Excelsior – Feyenoord 0:1 (kon.) | Ajax – Groningen 3:1 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:0 (kon.)
Sparta Rotterdam – Zwolle 1:1 (kon.) | Breda – Eindhoven 1:4 (kon.)
konec
SBV Excelsior
0:1 (0:1)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 20.08.2017, 12:30 • Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:23:26)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 19:14.
     
    Je dobojováno! Feyenoord Rotterdam zvládl další ligové utkání a na půdě Excelsioru zvítězil těsně 1:0! V dnešním duelu jsme moc šancí neviděli. V prvním poločase se hosté prosadili z jediné možnosti. Jean-Paul Boëtius zakončil svůj průnik přesnou střelou na zadní tyč. Po přestávce Excelsior přeci jen zlepšil svůj výkon. Na první a jedinou šanci musel čekat do 72. minuty, kdy Fortese vychytal brankář Jones. Feyenoord svou výhru mohl potvrdit v nastaveném čase, jenže Bilal Basaçikoglu hlavičkoval nad břevno.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Feyenoord mohl potvrdit své vedení! Karim El Ahmadi vypálil z dálky a Damen jeho ránu vyrazil před sebe, kde byl Bilal Basaçikoglu, jenže jeho hlavička skončila nad břevnem!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Další nedovolený zákrok na straně domácího celku. Anouar Hadouir fauloval při průniku na polovinu soupeře. Excelsior ale bojuje do poslední minuty.
     
    89
    Stanley Elbers fauloval jednoho z hráčů soupeře na polovině hrací plochy a nabídl Feyenoordu rozehrávku. Hosté našetří cenné vteřinky.
     
    88
    Ani tentokrát však domácí celek nedokázal zahrozit. Jan-Arie van der Heijden odhlavičkoval míč k Amrabatovi, který s ním utekl až na polovinu hřiště.
     
    87
    Bruins se tentokrát dokázal uvolnit pěknou kličkou a jeden z obránců Feyenoordu jej poslal k zemi. Excelsior má k dispozici další přímý kop.
     
    86
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Sofyan Amrabat.
     
    85
    Anouar Hadouir se z pravé strany pokusil odcentrovat do pokutového území, jenže jeho pobídku zastavil obránce už na hranici šestnáctky.
     
    84
    Kevin Diks svedl další souboj s Luigim Bruinsem. Hostující obránce se mu tentokrát položil pod nohy a zakopl míč do autu.
     
    83
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Steven Berghuis, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    82
    Alessandro Damen dostal malou domů a ihned napálil balón zpět na polovinu Feyenoordu. Jeho dlouhý nákop však propadl do zámezí.
     
    81
    Excelsior zahrával další přímý kop. Střídající Massaoud poslal centr na přední tyč, kde byl Jan-Arie van der Heijden, který zasáhl až na druhý pokus.
     
    80
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Ryan Koolwijk, přichází Anouar Hadouir.
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Zakaria El Azzouzi, přichází Ali Messaoud.
     
    79
    Domácí mohli postupovat do otevřené obrany Feyenoordu, jenže Jan-Arie van der Heijden zatáhl za záchranu brzdu, za což vidí žlutou kartu.
     
    78
    Až nyní se domácí fotbalisté dostali do zakončení! Na vysoký centr z levé strany si počkal obránce Wout Faes, jehož hlavička skončila přímo v rukavicích připraveného Jonese.
     
    77
    Excelsior zahrával další přímý kop. Ryan Koolwijk odcentroval na bližší tyč, kde zasáhl pozorný obránce Jan-Arie van der Heijden.
     
    76
    Ridgeciano Haps zatarasil tělem cestu Bruinsovi a poslal balón do autu. Domácí fotbalisté se přesto v posledních minutách tlačí do útoku.
     
    75
    Ryan Koolwijk potáhl míč vpřed po levém křídle, rychlo zasekávačkou se zbavil obránce a odcentroval. Jeho pokus schoval Jones do rukavic.
     
    74
    Alessandro Damen měl po delší době práci. Domácí brankář dával dobrý pozor a počkal si na prudký centr z levé strany, který schoval do rukavic.
     
    73
    Milan Massop odkopl přihrávku do pokutového území. Za míčem se totiž hnal El Ahmadi, který by mohl postupovat sám na brankáře.
     
    72
    Excelsior měl obrovskou šanci na vyrovnání! Na povedený centr z přímého kopu si naběhl Fortes, jehož pokus vyrazil brankář Jones!
     
    71
    Také domácí fotbalisté se dožadovali penalty! Bruins si naběhl na vzorovou kolmici do pokutového území, kde se mu pod nohy položil Kevin Diks, který podle arbitra trefil míč.
     
    70
    El Azzouzi chtěl přiklepnout balón rozběhnutému Bruinsovi, jenže poslal příliš prudkou přihrávku a zahrál pouze do autu. Hosté budou vhazovat.
     
    69
    Jean-Paul Boëtius si z levé strany navedl míč na střed hřiště, bleskovou kličkou si jej přehodil na pravačku, jenže jeho technická střela prolétla daleko od branky.
     
    68
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Kevin Vermeulen, přichází Jinty Caenepeel.
     
    67
    Jean-Paul Boëtius sprintoval za další prudkou přihrávkou, jenže při běhu si přivodil nějaké svalové zranění. Uvidíme, zda bude schopen pokračování ve hře.
     
    66
    El Ahmadi se usadil v blízkosti pokutového území a rozdává jednu přihrávku za druhou. Hostující středopolař hledal Berghuise, před kterým zasáhl Massop.
     
    65
    Další akci domácího celku zastavuje ofsajd! Stanley Elbers se tlačil do pokutového území, probil se před Dikse, ale radost mu pokazil asistent rozhodčího.
     
    64
    Feyenoord se ihned pokusil zahrozit z rychlého protiútoku. Nicolai Jörgensen sprintoval za dlouhým výkopem, který však nedohnal na hrací ploše.
     
    63
    Jurgen Mattheij si v pokutovém území Feyenoordu naskočil na centr na zadní tyč a dostal se k hlavičce. Jeho slabý pokus končí v rukavicích brankáře.
     
    62
    Tonny Vilhena si na polovině soupeře pomohl dalším faulem. Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná. Ani jeden z týmů nezůstává u míče dlouho.
     
    61
    Luigi Bruins si řekl o přihrávku na levou stranu, ale poté raději otočil hru zpět na vlastní polovinu. Domácí fotbalisté mají velké problémy při přechodu na polovinu soupeře.
     
    60
    Je za námi hodina hry a favorizovaný Feyenoord si stále hlídá své těsné vedení. Hostující celek se nadále tlačí do útoku, ale obrana Excelsioru nepouští favorita do šancí.
     
    59
    Tentokrát se hostům exekuce přímého kopu vůbec nepovedla. Střílený centr přiletěl na přední tyč, kde nebyl nikdo z hlavičkářů a Alessandro Damen schoval balón do rukavic.
     
    58
    Steven Berghuis si na pravé straně zasekl míč kolem jednoho z obránců domácího celku, který jej nešikovným zákrokem poslal k zemi. Feyenoord bude znovu rozehrávat.
     
    57
    Feyenoord rozehrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde však číhal pozorný obránce Jurgen Mattheij. Hosté však začínají opět tlačit.
     
    56
    Stanley Elbers se po levé straně prodíral do pokutového území, nicméně v souboji s Diksem si pomohl rukou a dopustil se útočného faulu.
     
    55
    Hosté opět kombinují s míčem na svých kopačkách a snaží se uklidnit hru. Fotbalisté Feyenoordu k balónu opravdu nikoho nepouštějí.
     
    54
    Tonny Vilhena dotíral na statickou rozehrávku domácího celku na jeho polovině. Vilhena se málem dostal k míči, jenže Mattheij zachránil situaci.
     
    53
    Až nyní se domácí fotbalisté vymanili z tlaku svého soupeře. Ryan Koolwijk si na hranici pokutového území skvěle pokryl míč a byl faulován.
     
    52
    Hosté se po souboji v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu! Tonny Vilhena upadl na značce pokutového kopu, ale sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    51
    Nicolai Jörgensen se pustil do hlavičkového souboje na levé straně hrací plochy. Hostující útočník míč nevybojoval a ještě si pořádně natloukl.
     
    50
    Ryan Koolwijk přenesl hru na polovinu Feyenoordu, jenže hosté ihned získali míč na své kopačky a vydali se do útoku. Tonny Vilhena si zabíhal za obranu, ale k balónu se nedostal.
     
    49
    Tonny Vilhena udržel balón na hrací plochy a okamžitě jej vrátil El Ahmadimu. Druhý jmenovaný si zbytečně nepřidělával práci a přenesl hru na opačnou stranu hřiště.
     
    48
    Zadáci Feyenoordu se rozhodli uklidnit hru a kombinují s míčem na vlastní polovině. Domácí fotbalisté jejich rozehrávku napadali a Diks musel hodně zabrat.
     
    47
    Hicham Faik vybojoval balón na pravé straně hřiště, potáhl si jej vpřed a vyslal nadýchaný centr do šestnáctky. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    46
    Excelsior obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí fotbalisté se ihned vydali do útoku, jenže dlouhý nákop odkopl pozorný Jan-Arie van der Heijden.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Feyenoord v něm potvrdil roli velkého favorita a po úvodní pětačtyřicetiminutovce vede 1:0! Hosté byli po celou dobu aktivnější, ale prosadili se z prakticky jediné velké šance. V 19. minutě utekl obraně Jean-Paul Boëtius , který svou akci zakončil přesnou střelou k tyči. Excelsior je zatím směrem dopředu naprosto bezzubý a obrana Feyenoordu hraje s přehledem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    A v závěru prvního poločasu přichází také první žlutá karta na straně Feyenoordu. Za ostrý skluz ji vidí Steven Berghuis.
     
    44
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Wout Faes fauloval útočníka soupeře a rozhodčí jej zaslouženě potrestal.
     
    43
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet na trávníku po tvrdém souboji na polovině hrací plochy. Podle všeho však bude schopen pokračovat.
     
    42
    Jens Toornstra vyslal od rohového praporku prudký centr, na který si na malém vápně naskočil Eric Botteghin, jehož hlavička prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    41
    Steven Berghuis zahrával další přímý kop hostujícího celku. Berghuis poslal centr na zadní tyč, kde Jeffry Fortes raději odvrátil balón na roh.
     
    40
    Elbers si v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území pomohl v hlavičkovém souboji rukou a dopustil se útočného faulu.
     
    39
    Stanley Elbers motal hlavu Hapsovi v blízkosti rohového praporku. Domácí fotbalista se dokonce pokusil odcentrovat a vybojoval roh.
     
    38
    Ani z další akce Excelsior branku svého rivala neohrozí. Ryan Koolwijk totiž vymyslel hodně nepřesnou kolmici do šestnáctky. Jones si bez problémů došel pro balón.
     
    37
    Jeffry Fortes hledal prostor na pravé straně. Domácí fotbalista se však dostal do těžké pozice, ze které se nedokázal vymotat a přišel o míč.
     
    36
    Zakaria El Azzouzi to přehnal s agresivitou v souboji s jedním z obránců Feyernoordu. Domácí útočník poslal k zemi Botteghina.
     
    35
    Ridgeciano Haps znovu operoval s balónem na levé straně, jenže ani tentokrát nenašel recept na pozornou obranu domácího celku. Bude z toho jen další vhazování.
     
    34
    Ridgeciano Haps sprintoval s balónem po levé straně hřiště, ale jeho průnik zastavil nedovoleným zákrokem jeden z obránců.
     
    33
    Kevin Diks zaváhal na pravé straně hřiště a dotírající Luigi Bruins jej připravil o míč. Domácí záložník se dokonce dostal k odcentrování, ale jeho pobídka byla sražena na roh.
     
    32
    Hicham Faik operoval s míčem na levé straně hrací plochy, ale také on si zrovna nepotykal se zpracováním a balón mu uskočil do autu.
     
    31
    Massop poslal nákop na polovinu Feyenoordu. Ridgeciano Haps byl na levé straně nikým neatakován a s přehledem nechal balón propadnout do zámezí.
     
    30
    Luigi Bruins poslal z levé strany zajímavý centr před branku, kde se po míči ve skluzu natahoval rozběhnutý El Azzouzi. Domácímu útočníkovi scházely dva kroky.
     
    29
    Kevin Diks měl moře volného prostoru na pravé straně hřištěm nicméně místo samostatného průniku zvolil přihrávku na obránce. Feyenoord kontroluje hru.
     
    28
    Vilhena dostal pěknou přihrávku do středu hřiště a ihned se pokusil otočit s balónem. Jeho úmysl však vystihl pozorný Ryan Koolwijk.
     
    27
    Vilhena poslal zajímavý oblouček podél levé postranní čáry. Hostující záložník se snažil uvolnit Berghuise, který míč nedohnal na hřišti.
     
    26
    Domácí fotbalisté se v úvodu utkání vůbec nemohou dostat do hry. Excelsior za celou dosavadní dobu hry přešel pouze třikrát přes půlící čáru.
     
    24
    Karim El Ahmadi se natahoval po přihrávce do pokutového území, ale na pěknou pobídku ze středu hřiště bohužel pro Feyenoord nedosáhl.
     
    23
    Přímý kop zahrával také domácí celek. Nadýchaný centr do pokutového území se snesl na zadní tyč, kde kraloval pozorný Jan-Arie van der Heijden.
     
    22
    Luigi Bruins sprintoval po levé straně za pěknou přihrávkou. Domácí záložník se sice dostal před svého strážce, jenže balón už nezastihl na hrací ploše.
     
    21
    Feyenoord pokračuje v aktivní hře i po vstřelení úvodní branky. Po dalším pěkném centru do pokutového území se do zakončení probil Haps, jehož rána prolétla kolem zadní tyče.
    19. Jean-Paul BOËTIUS - 0:1
     
    19
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Nyní už se Feyenoord přeci jen dostává do vedení! JEAN-PAUL BOETIUS si naběhl na pěknou přihrávku za obranu a tváří v tvář domácímu brankáři umístil svou střelu k zadní tyči!
     
    18
    Jones poslal dlouhý nákop na polovinu domácího celku, kde se do boje o míč pustil Vilhena. Hostující záložník ale vybojoval pouze aut.
     
    17
    Další standardní situace pro Feyenoord! Centr z levé strany tentokrát hledal van der Heijdena, před kterým schoval balón do rukavic Alessandro Damen.
     
    16
    Po rohovém kopu se na malém vápně prodral do zakončení Kevin Diks, který hlavičkoval zády k brance a jeho pokus těsně minul zadní tyčku.
     
    15
    Hosté měli k dispozici další přímý kop. Tonny Vilhena se pokusil obstřelit čtyřčlennou zeď, ale jeden z obránců jeho pokus srazil na roh.
     
    14
    Zadáci Feyenoordu zatím kombinují s velkou jistotou. Domácí fotbalisté jejich rozehrávku sice napadají, jenže hráči Feyenoordu jim balón nepůjčují.
     
    13
    Kevin Vermeulen se nyní vydal napadat pomalou rozehrávku hostujícího celku. Domácí fotbalista dostal pod tlak Dikse, který rozehrál na poslední chvíli.
     
    12
    Steven Berghuis upadl na hranici pokutového území v souboji s Milanem Masopem. Hostující fotbalista se dožadoval rozehrávky, ale rozhodčí ukázal odkop od branky.
     
    11
    Do rozehrávky Feyenoordu se zapojil také brankář Jones. Hostující gólman nakopl balón na polovinu soupeře, kde o něj hosté rychle přišli.
     
    10
    Feyenoord měl k dispozici rozehrávku přímého kopu ze zajímavé pozice. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde si pro míč došel Damen.
     
    9
    Ridgeciano Haps obdržel pěknou přihrávku na hranici pokutového území a okamžitě centroval na malé vápno. Jeho pobídku však odkopl Jurgen Mattheij.
     
    8
    Nicolai Jörgensen sprintoval mezi domácí obránce, kam směřoval vysoký nákop z vlastní poloviny. Hostující útočník se přes Mattheije k balónu nedostal.
     
    7
    Hicham Faik vybojoval balón na levé straně hrací plochy a dokonce odcentroval do pokutového území. Jeho vysokou pobídku zastavil pozorný Eric Botteghin.
     
    6
    Zatím se hraje velmi opatrný fotbal. Ani jeden z týmů se v úvodu dnešního utkání nikam nežene. Feyenoord hraje s míčem na kopačkách a čeká na skulinku v defenzívě soupeře.
     
    4
    Až nyní se poprvé v utkání podívali hráči Excelsioru na polovinu soupeře. Wout Faes vyslal dlouhý nákop, jenže obrana soupeře byla pozorná.
     
    3
    Ridgeciano Haps podpořil ofenzívu domácího celku náběhem po levé straně hrací plochy. Haps dokonce odcentroval na malé vápno, jenže tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    2
    Jan-Arie van der Heijden dostal pěknou přihrávku na levou stranu hřiště, krásně se otočil a rozjel akci hostů. Feyenoord se usadil v blízkosti pokutového území soupeře.
     
    1
    Hosté obstarali výkop k dnešnímu utkání. Feyenoord se ihned vydal do útoku, jenže vysoký nákop z poloviny hrací plochy skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už nastupují na hrací plochu. Domácí Excelsior nastoupí v černých dresech, zatímco Feyenoord zvolil bíločervenou sadu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Damen – Fortes, Mattheij, Faes, Massop – Faik, Koolwijk, Bruins – Vermeulen, El Azzouzi, Elbers.
    Náhradníci: Havekotte, te Duits – Afaker, Caenepeel, Hadouir, Haspolat, Messaoud, Payne, Karami.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Diks, Botteghin, van der Heijden, Haps – Toornstra, El Ahmadi, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Boëtius.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – S. Amrabat, Basaçikoglu, Kramer, Nelom, St. Juste, Tapia, Vente, Toure.

    Rozhodčí: Kuipers.
     
    SBV Excelsior

    Také Excelsior odehrál v létě vydařenou přípravu. Ze šesti utkání vyhrál hned čtyři! V generálce na ligovou sezónu však podlehl Den Haagu 1:0. Vstup do soutěže se však dnešnímu domácímu celku rovněž vydařil. V úvodním kole totiž porazil Tilburg 2:1.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Loňskému šampiónovi se vstup do nového ročníku Eredivisie podařil. Feyenoord absolvoval v létě úspěšnou přípravu. Prohrál jen v utkání s Freiburgem. V úvodním kole nejvyšší nizozemské soutěže narazil doma na Twente, které porazil 2:1.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Eredivisie. Společně se dnes podíváme na duel mezi SBV Excelsior a Feyenoordem Rotterdam. Výkop je stanoven na 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 19. Boëtius

    Karty:   44. Faes (EXC) – 45. S. Berghuis (FEY), 79. van der Heijden (FEY)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 19:14.
    SBV Excelsior: Damen – Fortes, Mattheij, Faes, Massop – Faik, Koolwijk (80. Hadouir), Bruins – Vermeulen (68. Caenepeel), El Azzouzi (80. Messaoud), Elbers.
    Náhradníci: Havekotte, te Duits – Afaker, Caenepeel, Hadouir, Haspolat, Messaoud, Payne, Karami.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Diks, Botteghin, van der Heijden, Haps – Toornstra (86. S. Amrabat), El Ahmadi, Vilhena – S. Berghuis (83. Basaçikoglu), N. Jörgensen, Boëtius.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – S. Amrabat, Basaçikoglu, Kramer, Nelom, St. Juste, Tapia, Vente, Toure.

    Rozhodčí: Kuipers
    bahis siteleri