MFK Zvolen – Pohronie 1:0 (kon.) | Nové Mesto n/V – Žilina B 0:2 (kon.) | Skalica – Šamorín 2:0 (kon.)
Poprad – L. Mikuláš 1:1 (kon.)
konec
FK Poprad
1:1 (1:0)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
sk Sobota 19.08.2017, 19:00MONACObet liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Urbanič, Hric, Palša (C), Hatok, Kopúnek, Maťaš, Medak, Horodník, Kukoľ, Holiš
    Náhradníci: Knurovský – Daško, Jančo, Ferenc, Dubec, Lukáč, Šula

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Janec, Papaj, S. Andrič, Lišivka (C), Kotora, D. Andrič, Kucharčík, Otruba, Ondrek
    Náhradníci: Šimún – Poremba, Thomka, Laco, Staš, Mikušiak

    Rozhodca: Cvengroš – Bobko, Jankovič.
     
    V základnej zostave FK Poprad sa na poste pravého obrancu nachádza aj mladý 18-ročný Lukáš Urbanič, pre ktorého je to premiéra v súťažnom zápase II. ligy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hráči hostí, ktorí sa okamžite snažia prejsť dopredu po ľavom krídle, kde však hru dobre čítal Palša a odkopol.
     
    2
    Domáci hráči držia loptu na svojich kopačkách v strede ihriska a postupne sa snažia predrať sa dopredu. Po centri sprava prichádza zákrok Šavola.
     
    3
    Ondrek sa po krídle k centru neprebil, veľmi dobre zareagoval Kukoľ. Pas nakoniec prišiel, lenže perfektne to spravil mladý Urbanič, ktorý si dokonca vypýtal faul.
     
    4
    Ofenzívny faul Holiša daroval loptu hráčom z Liptovského Mikuláša, po centri doprava si defenzívne povinnosti splnil Urbanič.
     
    5
    Ondrek tvrdo vletel do súboja s Kukoľom a navyše si hráč hostí privodil nejaké malé zranenie. Je ale v poriadku. Dopredu prechádza Poprad.
     
    6
    Dlhý aut do pokutového územia hostí dokázali hráči v bielom odpratať a vyrazili do protiútoku, ktorý bol zastavený faulom jedného z Popradčanov.
     
    7
    Urbanič si na krídle narazil so spoluhráčom a poslal peknú loptu za obranu MFK. Pas na Holiša v poslednej chvíli hostia zachytili. Následný center chytil Šavol.
     
    8
    Kukoľ sa na krídle nedokázal presadiť cez dobre brániaceho Ondreka. Ten svojho súpera vytlačil až k rohovej zástavke a lopta ušla za čiaru.
     
    9
    Ján Papaj dlho otáľal s autom, avšak nakoniec odcentroval. Na dobrý pas najlepšie zareagoval Malec. Odrazená lopta znamenala ešte jednu strelu, tá presná nebola.
     
    10
    Snahu o kombinácii na krídle sa hráčom Popradu podarilo zastaviť zásluhou Urbaniča, domáci môžu postupne prejsť bližšie k svätyni Šavola.
     
    11
    Kukoľov prechod po krídle neskončil dobrým centrom, po druhom v krátkom slede príde na rad rohový kop.
     
    12
    Center na malé vápno sa podarilo hosťom dostať do bezpečia.Chvíľu na to však prišiel dlhý aut po ňom presná strea Kukoľa k žrdi. Šavol vytesnil na roh.
     
    12
    Poprad dal gól!
    Duje Medak kopol nízky center z rohového kopu do miest, kde boli iba hráči Liptovského Mikuláša, lenže od jedného z nich, konkrétne to bol DUŠAN KUCHARČÍK, sa guľatý nezmysel dostal do siete.
     
    14
    Hric podbehol loptu v strede ihriska, takže hostia prešli do situácie dvaja na dvoch. Otruba nabral rýchlosť, no jeho strelu z dobrej pozície zrazil Urbanič, ktorý predviedol skvelý návrat.
     
    15
    Urbanič na svojej pravej strane zastavil prechod po krídle. Hneď na to prišiel nepresný pas, vhadzovať na druhej strane môže Hatok.
     
    16
    Ondrek mal v súboji nohu poriadne vysoko, takže nebezpečne zasiahol prenikajúceho Kukoľa. Hlavný arbiter hosťujúceho hráča upozorňuje.
     
    17
    Rýchly Hric dobehol loptu vedľa vlastnej šestnástky skôr, než súper, lenže prechod Popradčanov dopredu po pravej strane sa neujal.
     
    18
    Žltú kartu dostáva S. Andrič (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    19
    Center do šestnástky hostí síce našiel hlavu Hrica, avšak ten nenašiel spoluhráčov ani nezakončil. Liptovský Mikuláš prešiel v trojici dopredu, navyše sa pošmykol Hatok a loptu podbehol aj Urbanič. Domáci sa stihli vrátiť, práve mladý Urbanič odkopol do bezpečia finálku, ktorá smerovala do šance.
     
    20
    Liptovský Mikuláš získal rohový kop, nízky center sa na hranici malého vápna stal obeťou Lukáš Urbaniča. Hostia sa v zápätí previnili postavením mimo hry.
     
    21
    Holiš veľmi pekne predĺžil loptu do krídla, aby sa Horodník nádherne prešmykol do malého vápna. Prihral pod seba, zakončenie Holiša smeroval do prázdnej časti brány, jeden z hostí v poslednej chvíli odkopol z čiary.
     
    22
    Duje Medak spred pokutového územia vyskúšal svoju ľavačkou, jeho zakončenie po zemi išli niekoľko decimetrov vedľa troch žrdí.
     
    23
    Kukoľ sa nepríjemne zrazil pri postrannej čiare s Draganom Andričom. Píska sa faul domáceho hráča, nákop vpred chytá Malec.
     
    24
    Strela spoza šestnástky brankárovi Malecovi problémy nenarobila, pretože nepresný pokus išla vedľa. Gólman domácich predsa zakročil.
     
    26
    Postupný prechod Liptovského Mikuláša smerom dopredu po ľavej strane neslávi úspech, nakoľko defenzíva Popradu momentálne pracuje dobre.
     
    27
    Ďalšia možnosť Popradu po rohovom kope. Na hranici päťky si najlepšie naskočil obranca Palša, jeho zakončenie išlo niekoľko málo čísel vedľa vinkla.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Holiš (FK Poprad).
     
    29
    Nákop do šestnástky Popradu našiel hlavu Kucharčíka, ktorý ešte posúval do veľkej šanci niekomu zo spoluhráčov, lenže nájsť nedokázal nikoho.
     
    30
    Ján Papaj si na krídle predkopol loptu, čo využil mladší Lukáš Urbanič a nechal ju prejsť za autovú čiaru. Poprad presunul ťažisko hry a kombinuje.
     
    31
    Palša ostal ležať na trávniku po jednom zo súbojov pred šestnástkou Popradu a ošetrenie bude nevyhnutné. Verme, že kapitán domácich môže pokračovať v hre.
     
    32
    Poprad športovo vrátil zakopnutú loptu Liptovskému Mikulášu, Palša je v poriadku a hrá ďalej.
     
    33
    Dlhý aut do šestnástky hostí sa podarilo defenzíve Liptovského Mikuláš odvrátiť, nebezpečenstvo nasleduje po rohovom kope.
     
    34
    Brankár Šavol centrovaný pas do malého vápna odvrátil. Loptu ešte späť nakopol Urbanič, na strelu to využil Kukoľ. Namieril z voleja až nad tribúnu.
     
    35
    Ondrek zblízka nechtiac prudko napálil padajúceho Kukoľa, ktorý na chvíľu stratil dych, lenže ešte pred príchodom lekárov mu pomohol spomínaný hráč Liptovského Mikulášu. Domáci futbalista bude v poriadku.
     
    36
    Matúš Otruba poriadne tvrdo zahral proti Kamilovi Kopúnkovi a ten okamžite spadol na trávnik s krikom. Jeho koleno to musel riadne schytať. Verme, že to nie je na koniec minimálne v tomto stretnutí.
     
    37
    Kamil Kopúnek sa vrátil do hry. Liptovský Mikuláš sa však predral do šance, no strela Otrubu mierila iba do rukavíc Maleca.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Papaj (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    39
    Horodník poslal dobrý center na vzdialenejšiu tyč, kde však zareagoval Šavol. Hostia prešli do protiútoku, ktorý skončil strelou z diaľky priamo na Maleca.
     
    40
    Lukáš Urbanič prvýkrát tomto stretnutí zaváhal, pretože odcentrovať cez neho dokázal Dragan Andrič. Padajúca lopta takmer išla pod brvno, Malec si dal pozor.
     
    41
    Ondrek si veľmi dobre splniť povinnosti na krídle, pretože dostať sa cez neho nedokázal Viktor Maťaš. Na hracej ploche znova lekári, ošetrenie bude potrebovať jeden z hostí.
     
    42
    Tým jedným bol Slobodan Andrić, ktorý sa už vracia do hry, zatiaľ čo mladý Urbanič zvládol k spokojnosti dva defenzívne súboje.
     
    43
    Neskutočný zákrok predviedol brankár Malec, pretože Dragan Andrić hlavičkoval z hranice malého vápna úplne osamotená dosť prudko a navyše do protipohybu. Síce sa pískal ofsajd, no gólman Popradu zožal obrovský aplaus.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    FK Poprad je zatiaľ aktívnejším tímom, čo potvrdil nie len niekoľkými šancami, ale aj gólom. Do vlastnej siete sa nešťastne trafil Dušan Kucharčík.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov sa pre zmenu nerozhodol, mužstvá teda nastupujú v zostavách, v akých toto stretnutie začali.
     
    47
    Lukáš Urbanič na krídle cez seba protihráča do šestnástky Popradu nepustil a dokonca vybojoval autové vhadzovanie. Prechod vpred sa ale domácim nepodaril.
     
    48
    Na trávniku ostal na chvíľu ležať jeden z hráčov hostí, ktorý však bude v poriadku. Poprad prechádza po krátkom prerušení hry dopredu, po centri sa k hlavičke nedostal Medak.
     
    49
    Kukoľ to kopol na hranicu malého vápna, hráči Mikuláša odkopli, avšak dopredu sa im už ale dostať nepodarilo.
     
    50
    Horodník dostal veľmi dobrú prihrávku pred stopérov súpera do otvoreného priestoru, lopta mu ušla. Následný center Urbaniča zakončiť Kukoľ nedokázal.
     
    51
    Na druhej strane prichádza strela z mierneho uhlu, medzi tri žrde svätyne Maleca sa ale guľatý nezmysel nedostal.
     
    53
    Lekári na hracej ploche, pretože ležať ostáva jeden z domácich. Je to útočník Holiš, ktorý ale bude v poriadku a lusá za čiaru.
     
    54
    Palša si dal veľký pozor na dobiedzaujúceho Andriča, ktorý sa hnal za loptou za defenzívu Popradu. Nakoniec sa navyše pískal ofsajd.
     
    55
    Vášne v šestnástke hostí, pretože Holiš sa bránený dvomi obrancami dostal v páde k strele. Tú perfektne zastavil Šavol, následne ostal útočník Popradu ležať na zemi. Domáci chcú penaltu, hostia kartu za filmovanie.
     
    57
    Nejaký čas sa nehrá, kým Holiš opustí ihrisko. Nervózny je hlavne gólman Liptovského Mikuláša Šavol, ktorý sa po súperovi okrikoval najviac, že filmoval. Našťastie už môžeme hrať.
     
    58
    Hráči Liptovského Mikuláša získal rohový kop, avšak dobrý center na prvú žrď dokázal odpratať do bezpečia vysoký stopér Palša.
     
    59
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Holiš, prichádza Dubec.
     
    60
    MFK Tatran Liptovský Mikuláš musí útočiť, takže na začiatku poslednej polhodiny hry môžeme očakávať kvalitný zápas, v ktorom ešte uvidíme veľa zaujímavého.
     
    61
    Na Poprad začalo pršať, čo by tomuto zápasu mohlo pomôcť. Momentálne centroval Kukoľ, na malom vápne nemal Dubec najlepšiu pozíciu, čiže hlavičku nasmeroval mimo.
     
    62
    Lukáš Urbanič zastavil akciu súpera aj za cenu zdravia, pretože odkop dostal do veľmi chúlostivých partií. Bude v poriadku a môže pokračovať.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza S. Andrič, prichádza Thomka.
     
    64
    Urbaničom tečovaný center z krídla sa zatočil do rukavíc brankára Maleca, ktorý upokojil situáciu.
     
    64
    Teraz sa poriadne blyslo a hlavný arbiter si k sebe volá všetkých aktérov stretnutia, aby zistil, či sú ochotní pokračovať v hre. Po pár sekundách hráme ďalej.
     
    65
    Hostia sa po pravej strane až k centru nakoniec dostať nedokázali, avšak vybojovali aspoň rohový kop.
     
    66
    Ivan Lišivka poslal peknú hlavičku, iba smerom na Maleca. Ten vyboxoval, aby následne vystrelil Andrič, no netrafil priestor troch žrdí.
     
    67
    V Poprade sa stále blýska, zatiaľ čo Hric v strede ihriska fauloval svojho protihráča. Po prechode dopredu prišiel center, ktorý Malec vyrazil.
     
    68
    Liptovský Mikuláš dal gól!

    Brankár Malec následne perfektne vyrazil strelu z diaľky, lenže tá ostala na kopačkách futbalistov hostí. Hlavička DRAGANA ANDRIČA už v sieti skončila.
     
    69
    Vladimír Kukoľ vystrelil z úctyhodnej vzdialenosti, jeho pokus sa medzi tri žrde nezmestil, čiže brankár Šavol zasahovať nemusel.
     
    71
    Lukáš Urbanič bol v súboji na krídle neskoro a sklzom poslal na zem Andriča. Nasleduje priamy kop hostí, ktorí sú momentálne na koni.
     
    72
    Priamy kop bol odvrátený tak, aby prišla strela spoza šestnástky, avšak tá mierila veľmi vysoko nad.
     
    73
    Pekný center do druhej vlny sprava preletel hneď okolo niekoľkých hráčov oboch tímov, až ho dokázal zastaviť pravý obranca Urbanič.
     
    73
    Dubec sa rozbehol za pomalou malou domov, nakoniec ju pred brankárom Šavolom nestihol získať včas, takže nezakončil.
     
    74
    Duje Medak poslal dlhý aut do pokutového územia súpera, najlepšie ale zareagoval stopér Očenáš a odkopol do bezpečia. Loptu vrátil späť Urbanič, nepresne.
     
    75
    V ponechanej výhode sa hráči Liptovského Mikuláša nepresadili, prihrávku za obranu dostal Dubec, no ako keby sa na mokrom trávniku bál rozbehnúť, Hostia do dobehli, získal aspoň roh.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Medak (FK Poprad).
     
    77
    Nákop na hranici šestnástky Popradu končí zrážkou, po ktorej má menšie problémy jeden z domácich, konkrétne Otruba, ale aj Andrič. Ten však padol sám od seba. Obaja sú zakrátko v poriadku.
     
    78
    Dubec bol v strede poľa faulovaný, avšak Poprad rýchlo rozohral. Prechod mu nevyšiel, nákop na druhú stranu cez seba nepustil Urbanič.
     
    79
    Medak sa na krídle neuvoľnil, pretože dostal po nose od jedného z hostí. Nasleduje priamy kop.
     
    80
    Horodníkov center takmer spadol do brány, pretože lopta razom dostala neskutočný falš. Asi hlavne vďaka vetru a dažďu. V posledných minútach sú tu veľmi zlé podmienky.
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza D. Andrič, prichádza Laco.
     
    82
    Dnešné stretnutie sleduje 1080 divákov.
     
    83
    Domáci získali priamy kop, ktorý sa hosťom podarilo odvrátiť, lenže do protiútoku neprešli. Perfektne celú akciu zastavil Urbanič, ktorý začína dostávať kŕče.
     
    84
    Dubec si telom spravil priestor v šestnástke, natlačil sa do zakončenia. To prvé bolo zrazené, pri dorážke Kukoľa na čare exceloval Šavol a následná rana Lukáša Urbaniča z veľmi dobrej pozície bola zrazená.
     
    85
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Urbanič, prichádza Jančo.
     
    87
    Maťaš po tvrdom súboji ostáva ležať na zemi, krívajúc sa snaží zapojiť do hry. Mal by byť v poriadku.
     
    88
    Keď som písal o tom, že dážď by mohol zápasu pomôcť, tak som nečakal, že hráčom sa bude až takto veľmi šmýkať. Aktéri padajú prakticky po každom súboji. V nedávnej šmýkačke Urbaniča, ktorý medzičasom striedal, zastavilo až zábradlie pred tribúnou.
     
    89
    Kukoľ sa veľmi pekne prešmykol do pokutového územia súpera, lenže prihrávka do malého vápna presná nebola. Následná strela Janča ide do hráčov súpera.
     
    90
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Otruba, prichádza Staš.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90+2
    Hostia mohli rozhodnúť, ale poriadna rana spoza šestnástky bránu Maleca o niekoľko centimetrov minula.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Či je remíza spravodlivá je otázne, ale tak prvý polčas bol lepší Poprad, väčšinu druhého zas Liptovský Mikuláš. V závere ale hráčom nepomohli ťažké podmienky spôsobené hlavne hustým dažďom. (20:47:58)

    Matej Kubove

    Branky: 12. Kucharčík (vla.) – 68. Andrič

    Karty:   28. Holiš (PPD), 71. Urbanič (PPD), 76. Medak (PPD) – 18. Andrič (LMI), 38. Papaj (LMI)


    FK Poprad: Malec – Urbanič, Hric, Palša (C), Hatok – Kopúnek, Maťaš – Medak, Horodník, Kukoľ – Holiš
    Náhradníci: Knurovský – Daško, Jančo, Ferenc, Dubec, Lukáč, Šula

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Janec, Papaj, S. Andrič, Lišivka (C), Kotora, D. Andrič, Kucharčík, Otruba, Ondrek
    Náhradníci: Mikušiak – Šimún, Poremba, Thomka, Laco, Staš

    Rozhodčí: Cvengroš – Bobko, Jankovič

    Diváci: 1080
    bahis siteleri