Excelsior – Feyenoord 0:1 (kon.) | Ajax – Groningen 3:1 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:0 (kon.)
Sparta Rotterdam – Zwolle 1:1 (kon.) | Breda – Eindhoven 1:4 (kon.)
konec
Sparta Rotterdam
1:1 (1:1)
PEC Zwolle
Neděle 20.08.2017, 16:45 • Sparta Stadion Het Kasteel (Rotterdam) • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Sparta Rotterdam
    Domácí celek je dle mínění sázkových kanceláří mírným favoritem tohoto mače. Fanouškům mužstva z Rotterdamu by se zřejmě neměl představit Fin Saksela, který má poraněné koleno.

    V posledním ročníku nizozemské ligy skončila Sparta na patnácté pozici se ziskem čtyřiatřiceti bodů. V tabulce domácích zápasů poté domácímu celku patřila čtrnáctá příčka s bilancí šest výher – šest remíz – sedm proher.

    V prvním kole hrál Rotterdam na půdě Venla. Před zápasem byl, stejně jako dnes, outsiderem. Venlo zapsalo výhru vypsanou poměrem 3:0. Do toho se v 84. minutě nechal vyloučit (bez prvního žlutého varování) Chabot (Sparta Rotterdam).
     
    PEC Zwolle
    Ani hosté nehrají evropské poháry v této sezoně. V loňské sezoně obsadilo v nizozemské lize čtrnáctou pozici, když získalo celkem pětatřicet bodů.

    V přípravě na tento ligový ročník se Zwolle neutkalo s žádným zvučnějším týmem. Za zmínku možná stojí výhra 4:0 na Cambuurem. Hosté hráli víceméně pouze s nizozemskými celky.

    V prvním kole nejvyšší nizozemské fotbalové soutěže si PEC zahrálo před vlastními příznivci proti Rodě a vyhrálo po šestigólové přestřelce 4:2.
     
    Vzájemné zápasy
    Sparta Rotterdam – Zwolle 2:3
    Zwolle – Sparta Rotterdam 0:3
    Zwolle - Sparta Rotterdam 3:1
    Sparta Rotterdam – Zwolle 2:0
    Zwolle - Sparta Rotterdam 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Floranus, Breuer, Vriends, Neral – Dobson, Mühren, Sanusi – Alhaft, Volaš, Brogno.
    Náhradníci: Craninx, Nienhuis – Ache, Bambock, Duarte, Goodwin, Oosterlen, Verhaar, Spierings, Veenhoven.

    PEC Zwolle: Boer – Ehizibue, Marcellis, Sandler, van Polen – Saymak, E. Bakker, Thomas – Namli, Parzyszek, Mokhtar.
    Náhradníci: van der Hart, Hauptmeijer – Koppers, Dekker, Israelsson, Nijland, Reijnders, van Wijnen, van Looy, Benschop..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Sparta bude hrát v červenobílých dresech, zatímco Zwolle přijelo v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Zwolle se ihned vydalo do útoku. Dlouhou přihrávku na rozběhnutého Namliho srazil Jeffrey Neral do autu.
     
    2
    Dalibor Volaš vybojoval míč v blízkosti pokutového území, zbavil se svého strážce a dostal se do střelecké pozice. Jeho střelu po zemi schoval Diederik Boer do rukavic.
     
    3
    Roy Kortsmit si poradil s hodně těžkou malou domů. Domácí brankář si míč zpracoval a před dobíhajícím Namli jej raději odkopl daleko od branky.
     
    4
    Také Diederik Boer musel hasit nepovedenou malou domů. Hostující brankář si vedl o něco hůře a před napadajícím Volašem odkopl míč na tribunu.
     
    5
    George Dobson spěchal za vysokou přihrávkou na pravé křídlo a vlétl do hlavičkového souboje. V něm narazil na van Polena, který jej poslal k zemi.
     
    6
    Sparta vstoupila do utkání velmi aktivně. Ilias Alhaft procedil do pokutového území zajímavou přihrávku, ke které se však Dalibor Volaš neprobil přes obránce.
     
    7
    A právě Dalibor Volaš si znovu řekl o míč za záda hostující defenzívy. Domácí útočník si tentokrát nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    8
    Michel Breuer spěchal za skákavou přihrávkou na levou stranu. Do cesty se mu postavil van Polen, který tělem pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    9
    Youness Mokhtar prosvištěl s míčem na polovinu soupeře, kde chtěl rozjet kombinaci, nicméně jeho nepřesná pobídka skončila u zadáku Sparty.
     
    10
    Dalibor Volaš si potřetí v úvodní desetiminutovce naběhl na zajímavou přihrávku za záda hostující obrany, ale podruhé se nechal chytit do ofsajdu.
     
    11
    Youness Mokhtar ukradl míč Floranusovi a hosté se dostali do pokutového území. Po zákroku Vriendse se dokonce dožadovali penalty, ale mají pouze roh.
     
    12
    Na zadní tyči se zjevil osamocený Piotr Parzyszek, který se opřel do odraženého míče. Před prázdnou brankou stál obránce, který včas vystoupil a jeho ránu zablokoval.
     
    13
    Další centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval osamocený Loris Brogno, jež vyhlavičkoval balón ze šestnáctky.
     
    14
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Zwolle se dostává do brzkého vedení! Mustafa Saymak odcentroval do pokutového území, Piotr Parzyszek přiklepl míč volnému spoluhráči a YOUNESS MOKHTAR nedal domácímu gólmanovi sebemenší šanci!
    14. Youness MOKHTAR - 0:1
     
    16
    Sparta se ihned vydala do útoku. Domácí fotbalisté se usadili na polovině svého soupeže a aktivní Ryan Sanusi se nechal chytře faulovat.
     
    17
    Ryan Sanusi si znovu pokryl míč a dokonce se s ním pustil mezi tři protihráče. Domácí útočník byl znovu faulován. Do vápna už míří všichni hlavičkáři.
     
    18
    Prudký centr přiletěl na zadní tyč. Do zakončení se prodíral Michel Breuer, před nímž stačil zakročit Marcellis. Sparta přesto zůstane u balónu.
     
    19
    Ilias Alhaft zakopl na polovině Zwolle o míč a upadl. Domácí fotbalista se ale bleskově vrátil na nohy a pokračoval v kombinaci.
     
    20
    Kingsley Ehizibue fauloval unikajícího soupeře na vlastní polovině a hlavní rozhodčí mu teď důrazně domlouvá. Příště už by to mohlo být za kartu.
     
    21
    Robert Mühren vlétl za obranu Zwolle a mohl postupovat sám na brankáře, nicméně asistent rozhodčího si všiml jeho postavení a odmával ofsajd!
     
    22
    Zwolle vybojovalo další rohový kop. Centr se snesl na zadní tyč, kde si míč zpracoval Piotr Parzyszek, který se nakonec neprobil ke střele.
     
    23
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Hosté své vedení neudrželi příliš dlouho! Sparta se hnala do otevřené obrany, ale první pokus se jí nevydařil! Ilias Alhaft přesto odcentroval na malé vápno a ROBERT MUHREN zcela osamocený překonal hostujícího brankáře.
    23. Robert MÜHREN - 1:1
     
    25
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Erik Bakker zastavil unikajícího soupeře zatažením za dres a je zaslouženě odměněn.
     
    26
    Ryan Thomas motal hlavy domácím obráncům na pravé straně hřiště. Thomas si přehodil míč na pravačku a pokusil se odcentrovat, jenže našel jen stopery.
     
    27
    Sherel Floranus dlouho vyčkával s uvedením míče do hry a hlavní arbitr mu dal písknutím najevo, aby přidal. Sparta po vstřelení vyrovnávací branky trošičku polevila.
     
    28
    Loris Brogno se při návratu na vlastní polovinu hřiště dopustil zbytečného faulu a domácí hráč může být rád, že za svůj přestupek neviděl žlutou kartu.
     
    29
    Dirk Marcellis musel dávat pozor na vysokou přihrávku za obranu hostujícího celku. Stoper Zwolle si pohlídal Volašův pohyb a hlavou zahrál do bezpečí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně zajímavé utkání. Sparta je zatím aktivnější, ale Zwolle se snaží hrozit z protiútoků.
     
    31
    Žlutá karta také na straně domácího celku! George Dobson poslal ostrým skluzem k zemi jednoho ze soupeřů a je potrestán!
     
    32
    Po následném přímém kopu přiletěl do pokutového území vysoký centr na zadní tyč. Youness Mokhtar balón ještě udržel ve hře, ale nikdo v modrém už nezakončil.
     
    33
    Piotr Parzyszek si zády k brance zpracoval vysokou přihrávku do pokutového území, jenže hostující fotbalista se pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    34
    Kingsley Ehizibue poslal dopředu dlouhý míč z autového vhazování. Bart Vriends neudržel krok se svým soupeřem a fauloval.
     
    35
    Další přímý kop si vzal na starost Ryan Thomas, který poslal hodně vysoký centr, který nenašel nikoho v pokutovém území a opustil hřiště.
     
    36
    Bram van Polen byl jako první u odraženého míče v blízkosti vlastního pokutového území. Hostující fotbalista uklidnil hru malou domů.
     
    37
    Na hřišti nám v posledních minutách začíná pozvolna přibývat nedovolených zákroků. Bram van Polen fauloval těsně za půlící čárou.
     
    38
    Ilias Alhaft si řekl o přihrávku na pravé křídlo, kterou také dostal, nicméně Sherel Floranus mu míč adresoval daleko od nohy. Hosté budou vhazovat.
     
    39
    Zwolle se postupně přesouvá na polovinu domácího celku. Po divokém úvodu dnešního utkání nám tempo hry pořádně opadlo. Ani jednomu z týmů se nedaří útočit.
     
    40
    Snad čtvrtý ofsajd na straně domácího celku! Robert Mühren vymyslel zajímavý oblouček do šestnáctky, jenže Ilias Alhaft si nepohlídal své postavení.
     
    41
    Zwolle si mohlo vzít vedení zpět! Mustafa Saymak se u vzdálenější tyče dostal k odraženému míči, ale z ostrého úhlu nepropálil domácího brankáře!
    41. Saymakova střela z úhlu
     
    42
    Youness Mokhtar sprintoval za přihrávkou do volného prostoru. Stačil se s ním vrátit obránce Sherel Floranus, který mu včasným skluzem vypíchl míč.
     
    43
    A další šance hostujícího celku! Youness Mokhtar si naběhl na pěknou přihrávku a technickou střelou pořádně protáhl domácího brankáře!
    43. Mokhtarův technický pokus
     
    44
    Roy Kortsmit musel zasahovat i po následném rohovém kopu. Domácí gólman vyboxoval míč na hranici šestnáctky, odkud pálil Saymak, jehož pokus skončil na tribuně.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se ještě domácí Sparta tlačila do pokutového území, jenže nikdo v pruhovaném dresu se nedostal k odcentrování.
     
    45
    Sherel Floranus fauloval na polovině hřiště. Rozhodčí mu nedovolené zákroky sečetl a ukázal domácímu obránci žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Domácí Sparta sice vstoupila do utkání aktivně, jenže ve 14. minutě udeřili hned z první šance hosté, když se trefil Mokhtar. Sparta ale nesložila zbraně a o necelých deset minut později vyrovnal Robert Mühren ! Poté se hra poněkud uklidnila, ale v závěru prvního poločasu jsme se přeci jen dočkali šancí! Saymakovu střelu z úhlu vyrazil Kortsmit mimo tři tyče a domácí brankář se blýskl také proti Mokhtarově technickému pokusu. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Sparta rozjela postupnou akci o pravé straně a Ilias Alhaft uspěl v důrazném souboji.
     
    47
    Sherel Floranus pokazil přihrávku na vlastní polovině a nabídl balón fotbalistům Zwolle. Mustafa Saymak táhl útok po levé straně, jenže i on přihrál nepřesně.
     
    48
    Youness Mokhtar chtěl překvapit obranu Sparty nečekanou přihrávkou do pokutového území, nicméně touto pobídkou překvapil i své spoluhráče.
     
    49
    Sparta v úvodu druhého poločasu nikam nespěchá a kombinuje s míčem na vlastní polovině. Fotbalisté domácího celku vyčkávají na skulinku v defenzívě soupeře.
     
    50
    Sherel Floranus se snažil procedit míč za obranu hostujícího celku. Marcellis proti jeho pobídce bleskově vystoupil a zakopl balón do autu.
     
    51
    Dirk Marcellis se krásnou kličkou na hranici pokutového území zbavil svého strážce a dokonce se dostal do zakončení. Jeho přízemní střelu Kortsmit schoval do rukavic.
     
    52
    Mustafa Saymak roztáhl kombinaci Zwolle na levou stranu hřiště, kde byl Bram van Polen. Druhý jmenovaný si nepotykal se zpracováním a přišel o míč.
     
    53
    Tohle byla opravdová paráda! Sherel Floranus si z pravé strany navedl míč do středu hřiště a vypálil zpoza hranice pokutového území. Jeho krásná střela se zastavila až na tyči!
    53. Nádherná střela do tyče
     
    54
    Dalibor Volaš si naběhl na kolmici mezi obránce hostujícího celku. Sprinterský souboj s ním svedl obránce Dirk Marcellis, který byl u míče o něco dříve.
     
    55
    Zadáci Zwolle se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo z domácích hráčů jejich akci neatakuje.
     
    56
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Ilias Alhaft, přichází Craig Goodwin.
     
    57
    Bram van Polen se snažil vytáhnout své spoluhráče na polovinu Sparty. Fotbalisté hostujícího celku jsou po přestávce poněkud ospalí.
     
    58
    Další žlutá karta! Za nesportovní chování ji vidí Mustafa Saymak!
     
    59
    Youness Mokhtar se také pustil do debaty s hlavním arbitrem. Hostující fotbalista se dožadoval odpískání přímého kopu, čehož se nedočkal.
     
    60
    Střídající Craig Goodwin vybojoval balón u rohového praporku a zpětnou přihrávkou oslovil Brogna. Domácí křídelník zkusil štěstí ze střední vzdálenosti a vybojoval roh.
     
    61
    Exekuce rohového kopu se však Spartě vůbec nepovedla. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kde kraloval brankář Diederik Boer.
     
    62
    Robert Mühren zatahal za dres unikajícího Mokhtara a za svůj prohřešek vůči pravidlům vidí žlutou kartu.
     
    63
    Bram van Polen zahrál na nervy hostujícím fanouškům! Obránce Zwolle vyslal hodně pomalou malou domů a málem vyslal Dalibora Volaše do úniku.
     
    64
    Jeffrey Neral podpořil ofenzívu domácího celku náběhem po pravé straně hřiště. Neral mohl centrovat z pravé strany, ale jeho pobídku srazil obránce do autu.
     
    65
    Diederik Boer se také zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Zwolle se v posledních minutách vymanilo z tlaku Sparty. Hraje se především ve středu hřiště.
     
    66
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Younes Namli, přichází Dico Koppers.
     
    67
    Na stadionu panuje skutečně parádní atmosféra. Domácí fanoušci ženou Spartu hlasitým skandováním do útoku. Zwolle se však skvěle brání.
     
    68
    Jeffrey Neral fauloval na hranici pokutového území a kromě žluté karty nabídl soupeři přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    69
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Piotr Parzyszek, přichází Stefan Nijland.
     
    70
    Jeffrey Neral měl před sebou moře volného prostoru, potáhl míč vpřed po pravém křídle a odcentroval. Pro jeho pobídku si bez problémů došel Diederik Boer.
     
    71
    Zwolle zahrávalo rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde byl Dico Koppers, jehož hlavičku přizvedl jeden z obránců mimo tři tyče.
     
    72
    Michel Breuer se krásnou kličkou na hranici pokutového území zbavil obránce a poté upadl k zemi. Domácí se dožadovali penalty, ale ani tentokrát jim nebylo vyhověno.
     
    73
    Breuer zůstává sedět na hrací ploše a drží se za stehno. Domácí fotbalista potřebuje ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    74
    Ze hry se v posledních minutách vytratily prakticky všechny šance. Hraje se převážně na polovině hrací plochy a na trávníku dominují obrany.
     
    75
    Sherel Floranus vyslal dlouhou přihrávku na levé křídlo, kde byl Loris Brogno, který se snažil prosadit individuálním způsobem, jenže obránce jej zatlačil do autu.
     
    76
    Kingsley Ehizibue se pokusil o centr z pravé strany, jenže míč se mu svezl po vnějším nártu a jeho pobídka skončila na kopačkách prvního obránce.
     
    77
    Ehizibue se navíc v dalším souboji na polovině domácího celku dopustil zcela zbytečného faulu a nabídl soupeři rozehrávku. Sparta může kombinovat.
     
    78
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Robert Mühren, přichází Franck-Yves Bambock.
     
    79
    Roy Kortsmit dlouho otálel s odkopem od vlastní branky. Domácí brankář poté nepřesným nákopem poslal balón do zámezí.
     
    80
    Domácí gólman se znovu zapojil do rozehrávky Sparty. Tentokrát už přihrál přesně a jeho spoluhráči se prokombinovali do pokutového území. Sherel Floranus přesto nedokázal odcentrovat.
     
    81
    Sherel Floranus dostal moře volného prostoru na hranici pokutového území. Domácí obránce přesto nadýchaným centrem nenašel nikoho v červenobílém.
     
    82
    Zwolle vybojovalo další rohový kop. Youness Mokhtar vyslal centr na malé vápno, kde hlavičkoval Stefan Nijland, ale jeho hlavička prolétla nad břevnem.
     
    83
    Sherel Floranus se znovu vydal podpořit ofenzívu Sparty náběhem po pravé straně. Tentokrát naháněl dlouhou přihrávku, ale balón nedohnal na hřišti.
     
    84
    Mokhtar obdržel přihrávku do pokutového území, jenže se nedokázal otočit kolem jednoho ze stoperů a o míč přišel.
     
    85
    Youness Mokhtar si tentokrát naběhl na krásnou přihrávku do šestnáctky. Hostující střelec mohl zakončovat, ale místo toho zvolil zpracování, které se mu vůbec nepovedlo.
     
    86
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Dalibor Volaš, přichází Ragnar Ache.
     
    87
    Zadáci Zwolle kombinují s míčem na vlastní polovině a snaží se nasbírat nějaké cenné vteřinky. Domácí hráči jejich kombinaci napadají, ale nemohou se dostat k balónu.
     
    88
    Dico Koppers zastavil akci domácího celku faulem na polovině hrací plochy. Koppers se ihned omluvil a rozhodčí jej ušetřil žluté karty.
     
    89
    Roy Kortsmit vyrazil ven z branky a došel si na hranici pokutového území pro nepřesný nákop. Kortsmit bleskově rozehrál na pravou stranu.
     
    90
    Domácí fanoušci se hodně zlobí! Sparta totiž kombinovala v blízkosti pokutového území, Philippe Sandler zalehl míč, ale rozhodčí odpískal až Brognův faul.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Zwolle kombinuje s míčem na vlastní polovině a vyčkává. Hosté jsou evidentně spokojení s bodem. Naopak Sparta by chtěla víc.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sparta Rotterdam nakonec uhrála se Zwolle remízu 1:1. Domácí Sparta sice vstoupila do utkání aktivně, jenže ve 14. minutě udeřili hned z první šance hosté, když se trefil Mokhtar. Sparta ale nesložila zbraně a o necelých deset minut později vyrovnal Robert Mühren! Poté se hra poněkud uklidnila, ale v závěru prvního poločasu jsme se přeci jen dočkali šancí! Saymakovu střelu z úhlu vyrazil Kortsmit mimo tři tyče a domácí brankář se blýskl také proti Mokhtarově technickému pokusu. V jediné šanci druhého poločasu se ocitl Floranus, který orazítkoval tyč. Poté už se na hřišti pouze bojovalo a kralovaly obrany.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 0:0. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (18:39:25)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Mühren – 14. Mokhtar

    Karty:   31. Dobson (SPR), 45. Floranus (SPR), 62. Mühren (SPR), 68. Neral (SPR) – 25. E. Bakker (ZWO), 58. Saymak (ZWO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 0:0. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.
    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Floranus, Breuer, Vriends, Neral – Dobson, Mühren (78. Bambock), Sanusi – Alhaft (56. Goodwin), Volaš (86. Ache), Brogno.
    Náhradníci: Craninx, Nienhuis – Ache, Bambock, Duarte, Goodwin, Oosterlen, Verhaar, Spierings, Veenhoven.

    PEC Zwolle: Boer – Ehizibue, Marcellis, Sandler, van Polen – Saymak, E. Bakker, Thomas – Namli (66. Koppers), Parzyszek (69. Nijland), Mokhtar.
    Náhradníci: van der Hart, Hauptmeijer – Koppers, Dekker, Israelsson, Nijland, Reijnders, van Wijnen, van Looy, Benschop.
    bahis siteleri