Petrohrad – CSKA Moskva 4:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
CSKA Moskva
Pondělí 21.08.2017, 18:30 • Ledový palác, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:04:37)
     
    Československá stopa v utkání

    V utkání jsme československou stopu nezaznamenali. Do hry totiž nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 20 – 30
    Zásahy brankářů: 28 – 16
    Vyloučení: 4 – 4
    Bodyčeky: 23 – 13
    Vyhrané buly: 33 – 26
    Využití: 1 – 0
    Oslabení: 1 – 0
    Petrohrad na úvod sezóny zdolal rivala z moskevského CSKA.

     
    Je dobojováno. Domácí se dostali ve třetí třetině ve vlastním oslabení díky SERGEJI ŠIROKOVOVI na rozdíl dvou branek, ale MAXIM ŠALUNOV ještě v téže přesilovce snížil, nic to už ale platné nebylo. Hráči Petrohradu své vedení uhájili až dokonce a slaví tak první tři body v sezóně. Hosté naopak odjedou z Ledového paláce bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Kotouč mají ve své moci hosté, ale už to nestihnou. Domácí tak mohou slavit první výhru v nové sezóně.
     
    59:45
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:56
    Hosté jsou v šesti, zkouší to tedy se šesti bruslaři v poli a bez brankáře. Sorokin už je na střídačce.
     
    58:45
    Kirill Petrov tísnil prostor před domácí brankou, poté dorážel střelu svého spoluhráče, ale branku Petrohradu jen těsně minul.
     
    58:15
    Domácí hráči se snažili držet kotouč co nejdále od vlastní branky, před Sorokinem ale promáchl Kovalčuk a hosté tak míří okamžitě před Koskinena.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:01
    Znovu se hráči moskevského SKA dostali do blízkosti Koskinena, ale před ním nic kloudného nevymysleli. Čas na snížení a na to, aby s utkáním něco udělali, už utíká velmi rychle.
     
    56:43
    Sergej Andronov číhal těsně před domácí brankou, tam také mířila přihrávka na jeho hůl, jeho rána ale končí pouze a jen na brankáři Koskinenovi, který raději přerušuje hru.
     
    56:19
    Jakovlev je na ledové ploše a domácí jsou v plném počtu. Své oslabení zvládli velmi dobře a hostům nepovolili dostat se na dostřel jediného gólu.
     
    55:22
    Domácí se dostali ke kotouči, který okamžitě vyhazují do bezpečí, tedy až před hostující branku a spěchají vystřídat svou unavenou čtveřici.
     
    54:19
    Další přesilovka pro hosty. Jakovlev podrazil protihráče a už pyká na dvě minuty na trestné lavici.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jegor Jakovlev – 2 min., podražení).
     
    54:18
    Po vhazování v pásmu Petrohradu pálil z prostoru mezi kruhy Sergej Šumakov, ale také Koskinen si připravil efektní semafor a neinkasoval.
     
    53:27
    Obrana domácích nyní musela hasit nebezpečí před brankou SKA, nakonec vše dobře dopadlo a kotouč míří pryč z domácí obranné třetiny.
     
    53:03
    Hosté se uhnízdili v pásmu Petrohradu, ke střele se ale znovu nedostali. Dva hráči hostů se srazili a ocitli se na ledové ploše. Domácí tak mají kotouč a míří s ním daleko od vlastní brány.
     
    52:29
    Ukázkový semafor předvedl Sorokin proti jedovaté střele Pavla Dacjuka a podržel tak svůj tým. Ten tak nyní míří do útočného pásma.
     
    51:42
    Jevgenij Ketov číhal v předbrankovém prostoru CSKA, přihrávky se ale nedočkal. Rázem tak skončila další akce domácího celku.
     
    51:15
    Další slibná šance pro Petrohrad. Jenže nic se z ní nemohlo stát. Domácí totiž byli v postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    50:52
    Ilja Kovalčuk se prodral do útočného pásma, z levého kruhu si nabruslil do mezikruží a jeho přízemní střela pak skončila v moci Sorokina.
     
    50:27
    Domácí jsou už v plném počtu.
     
    49:44
    Hosté se udrželi v útočném pásmu, pálí na Koskinena z každé strany, ale on i obrana Petrohradu zatím tlaku hostů odolávají. Následně pak letí kotouč až před Sorokina.
     
    49:03
    Kirill Kaprizov si sjel na levý kruh a odtud pálil na branku Petrohradu, ale svůj příložník včas nastavil Koskinen.
     
    48:27
    Další šance pro hosty snížit. Plotnikov je na trestné lavici za hákování a přesilovka pro CSKA.
     
    48:27
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., hákování).
     
    47:45
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    47:28
    Hosté ale stále musejí dotahovat dvoubrankové manko. Nyní se před Koskinena dostal Mat Robinson, ale jeho přízemní střela končí na obránce Jakovlevovi.
    45:46 Maxim ŠALUNOV - 4:2
     
    45:46
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jenomže ještě v téže přesilové hře se dokázal prosadit MAXIM ŠALUNOV, který střelou z vrcholu pravého kruhu propálil Mikka Koskinena – 4:2. Asistence: Michail Grigorenko a Kirill Kaprizov.
    45:04 Sergej ŠIROKOV - 4:1
     
    45:04
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jenže hosté nechali domácí hráče zaútočit ve vlastním oslabení a výsledkem toho je branka SERGEJE ŠIROKOVA, který dokázal prostřelit hostujícího brankáře střelou mezi jeho betony – 4:1. Bez asistence.
     
    43:41
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru po faulu Jakovleva. Mohou se tak dostat Petrohradu na dostřel jediné branky.
     
    43:41
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jegor Jakovlev – 2 min., držení protihráče).
     
    42:19
    Po delší době se také ke střele dostali hráči Petrohradu, následně pak se vhazovalo v útočném pásmu, ale SKA nedokázalo buly vyhrát a hosté tak míří bleskově do další šance.
     
    41:44
    Domácí hráči jsou nyní pod menším tlakem, hosté se snaží střílet z každé pozice, ale na dostřel Petrohradu se zatím dostat nedokázali.
     
    41:01
    Další střelu na branku Petrohradu vyslal Nikita Nestěrov, jeho rána z pravého kruhu skončila na hrudi Mikka Koskinena.
     
    40:21
    Kirill Petrov dostal zpětnou přihrávku do prostoru mezi kruhy, našel si dobrou pozici pro střelu, tu ale poslal jen vysoko nad domácí branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 9 – 13
    Zásahy brankářů: 12 – 8
    Vyloučení: 0 – 1
    Bodyčeky: 6 – 4
    Vyhrané buly: 11 – 9
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní hosté dokázali snížit na rozdíl jediné branky díky MICHAILU GRIGORENKOVI, ale domácí dokázali odpovědět, když se z levého kruhu prosadil ILJA KOVALČUK a dal tak svému celku zpět dvoubrankový náskok. Hosté opět měli několik šancí, z kterých mohli snížit na rozdíl jediné branky, ale zase se tak nestalo. Ve třetí třetině se ale rozhodně Moskvané pokusí se zápasem ještě něco udělat. Ta začne přibližně ve 20:25.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    V závěru druhého dějství ještě střílel na Koskinena nebezpečně Sergej Šumakov, jeho ránu ale brankář Petrohradu vytěsnil mimo ohrožení jeho klece.
     
    39:16
    Koskinen teď raději poslal kotouč na pravou stranu, nechtěl, aby dojíždějící Burdasov ohrozil jeho branku. V rohu kluziště si ho pak převzal Popov a míří s ním na opačnou stranu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:53
    Jeden z hlavních rozhodčích zřejmě po zásahu pukem odkulhal do útrob Ledového paláce a konec třetiny tak dopíská pouze jeden hlavní arbitr.
     
    37:40
    Série nepřesností na obou stranách. Oba celky se nedostaly do blízkosti brankáře soupeře. Nyní už ale mají puk pod kontrolou zase domácí hráči a spěchají s ním před Sorokina.
     
    36:11
    Opět se hrálo v pásmu CSKA, před brankou doráželi Kovalčuk i Dacjuk, ale ani jeden nedokázal dostat kotouč za brankovou čáru.
     
    34:55
    Domácí nemají dost a neustále se tlačí před branku hostů. Je vidět, že už jim sezóna opravdu chyběla. Hosté zatím nemohou najít recept, jak znovu překonat Koskinena.
     
    33:50
    Další útok SKA Petrohrad. Jarno Koskiranta se postavil do mezikruží, jeho táhlá střela ale nenašla místo v hostující brance. Sorokin tak okamžitě posílá puk mezi své spoluhráče.
     
    33:17
    No a pro hosty je tu další těžký úkol. Podaří se jim znovu snížit na rozdíl jediné branky, aby se vrátili zase zpátky do hry?
    31:45 Ilja KOVALČUK - 3:1
     
    31:45
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté byli už v plném počtu, ale hned po návratu Kiseleviče z trestné lavice udeřili domácí dnes už potřetí. ILJA KOVALČUK dostal nabito z obranného pásma Petrohradu, nabruslil si na levý kruh a odtud pak svou střelou nedal Sorokinovi vůbec žádnou šanci – 3:1. Asistence: Patrik Hersley.
     
    31:32
    Kiselevič je na ledě a CSKA tedy v plném počtu.
     
    30:11
    Alexandr Barabanov vyslal nebezpečnou střelu na Sorokina, ale hostující brankář byl připraven a zatím přesilovku domácím využít nedovolil. Po přerušení hry se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    29:32
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Bogdan Kiselevič – 2 min., podražení).
     
    28:43
    Ilja Kovalčuk se prodral podél levého mantinelu do útočného pásma, obránce hostů Nikita Nestěrov ho ale čistě odzbrojil a nedovolil, aby se dostal blíže moskevské brance.
     
    28:41
    Ve druhé třetině se zatím hraje čistě a moc často se nepřerušuje. Hlavní sudí tak nemuseli vylučovat.
     
    28:38
    Vladislav Gavrikov střílel z levého kruhu a jeho dělovka končí na vyrážečce Sorokina. Ten ale na kotouč nedosáhl, pomohl mu ovšem Michail Pašnin, jenž ho poslal mimo ohrožení branky CSKA.
     
    27:20
    Hosté se snažili protlačit do útočného pásma, na modré čáře ale puk poslal do středu hřiště Jegor Rykov a hosté tak museli zakládat svou akci znovu.
     
    26:45
    A máme tu další komerční přestávku.
     
    26:12
    Patrik Hersley se na pravém kruhu napřáhl k pořádně mohutné střele, ale jeden z obránců CSKA dokázal obětavě skočit do jeho projektilu a pomohl tak svému týmu a brankáři Sorokinovi.
     
    25:53
    V útočném pásmu přišli o puk domácí hokejisté a hosté ho hned vyvezli na opačnou stranu. Před Koskinenem pak střílel Scott, ale jeho střele chyběla větší přesnost.
     
    24:53
    Domácí ale inkasovaná branka nepoložila, hned po vhazování se ke střele z prostoru mezi kruhy dostal Pavel Dacjuk, jenže našel jen lapačku Sorokina.
    24:17 Michail GRIGORENKO - 2:1
     
    24:17
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A je sníženo. MICHAIL GRIGORENKO se vysunul na levý kruh, poté dostal přihrávku a svou střelou švihem našel skulinu mezi brankářem Koskinenem a pravou tyčí jeho branky a kotouč umístil těsně pod břevno – 2:1. Hráči CSKA jsou tak zpátky ve hře. Asistence: Kirill Kaprizov.
     
    23:08
    Na druhé straně se před hostující branku dostali také hráči Petrohradu, ale i Sorokin byl ve svém brankovišti pozorný.
    21:55 Anton Burdasov nedokázal prostřelit Koskinena.
     
    21:55
    Před Koskinenem se zjevil zčista jasna Anton Burdasov, jehož střelu domácí brankář nadvakrát likviduje a následně puk ukrývá pod svojí lapačkou. Znovu se tak bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    20:55
    Závar před petrohradskou brankou, nikdo z hostů ovšem nedokázal došťourat kotouč za Koskinenova záda. Ten má tak černou gumu ve své moci a raději pak přerušuje hru.
     
    20:39
    Hosté začali úvod druhého dějství s kotoučem na svých holích, na Koskinena pak zblízka střílel Ničuškin, ale někdejší hráč Dallasu Stars poslal puk pouze mimo tři tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 8 – 8
    Zásahy brankářů: 8 – 6
    Vyloučení: 1 – 3
    Bodyčeky: 10 – 6
    Vyhrané buly: 11 – 7
    Využití: 1 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    První třetina prvního utkání v nové sezóně je za námi. Oba týmy do ní doslova vlétly, v úvodu byla k vidění častá vyloučení a už ve čtvrté minutě využil dvojnásobnou přesilovou hru Petrohradu PATRIK HERSLEY, jenž se trefil z pravého kruhu přesně. O šest minut později pak přidal další trefu NIKOLAJ PROCHORKIN, jehož střela z úhlu skončila i za pomoci Sorokina v brance CSKA Moskva. Hosté ale měli dost příležitostí ke snížení stavu skóre, brankář Petrohradu jim to ale nepovolil. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 19:30.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Hosté vytlačili Petrohrad z útočného pásma, v tom středním ale přišli o puk a znovu se tak do ohrožení Koskinena nemohli dostat.
     
    19:08
    Sergej Širokov se snažil objet branku a poté zasunout puk mezi betony Sorokina, ten se ale nenechal nachytat, střelu kryje a také přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:04
    Arťom Blažijevskij míchal s kotoučem v blízkosti Koskinenovy branky tak dlouho, až o něj definitivně přišel. Hosté se tak sami připravili o možnost dostat se Petrohradu na dostřel jediné branky.
     
    17:43
    V závěru první periody přichází na řadu další komerční pauza.
     
    17:00
    Další akce Petrohradu a v ní mladý obránce Vladislav Gavrikov, který se vysunul až těsně před Sorokina, prostřelit jeho betony ovšem nedokázal.
     
    15:28
    Viktor Tichonov operoval před brankou hostů, čekal na přihrávku, tu ale od svého spoluhráče nedostal. Kablukov totiž v rohu mantinelu prohrál souboj o puk.
     
    14:16
    Nyní se zrodila celkem slušná šance CSKA. Na jejím konci byla střela Sergeje Šumakova, která skončila v pozorné lapačce Koskinena. Ten byl tak v posledních chvílích hodně vytížen.
     
    13:32
    Znovu se zkusili hosté dostat domácím na kobylku, ale jejich další střela skončila na pozorném Koskinenovi. Snížení stavu skóre se tak zatím nedočkali.
     
    12:29
    Maxim Šalunov skáče na ledovou plochu a hosté jsou tak kompletní.
     
    11:41
    Hosté zachytili rozehrávku domácích a okamžitě vyhazují puk do bezpečí až před Koskinenovu klec. Petrohradští tak zakládají akci opět ze svého pásma.
     
    10:57
    Domácí hokejisté roztočili kolotoč v obranném pásmu CSKA, poté z pravé strany střílel Sergej Polotnikov, kterého našel svou přihrávkou Kovalčuk, ale jeho střela skončila jen vedle hostující brány.
     
    10:29
    A pro hosty přichází další chmurná chvíle. Šalunov jde na trestnou lavici za krosček a čeká je tak další oslabení.
     
    10:29
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Maxim Šalunov – 2 min., krosček).
    09:48 Nikolaj PROCHORKIN - 2:0
     
    09:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No a domácí z další akce udeřili podruhé. NIKOLAJ PROCHORKIN střílel z úhlu z pravé strany, kotouč se dostal mezi betony Sorokina a ten si následně pak srazil kotouč za svá záda – 2:0. Asistence: Nikita Gusev.
     
    09:35
    Hosté z Moskvy nyní zkusili znovu projít do útočného pásma, jejich pobyt tam ale měl jepičí život. Do akce jdou domácí.
     
    08:53
    Střela Ivana Tělegina z pravého kruhu nebyla vůbec špatná, opět ale předvedl svůj um Koskinen, který likviduje další hostující střelu.
     
    08:08
    Oba celky do utkání vlétly opravdu svižně. Na úvod sezóny je k vidění útočný hokej, který se divákům zatím musí líbit.
     
    07:46
    Kirill Kaprizov si drze najel až do mezikruží, odtud uvolnil kotouč najíždějícímu Šumakovovi, druhý jmenovaný ale střelu po zemi poslal jen do hokejky domácího brankáře.
     
    07:15
    Na řadě je první komerční přestávka v této třetině.
     
    06:57
    Nikolaj Prochorkin vybojoval za vlastní brankou puk, sám ho zavezl do středu hřiště, ale jeho následný pas mířil do území nikoho. Jeho spoluhráči střídali a poté si kotouč převzali hosté.
     
    06:11
    Nyní znovu byli před domácím brankářem hosté nebezpeční, najíždějící Mat Robinson ale svou přízemní střelu poslal jen do betonu Koskinena.
     
    05:38
    Petrohradští znovu zamířili do útočného pásma, tam ale o puk přišli a na druhou stranu mířili hosté. Jejich slibnou akci ovšem zastavilo postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    05:06
    Hosté už klasickou početní nevýhodu ubránili a hned na to se uhnízdili v pásmu Petrohradu. Střela Pašnina ale skončila mimo tři tyče.
    03:21 Patrik HERSLEY - 1:0
     
    03:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    V momentě, kdy na led naskočil vyloučený domácí hráč zatáhli domácí hosty v jejich obranném pásmu, poté dostal od Pavla Dacjuka na vrchol pravého kruhu přihrávku PATRIK HERSLEY a svou dělovkou pak dokázal propálit hostujícího brankáře. Domácí tak jdou do vedení – 1:0. Asistence: Pavel Dacjuk.
     
    02:25
    Kovalčuk je na ledě a Petrohrad tak bude hrát dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    02:11
    Petrohrad si zahraje 4na3. Za držení je vyloučen Kirill Petrov a už putuje na trestnou lavici.
     
    02:11
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kirill Petrov – 2 min., držení protihráče).
     
    01:48
    Ilja Kovalčuk se rozjel podél levého mantinelu až před Sorokina, ale ten byl u kotouče blíže, zachytil ho a následně pak přerušuje hru.
     
    01:26
    Síly na ledě se ale srovnají. Na trestnou putuje Sergej Šumakov, jenž odpyká trest za špatné střídání moskevského celku. Uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Sergej Šumakov.
     
    00:56
    Následně pak se k puku dostali hráči Petrohradu a okamžitě ho vyhazují do bezpečí až před branku CSKA Moskva. Hosté tak musí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    00:33
    Maxim Šalunov dostal nabito na pravý kruh odkud vyslal vzdušnou střelu, ta ale končí v lapačce domácího brankáře Koskinena. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    00:25
    A hned na to fauloval Kovalčuk a dostává dvě minuty za hrubost. Hosté si tak jako první zahrají v početní výhodě.
     
    00:25
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Ilja Kovalčuk – 2 min., hrubost).
     
    00:15
    Hosté se hned po vhazování dostali do útočného pásma, tam se ale ke střele nedostali a do útoku tak poprvé míří i domácí hráči, tedy SKA.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Bylo vhozeno i čestné buly a zápas tak za malou chvilku bude moci začít. Aktéři utkání se už chystají u středového kruhu.
     
    Halou v Petrohradu už zní hymna Ruské federace.
     
    Dmitrij Černyšenko, prezident KHL, právě vyhlásil novou sezónu KHL, tedy 2017-2018, za zahájenou.
     
    Ledový palác v Petrohradu pomalu ožívá. Maskot už je na ledové ploše a zahájení jubilejní desáté sezóny KHL je tak už na spadnutí.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – A. Bělov (A), J. Jakovlev, Hersley, Gavrikov, Čudinov, Chafizullin, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Karpov, Koskiranta, Širokov – Barabanov, Prochorkin, N. Gusev – Ketov, Kablukov, Tichonov.

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič (A), Ar. Sergejev, Blažijevskij, Naumenkov, Nestěrov, Pašnin – K. Petrov, Al. Popov, Burdasov – Ničuškin, Andronov (C), Tělegin – Scott (A), Grigorenko, Ljubimov – Kaprizov, Šalunov, Šumakov.

    Rozhodčí: Kulakov, Ravodin – Lazarev, Otmachov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
    Dnes začíná jubilejní desátý ročník KHL.

     
    Československá stopa v utkání

    V tomto utkání československou stopu neuvidíme. V ani jednom týmu nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    Vzájemná utkání

    Poslední vzájemný duel se datuje do ledna letošního roku. Na ledě CSKA Moskva dokázali Petrohradští zvítězit 3:2 po nájezdech. Kdo se z výhry bude radovat dnes?
     
    CSKA Moskva

    Hosté z moskevského CSKA skončili po základní části KHL na prvním místě a do play-off tak vstupovali jako velký favorit. Dokázali porazit 4:0 na zápasy finský Jokerit, ale ve čtvrtfinále narazili na Lokomotiv Jaroslavl, který suveréna základní části vyřadil 4:2 na zápasy. Sezóna tak Moskvanům skončila předčasně a rozhodně s ní nebyli hráči spokojeni. Letos tak mají znovu za cíl dostat se do finále a pokusit se získat Gagarinův pohár. I CSKA se v přípravě dařilo velmi dobře. Moskevští odehráli osm utkání a ve všech případech dokázali zvítězit. Dnes nás tak čeká jistě velmi atraktivní utkání, uvidíme, co oba týmy na prahu nové sezóny předvedou.

    Přípravná utkání CSKA Moskva

    CSKA Moskva – Novosibirsk 4:0
    CSKA Moskva – Novosibirsk 5:2
    CSKA Moskva – Servette 3:0
    CSKA Moskva – Lausanne 8:1
    Langnau – CSKA Moskva 0:1
    Spartak Moskva – CSKA Moskva 0:3
    CSKA Moskva – Podolsk 2:1
    CSKA Moskva – Dinamo Moskva 4:3pp
     
    SKA Petrohrad

    Domácí Petrohrad vstupuje do nové sezóny jako úřadující mistr – Petrohradští dokázali získat Gagarinův pohár ve finálové bitvě s Magnitogorskem a letos je tak čeká pozice v roli obhájců této trofeje. A hráči SKA jsou připraveni, zdá se velmi dobře. V přípravě sehráli sedm utkání a z toho dokázali hned šestkrát zvítězit. Z toho jednou prohráli až po samostatných nájezdech. Do sezóny tak vstupují určitě s dobrým pocitem. Jak si povedou v prvním duelu s moskevským rivalem CSKA?

    Přípravná utkání Petrohradu

    Jokerit – Petrohrad 1:4
    Kunlun – Petrohrad 2:4
    Petrohrad – Magnitogorsk 4:2
    Petrohrad – Rusko B 3:4sn
    Petrohrad – Soči 3:1
    Petrohrad – Kanada 3:0
    Petrohrad – Jokerit 5:1
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dlouhá pauza je pryč, dnes se naplno rozjede jako první v Evropě ruská KHL. Zahajovací zápas mezi týmy SKA Petrohrad a CSKA Moskva si rozhodně nenechte ujít, nová sezóna je tu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Hersley (Dacjuk), 10. Prochorkin (N. Gusev), 32. Kovalčuk (Hersley), 46. Širokov – 25. Grigorenko (Kaprizov), 46. Šalunov (Grigorenko, Kaprizov)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – A. Bělov (A), J. Jakovlev, Hersley, Gavrikov, Čudinov, Chafizullin, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Karpov, Koskiranta, Širokov – Barabanov, Prochorkin, N. Gusev – Ketov, Kablukov, Tichonov.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič (A), Ar. Sergejev, Blažijevskij, Naumenkov, Nestěrov, Pašnin – K. Petrov, Al. Popov, Burdasov – Ničuškin, Andronov (C), Tělegin – Scott (A), Grigorenko, Ljubimov – Kaprizov, Šalunov, Šumakov.

    Rozhodčí: Kulakov, Ravodin – Lazarev, Otmachov
    bahis siteleri