TK ČOV ke spolupráci se společností Strabag (kon.) | Tisková konference Slavie Praha před zápasem LM (kon.)
Nominační TK fotbalové reprezentace (kon.) | Nominační TK fotbalové reprezentace U21 (kon.)
konec
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace U21

Úterý 22.08.2017, 13:30Tiskové konference
     
    Nominace:

    Brankáři:Martin Jedlička (Mladá Boleslav), Jindřich Staněk (Č. Budějovice), Jan Stejskal (Převýšov).

    Obránci: Matěj Helešic (Č. Budějovice), Karel Knejzlík (Liberec), David Lischka (Karviná), Aleš Matějů (Brighton), Jakub Pokorný (Ostrava), Jakub Šural (Brno).

    Záložníci: Michal Bezpalec (Dukla), Václav Černý (Ajax), Miloš Kratochvíl (Brno), Jiří Kulhánek (Liberec), David Machalík (Slovácko), Lukáš Provod (Sokolov), Michal Sáček (Sparta), Ladislav Takács (Sparta), Daniel Trubač (Teplice).

    Útočníci: Ondřej Mihálik (Jablonec), Matěj Pulkrab (Liberec), Tomáš Zajíc (Slovácko). (13:44:43)
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce.
     
    Lavička: Upřednostňuji herní praxi. O tomto přínosu jsme se přesvědčili už v minulých letech.
     
    Lavička: Ve Slavii je pozice pro mladé hráče složitější. I když je pravdou, že hostují někde jinde. Pro mě je určitě tato forma lepší, budou pravidelně hrát a posouvat svou výkonnost. Ve Spartě má teď Michal Sáček prostor, tím rostou i jeho šance.
     
    Lavička o Černém: Vašek mě velmi potěšil. Objevil se v sestavě, ale také zaznamenal dobrý výkon a měl přínos na vítězství Ajaxu. Budeme na jeho výkonnost určitě spoléhat.
     
    Sionko o realizačním týmu: Asistentem se tedy stává nově Karel Krejčí, novým kustodem je pak ještě David Matějka.
     
    Lavička: Chtěl bych poděkovat také za služby, jaké odvedl u jednadvacítky Martin Svědík. Ten už v dalším cyklu pokračovat nebude. Na základě strategie FAČR bych chtěl přivítat také ještě Karla Krejčího, trenéra dvacítky. Pokud se nebude křížit jeho program s naším, bude s námi.
     
    Lavička: Složení všech hráčů našeho kádru napovídá, že tu šikovní fotbalisté jsou. Musíme z nich složitý dobrý fungující tým tak, abychom se probojovali na EURO do Itálie. Těším se na další práci v jednadvacítce, těším se na spolupráci s Liborem Sionkem. Určitě má co nabídnout. Přirozený respekt u hráčů je patrný a bude obohacením.
     
    Program U21:
    5.9.2017 Česko – Bělorusko
    9.10.2017 Chorvatsko – Česko
    11.11.2017 ČR – San Marino
    14.11.2017 Moldavsko – Česko
    23.3.2018 Česko – Chorvatsko
    27.3.2018 Řecko – Česko
    5.9.2018 San Marino – Česko
    10.9.2018 Česko – Řecko
    11.10.2018 Bělorusko – Česko
    15.10.2018 Česko – Moldavsko
     
    Kvalifikace odstartuje výběr do 21 let v Jablonci 5. září v 18:00 proti Bělorusku.
     
    Šeterle: Losování je odlišné u Áčka a u U21. Tady po vylosování skupiny se v jednotlivých prostorách sídla UEFA sejdou zástupci týmů, což je zhruba 15 až 20 lidí a ti se dohadují, kdy se bude přesně hrát. Někdy se i stane, že se cíle nedobereme, my se ho dobrali za cenu mnoha kompromisů. Chtěli jsme začínat doma, nechtěli jsme mít předtím přípravný zápas. Něco se tedy povedlo a něco ne.
     
    Vítězslav Lavička o rozlosování kvalifikace: Moc to komentovat nechci. Zúčastnili jsme se losování v Nyonu. Průběh losování nebyl vůbec jednoduchý. Bylo složité, abychom si podle našich představ složili sled zápasů.
     
    Lavička: Pokud mladíci z mistrovství Evropy U19 budou dokazovat kvalitu, mohou se posunout z dvacítky i do našeho týmu.
     
    Lavička o donominaci: Jeden z hráčů by měl být do středu obrany, druhý by měl být ofenzivní, pravděpodobně do středové řadě. O brankářích jsme dlouze diskutovali. Zásadní slovo pro toto složení má kolega Petr Kouba. Věnuje tomu hodně času a vidí je v akci. Sledoval jsem také vydařené vystoupení na Euru v Gruzii, kde mě potěšil také výkon gólmana Martina Jedličky. Kdo je v roli jedničky, zatím je předčasné hovořit.
     
    Vítězslav Lavička o Schickovi a Janktovi: Konzultovali jsme to s Jardou Šeterlem i Karlem Jarolímem. Momentálně je situace taková, že tito hráči jsou v kádru áčka. Pokud by však dlouhodobě nebyli využíváni pro potřeby A mužstva, rádi bychom je uvítali u nás.
     
    Vítězslav Lavička: Nominace vznikala s naším realizačním týmem i s trenéry Áčka. Máme na programu jen jedno kvalifikační utkání proti Bělorusko a chtěli jsme využít jeden volný termín k sehrání přípravného utkání proti Turecku. Je to soupeř, který nás může dobře prověřit. Také oni to pochopitelně pojmou jako přípravu před zápasem v Belgii. Z nšeho pohledu je to první seznámení se s novým kádrem vznikající jednadvacítky. Povolali jsme širší kádr, je zde 21 jmen. Rádi bychom však ještě donominovali dva hráče později. S touto nominací půjdeme do utkání s Tureckem. Pak ten kádr patrně trochu zúžíme a budeme finalizovat přípravu před utkáním proti Bělorusku.
     
    Nominace: Martin Jedlička (Mladá Boleslav), Jindřich Staněk (Č. Budějovice), Jan Stejskal (Převýšov).

    Obránci: Matěj Helešic (Č. Budějovice), Karel Knejzlík (Liberec), David Lischka (Karviná), Aleš Matějů (Brighton), Jakub Pokorný (Ostrava), Jakub Šural (Brno).

    Záložníci: Michal Bezpalec (Dukla), Václav Černý (Ajax), Miloš Kratochvíl (Brno), Jiří Kulhánek (Liberec), David Machalík (Slovácko), Lukáš Provod (Sokolov), Michal Sáček (Sparta), Ladislav Takács (Sparta), Daniel Trubač (Teplice).

    Útočníci: Ondřej Mihálik (Jablonec), Matěj Pulkrab (Liberec), Tomáš Zajíc (Slovácko).
     
    Mistrovství Evropy se bude hrát v roce 2019 v Itálii a v San Marinu. Hraje se opět o olympijské hry v Tokiu.
     
    Libor Sionko: Přál bych si to, abychom dovedli tým na olympiádu. Všechno se ale odvíjí od aktuální formy a kvality hráčů v jednadvacítce.
     
    Libor Sionko: Nikdy jsem úplně nechtěl trénovat. Cílil jsem přesně tímto směrem a je to pro mě obrovská výzva.

    Radek Barkman

    bahis siteleri