Twente – Venlo 1:2 (kon.) | Alkmaar – Den Haag 2:0 (kon.) | Heerenveen – Heracles 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:0 (1:0)
HFC ADO Den Haag
Sobota 19.08.2017, 19:45 • AFAS Stadion (Alkmaar) • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Absence
    Dle dostupných informací by domácí celku měl chybět Nizozemec Boadu, kterého trápí koleno. Hostům by neměl být k dispozici taktéž nizozemský fotbalista, a sice Kuipers, který je nemocný.
     
    Příprava

    AZ Alkmaar
    Udinese 2:1
    Cambuur 4:0
    Malaga 3:0
    Panathinaikos 1:2
    Bruggy 3:1
    Polderse Selectie 3:2
    Oleskandrija 3:1
    Regioselectie 7:1

    HFC ADO Den Haag
    Excelsior 1:0
    Beijing Baxy 2:1
    Graafschap 1:0
    Maastricht 1:0
    Zeeuws Elftal 3:1
    Bruse Boys 13:1
    Serooskerke 7:0
    Halsteren 4:2
    Scheveningen 7:0
    LVV Lugdunum 6:0
     
    První kolo nizozemské ligy
    Alkmaar prohrál s Eindhovenem poměrem 2:3. Přitom outsider tohoto utkání nepodal vůbec špatný výkon. V 18. minutě šel do vedení dos Santosem. Jenže soupeř srovnal Lozanem v 31. minutě. Tento hráč hrál opravdu výborně a byl snad nejlepším mužem na trávníku.

    Nizozemský rozhodčí Kuipers uznal ještě ve druhém poločase branku Periera ze 48. minuty, PSV ještě přidalo přesnou trefu na 3:1, o kterou se zasloužil Van Ginkel. Weghorst v 81. minutě už pouze snížil ze značky pokutového kopu.

    Den Haag naopak schytal debakl v domácím prostředí, když s Ultrechtem prohrál 0:3. Protivník vedl od 15. minuty, kdy míč do sítě dostal Dessers. Van de Streek poté uklidnil hosty přesným zásahem z 55. minuty. Z 81. minutě zakončil zápas svým druhým gólem Dessers.
     
    Vzájemné zápasy
    Alkmaar - Den Haag 4:0
    Den Haag – Alkmaar 0:1
    Den Haag – Alkmaar 1:2
    Alkmaar – Den Haag 0:1
    Alkmaar - Den Haag 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar (C), Ouwejan, Jahanbakhsh – van Overeem, Weghorst, Vejinović, Til – dos Santos, S. Wuytens.
    Náhradníci: Coutinho – Hatzidiakos, Helmer, M. Seuntjens, Wijndal, Friday, Garcia, Koopmeiners.

    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Gorter – Becker, Meijers (C), Johnsen, Immers – D. Bakker, Lorenzen.
    Náhradníci: Coremans, van der Sar – Meißner, Ladan, N. Kuipers, Asmelash, van der Heijden, Duplan, David, Hooi..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté ztratili po pár sekundách balon, a tak se míče na pozici stopera dotkl Svensson.
     
    1
    Vlaar roztáhl hru křížem na levou stranu, ale jeden z jeho spoluhráčů se nedostal k míči. Nicméně, domácí celek bude pokračovat autovým vhazováním z levé strany.
     
    2
    AZ sevřelo HFC na polovině hostujícího celku. Alkmaar chce od začátku zápasu diktovat tempo hry a být hlavním dirigentem zápasu.
     
    3
    Jeden z bránících hráčů hostujícího celku fauloval. Domácí fotbalisté nikam nepospíchali a rozehráli nakrátko, posléze si balon vyměňuje obrana Alkmaaru.
     
    3
    Vlaar z pozice stopera nahrál křížem na levou stranu, ale tam přišla ztráta domácího celku. Soupeř kontruje po pravé straně.
     
    4
    Domácí celek ukázal rychlou přechodovou fázi po levé straně, ale zhruba pětatřicet metrů od hostující branky přišel o balon. A tak může hru tvořit hostující celek.
     
    4
    Aktivita Meijrejse přinesla hostujícímu celku rohový kop z pravé strany.
     
    5
    Domácí obrana bez problémů odvrátila balon směřující na penaltu. Bizot zasahovat nemusel. Hosté vhazují z pravé strany z domácí poloviny.
     
    5
    Vynikající poziční obrana Wuytense znamená, že to bude Bizot, kdo bude vykopávat pravou nohou od své branky.
     
    6
    Den Haag byl hodně trpělivý na pravé straně, ale Bizot ukázal dobrý start na balon a tím pádem se nikdo z hostujících hráčů nedostal k zakončení.
     
    6
    Zwinkels začal hostující akci, ale ta nic podstatného nepřinesla. A tak na vlastní polovině kombinuje Alkmaar i s Vlaarem.
     
    7
    Také Svensson si zahrál na pozici pravého beka, poté byl Alkmaar hodně trpělivý, momentálně se hraje na polovině hrací plochy.
     
    7
    Wuytens byl v osobním souboji na přední tyči hodně nedůrazný, Vlaar minul balon ve skluzu na zadní tyči, ale nikdo z hostů se nedostal ke střele.
     
    8
    Bizot šel docela nesmyslně pro balon. Hosté měli zajímavou šanci, ale Vlaar zasáhl nohou na brankové čáře po střele z hranice vápna.
     
    8
    Rozehrávka hostujícího celku byla poměrně kostrbatá, a tak může Vlaar vhodit míč z pravé strany na nohy Bizota.
     
    9
    Weghorst byl na pravé straně držený zezadu, a tak jsou domácí fotbalisté u balonu. Alkmaar opět volí několik krátkých přihrávek na polovině hřiště.
     
    10
    Ouwejan pracoval velice dobře na pozici stopera, a tak mají domácí fotbalisté opět k dispozici možnost postupného útoku.
     
    11
    Hostující hráči vhazovali z levé strany z vlastní poloviny, Svensson šel velice dobře do souboje, posléze se těžiště hry dostalo na polovinu hrací plochy, kde kombinoval Alkmaar.
     
    11
    Van Overeem se také dotkl míče, nicméně sudí viděl faul jednoho z hostů, a tak mají domácí fotbalisté zajímavou standardní situaci z pravé strany.
     
    12
    Po centru na zadní tyč byl první pokus Tila zablokovaný, ten druhý šel vedle pravé tyče. To znamená, že Zwinkels uvede míč do hry výkopem.
     
    13
    Alkmaar se včas stihl vrátit do obrany. Na hrotu útoku se k míči nedostal Johnsen. Následně byl jeden z hostů faulovaný na levé straně.
     
    14
    Gorter centroval na zadní tyč, dvakrát se hostující fotbalisté snažili prosadit, ale dvakrát na poslední chvíli zablokovali domácí hráči střelu.
     
    14
    Alkmaar držel míč Vlaarem na polovině hostů, ale přes dos Santose cesta ke střele nevedla. Zwinkels bude tím pádem vykopávat.
     
    15
    Alkmaar podržel míč na polovině hřiště, opět byl jakýmsi dirigentem hry Vlaar na pozici stopera. Následně došlo k roztažení na pravou stranu na Svenssona.
     
    16
    Vlaar má za sebou několikátý dotek s baonem, poté zřejmě Til byul faulovaný zezadu a domácím fotbalistům se naskýtá poměrně zajímavá standardní situace z dvaadvaceti metrů.
     
    16
    Rána Wuytense byla zablokovaná, poté další pokus hráče Alkmaaru přistá hodně vedle levé tyče. Následovat bude výkop Zwinkelse.
     
    17
    Domácí obrana byla hodně nejistá, co se týče komunikace s Bizotem, ale nakonec vše Alkmaar ustál. Den Haag se nedostal ke střele.
     
    18
    Til přenesl hru na levou stranu, poté ještě centroval po zemi pod sebe, ale všechny pokusy hráče Alkmaaru zablokovala hostující obrana.
     
    19
    Kanon dostává kartu za dohrání dos Santose a Alkmaar bude rozehrávat standardní situaci z třiadvaceti metrů.
     
    19
    Jahanbasksh byl hodně aktivní na pravé straně, ale výsledkem snažení domácích fotbalistů byla pouze slabá střela, která nedělala Zwinkelsovi žádné problémy.
     
    20
    Asi posté drží domácí fotbalisté míč na polovině hřiště, ale následně jim nevychází zrychlení hry. Na začátku kombinace byl pochopitelně Vlaar.
     
    21
    Zwinkels nikam nepospíchal a rozehrál přes pravou stranu. Den Haag poté tvořil hru na polovině domácího celku, ale centr z pravé strany nebyl vůbec přesný.
     
    21
    Hostující fotbalisté pokračovali autovým vhazováním z pravé strany z poloviny domácího celku a celkem si dali na čas.
     
    22
    Aktivní obrana Alkmaaru si sehrála své. Zřejmě Wuytens poté přerušil hostující útok, a tak uvidíme výkop Bizota.
     
    22
    Domácí fotbalisté zvolil levou stranu, ale hosté byli výborní po ztrátě míče. Navíc hlavní sudí viděl faul na jednoho z hráčů Den Haagu po ztrátě míče.
     
    23
    Svensson naskočil na protihráče jako na kozu, takže Den Haag bude mít standardní situaci z levé strany rozehranou Gorterem.
     
    24
    Gorter centroval na zadní tyč, poté se jeden z hostujících hráčů dostal k centru z pravé strany. Vypadá to, že Den Haag bude mít roh.
     
    24
    Centr na přední tyč, to nebylo žádné nebezpečí pro Bizota. Domácí celek se poté dral do útoku po pravé straně. Zřejmě Becker fauloval van Overeema.
     
    25
    Domácí fotbalisté nevytěžili vůbec nic z akce po pravé straně, kdy byl aktivní Vejinovič. Následovat bude výkop Zwinkelse.
     
    26
    Kanon fauloval a poté, co rozhodčí zapískal, tak byl hodně temperamentní. Jako kdyby nevěděl, že už jednu kartu má.
     
    26
    Opět rozehrál standardní situaci Wuytens a opět pomohla Zwinkelsovi zeď. Nicméně, budeme sledovat rohový kop domácích hráčů z pravé strany.
     
    27
    Vejinovič poslal míč na přední tyč, následný sražený pokus z osmnácti metrů znamená, že Alkmaar bude mít roh z levé strany.
     
    28
    Po faulu na Vlaara zezadu na přední tyč vidí Kanon druhou žlutou kartu a jde tím pádem do sprch. Navíc bude mít domácí celek penaltu!
    28. Červená karta po 2. žluté
     
    28
    Kanon to obrečel, ale míří do sprch...
     
    29
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    WOUT WEGHORST poslal míč pravou nohou k levé tyči, Zwinkels si na balon hodně sáhl, ale i tak skončil hrací předmět v síti.
    29. Wout WEGHORST - 1:0
     
    30
    Hostující lavička je hodně rozzlobená. Z opakovaných záběrů vyplývá, že takových soubojů v pokutovém území je tisíce...
     
    31
    Svensson byl tím, kdo táhl Alkmaar po pravé straně. Nakonec vše zakončil střelou křížem z pravé strany vedle levé tyče Til.
     
    31
    Zwinkels vykopl míč středem až za středový kruh, ale nikdo z hostů se nedostal k balonu, takže si nohama zahrál Bizot.
     
    32
    Hosté vhazovali z pravé strany z vlastní poloviny. Ale ihned na polovině hřiště se soupeř dostal k míči, a tak je to opět Svensson, kdo může tvořit hru.
     
    32
    Den Haag byl důrazný a agresivní v osobních soubojích, nakonec od Vlaara šel míč na rohový kop z levé strany.
     
    33
    Hostující trenér si ještě kvůli té penaltě stěžuje u čtvrtého rozhodčího. Ale teď to už to není nic platné...
     
    33
    Rohový kop z levé strany nebyl pro Alkmaar nebezpečný. Následný kontr byl hlavně o Jahanbakashovi, domácí celek vybojoval rohový kop z levé strany.
     
    34
    Ten byl rozehraný nakrátko. Hostující obrana poté zablokovala několik pokusů domácích hráčů, vše skončilo u Wuytense na pravé straně. Následoval další špatný roh z domácí dílny.
     
    35
    Becker zůstal ležet na hrací ploše, poté se zvedl, ale vůbec se mu nechtělo. Byla tam známka frustrace z té sporné penalty.
     
    35
    Alkmaar drží míč na polovině hostujícího celku. Ten to má v posledních minutách hodně složité. Favorit zápasu se gólem výrazně uklidnil.
     
    36
    Jakanbasksh se dostal k míči na pravé straně, hosté se pouze bránili. Nakonec došlo k přenesení hry na levou stranu. Uvidíme autové vhazování Alkmaaru.
     
    36
    Svensson pokračoval v domácí kombinaci na hostující polovině. Teď má utkání jasného vládce. Na programu dne je rohový kop domácích z levé strany.
     
    37
    Alkmaar ho rozehrál nakrátko. Svensson poté neměl prostor na střelu. Zwinkels nakonec vyrazil zakončení z levé strany z dvaceti metrů, které mělo jít k levé tyči.
     
    38
    Den Haag vhazoval z levé strany z vlastní poloviny, poté ovšem přišel nepřesný nákop jednoho z hostujících hráčů, a tak znovu drží balon domácí celek.
     
    39
    Svensson roztáhl hru křížem na pravou stranu, poté jsme viděli razantní zakončení Tila z dvaceti metrů nad hostující branku.
     
    39
    V poslední době celkem Alkmaar zjednodušil hru a snaží se hodně střílet. Nepřehrává své situace.
     
    40
    Centr na přední tyč, kde byl Til, vypadal zajímavě, ale Zwinkels bude tím, kdo bude vykopávat od své branky.
     
    40
    Zwinkels dostal míč na domácí polovinu, ale tam se Alkmaar snadno dostal k balonu. Takže následuje autové vhazování domácího celku z levé strany.
     
    41
    Jakanbasksh nedosáhl na křižnou přihrávku na pravé straně. Jeden z hostujících hráčů, konkrétně Becker byl důrazný a odstavil protihráče od balonu.
     
    41
    Pak si tam ještě oba hráči jasně řekli svůj pohled na tuto situaci. Uklidňovat je musel hlavní rozhodčí, ale obešlo se to bez karty.
     
    42
    Den Haag vybojoval standardní situaci na polovině hřiště, poté hostující celek vhazoval, ale zatím nic zásadního nevymyslel při postupném útoku.
     
    43
    Jeden z hostujících hráčů fauloval zezadu Svenssona, když byl až příliš důrazný v osobním souboji. Nyní je na tahu Alkmaar, který tvoří hru na polovině hostujícího celku.
     
    43
    Wuytens pokračoval v domácí kombinaci, ale ta skončila, aniž by se domácí celek dostal k zakončení. Do útoku tak může jít Den Haag po pravé straně.
     
    44
    Hostující celek měl k dispozici autové vhazování z pravé strany, ale poté Alkmmar dobře zhustil prostor, a tak domácí kombinace začíná u Vlaara.
     
    44
    Alkmaar je možná trošku pasivní, Den Haag se brání a celkem je odevzdaný.
     
    45
    Nakonec jeden z domácích fotbalistů zrychlil hru křížem na pravou stranu na Jakanbaskshe, ale ten zakončoval z úhlu, takže snadná práce pro Zwinkelse.
     
    45
    V posledních sekundách normální hrací doby ještě Den Haag drží míč na vlastní polovině.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas skončil. Domácí celek v něm asi více držel míč, nicméně hostující fotbalisté měli dvě velké šance. Jenže pokaždé stál někdo z domácích hráčů na brankové čáře, kde zastoupil Bizota. Zhruba 29. minuta nabídla faul Kanona na Vlaara v pokutovém území hostů. Domácí kapitán šel ochotně na zem. Sudí udělil Kanonovi druhou žlutou kartu. Hráč Den Haagu to obrečel. Tohle byla penalta, která se (asi) pískat neměla. Každopádně, outsider zápasu šel do desíti a ještě k tomu Weghorst proměnil šťastně pokutový kop střelou k levé tyči, kterou si ještě srazil brankář Zwinkels.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začal kombinací domácí celku na polovině hostů. Zatím ovšem bez jakéhokoliv hlubšího nápadu.
     
    47
    Dos Santos si zahrál na levé straně, Alkmaar bez problémů nadále kombinuje na polovině Den Haagu. Momentálně je těžiště hry ve středu.
     
    48
    Opět se dos Santos dostal k míči na levé straně, ale akce Alkmaaru skončila bez střely na branku hostů. Vše začíná opět od Bizota.
     
    48
    Van Overeem byl tím, kdo nedosáhl na centr z pravé strany pod sebe. Posléze budou hostující fotbalisté vhazovat z levé strany z vlastní poloviny.
     
    49
    Domácí přechodová fáze nevypadala špatně, ale v závěru jsme viděli zablokovanou střelu z levé strany. I tak ovšem zůstává Alkmaar u míče.
     
    49
    Van Overeem chtěl překvapit hostující obranu přihrávkou po pravé straně, ale tohle si defenziva Den Haagu pokryla. Nadále ovšem Alkmaar drží soupeře pod tlakem.
     
    50
    Weghorst si na levé straně dobře kryl míč, nakonec své střelecké štěstí zkusil razantní střelou z dvaceti metrů nad hostující branku dos Santos.
     
    51
    Hostující fotbalisté měli k dispozici autové vhazování z levé strany, poté se za obličej Jakanbasksh.
     
    51
    Právě domácí sedmička zrychlila hru křížem po pravé straně. Poté byl ovšem centr jednoho ze spoluhráčů zablokovaný. Alkmaar i nadále svírá Den Haag.
     
    52
    Ouwejan si na levé straně vyměnil balon se spoluhráčem, poté diváci viděli zakončení ze střední vzdálenosti, které mělo skočit pod břevnem hostující branky, ale Zwinkels nyní podržel svůj tým.
     
    53
    Zwinkels vykopl míč pravou nohou na polovinu hostujícího celku, poté Alkmaar presoval pouze s jedním hráčem.
     
    53
    Svensson pracoval velice dobře na pozici pravého beka, a tak je tady akce domácí celku. Ta ovšem není nijak rychlá a nakonec vše končí zbrklým nákopem do rukavic Zwinkelse.
     
    54
    Jeden z domácích hráčů zapsal útočný faul na hostující polovině. Poté hru tvořil na pravé straně Becker, ale Alkmaar se stihl včas vrátit do obrany.
     
    55
    Vejinovič byl hodně místa ve středu hřiště a mohl tak rozvinout akci Alkmaaru. Poté se těžiště hry dostalo na levou stranu, kde držel míč domácí celek.
     
    55
    Jeden z domácích hráčů centroval z pravé strany levou nohou na přední tyč, tam si seběhl Til, avšak Til hlavičkoval vedle levé tyče.
     
    56
    Bizot se rozhodl, že rozehraje nakrátko a pomůže si se svými obránci. Následně Alkmmar kontroval hru na pravé straně. Svensson zkusil přihrávku pod sebe, van Overeem poté levou nohou trefil prostor nad hostující brankou.
     
    57
    Dos Santos se dotkl míče na levé straně, domácí útok skončil střelou ze střední vzdálenosti mimo tři tyče.
     
    57
    Vejinovič byl tím, kdo fauloval na polovině Alkmaaru. Následně Den Haag rozehrál svojí standardní situaci nakrátko. Vlaar byl důrazný a nepustil protihráče k zakončení z levé strany.
     
    58
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Melvyn Lorenzen, přichází Elson Hooi.
     
    59
    Bizotova rozehrávka z pravé strany nebyla vůbec přesná. Domácí brankář daroval soupeři autové vhazování, avšak poté právě Bizot dobře komunikoval s Vlaarem.
     
    59
    Dos Santos pokračoval v domácí kombinace, ale je to takové chabé a pasivní z pohledu Alkmaaru v útočné fázi.
     
    60
    Dos Santos sice stihl míč na hrací ploše na levé straně, ale poté prohrál osobní souboj s Ebuehim. Zwinkels bude tím pádem vykopávat.
     
    61
    Opět dos Santos ztratil míč na polovině Alkmaaru, ale Den Haag to má hodně těžké v útoku, je tam znát, že hosté hrají o desíti.
     
    61
    Weghorst vidí kartu, jelikož to přehnal s důrazem v souboji na polovině hřiště, když zasáhl obličej protihráče loktem.
     
    62
    Den Haag se ovšem nedostal ke střele, a tak domácí celek drží míč na polovině hostů. Budeme sledovat autové vhazování Alkmaaru z levé strany.
     
    63
    Til se zřejmě pustil do jakési hádky s jedním ze soupeřů. Hlavní rozhodčí musel zasáhnout do této diskuse.
     
    63
    Zwinkels vykopl míč za středový kruh na domácí polovinu, ale ačkoliv tomu nemůže Hooi uvěřit, takže Alkmaar bude mít k dispozici autové vhazování z levé strany.
     
    64
    Jakanbasksh zrychlil hru po pravé straně, poté Alkmaar vhazoval a momentálně se tím pádem hraje na polovině hostujících hráčů.
     
    64
    Vejinovič přihrál křížem na pravou stranu. Ale jeden z domácích hráčů byl s míčem v zámezí, následovat bude výkop Zwinkelse.
     
    65
    Po výkopu Zwinkelse se o vyrovnání z pravé strany pokusil Johnsen. Hosté mají roh.
     
    66
    Centr na zadní tyč se stal snadnou kořistí obrany domácího celku, jenže další centr odvrátil Ouwejan opět na roh z pravé strany.
     
    67
    Centr směřoval na penaltu, ale Bizot dokázal vyboxovat míč, a tak to bude domácí celek, kdo bude tvořit hru.
     
    67
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Dabney dos Santos, přichází Levi Garcia.
     
    67
    Tak to je neuvěřitelné, co teď nedal Alkmaar. Til centroval z levé strany pod sebe, kde byl na malém vápně Jahanbaskh, ale domácí sedmička nepochopitelně poslala míč vedle levé tyče před prázdnou hostující brankou.
    67.
     
    68
    Hostující celek držel míč na polovině hřiště, ale poté se k zakončení nedostal. Nicméně, Alkmaaru vůbec nevyšla akce přes pravou stranu.
     
    69
    Ouwejan dobře vystoupil z obrany Alkmaaru, následně to neměl Vlaar jednoduché v rozehrávce, ale ustál to. A tak drží míč domácí celek.
     
    69
    Jahanbasksh si na levé straně navedl míč na pravou nohu, následně se hra přesunula na pravou stranu, ale jeden z domácích hráčů byl s míčem v zámezí, takže sledovat budeme výkop Zwinkelse.
     
    70
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Tak ten míč ještě tečoval jeden z hostujících hráčů. Tím pádem měli domácí fotbalisté k dispozici rohový kop z pravé strany. Na penaltě si naskočil GUUS TIL a hlavou dostal míč k levé tyči, Zwinkels na tohle vůbec nereagoval.
    70. Guus TIL - 2:0
     
    72
    Alkmaaru se nepovedla křižná přihrávka z pravé strany, poté stříllel snad z třiceti metrů Jahanbasksh, ale jeho pokus byl sražený do náruče Zwinkelse.
     
    72
    Hosté vhazovali z pravé strany z vlastní poloviny a celkem jim dlouho trvalo než šel míč do hry.
     
    73
    Zřejmě Bakker si dobře pokryl balon, ale Alkmaar poté vyhnal Den Haag na polovinu hostujícího celku.
     
    73
    Garcia byl při presinku až příliš důrazný a hlavní sudí mu za zákrok na levého beka hostů ukazuje žlutou kartu.
     
    74
    Domácí fotbalisté nevyřešili přečíslení vůbec dobře a celkem zbrkle se dostal balon k hostům.
     
    75
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Joris van Overeem, přichází Fred Friday.
     
    75
    Den Haag držel míč na polovině hřiště, poté Svensson fauloval protihráče, a tak hostující celek rozehrává nakrátko svojí standardní situaci.
     
    76
    Křižná přihrávka ze středu na pravou stranu nenašla nikoho z hostujících hráčů. A tak můžeme sledovat kombinaci domácích na polovině hrací plochy.
     
    76
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Marko Vejinović, přichází Mats Seuntjens.
     
    77
    Alkmaar kontroloval hru na polovině soupeře. Ale vtom Seuntejs odevzdal míč hostům.
     
    77
    Nyní se hrálo na polovině, kde kombinoval Alkmmar. Den Haag už působí hodně odevzdaně.
     
    78
    Garcia navíc dobře pracoval v obraně a přerušil hostující útok. Seuntjens ovšem ze střední vzdálenosti střílel mimo tři tyče. Zwinkels bude vykopávat.
     
    78
    Zwinkels vykopl míč těsně za středový kruh, kde se střetli Johnsen a Til. Oba hráči zůstali ležet na hrací ploše, ale vše je v pořádku.
     
    79
    Utkání se již víceméně pouze dohrává. Alkmaar kontroluje hru a Den Haag nemá moc síly na to, aby dal v deseti lidech dva góly.
     
    80
    Do toho Suentjens střílel z pravé strany křížem po zemi vedle levé tyče a moc nechybělo, aby Alkmaar vedl již 3:0.
     
    80
    Teď byl navíc favorit zápasu koncentrovaný v obraně, takže Bizot zasahovat nemusel. Uvidíme ovšem rohový kop hostů z pravé strany.
     
    82
    Rohový kop letěl na zadní tyč, ale Seuntejs velice dobře a hlavně čistě pracoval tělem, takže nyní už Alkmaar tvoří hru na polovině hřiště.
     
    82
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Edouard Duplan.
     
    82
    Zwinkels vykopl míč na polovinu soupeře, tam sice hostující celek dobře presoval, ale Bizot neudělal chybu v rozehrávce.
     
    84
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Björn Maars Johnsen, přichází Delano Ladan.
     
    84
    Alkmaar zapojil do své kombinace také Bizota. Poté se dral do útoku po levé straně, ale zatím nic podstatného v útočné fázi nevymyslel.
     
    84
    Garcia zapsal útočný faul domácího celku. Den Haag bude rozehrávat z vlastního vápna.
     
    85
    Hosté nevypadali vůbec špatně na levé straně a nakonec z toho ve finále byl zajímavý pokus křížem z levé strany vedle pravé tyče, jehož autorem byl Duplan.
     
    86
    Becker byl aktivní na pravé straně, dobře si kryl míč, hostující celek byl měl mít rohový kop.
     
    86
    Centr na zadní tyč prodloužil jeden z domácích fotbalistů tentokráte na rohový kop z levé strany.
     
    87
    Ten rozehrál hostující celek nakrátko, Immers centroval pravou nohou po narážečce se spoluhráčem, na zadní tyči minul míč zcela volný Bakker!
     
    87
    Alkmaar nyní tak trošku šetří čas na polovině hrací plochy, domácí mužstvo nikam nepospíchá, je hodně trpělivé a moc se nežene směrem dopředu.
     
    88
    Nakonec z toho byla zajímavá finální fáze, ale Til střílel z šestnácti metrů pravou nohou z pravé strany do boční sítě, takže Zwinkels bude vykopávat.
     
    89
    Alkmaar vhazoval z pravé strany z vlastní poloviny, poté domácí celek opět použil stejnou taktiku, jako před chvílí.
     
    89
    Wuytens se na hrotu útoku nedostal k míči. Posléze to byl Zwinkels, kdo rozehrál krátký útok Alkmaaru. Balon momentálně drží Bizot.
     
    90
    Garcia ukázal velice dobré krytí balonu na levé straně, poté jeden z domácích hráčů fauloval při presinku.
     
    90
    Pravá noha Zwinkelse poslala míč do hry, ale na pravé straně nemohl pokračovat v akci Hooi.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Bizot vykopl míč na levou stranu, kde se útočného faulu dopustil Garcia. Hráč Alkmaaru si je vědom, že už má jednu žlutou kartu a také jeho chování po tomto faulu také takto vypadá.
     
    90+2
    Ebuehi zůstal otřesený na hrací ploše. Na trávník musel lékařský štáb hostujícího celku. Možná dohraje Den Haag závěr o devíti.
     
    90+3
    Ebuehi musí opustit hrací plochu, tím pádem má Alkmaar o dva hráče navíc na hrací ploše. Navíc Ebuehi míří do šaten.
     
    90+3
    Alkmaar pošetřil další vteřiny na polovině soupeře.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí výhrou Alkmaaru poměrem 2:0. Utkání hodně ovlivnila sporná penalta z 29. minuty. Poté byl totiž kvůli druhé žluté kartě vyloučený Kanon. Weghorst se štěstím dostal míč za Zwinkelse. Domácí celek se uklidnil. Od té doby neměl Den Haag má šanci v útočné fázi. Přitom outsider střetnutí nevstoupil do souboje s AZ vůbec špatně. Ale jak už bylo řečeno, tak pokutový kop byl asi rozhodujícím momentem zápasu. Ve druhém poločase pustil Alkmaar soupeře do jedné větší šance, ale zcela volný Bakker na zadní tyči nezakončil. (21:43:32)

    Vít Muzikář

    Branky: 29. Weghorst (pen.), 70. Til

    Karty:   61. Weghorst (ALK), 73. Garcia (ALK) – 19. Kanon (HAA)   28. Kanon (HAA)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 12:2. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:10.
    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar (C), Ouwejan, Jahanbakhsh – van Overeem (75. Friday), Weghorst, Vejinović (76. M. Seuntjens), Til – dos Santos (67. Garcia), S. Wuytens.
    Náhradníci: Coutinho – Hatzidiakos, Helmer, M. Seuntjens, Wijndal, Friday, Garcia, Koopmeiners.

    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Gorter – Becker (82. Duplan), Meijers (C), Johnsen (84. Ladan), Immers – D. Bakker, Lorenzen (58. Hooi).
    Náhradníci: Coremans, van der Sar – Meißner, Ladan, N. Kuipers, Asmelash, van der Heijden, Duplan, David, Hooi.
    bahis siteleri