Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (kon.) | Trenčín – Michalovce 1:2 (kon.) | Senica – Nitra 0:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Prešov 4:1 (kon.)
konec
FK Senica
0:1 (0:0)
FC Nitra
sk Sobota 19.08.2017, 19:00 • FK Senica • Niké liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 5. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže, FK Senica privíta na svojom trávniku FC Nitru. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK SENICA: Futbalisti Senice sa momentálne nachádzajú na úplnom chvoste tabuľky s hrôzostrašným skóre 3:14 a so ziskom jedného bodu. To sa im podarilo po prekvapivej remíze v zápase so Slovanom. Naposledy cestovali na horúci trávnik do trápiacej sa Žiliny, kde však po obrovskom výprasku cestovali domov. MŠK Žilina rozprášila Senicu výsledkom 7:1, kde sa jediným šťastným strelcom hostí stal Ďuriš, ktorý sa nemýlil po pokutovom kope. V zápase sa blysol bývali hráč Senice Samuel Mráz, ktorý svojmu bývalému klubu uštedril dva nemilé zásahy.

    FC NITRA: Nováčik súťaže si ani nemohol želať lepší štart do nového ročníka. Po štvrtom kole sa futbalisti tohto celku nachádzajú na druhej priečke so ziskom desiatich bodov. To sa im podarilo po troch víťazstvách a jednej remíze. Svojim súperom dokázali nastrieľať šesť gólov a ani jeden neinkasovali, čo z nich robí tím s najlepšou defenzívou v lige. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sledovali tesné víťazstvo svojich miláčikov v zápase proti Zlatým Moravciam. V 47. minúte sa presadil Ivančik a to bol jediný presný zásah v zápase.

    Svetoví bookmakeri dnes viac veria Nitre, na ktorú víťazstvo je vypísaný kurz 2.25, na remízu to činí 3.35 a na víťazstvo domácich je vypísaný kurz 2.91.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Plach – Medvěděv, Ranko, Jarabica, Čikoš – Podhorin, Richtárech – Obiechina, Vaščák (C), M. Rigo – Ďuriš

    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Krč, Duga, Martišiak, Malý, Smékal

    FC Nitra: Hroššo – Chovanec, Niba, Križan, Kuník – Kotrík, Šimončič (C), Ivančík, Charizopulos – Valenta, Balaj

    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Fábry, Vencl, Abrahám, Šurnovský, Steinhübel

    Rozhodca: Adam Somoláni – Tomáš Somoláni, Matej Barenčík – Anton Ihring
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Vážení čitatelia, v úvode zápasu máme na štadióne v Senici drobné technické problémy, ospravedlňte prosím mierne oneskorenie informácií. Za pochopenie ďakujeme.
     
    15
    Ospravedlňujeme sa za technické problémy. Aktuálne prebieha 15. minúta prvého polčasu, stav je 0:0. Ďalej už bude online prenos prebiehať normálne.
     
    16
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sú favoritom tohto záasu. Domáci sa tak musia teraz brániť.
     
    17
    Nitra sa chvíľu držala na útočnej polovičke, avšak napokon nič zaujímavého nevymyslela a už sa tak do útoku ženú domáci futbalisti.
     
    18
    Aj hostia napokon bez problémov ubránili útok svojho dnešného súpera úspešne, Senica sa prezentovala nepresnou prihrávkou.
     
    19
    Senica napokon podnikla rýchly brejk, po úspešnom centri sa k zaujímavej hlavičke dostal Ďuriš, ale jeho pokus tesne minul bránu hostí.
     
    20
    Z hry už uplynulo 20 minút, gól sme ešte nevideli. Hra je vyrovnaná z oboch strán a oba tímy prejavujú útočnú aktivitu. Uvidíme, kedy príde prvá zaujímavá príležitosť v tomto zápase.
     
    21
    Defenzívy oboch mužstiev pracujú zatiaľ úspešne a tak ani tento útok hostí nič neznamenal.
     
    22
    Nitra však podnikla ešte jeden rýchly útok a strelu Kuníka musel Jarabica odvrátiť na rohový kop.
     
    23
    Po rohovom kope spadol na zem hráč hostí Balaj, ktorý bol držaný sa dres, hlavný rozhodca však penaltu nepískal! Hosťom nepomohli ani protesty.
     
    24
    A pri lopte je momentálne domáce mužstvo, ktoré zatiaľ drží krok s favoritom tohto zápasu. Hra je vyrovnaná, útoky sledujeme na oboch stranách.
     
    25
    Senica zahrávala autové vhadzovanie pred bránou hostí, dlhú loptu do pokutového územia však Nitra dokázala bezpečne odvrátiť.
     
    26
    Na útočnú polovičku sa tak prepracovali aj hostia, ale napokon z ich strany prišla iba nepresná prihrávka a o výkop sa postará brankár Plach.
     
    27
    Po rýchlom útoku hostí prišla lopta pred bránu domácich, Balaj sa tlačil do zakončenia, jeho strelu napokon obrana domácich zblokovala na rohový kop.
     
    28
    Ani tento rohový kop napokon nič zaujímavé nepriniesol, sledovali sme iba nepresné zakončenie futbalistov Nitry. Plach tak bude opäť odkopávať od svojej brány.
     
    29
    Momentálne je aktívnejším celkom Nitra, avšak hosťom sa nedarí prenikať na útočnú polovičku. Uvidíme, či nám prvý polčas niečo zaujímavé prinesie.
     
    30
    Tento prienik už hosťom vyšiel a po nedovolenom zákroku bude zahrávať Ján Chovanec priamy kop.
     
    31
    Priame ohrozenie na bránu domácich napokon musel Plach vyboxovať do bezpečia. Nitra tak ešte na útočnej polovičke ostáva.
     
    32
    Senica to skúša hlavne na rýchle brejky, ale ani tie domácim futbalistom nič neprinášajú. Hroššo si pripisuje pohodlný zákrok a zakladá útok svojho tímu.
     
    33
    Nitra sa postupne prebojovala na útočnú polovičku, k strele sa dostal Kuník, ale jeho pokus tesne míňa ľavú tyčku domácej brány.
     
    34
    Loptu má momentálne v držaní domáce mužstvo, avšak Senica sa skôr sústreďuje na kombináciu na svojej polovičke.
     
    35
    Domáci napokon založili rýchly útočný výpad, spoza 16-tky nebezpečne strieľal Vaščák, kapitán Senice však mieril vysoko nad.
     
    36
    Hosťom sa nevydaril prechod do útoku a tak je pri lopte opäť domáce mužstvo. Senica sa postupne osmeľuje a zakladá útočné akcie.
     
    37
    Na útočnej polovičke sa však momentálne držia hostia a dostávajú domácich pod menší tlak. Senica však zatiaľ všetko zvláda bez problémov.
     
    38
    Ani táto strela neznamenala žiadne nebezpečenstvo, Plach si pripisuje úspešný zákrok a skúša založiť útočný výpad svojho tímu.
     
    39
    Nitra následne získala priamy kop na útočnej polovičke, avšak nič zaujímavého to neprinieslo a Senica sa ubránila aj tejto situácii.
     
    40
    Hostia však ešte ostali na polovičke svojho dnešného súpera a nebezpečný center pred svoju bránu musel Plach vyboxovať do bezpečia.
     
    41
    Pri lopte je už Senica, ktorá skúšala založiť rýchly útok na bránu hostí, avšak hostia túto snahu prerušili útočným faulom.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Márius Charizopulos (FC Nitra).
     
    43
    Aj v závere prvého polčasu sú pri lopte častejšie hostia, ale nedarí sa im úspešne ich snahu zakončiť. Uvidíme, či nás ešte niečo do konca prvého polčasu zaujímavé čaká.
     
    44
    Domáci založili rýchly protiútok, avšak Richo sa ocitol v ofsajde. Uvidíme, či hlavný rozhodca nastaví ešte nejakú tu minútku k prvému polčasu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Napokon sa nenastavovalo nič a hlavný rozhodca ukončil prvý polčas za stavu 0:0! Obe mužstvá podnikali útočné výpady, avšak gól sme napokon nevideli.

    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Seničania zakladali útok po ľavej strane ihriska, ale tam skvelo zapracoval Chovanec, ktorý včasným zákrokom prekazil rodiacu sa akciu súpera.
     
    48
    Pentacost Obiechina hľadal dlhým pasom lepšie postaveného spoluhráča, ale loptu namieril len do priestorov, kde stál brániaci hráč. Pri lopte sú momentálne hostia.
     
    49
    Ján Chovanec poslal center do šestnástky súpera, ktorý smeroval do malého vápna. Tam si svoj priestor dokázal František Plach postrážiť a loptu zo vzduchu stiahnuť.
     
    50
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Pentecost Obiechina, prichádza Denis Duga.
     
    51
    Seničania spôsobili menšie problémy súperovi v ich vlastnom vápne, ale napriek tomu sa do zakončenia nedostal nikto. Brániaci hráč včasným zákrokom zachraňuje celú situáciu.
     
    52
    Po nedovolenom zákroku zahrávali hostia voľný kop. Centrovaná lopta smerovala do hĺbky šestnástky, kde sa najlepšie zorientoval František Plach, ktorý loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    53
    Marek Rigo bol v útoku príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten hvizdom vstupuje do diania hry a loptu ponúka Nitre.
     
    54
    Michal Ranko si splnil svoje obranné povinnosti a šikovným zákrokom odobral súperovi loptu.
     
    55
    Jeden z domácich hráčov si dokázal vytvoriť priestor na zakončenie, čo sa ihneď snažil využiť, ale jeho strelecký pokus smeroval len do priestorov, kde stál pozorný Lukáš Hroššo.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Andrej Ivančík, prichádza Andrej Fábry.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Róbert Valenta, prichádza Aurelien Ngeyitala.
     
    57
    Denis Duga robil čo mohol, aby stihol veľmi nepresnú prihrávku svojho spoluhráča, ale lopta bola o niečo rýchlejšia a smerovala až za postrannú čiaru.
     
    58
    Seničania sa dostali do zaujímavého útoku, ale Denis Duga volil celkom zbytočnú prihrávku do uhlu, čo zabrzdilo celú akciu a to malo za následok aj strátu lopty.
     
    59
    Hosťujúci futbalisti získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    60
    Erik Čikoš celkom zbytočne zahral teraz loptu za postrannú čiaru. Nitra tak bude opäť zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    61
    Striedajúci Ngeyitala sa pekným individuálnym spôsobom dostal až do súperovej šestnástky, kde sa snažil prihrávať. Jeho úmysel mu nevyšiel, ale aspoň vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    62
    Centrovaná lopta po rohovom kope našla len hlavu Michala Ranka, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    63
    René Kotrík sa dokázal uvoľniť a následne skrz brániaceho hráča odcentrovať. Jeho nadýchaný center si našiel cestu len ku brániacim hráčom, ktorí loptu odvrátili.
     
    64
    Lopta sa nachádza na polovici Nitry, ale sú to práve hostia, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    65
    FC Nitra môže ísť do vedenia. Po nedovolenom zákroku Erika Čikoša v pokutovom území Senice budú zahrávať pokutový kop!
     
    65
    Žltú kartu dostáva Erik Čikoš (FK Senica).
     
    66
    Nitra dala gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je FILIP BALAJ, ktorý strelou do stredu bránky prekvapil Františka Placha. Stav stretnutia je 0:1!
     
    68
    Lukáš Hrošško musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako nabiehajúci Filip Ďuriš. To sa mu podarilo a loptu upratal do bezpečia.
     
    69
    Záhoráci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si však nedokážu vytvoriť lepší priestor ku zakončeniu. Je pravda, že defenzíva Nitry dnes funguje na výbornú.
     
    70
    Križan hral na istotu a centrovanú loptu smerujúcu do ich vápna radšej hlavou poslal do zámedzia. Senica bude pokračovať rohovým kopom.
     
    71
    Ku realizácii rohového kopu sa postavil Jurij Medveděv, ktorého center našiel len hlavu brániaceho hráča. Ten loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    72
    Po nedovolenom zákroku mohla Senica vyrovnať, ale výhodu v podobe voľného kopu nevyužili. Ku odrazenej lopte sa dostal Marek Rigo, ale jeho následné zakončenie smerovalo len mimo bránky.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Marek Rigo, prichádza Jakub Krč.
     
    75
    Nitra sa po dlhej dobe odhodlal zaútočiť, ale ich výlet nemal dlhého trvania. V strede pola sa perfektným sklzom blysol Richtárech, ktorý prekazil rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    76
    Márius Charizopulos sa pokúsil prekvapiť Placha strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdá delovkabola zblokovaná brániacim hráčom. Nasledovať bude rohový kop v prospech Nitry.
     
    77
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala ku bližšej žrdi, kde si svoj priestor postrážil jeden z brániacich hráčov FK Senica.
     
    78
    Ján Chovanec sa po súboji ocitol na trávniku. Hlavný arbiter uznal tento zákrok ako nedovolený a nariadil Nitre voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    79
    Ku realizácii sapostavil Andrej Fábry, ale jeho nízky center iba presvišťal pokutovým územím, ale bez nejakej odozvy. Nasledovať bude odkop od bránky FK Senica.
     
    80
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 915 platiacich divákov.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Marián Jarabica (FK Senica). To si vyslúžil za nepríjemný sklz na rozbehnutého Filipa Balaja.
     
    80
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Marián Jarabica (FK Senica). Hneď vzápätí dostáva aj druhú žltú kartu za protesty.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Blažej Vaščák (FK Senica). Taktiež za protesty.
     
    82
    Po nedovolenom zákroku Mariána Jarabicu zahrávali hostia voľný kop, ale priame ohrozenie smerovalo k ľavej tyčke, ale tam si dokázal František Plach poradiť a pokus zneškodniť.
     
    83
    Červenú kartu dostáva Macdonald Niba (FC Nitra) po tom, ako zostrelil šprintujúceho protihráča v čase, keď sa osamotený rútil na gólmana.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Andrej Fábry (FC Nitra). Po tomto nedovolenom zákroku Senica zahrávala voľný kop, ale na centrovaný pokus si najvyššie vyskočil brániaci hráč a letiaci projektil upratal do bezpečia.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Filip Ďuriš (FK Senica). To si vyslúžil za zbytočný faul na gólmana.
     
    86
    Hra je prerušená. Nasleduje ošetrovanie zraneného Lukáša Hrošška. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    88
    Prerušenie napokon trvalo dlhšie ako sa predpokladalo. Nechajme sa prekvapiť, koľko štvrtý rozhodca nadstaví času navyše.
     
    89
    Už to vyzeralo tak, že sa Filip Ďuriš dostane o zaujímavej príležitosti na skórovanie, ale v tom ho zastavil verdikt postranného arbitra. Filip Ďuriš sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Matúš Kuník (FC Nitra). FK Senica bude mať skvelú príležitosť vyrovnať po nariadenom voľnom kope.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť tri minútky navyše.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jurij Medvěděv (FK Senica).
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Filip Balaj, prichádza Patrik Abrahám.
     
    90+3
    V závere stretnutia záhoráci získavajú výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska. Už majú veľmi málo času na vyrovnanie.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Pozápasové štatistiky:
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:2.
    Střely mimo: 4:7.
    Rohy: 1:5.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 17:18.
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje dnešné stretnutie. V ňom sme mali možnosť sledovať len priemerné futbalové predstavenie s množstvom kariet v úplnom závere. V 65. minúte išli do vedenia hostia zásluhou Filipa Balaja, ktorý sa nemýlil z pokutového kopu. Oba celky sa snažili kontrolovať priebeh hry a držať loptu na svojich kopačkách. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj a Róbert Gašpárek. (20:54:33)

    Miroslav Revaj

    Róbert Gašpárek

    Branky: 66. Balaj (pen.)

    Karty:   65. Čikoš (SEN), 80. Jarabica (SEN), 81. Vaščák (SEN), 85. Ďuriš (SEN), 90+2. Medvěděv (SEN) – 42. Charizopulos (NIT), 84. Fábry (NIT), 90. Kuník (NIT)   80. Jarabica (SEN)   83. Niba (NIT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:18.
    FK Senica: Plach – Medvěděv, Ranko, Jarabica, Čikoš – Podhorin, Richtárech – Obiechina (50. Duga), Vaščák (C), M. Rigo (73. Krč) – Ďuriš.
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Krč, Duga, Martišiak, Malý, Smékal.

    FC Nitra: Hroššo – Chovanec, Niba, Križan, Kuník – Kotrík, Šimončič (C), Ivančík (56. Fábry), Charizopulos – Valenta (56. Ngeyitala), Balaj (90+2. Abrahám).
    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Fábry, Vencl, Abrahám, Šurnovský, Steinhübel.

    Rozhodčí: Adam Somoláni – Tomáš Somoláni, Matej Barenčík – Anton Ihring

    Diváci: 915
    bahis siteleri