Hoffenheim – W. Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Stuttgart 2:0 (kon.) | Hamburg – Augsburg 1:0 (kon.)
Mohuč – Hannover 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Schalke – RB Lipsko 2:0 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
0:1 (0:0)
Hannover 96
Sobota 19.08.2017, 15:30 • Opel Arena, Mohuč • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:13. (17:28:59)
     
    Mohuč byla po celý zápas aktivnějším týmem, ale nakonec si všechny tři body veze domů navrátilec do Bundesligy Hannover!

    René Adler neměl tolik práce, jako jeho protějšek v hostující brance. Jednou však musel lovit míč ze sítě a Mohuč tak prohrává úvodní zápas letošního ročníku Bundesligy. V prvním poločase měl dva góly na kopačce Jošinori Muto, ale ani jednou nemusel Philipp Tschauner nakonec zasahovat. Ve druhém poločase příliš šanci k vidění nebylo. Matthias Ostrzolek měl na levé straně trochu prostoru, našel v pokutovém území Martina Harnika, který pohotovou střelou z první překonal Adlera v domácí brance. Rakouský útočník tak rozhodl zápas. V poslední minutě nastavení měl ještě šanci na srovnání Levin Öztunali, ale prázdnou branku netrefil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Levin Öztunali vyrovnání střelou do obránce odmítl
     
    90+3
    Tak to byla obrovská šance v poslední nastavené minutě zápasu! Philipp Tschauner nezvládl zasáhnout rukavicí centr z poloviny trávníku. Balon se odrazil přímo na nohu Öztunalimu, který ale trestuhodně v rychlosti trefil jen obránce.
     
    90+3
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Pirmin Schwegler, přichází Manuel Schmiedebach.
     
    90+2
    Mohuči již příliš mnoho času nezbývá. Anton fauloval čtyřicet metrů od vlastní branky. Schwegler hledal centrem na zadní tyči velmi aktivního Quaisona, ale ani kdyby domácí útočník dostal míč do sítě, tak by kvůli ofsajdu nemohl být uznán.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Již v devadesáté minutě se dostal k balonu u levé postranní lajny Daniel Grosinski. Jeho centr měl najít v pokutovém území Quisona, ale u míče byl jako první Philipp Tschauner. Následně ještě domácí fotbalista nepříjemně zajel do brankáře Hannoveru.
     
    89
    Další nepříjemný zákrok inkasoval před vápnem Felipe. Pokračovalo se však ve hře. Hosté se bez větších problémů ubránili a ještě získali na pravé straně autové vhazování.
     
    88
    Stefan Bell nyní neunesl průběh zápasu a strčil do střídajícího Bakalorze. Oba hráči si odnášejí ze souboje žlutou kartu.
     
    87
    Mahuč se usadila před vápnem Hannoveru. Další rohový kop končí neúspěchem domácích. Faulem pomáhá soupeři k zemi Latza.
     
    86
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Charlison Benschop.
     
    85
    Také další střídající hráč Quaison se pokoušel vymyslet přehrávku do vápna. Ta ale byla zbloková na rohový kop. Muto mohl hlavičkovat, ale našel jen tělo bránícího hráče. Druhý rohový kop v krátkém čase končí jen odvrácením hostujícího stopera.
     
    84
    Kenan Kodro táhl útočnou akci po pravé straně. Střídající fotbalista nenašel přihrávkou rychlého Muta a akce Mohuče tak končí bez střely.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením především pro domácí Mohuč, pro kterou by byla porážka z dnešního zápasu velmi krutá.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Giulio Donati, přichází Kenan Kodro.
     
    81
    Navíc je tady další nedovolený zákrok Dialla. Hosté měli k dispozici velmi dobrou pozici pro přímé ohrožení branky. Schwegler pálil přes zeď jen nad branku.
     
    80
    Quaison to zkoušel z velké dálky. Jeho rána však prosvištěla kolem pravé tyče. Domácí hráč se ještě dožadoval rohového kopu, ale marně.
     
    79
    Domácí jsou najednou zcela mimo hru. Celý zápas měli více míč na kopačkách, ale nyní se nemohou dostat za půlící lajnu.
     
    78
    Další faul předvedl ve středu poli opět Danny Latza. Domácí záložník se rozčiloval na hlavního rozhodčího a nebyl daleko od druhé žluté v krátkém čase.
     
    77
    Navíc musel faulovat Latza a dostává za ostrý střet s Antonem žlutou kartu.
     
    76
    Už to vypadalo, že by se domácí mohli rychle dostat do pokutového území soupeře, ale Muto byl přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    75
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Niclas Füllkrug, přichází Marvin Bakalorz.
    73. Martin HARNIK - 0:1
     
    73
    Hannover právě vstřelil branku!
    Tak to je velká rána pro domácí celek. Zničehonic přichází branka Hannoveru. MARTIN HARNIK si skvěle naběhl na rychlou přihrávku z levého kraje. Z první trefil míč sice do středu branky, ale René Adler nestačil na brankové lajně zareagovat.
     
    72
    Nyní už to vypadalo na rychlý protiútok Mohuče, ale opět se domácí nedostali dále než před pokutové území. Centr střídajícího Quaisona je zblokován.
     
    71
    Na levém kraji úřadoval s míčem Grosinski. Po jeho průniku je faulován Muto. Domácí se drží stále na polovině Hannoveru, ale střely nepřicházejí.
     
    70
    Ani sedmdesát minut nestačilo týmům na první branku sezony. Mohuč je ve druhé půli aktivnějším týmem, ale Philipp Tschauner neměl příliš práce.
     
    68
    Další nebezpečná situace před hostující brankou. Po rohovém kopu hlavičkoval opět na přední tyči Frei. Jeho střela byla zblokována a roh se opakoval. Druhá šance od rohového praporku již nebyla tak nebezpečná.
     
    67
    Levin Öztunali se mohl uvést na trávníku jako opravdový střelec. Hned po příchodu na hřiště dostal přesnou přihrávku za obranu, ale střelu z prvního doteku na přední tyč Tschauner čekal.
     
    66
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Viktor Fischer, přichází Levin Öztunali.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Robin Quaison.
     
    66
    Následný rohový kop našel hlavu De Blasise, který byl zcela sám na první tyči, ale hlavičku nasměroval jen nad břevno hostující branky.
     
    66
    Donati skvěle našel v pokutovém území Fischera. Domácí ofenzivní fotbalista měl proti sobě jen jednoho obránce, ale i ten stačil na ukončení akce Mohuče.
     
    64
    Hosté šli nyní rychle do útoku. Střed trávníku překonali velmi snadno, ale Harnika zradilo lehké zpracování přihrávky.
     
    63
    Stále čekáme na první branku zápasu. Hannover rozehrával až od svých obránců. Felipe hledal dlouhým pasem na pravé straně Klause, ale ani rychlý záložník hostů balon nedostihl.
     
    62
    Na pravé straně čaroval s míček De Blasis, po jeho přihrávce měl balon v pokutovém území Muto. Ten ještě přihrával pod sebe na nabíhajícího Maxima. Přihrávka už neprošla.
     
    60
    Jošinori Muto loktem udeřil Felipeho, ale od rozhodčího žlutou kartu neinkasuje. Felipe se jen těžce zvedá z trávníku.
    59. René Adler podržel svůj tým při úniku Füllkruga
     
    59
    První velká šance Hannoveru! Téměř z poloviny postupoval sám na brankáře Niclas Füllkrug. Na poslední chvíli ho vyrušil ve střele vracející se Diallo. Hostující útočník pod tlakem střílel jen do připraveného Adlera. Největší šance zápasu!
     
    58
    Alexandru Maxim se ujal rozehrávky volného přímého kopu. Balon se odrážel v pokutovém území, ale nikdo z domácích se ke střele nedostal. Mohuč ještě zůstává s míčem na kopačkách na útočné polovině.
     
    57
    Donati chtěl napravit svou nepřesnou nahrávku z před malé chvíle. Viděl naběhnutého Muta, ale míč k němu nedostal. Pomáhá mu však Harnik, který fauluje.
     
    56
    Ve druhém poločase zatím postrádá hra větší tempo. Latza rozehrál na pravou stranu, ale tam Donati zcela ztratil přehled o spoluhráčích a přihrál jen do autu.
     
    55
    Na druhé straně kombinoval na pravé straně Korb s Klausem. Jejích akci ale přerušila nepřesnosti druhého jmenovaného.
     
    54
    Muto se pokoušel vymodlit pokutový kop. Florian Hübner šel do soupeře agresivně, ale japonský útočník tomu ještě přidal a rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    53
    Harnik si podržel vysoký míč na hrudi a poté byl ihned faulován. Hannover ale výhodu nevyužil a u balonu jsou tak domácí.
     
    51
    Stefan Bell byl nyní ten, co rozehrával útočnou akci. De Blasis byl u nakopnutého míče nejdříve a vybojovat pro svůj tým rohový kop. Další hlavička Freie jde jen mimo branku.
     
    50
    Také Hannover se pokusil o útočnou akci. Na hraně vápně se dostal k odraženému míči Kenan Karaman, v dobré pozici ale míč mezi tři tyče netrefil.
     
    49
    Maxim se ujal rozehrávky dalšího rohového kopu. Přetažený centr ještě vrátil před branku Latza, ale Tschauner byl u balon nejdříve.
     
    48
    René Adler se musel položit na trávník. Pře dobíhajícím Harnikem včas ukryl míč v rukavicích. Domácí tak mohou rozehrát další akci.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Fabian Frei se pokusil ihned vysunout kolmou nahrávkou Muta, ale ten nebyl dostatečně rychlý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    Hlavní rozhodčí dnešního utkání Felix Brych nenastavil ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí. Mohuč byla od úvodu aktivnější, ale výraznější šance přišla až po více než dvaceti minutách. Jošinori Muto se zjevil zcela sám za obranou, ale Philipp Tschauner skvěle vyběhl a zmařil první příležitost Mahuče. Druhou šanci zápasu měl také japonský útočník domácího týmu. Velmi podobně se dostal do úniku, ale místo střely ještě volil přihrávku na spoluhráče, ta však neprošla.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Melu o míč ve středovém kruhu ovládl Lazta. S míček prchl po pravé straně a byl faulován. De Blasis rychle rozehrál, míč se k němu vrátit a je tady další žlutá karta. Tentokrát nepříjemně zajel do protihráče Ostrzolek.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k míči po parádním zpracování Muto, dokonce obešel prvního obránce, ale poté si připsal jen nepřesnou přihrávku.
     
    42
    Další tvrdý faul na Füllkruga. Tentokrát se musel omlouvat ze svůj zákrok Danny Latza. Rozhodčí nechává faul bez žluté karty.
     
    41
    Fabian Frei šel nesmyslně po míči šlapákem a dostává po zásluze žlutou kartu.
     
    41
    Se závěrem první pětačtyřicetiminutovky se hra výrazně uklidnila. Po dlouhém nákopu Maxima mohl s klidem vyběhnout pro balon Tschauner.
     
    40
    První poločase pomalu míří ke svému závěru. Pablo De Blasis vybojoval míč ve středu pole, poté ihned přihrál na levou stranu, kde byl volný Fischer. A právě Fischer si pomohl v souboji faulem a musí odevzdat balon hráčům Hannoveru.
     
    39
    Martin Harnik dostal míč až do pokutového území Mohuče. Ke střele se však rakouský útočník nedostal. Následně mohl útočit také na druhé straně Muto, ale ten byl povalen Felipem.
     
    38
    Grosinski nedokázal odcentrovat kolem obránce, ale vybojoval rohový kop. Maxim hledal na zadní tyči De Blasise, ale hostující obrana byla u míče dřív.
     
    37
    Mahuč drží balon na polovině trávníku, hosté se ještě stačí přesouvat ze strany na stranu a skvěle vyplňují prostory .
     
    36
    Muto si zaběhl pro nakopnutý míč na levou stranu. Bez podpory spoluhráčů ale s balonem příliš daleko nedošel.
    34. Muto si neporadil ani ve druhé velké šanci.
     
    34
    Pablo De Blasis vymyslel parádní přihrávku na Muta, který byl sám před Tschaunerem, ale opět ještě hledal spoluhráče. Hostující brankář zastavil akci zákrokem a stále tak na první branku čekáme.
     
    33
    Schwegler hrál opět velmi tvrdě. Rozhodčí ho ještě upozorňuje, že příště to již bude druhá karta v zápase a tím i konec účinkování na trávníku.
     
    32
    Anton měl dostatek času na středu trávníku, měl skvěle rozběhnutého Karamana na levé straně, ale míč nahrál jen soupeři.
     
    31
    Kdo jiný než Alexandru Maxim by se mohl postavit k rozehrávce volného přímého kopu. Jeho pas do vápna však končí až u hostujícího brankáře.
     
    30
    Schwegler byl pozdě v souboji, skluzem sestřelil unikajícího Fischera a je odměněn žlutou kartou.
     
    29
    Po dlouhé době se míč dostal také na pravou stranu Mohuče. Donati se potkal s míček snad podruhé v zápase. Právě tento italský obránce hledal z druhého doteku De Blasise, ale nebyl přesný.
     
    28
    Grosinski si pomohl u levé lajny faulem a musel odevzdat míč soupeři. Podobně na tom byl i na druhé straně Klaus a u balonu jsou tak hráči Mohuče.
     
    27
    Tempo hry se postupem času snižuje. Hannover více drží míč na svých kopačkách a v kombinaci čeká na vhodný moment k útoku.
     
    26
    Také na druhé straně bylo před pokutovým územím pořádně horko. Karaman si našlápl do individuálně akce, ale ještě před vápnem ho čistě zastavil Bell.
    24. Jošinori Muto z blízkosti brankáře Hannoveru neprostřelil
     
    24
    Zničehonic vyplaval za obranou Jošinori Muto. Byl už však velmi blízko brankáři Hannoveru a už ho nestačil prostřelit.
     
    23
    Domácí hráči v pěti napadali rozehrávku Hannoveru. Felipe si ale s tlakem poradil po svém, nakopl míč daleko na polovinu domácího týmu.
     
    21
    Alder si dělal ve svém pokutovém území místo. Martin Harnik nebyl daleko od hlavičky, ale Diallo skvěle zasáhl ve vzduchu. Následný rychlý protiútok musel hasit jen za cenu žluté karty Felix Klaus.
     
    21
    Ani dvacet minut hráčům nestačilo k brankové příležitosti. Hannover se postupem času dostává více a více do hry a nyní dokonce Füllkrug vybojoval rohový kop.
     
    20
    Kenan Karaman podržel míč ve středovém kruhu. Domácí hráči museli sáhnout k faulu. Vše se zdálo z hostujícího pohledu v klidu, ale Hübner zaváhal, neodhadl rychlost japonského útočníka Mohuče, který se řítil sám do vápna. Chtěl ještě přihrávat, ale Felipe zachránil celou situaci skluzem.
     
    19
    Ofenzivní hráči Hannoveru se do napadání příliš neženou a domácí tak mají spoustu času na rozehrávku. Diallo hledal dlouhým pasem rozběhnutého De Blasise. Jeho zpracování nebylo přesné.
     
    17
    Vůbec poprvé se míč dostal také do pokutového území domácího týmu. René Adler si pohlídal tečovanou střelu a bez problémů jí chytil do rukavic.
     
    16
    Už už to vypadalo na rychlý protiútok Mohuče. Jošinori Muto se však podle verdiktu rozhodčího pomohl v souboji o míč faulem a do střely se tak již nedostal.
     
    15
    Pravá strana Mohuče je výrazně aktivnější, nyní ale Fischer ztratil míč a do útoku se hnal Harnik. Jeho rychlou akci ale zastavuje čistým zákrokem Donati.
     
    14
    Hannover se dostal po dlouhé době také na útočnou polovinu. Klaus nepřesně vhodil míč zpoza postranní lajny a Harnik už byl bez šance na zpracování.
     
    13
    Začíná se pořádně přiostřovat. Hosté hrají velmi tvrdě, hlavní rozhodčí však nechává většinu zákroků bez povšimnutí.
     
    12
    Maxim se postavil opět k rozehrávce volného přímého kopu, ale ani tentokrát žádného spoluhráče nenašel. Následnou střelu po odraženém míči napálil Latza vysoko nad branku.
     
    11
    Domácí se parádní aktivitou při napadání dostali k balonu ve velmi nebezpečném prostoru před vápnem Hannoveru. Hosté si však pomohli několika tvrdými zákroky a útočnou snahu ukončili. První žlutou kartu zápasu dostává hostující Julian Korb.
     
    10
    První desetiminutovka nebezpečnou příležitost nenabídla. Nyní to však zkoušel po pravé straně Viktor Fischer. Jeho počínání zastavil tvrdě Anton.
     
    9
    Abdou Diallo rozehrával útočnou akci z poloviny trávníku. Jeho průniková přihrávka se na rozběhnutého Muta nedostala.
     
    8
    Domácí se snaží o aktivní napadání ještě na polovině Hannoveru. Tentokrát se ale hostům podařilo první tlak přehrát. Felix Klaus však neměl komu na pravé straně přihrát a tak zvolil cestu zpět.
     
    7
    Míč si postavil k rohovému praporku Alexandru Maxim. Domácí středopolař však centrem nenašel žádného hráče v červeném dresu. Po obranné hlavičce Hübnera se roh opakovat. Nyní už to bylo z domácí strany mnohem povedenější. Fischer však hlavičkoval jen vedle pravé tyče.
     
    6
    Matthias Ostrzolek měl na levém kraji trochu volného prostoru. Kombinaci s Karamanem však nedotáhl. Na druhou stranu pádil s balonem Diallo a je z toho první rohový kop pro Mohuč.
     
    5
    Na levé straně pracoval s míčem domácí Giulio Donati. Proti několika hostujícím hráčům však balon neudržel a musí ve rychle vracet do obrany.
     
    4
    Pablo De Blasis si nabíhal na průnikovou přihrávku do pokutového území, ale ještě před ním byl u míče Philipp Tschauner, který se sklouzl po trávníku a s přehledem ukryl míč v rukavicích.
     
    3
    Také domácí tým se poprvé dostal k balonu. Hráti Mohuče se však zatím nikam neženou a čekají v kombinaci na vhodnou příležitost k útoku.
     
    2
    Fotbalisté Hannoveru rozehráli první poločas zápasu ze středového kruhu. Po rozehrávce se dostal k balonu na pravé straně Felix Klaus, ale proti přesile neuspěl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Felix Brych již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas prvního kola nejvyšší německé soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Adler – Donati, Bell (C), A. Diallo, Brosinski – Frei, Latza – De Blasis, Maxim, Fischer – Muto.
    Náhradníci: Zentner – Balogun, Quaison, Öztunali, Kodro, Onisiwo, Serdar.

    Hannover 96: Tschauner (C) – Korb, Hübner, Felipe, Ostrzolek – Klaus, Anton, Schwegler, Karaman – Harnik, Füllkrug.
    Náhradníci: Esser – Bakalorz, Schmiedebach, Maier, Sorg, Bähre, Benschop..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hannover 96

    Hannover se vrací do nejvyšší německé soutěže po roční pauze. Hannover si v loňském roce připsal v druhé Bundeslize jen pět porážek. Přesto skončil "až" na druhém postupujícím místě, tým ze středu Německa srážely především nerozhodné výsledky, kterých si Hannover připsal hned deset!

    Oproti svému dnešnímu soupeři si Hannover zahrál dokonce deset přípravných zápasů. Německý tým výsledkově přehrál jen turecký Kayserispor. Hodně cenné mohou být pro Hannover nerozhodné výsledky s Udinese nebo Twente.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Mohuč se muselo v minulém ročníku německé Bundesligy až do posledního kola o udržení. Nakonec Mohuč zajistila bundesligovou příslušnost na úkor Wolfsburgu, který ale nakonec v baráži porazil dvakrát Braunschweig a také zůstává v nejvyšší soutěži.

    Příprava Mohuče byla více než vydařená. Ze sedmi přátelských zápasů se německý tým musel sklonit před soupeřem jen jednou. Navíc porazil kvalitní týmu jako nizozemské Twente nebo Newcastle z Premier League.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    06.02. 2016 Hannover – Mohuč 0:1
    29.08. 2015 Mohuč – Hannover 3:0
    03.02. 2015 Hannover – Mohuč 1:1
    31.08. 2014 Mohuč – Hannover 0:0
    14.02. 2014 Mohuč – Hannover 2:0
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Německá nejvyšší soutěž Bundesliga startuje prvním kolem. V něm přivítá Mohuč na svém stadionu nováčka z Hannoveru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 73. Harnik (Ostrzolek)

    Karty:   41. Frei (MAI), 77. Latza (MAI), 88. Bell (MAI) – 11. Korb (HAN), 21. Klaus (HAN), 30. Schwegler (HAN), 45. Ostrzolek (HAN), 88. Bakalorz (HAN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:13.
    1. FSV Mohuč 05: Adler – Donati (81. Kodro), Bell (C), A. Diallo, Brosinski – Frei, Latza – De Blasis, Maxim (66. Quaison), Fischer (66. Öztunali) – Muto.
    Náhradníci: Zentner – Balogun, Quaison, Öztunali, Kodro, Onisiwo, Serdar.

    Hannover 96: Tschauner (C) – Korb, Hübner, Felipe, Ostrzolek – Klaus, Anton, Schwegler (90+3. Schmiedebach), Karaman – Harnik (86. Benschop), Füllkrug (75. Bakalorz).
    Náhradníci: Esser – Bakalorz, Schmiedebach, Maier, Sorg, Bähre, Benschop.

    Rozhodčí: Felix Brych (GER)
    bahis siteleri