Zlín – Karviná 4:4 (kon.) | Ostrava – Jihlava 3:3 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:2 (1:2)
FK Třinec
Pondělí 28.08.2017, 13:00 • Andrův stadion - hřiště č. 2, Olomouc • Juniorská liga – Morava • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhý poločas nakonec přinesl vyrovnávací branku, která nakonec přinesla výsledek, který by vývoji na hřišti zřejmě slušel. Olomoucké řady se sice ještě snažili o přidání dalšího gólu, jenomže díky mnoha nepřesnostem nakonec nepřidala. Pro oba celky tak znamená remíza první takovýto výsledek v sezóně, v tabulce se pak zřejmě nic nemění. Oba mančafty mají shodný počet bodů, Sigma má však lepší skóre. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (14:57:29)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Velnar se ještě snažil při rohovém kopu o přesnou hlavičku, avšak Spurný byl na svém místě. Sudí už se připravuje na ukončení zápasu.
     
    89
    Hosté mohutně tlačí! V této chvíli zabránil zřejmě jasné gólovce Celby pozorný Juráš, který na poslední odkopl míč alespoň na roh. Sigma je teď v obraně dost rozhozená.
     
    88
    Velmi nepřehledná situace teď nastala před olomouckou bránou, když zkoušeli hosté napálit při rohu míč do skrumáže. Díky útočnému faulu je však akce hostí přerušena.
     
    87
    Na řadu přichází druhé střídání Třineckých, Petra Hoška nahradil Michal Kvapil.
     
    86
    Romera byl nachytán v ofsajdovém postavení, hosté budou mít k dipozici rozehrávku z vlastní poloviny hřiště
     
    85
    Právě Obročník dostal pořádně naloženo na vlastní půlce, což byl pokyn pro zdravotníky. Olomoucký stoper musí zamířit za postranní čáru.
     
    84
    Obročník vyzkoušel variantu centru na vzdálenější tyč, jenže tudy cesta asi nepovede. Brankář Adamuška si tento prostor bez problémů pohlídal a míč uzmul do rukavic.
     
    83
    Celba natáhl ke střelbě z voleje za hranicí vápna a hned z toho byla tutovka! Trajektorie střely totiž asi překvapila i brankáře Spurného, který tak jen děkoval, že do rány vstoupilo břevno. Olomouc měla obrovskou dávku štěstí.
     
    82
    Polom měl menší potíže s rozehrávkou, avšak nakonec se tlaku hostí ubránil. Domácí však nadále trápí stejný problém, velká nepřesnost a rozháranost kombinace.
     
    81
    Olomoucké snahy o přenesení hry do vápna jsou neúspěšné, Buchvaldek se totiž při centru dost ukopl, což je pokyn pro třineckou rozehrávku.
     
    81
    Romero se dostal do kleští Josefa Celby (TRI), který za svůj zákrok obdržel žlutou kartu.
     
    78
    Pokračuje už tradiční obrázek zápasu, Olomouc vydatně tlačí, avšak její snaha vychází neustále na prázdno. Třinec je opravdu v defenzivním bloku naprosto v pohodě a bez starostí.
     
    76
    Poslední střídání Olomouce obstará dvougólový Zdeněk Linhart, kterého nahradil Mojmír Chytil.
     
    76
    Linhart pálil zpoza vápna k tyčce, ale Adamuška byl znovu na správném místě, když střelu vytáhl prsty mimo branku. Olomouc se dostane k rohovému kopu.
     
    75
    Střela Antla mířila jen do rukou Adamušky, Třinec se pro tuto chvíli ubránil.
     
    73
    Obě družstva nyní zvolila střídání. Na straně Olomouce jde ze hřiště Jiří Kiška, kterého nahradil Patrik Voleský. Třinec pak poslal do hry Denise Nieslanika místo Jana Lasoty.
     
    73
    Míč šel za pomezní lajnu nakonec asi do Romery, míč a rozehrávku si tak bere na starost brankář Adamuška.
     
    72
    Sudí Julínek svolává hráče na osvěžení ke střídačkám, druhý poločas je dost ovlivněn celkem vysokými teplotami.
     
    71
    Antl na poslední chvíli stáhl na trávník Lasotu, čímž zřejmě zabránil velké příležitosti. Třinec se už valil do otevřené obrany Olomouce, kde by měl početní převahu.
     
    70
    Olomouc presuje, jenomže nemá v této chvíli dostatek nápadů. Třinecké obranné řady tudíž nemají potíže s bráněním a většině možností zabraňují. Sigma je opravdu bezzubá.
     
    69
    Několikrát tečovaná rána Lance po práci Lasoty protáhla Spurného, olomoucký brankář však nakonec konečky prstů míč vytáhl od tyče mimo bránu.
     
    68
    Spurný se tarzaním skokem vyhnul nepříjemnostem, jenomže míč tečl k osamocenému Lasotovi. Tomu ale přece jen bránil v zakončení Nízký, čímž akci také přerušil odehráním míče na roh.
     
    67
    Spurný jen pod velkým nátlakem, naposledy tak musel míč odkopnout pouze do zámezí. Na jeho odkop nestačil ani rychlonohý Romera.
     
    66
    Juráš se dostal po lajně až k třinecké brance, ale raději jen nastřelil míč do skrumáže. Olomoučtí útočníci totiž jeho náběh nestihli.
     
    65
    Spurný musel hodně daleko z brankoviště, neboť hosté svůj presující blok vytáhli hodně vysoko. Nakonec se však s pomocí Antla dokázal vyhnout jakýmkoliv chybám a třinecký presink přehrál.
     
    64
    Olomoucké řady zkouší štěstí v rychlých protiútocích, prozatím však bez úspěchu. Třinci aktuální stav dost vyhovuje.
     
    63
    Linhart se dostal až za stoperskou linii hostů a zkusil štěstí zpětnou nahrávkou. Žádného spoluhráče však ve vápně nenašel, na jeho pas totiž skočil jen brankář Adamuška, který okamžitě startuje rozehrávku.
     
    62
    Domácím se v tomto ohledu znovu nedařilo, oba hráči, kteří zkoušeli při rohu hlavičkovat totiž upadli. Třinec se pro tuto chvíli bez potíží ubránil.
     
    61
    Romera ukazuj dobrý přehled, jelikož se v hloubce defenzívy rozhodl pro nakopnutí Chloně. Sigmu čeká provedení dalšího rohového kopu.
     
    60
    Nízký pálil zpoza vápna, avšak jeho pokus nebyl úspěšným. Míč se vznesl příliš vysoko a proletěl několik centimetrů vedle tyčky.
     
    59
    Lasota startoval třinecký protiútok, leč přes Antla se nedostal. Olomouc se může znovu soustředit na útočnou kombinaci, obránci se tak znovu stěhují na soupeřovu půlku.
     
    58
    Třinci se daří po vyrovnání zlepšit svou kombinaci, neboť rozbořil domácí hegemonii v držení míče. K šancím se však zatím nedostává, nedokáže se totiž dostat do vápna.
     
    57
    Adamuška se ani při druhém olomouckém rohu v krátkém časovém rozmezí nemusel moc starat o ohrožení brány. Třinečtí obránci si totiž oba centry do vápna bez potíží pohlídali.
     
    56
    Krayzel se při rohu nedostal k hlavičkování, ale nastavil do trajektorie centru prsa. Jeho teč ovšem úspěšná nebyla, po další zásahu třineckého beka zaletěla vedle tyče.
     
    55
    Obročník musel po zásahu kopačkou na ošetření za postranní čáru, odešel však po svých, tudíž je šance na návrat do hry.
     
    54
    Sudí Julínek nabídl Olomouci výhodu, čehož mohl využít Buchvaldek. Ten se rozhodl pro sólovou akci a střelou na zadní tyč protáhl Adamušku. Olomouc bude kopat roh-
     
    53
    Třinecké šiky jsou zakřiknuté, psychicky cítí sílu Sigmy. V zadních řadách nejsou úplně v pohodě. Sigma je naopak v úplně diametrálně odlišné situaci.
     
    50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Po parádním pasu Buchvaldka do mezery mezi stopery se dostal do úniku ZDENĚK LINHART, který udržel pod tlakem míč na kopačce a střelou mezi nohama Adamušky doplnil ke své akci punc útočné parádičky. Zápas tak de facto začíná do začátku.
     
    50
    Nízký s Linhartem se pokusili zvýšit nebezpečí před třineckým vápnem, jenomže proti jejich záměru byla nepřesnost přihrávek. Adamuška tak bude za chvíli odkopávat od branky.
     
    49
    Střet sedmiček, tedy Antla s Cieslarem, nakonec ovládl olomoucký zadák. Sigma se po zapískání útočného faulu Třineckých může dostat ze sevření soupeře.
     
    48
    Ani jeden ze dvou olomouckých rohů nenabídl sebemenší šanci na vyrovnání, Třinec byl při těchto situacích naprosto připraven a ve střehu.
     
    47
    Obročník byl před vápnem zfaulován, čímž vybídl sudího k výhodě. Tu mohl rázem využít Buchvaldek, jenomže se dostal dostal ze střeleckého úhlu. Sigma bude kopat alespoň roh.
     
    46
    Sigma během poločasové přestávky vystřídala, místo Romana Baly šel na hřiště Jakub Juráš.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle sice přinesla minimum tutových šancí, ovšem ukázala, že oba mančafty své gólovky dokáží využít na sto procent. Ze začátku to sice podle vývoje na hřišti vypadal na jednoznačnou záležitost pro Olomouc, která se po tlaku taktéž ujala v brzku vedení. Hosté se ovšem nezalekli, zvýšili aktivitu a po chybách olomouckých řad se postarali o obrat ve skóre. Druhá půle tak nabídne ještě velice zajímavý vývoj, pokračujeme v cca 14:04.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas!
     
    44
    Hosté se zkusili dostat k další gólovce po levém křídle, zajímavý centr na Samiece vak nakonec doputoval pouze ke Spurnému, který odstartoval další olomoucký protiútok.
     
    43
    Bala obdržel po aktivitě Obročníka s Romerou do zajímavé pozice ve vápně, jenomže domácího kapitána zradilo zpracování. Mezírky v defenzivě se mu tak rázem zavřely, čímž míč nastřelil pouze do clonících hráčů.
     
    42
    Střelec zatím rozdílové branky se musí poroučet z hřiště, zatím se hry ale asi nezapojí.
     
    41
    Hošek zůstal ležet po předchozím souboji se soupeřem na olomoucké polovině, na hřiště musí zamířit třinecký masér kvůli ošetření.
     
    40
    Olomouc je stále v tlaku, její impotence ve vytváření šancí je však až příliš okatá. Domácí jsou opravdu nesehraní, což dokazují mnohými chybami.
     
    39
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tu obrat! Přímý kop nejdříve započal typickým signálem o zmatení obránců v podání Cieslara, jenomže střelcem nakonec byl PETR HOŠEK, jenž parádní pumelicí do pravé šibenice nedal moc šancí Spurnému, který se jen bezmocně po střele natáhl.
     
    38
    Cieslar se po střetu s obránci skácel na hranici olomouckého vápna. Třinec dostává k dispozici zajímavou standardku nedaleko do brány.
     
    37
    Sigmě se stále nedaří ve finální fázi akcí, v těchto chvílích totiž nemůže najít skulinku v třinecké obraně. Ta zatím i díky několika taktickým faulům se štěstím drží.
     
    36
    Olomouc nyní zvyšuje presink, což se projevuje i na starostech hostující rozehrávky. Adamuška má velikánské potíže s kombinací, jelikož se musí vypořádat s tlakem Romery. Zatím však vždy uspěl.
     
    35
    Spurný se málem postaral o vlastní branku, kdy zkusil přihrát skoro podél brankové čáry na Krayzela. Nervy kouče Coufala však mohou povolit, neboť adrenalinové řešení nakonec skončilo bez škod.
     
    34
    Nízký se zkoušel dostat ke střelbě, což se mu také podařilo. Řešení už ovšem k úspěchu nevedlo, vysoký oblouček zamířil do stromů za třineckou brankou.
     
    33
    Romera znovu ukázal zajímavou možnost řešení brejku, v rozhodující fázi se však unáhlil. Pro Velnera tak nebyl sebemenší problém v utnutí akce a uklidnění třinecké kombinace.
     
    32
    Markiefka se Samiecem kombinovali v pravém rohu olomoucké poloviny, jenomže s Nízkým a Antlem si neporadili. Sigma bude vhazovat.
     
    31
    Hošek se snažil udržet míč pod tlakem soupeřů, což se mu také povedlo. Nízký je totiž po nedovoleném zákroku shodil na trávník, což neušlo pozornosti sudích.
     
    30
    Průnik Janošíka ukázal potenciál hostů, kteří se během pár sekund dostali až do hloubky olomoucké šestnáctky. Následná nahrávka na Lasotu sice vyšla, avšak střela adresáta už moc ne. Míč letěl po zásahu šajtlí několik metrů vedle tyče.
     
    29
    Olomouc kupí chybu za chybou, čímž nabízí hostům mnoho šancí na brejkové situace Třinečtí hroťaci se ale zatím moc neprosazují.
     
    28
    Olomouc je po obdržené brance jako opařená, neboť čelí zlepšené třinecké defenzívě. Hosté se kvalitativně opravdu dostávají na úroveň soupeře.
     
    27
    Markiefka s Lasotou zkusili zvýšit aktivitu na pravé straně, což se ale zatím nedaří. Sigma byla v tomto prostoru pozorná.
     
    26
    Romera opravdu ukazuje, co v něm doopravdy vězí. Jeho rychlost se ve většině útoku ukazuje jako klíčový rozdíl v síle obou mančaftů. Třinečtí beci ovšem prozatím vždy se štěstím zasáhli.
     
    25
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po několika odražených míčích se dostal k balónu Cieslar, který poslal přesný pas a JOSEFA CELBU. Třinecký fotbalista se neunáhlil a po druhém dotyku natáhl přesně pravé tyči. Spurný se natahoval bezmocně.
     
    24
    Třinec se při rohovém kopu k ničemu významnému nedostal, centr do šestnáctky si pohlídal brankář Spurný, jenž balón vyboxoval do bezpečného prostoru.
     
    23
    Až teď jakoby se všechno změnilo, Celba nastartoval rychlý protiútok, leč narazil na odpor Poloma, který balón dostal do zámezí na roh.
     
    22
    Sigma nadále presuje, nepouští hostující mančaft k míč, jenomže tato snaha k ničem významnému zatím nevede. Třinec se totiž nedokáže dostat do ofenzivních situací.
     
    21
    Olomoucká standardka ze středu hřiště se moc nepovedla, centr směřující do vápna totiž nikoho z hráčů Sigmy nenašel, naopak doputoval k Třineckým. Hosté mohou svou hru zkonsolidovat.
     
    19
    Martin Samiec (TRI) se v této chvíli neudržel a tvrdě zfauloval Antla. Rozhodčí ho za to odměnil žlutou kartou.
     
    19
    Kiška zkoušel rozběhnout soupeřovu obranu, pro tuto chvíli však neuspěl. Po vlastní nešikovnosti umožňuje brankáři Adamuškovi v rozehrávce.
     
    18
    Lasota ukázal parádní rychlostní technické předpoklady, když si prošel do hloubky olomoucké obrany bez sebemenší nejistoty. Chybu svých spoluhráčů ovšem hasil zákrokem na zemi golman Spurný.
     
    17
    Polom se musel pořádně snažit ve svém prostoru na pravé straně obrany, odkopem na poslední chvíli přerušuje třinecký brejk. Hosté budou alespoň vhazovat.
     
    16
    Na hřišti je stále vidět obrovská snaha Sigmy o zvýšení náskoku, nesehranost domácích řad však ukazuje své. Nepřesnosti zatím této snaze zabraňují, Třinec tak může na chvíli klidně dýchat.
     
    15
    Adamuška se ale ukazuje i v dobrém světle, neboť v tomto okamžiku zabránil jakýmkoliv úvahám o ohrožení své brány. Centr při rohu si našel ve vzduchu a chytil do rukavic.
     
    14
    Buchvaldek se už už dostával k zakončení z bezprostřední blízkosti branky, avšak pozorní třinečtí beci nakonec tomu nejhoršímu zabránili. Třinec bude nyní čelit rohu.
     
    13
    Sigma je i nadále mimořádně aktivní a nepouští soupeře de facto vůbec k balónu, hosté jsou opravdu po obdržené brance, co se týče ofenzívy, bezradní.
     
    11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo překvapivé! Po nenápadném centru do vápna, který nastal po menším olomouckém tlaku, se dostal k hlavičce DAVID NÍZKÝ. Jeho pokus už nedovolil Adamuškovi zakročit, Linhart pak ještě pro jistotu míč dorazil, ovšem už za brankovou čárou.
     
    11
    Olomouc znovu přesunula těžiště hry na soupeřovu půlku, snahy o ofenzivní choutky ovšem byly neúspěšné. Defenzíva je proti Linhartovi a spol. dobře takticky připravena.
     
    10
    Protiútok Třineckých sice vypadal nebezpečně, jenomže k větší gólovce nakonec nevyplynul. Celba se při zakončení patičkou totiž asi unáhlil, jelikož rychlost jeho pokusu nemohla Spurného v olomoucké brance nijak ohrozit.
     
    9
    Sigma se snaží dostat míč do vápna a proniknout do hloubky třinecké defenzívy, avšak zatím bez většího úspěchu. Třinec je i nadále mimořádně pozorný.
     
    8
    Bala sice po souboji s Celbou upadl, jenomže sudí nabídl Sigmě výhodu. Olomoucké řady ovšem tento krok arbitra nevyužili, neboť je znovu zasáhla nepřesnost v přihrávce.
     
    7
    Faul na Lasotu na půlící čáře je důvodem přerušení hry, Třinec se tak o pár merů přiblíží k olomoucké bráně. Zatím však postrádá jakékoliv možnosti ke střelbě.
     
    6
    Domácí roh žádnou šanci nepřinesl, Hanáci si při hlavičkování neporozuměli a vyzvali Třinec k iniciativě, čehož hosté využili k uklidnění své hry.
     
    5
    Romera ukázal i v Juniorské lize svou neuvěřitelnou rychlost, když dostal Adamušku do velkých problémů. Olomouc si díky presinku vybojovala roh.
     
    4
    Kiška ustál souboj ve vápně, čímž zneškodnil nevypočítatelný centr Hoška. Spurný zatím nemusel zasahovat.
     
    3
    Třinci se prozatím nedaří dostat do delší kombinace, Sigma je opravdu v defenzivní fázi hry v dobré pohodě a nechce svého protivníka dostat do šancí.
     
    2
    Linhart se díky dobré práci a napadání dostal k první věší šanci zápasu, zřejmě však neočekával zvýšenou aktivitu Adamušky, který se proti olomouckému útočníkovi vydal před vápno. Třinec této akci zabránil.
     
    1
    Třinec začíná jako první s míčem na kopačkách, kombinace však u host prozatím vázne. Ve středu hřiště totiž vládnou hráči Sigmy, kteří soupeře nepouští přes půlící čáru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Pavel Julínek přivádí aktéry utkání na hřiště, za malou chvíli začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Spurný – Obročník, Polom, Nízký, Antl, Buchvaldek, Linhart, Romero, Kiška, Krayzel, Bala (C)
    Náhradníci: Gröger – Juráš, Chytil, Voleský

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Chloň, Lanc, Markiefka, Velner (C), Lasota, Cieslar, Celba, Samiec, Hošek, Janošík
    Náhradníci: Kubik – Potůček, Konečný, Nieslanik, Kvapil, Ceniga

    Rozhodčí: Julínek – Nádvorník, Hájek.
     
    V Olomouci máme momentálně krásné letní počasí, obě družstva prozatím podstupují předzápasové rozcvičení.
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je zkušený arbitr Pavel Julínek, na čarách pak budou působit pánové Ivo Nádvorník a Kamil Hájek.
     
    Poslední 2 vzájemná utkání
    26.05.2014 Třinec x Olomouc 3:0 (JL 2013/14)
    11.11.2013 Olomouc x Třinec 2:0 (JL 2013/14)
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    SK Sigma Olomouc
    21.08.2017 Brno x Olomouc 2:4
    14.08.2017 Olomouc x Slovácko 1:3
    06.08.2017 Karviná x Olomouc 2:0

    FK Fotbal Třinec
    20.08.2017 Třinec x Ostrava 2:1
    13.08.2017 Zlín x Třinec 0:1
    07.08.2017 Třinec x Jihlava 0:2
     
    FK Fotbal Třinec
    Hosté z Třince jsou letos už tradičním zástupcem Fortuna národní ligy v této soutěži, avšak zatím se to v tabulce moravské skupiny nijak neprojevilo, o skóre jsou totiž právě za svým dnešním soupeřem tudíž čtvrtí. Tým pod taktovkou kouče Svatopluka Schäfera sice nevstoupil do nového ročníku nijak slibně, když měl po prohře s Karvinou a Jihlavou vysoce negativní skóre 0:7, postupem času se však Slezané začali zvedat. Ve Zlíně se nezalekli ani sestavy nabité mnoha hráči z prvoligového mančaftu a po hubené výhře 1:0 se radovali z první výhry v letošní sezóně. V derby s Baníkem pak třinečtí mladíci znovu prokázali zlepšující se formu, neboť přidali druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem týmu je forvard s druholigovými zkušenostmi Petr Hošek, jenž se v právě probíhající sezóně trefil už dvakrát.
     
    SK Sigma Olomouc
    Olomouc se do Juniorské ligy vrací po třech sezonách, což neustála její rezerva hrající MSFL, která se kvůli nadbytečnosti zrušila. Část kádru tak přešla do obnovené juniorky, kterou po trenérské stránce převzal Michal Coufal. A start v lize měli Hanáci povedený, čtyřbrankovou výhru by na půdě Baníku čekal od poslepovaného družstva jen málokdo. Posléze už ovšem Sigma poznala i horší tvář ligy, porážka v Karviné a hned o týden později při domácí premiéře ztráta se Slováckem znamenaly logicky tabulkový pád v moravské divizi. Před týdnem se ovšem domácí zvedly a o den později se stejně jako A-tým postarali o nedobré spání na Zbrojovce, když se dokonce přímo na Srbské postarala Olomouc o výhru 4:2. I díky tomuto výsledku a nabytí padesátiprocentní úspěšnosti v zisku bodů patří ve vyrovnané tabulce Sigmě třetí místo. Velká šířka a vyrovnanost v kvalitě juniorského kádru má vliv i na počet nejlepších kanonýrů v kabině. Obránce Martin Hála, nadějný Roman Bala a Marcel Krayzel mají totiž shodně na kontě vstřelených branek po dvou zásazích.
     
    Hezké pondělní popoledne, Juniorská liga a její moravská část si dnes pro fotbalové fajnšmekry připravila další tři duely v pořadí už pátého kola. Jedním z nich bude i souboj mezi Olomoucí a Třincem. Utkání startuje ve 13:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Johan Čáp

    Branky: 11. Nízký, 50. Linhart – 25. Celba, 39. Hošek

    Karty:   19. Samiec (TRI), 81. Celba (TRI)


    SK Sigma Olomouc: Spurný – Obročník, Polom, Nízký, Antl, Buchvaldek, Linhart (76. Chytil), Romero, Kiška (73. Voleský), Krayzel, Bala (C) (46. Juráš)
    Náhradníci: Gröger – Juráš, Chytil, Voleský

    FK Třinec: Adamuška – Chloň, Lanc, Markiefka, Velner (C), Lasota (73. Nieslanik), Cieslar, Celba, Samiec, Hošek (87. Kvapil), Janošík
    Náhradníci: Kubik – Potůček, Konečný, Nieslanik, Kvapil, Ceniga

    Rozhodčí: Julínek – Nádvorník, Hájek

    Diváci: 100
    bahis siteleri