v posledních vteřinách o dost vyrovnala. Borussie sice drží míč častěji na kopačkách, její dnešní soupeř ale hrozí z rychlých protiútoků.
     
    28
    Šermovanou uprostřed hřiště nakonec zvládli lépe domácí, kteří se okamžitě dostali k dalšímu centru. Se stříleným projektilem měl hostující brankář Sommer nečekané problémy.
     
    27
    Slušná pasáž regionálního mužstva nebyla vůbec špatná. Hráči Borussie Mönchengladbach se nyní nemohou dostat k souvislejšímu držení míče.
    26. Zeiger hlavičkoval těsně nad branku.
     
    26
    Po polovysokém centru z levé strany musel Ginter přispěchat s velmi dobrým obranným zákrokem. Následoval rohový kop, na který si naskočil Zeiger a svojí hlavičku poslal těsně nad branku.
     
    25
    Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že se opravdu mohlo pískat. Kramerův pád v pokutovým území byl více než podezřelý.
     
    24
    Po hraničním zákroku na Kramera se pokračovalo ve hře, k míči se na hranici šestnáctky dostal Raffael, jehož střela mířila hodně mimo brnaku.
     
    23
    Essen zlobí víceméně pouze ze standardních situací. Po jedné z nich byl hráčům v červeno-bílé kombinaci odmáván ofsajd.
     
    22
    Aktivní je zejména pravá strana, kde úřaduje Traore s Hazardem. První jmenovaný neprocedil přihrávku právě na Hazarda a míč doputoval opět na rohový kop. Ten ovšem dopadl stejně, jako ty předchozí.
     
    21
    Unzola si nechtěl přidělávat zbytečné starosti a vysoký balón raději odklidil za brankovou čáru. Hazardův následný rohový kop doplachtil pouze na hlavu jednoho z protihráčů.
     
    19
    Hazardovi se na pravé straně vůbec nepovedla kolmice na Raffaela. Bratr slavnějšího Edena Hazarda se sám na sebe zlobí, tohle totiž mohl vyřešit daleko lépe.
     
    18
    Úvodní nápor hráčů Mönchengladbachu trochu uvadl, s míčem se momentálně mazlí domácí hráči, kteří kombinují u své šestnáctky.
     
    17
    Rot-Weiss Essen se na své polovině hřiště dostal hned k dvěma autovým vhazováním, obě si vzal na starost německý obránce Unzola.
     
    16
    Na nepřipravený centr si naběhl Stindl, kterému se ale příliš nezdařilo zpracování. Míč mu uskočil do obtížného prostoru, ze kterého nakonec odchází jako poražený.
     
    15
    Vestergaard musel v krátkém časovém sledu sáhnout k dalšímu nedovolenému zákroku. Od hlavního arbitra následovala důrazná domluva, při dalším faulu už vytasí žlutý kartónek.
     
    14
    Rychlonohý Hazard přesprinotval Maluru a ještě přihrával pod sebe. V tomto prostoru ale nebyl žádný ze spoluhráčů a k míči se tak dostává Essen.
    13. Stindl vybojoval další roh.
     
    13
    Tlak Borussie pokračoval, neboť zahrávala další rohový kop. Ten byl zahrán signálem přesně na nohu Stindla, který se do míče opřel z první. Hostující kapitán mířil velmi dobře, do dráhy letu míče ale strčil nohu jeden z protihráčů. Další roh pro bundesligový celek.
     
    12
    Na druhé straně se na pravém křídle dostával k centru Hazard, svým vysokým balónem ale nenalezl na zadní tyči osamoceného Raffaela.
     
    11
    Lehkým postrčením si vypomohl hostující obránce Vestergaard a Essen tak měl k dispozici standardní situaci. Rozehrávku si vzal na starost Baier, jenomže svůj centr poslal pouze na hlavu prvního bránícího hráče.
     
    10
    Na stadionu v Essenu panuje fantastická atmosféra. Není se čemu divit, neboť Německo je známo svojí vášní pro fotbal.
     
    8
    Po lehkovážné ztrátě se domácí konečně dostali k míči, nicméně ihned následoval tvrdý faul na Zakariu. V roli faulujícího hráče se zjevil Platzek.
     
    7
    Essen se stále nemůže prokousat k zisku míče, soupeř ho domácím fotbalistům vůbec nepůjčuje. Regionální mužstvo má na svědomí snad dva nebo tři doteky s míčem.
     
    6
    Úvod utkání se nese v naprosto očekávaném tempu. Borussie tlačí svého soupeře k jeho vlastní šestnáctce, aktivní je zejména pravá strana v čele s Traorem.
     
    5
    Elvedi svým ofenzivním výpadem vybojoval pro svůj celek první rohový kop utkání. Rozehrávku si vzal na starost šikovný Raffael, jehož centr doletěl pouze na hlavu protihráče.
     
    4
    Hostující kapitán Stindl nezachytil prudkou přihrávku, balón se následně dostává až do moci brankáře Hellera.
     
    3
    Posléze se i regionální celek poprvé seznámil s kulatým nesmyslem, avšak pokračuje rozvážná hra fotbalistů v zeleném kompletu.
     
    2
    Utkání se nám konečně naplno rozběhlo, úvodní slovo si vzal favorit zápasu Borussie Mönchengladbach.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rot-Weiss Essen: Heller – Malura, Zeiger, Meier, Unzola – Brauer, Lucas – Pröger, Baier (C), Grund – Platzek
    Náhradníci: Harenbrock, Urban, Becker, Cokkosan, Lenz, Jansen, Ngankam

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Traore, Kramer, Zakaria, Hazard – Raffael, Stindl (C)
    Náhradníci: Sippel, Hofmann, Herrmann, Johnson, Bénes, Yeboah, Grifo.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Na opačné straně stojí obrovský favorit tohoto zápasu Borussie Mönchengladbach. Loňský ročník německé Bundesligy se ale hostujícímu celku dnešního utkání hodně nezdařil. Střídává forma vedla pouze k umístění ve středu tabulky, konkrétněji to byla devátá příčka. O něco úspěšnější bylo vystoupení v německém poháru, které skončilo až před samotným finálem. Eintracht Frankurt totiž lépe zvládl penaltový rozstřel a následně si to rozdal o vítězství proti Dortmundu.
     
    Rot-Weiss Essen

    Fotbalisté Essenu hrají regionální západní soutěž, v loňském ročníku se umístili až na páté pozici. Zajímavostí je, že v této lize hraje i rezervní tým dnešního soupeře, tedy Borussie Mönchengladbach. S tímto celkem má RW Essen nerozhodnou bilanci, obě mužstva si připsaly po jedné výhře. Loňské putování německým pohárem skončilo hned v úvodním kole, proti byla Arminia Biefeld, která zvítězila těsně 3:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německý pohár se opět naplno rozjíždí, do boje tedy jdou i největší favorité. My budeme společně sledovat souboj mezi Rot-Weiss Essen a Borussia Mönchengladbach.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 29. Baier – 79. Hofmann, 82. Raffael

    Karty:   37. Meier (ESS), 60. Brauer (ESS) – 66. Zakaria (MNC), 75. Kramer (MNC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:15.
    Rot-Weiss Essen: Heller – Malura, Zeiger, Meier, Unzola – Brauer, Lucas – Pröger, Baier (C), Grund – Platzek
    Náhradníci: Harenbrock, Urban, Becker, Cokkosan, Lenz, Jansen, Ngankam

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Traore, Kramer, Zakaria, Hazard – Raffael, Stindl (C)
    Náhradníci: Sippel, Hofmann, Herrmann, Johnson, Bénes, Yeboah, Grifo
    bahis siteleri