Tisková konference Českého Florbalu (kon.)
konec
Tisková konference Českého Florbalu ke startu ročníku 2017/2018

Středa 30.08.2017, 11:00 • Braunův dvůr, Karlovo náměstí 24, Praha 1 • Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila. (11:50:41)
     
    Dotaz na podmínky v Česku a Švédsku na Toma Ondruška.

    Odrušek: "Myslím si, že vzhledem k domácímu mistrovství světa by nebylo příliš dobré, abychom sem tahali zahraniční hráče. Sice by zkvalitnili naší ligu, ale zase na druhou stranu by zabrali místo mladým hráům, kteří by mohli například rozhodnout právě zápas na mistrovtsví světa."
     
    Dotaz ohledně početného množství příchodů

    Ondrušek: "Mohu mluvit za sebe. Po švédské misi musím říct, že tam není takový komfort pro člověka jako tady. Až čas ukáže, jestli je lepší hrát švédskou soutěž nebo o něco horší soutěž v Česku"

    Šuman: "Vím, že zahraniční angažmá může být opravdu pro člověka náročné. V české lize je ale nyní stav, že se zvyšuje tréninková úroveň. Obrovské nároky, které jsou na hráče kladeny jsou spojeny s tím, že jim kluby začnou vytvářet kvalitní podmínky. Poté už je na hráči samotném, která soutěž ho nejlépe připraví na prosincové mistrovtsví světa."
     
    Čapková: "Na MS se netěším nejen na tu atmosféru, ale i na to prostředí. Doufám, že dorazí hodně fanoušků nejen z České republiky, ale i Švédska a Finska. Před námi stojí ještě spoustu práce a mám před sebou tři velké akce."
     
    Čapková: "Pro nás budou přáteláky se Slovenskem velká výzva, protože pro nás budou jedny z největších soupeřů. Tigers i Chodov hrály se slovenskou reprezentací přátelské zápasy a oba prohrály."
     
    Šuman: "Reprezentační sezóna nám letos odstartuje stejně rychle, jako ta superligová. Druhý víkend v září očekáváme dvojboj jak mužské, tak ženské reprezentace. Pro ženy to bude jedna z posledních prověrek k prosincovému mistrovtsví světa, které bude polodomácí."
     
    Dalším bodem dnešní tiskové konference bude i složka rerezentace.
     
    Čapková: "Doufám, že si brzy zvyknete, protože nám to taky dělalo velké problémy. Co se týče cílů, tak loni jsme měli za cíl Superfinále, ale letos o tom mluvit nemůžeme. Uvidíme, jaká bude pomistrovská sezóna. V lize se rozšířil počet na čtyři, protože Ostrava hodně letos posílila, takže počet týmů ve špičce se rozšiřuje na čtyři. K Poháru mistrů. Pokud postoupíme do semifinále, tak nás čeká švédský mistr IKSU a to bych řadě spoluhráček přála, protože naberou takové zkušenosti, které nikde jinde ne."
     
    Ondrušek: "Na Pohár mistrů se chytsáme hodně intenzivně a svědomitě. Máme ty nejvyšší ambice. Nejsem trenér, takže nemůýu mluvit úplně za vedení. Jdeme reprezentovat Český florbal. Ve čtvrtfinále nás čeká německý mistr a v semifinále finský mistr Classic. Je to jeden z našich největších cílů v prní polovině sezóny."
     
    Ondrušek: "K rozšíření ligy se nestavím negativně. Čím víc týmu bude hrát na té nejvyšší úrovni, tím lépe."
     
    Ondrušek: "Florbal Chodov se netají tím, že má největší ambice, takže ty zůstávají stejné jako loni. Po základní části bychom chtěli být co nejlepší a klidně být znovu na prvním místě, což se nám v minulosti vyplatilo a doufejme, že si poté jeden výlet do Ostravy zopakujeme."
     
    Nyní přichází řada na obhájce titulů.
     
    Mlčoušek: "Týmy chystají i početné množství výjezdních utkání, které se objeví například v Jindřichově Hradci, Zubří či Karlových Varech.
     
    Novinky k nadcházející sezoně.

    Mlčoušek: "Poprvé hrajeme superligu ve čtrnácti týmech. Poprvé má nejvyšší soutěž tři nováčci. Ústí a Znojmo se vrací. Česká Lípa si zahraje nejvyšší soutěž poprvé. Od letoška se bude hrát nově prodloužení 3 na 3. Poté přijdou na řadu nájezdy, kdy po třech sériích bude moci nastoupit jakýkoliv hráč."
     
    Šuman: "Hned v září nás čekají tři velká projektová utkání. Boheminas se znovu pokusí o Open Air. Doufejme, že se jim počasí vydaří. Dále Liberec a Pardubice budou hrát v hokejových halách. Zářijový start bude hodně zajímavý."
     
    Šuman: "Letos opravdu může být sezona pro fanoušky opravdu zajímavá. Osm velkých hráčů respektive bývalých reprezentantů se vrací do Tipsport Superligy a tohle florbal ve své historii ještě nikdy nezažil. Doufám, že tito hráči přinesou zkušenosti, drajv. Doufám, že společně s novým projektem se vše projeví a profitovat z toho může pouze fanoušek."
     
    Za Tipsport mluví Sochor: "My se díváme samozřejmě po trhu, kde jsou pro nás příležitosti a florbal je jedním z nejmasovějších sportů. Snažíme se využít potenicálu, který florbal má i do budoucna, proto jsme se rozhodli prodloužit smlouvu o další dva roky. Dále bychom rádi rozšířili nabídku streamů, poněvadž se na florbal dívají i lidé, kteří s námi nesází."
     
    Stanko: "Mobilní aplikace by se měla objevit v polovině září na platformách iOS a Android. Budeme však rádi, když nám budete posílat jakékoliv zpětné reakce, protože ani my jsme se necítili odborníky."
     
    Stanko: "Od začátku jsme chtěli přinášet něco užitečného, pro hráče, fanoušky florbalu. Prostřednictvím technologií se snažíme zjednodušovat život. S kolegyz Českého florbalu jsme vytvořili mobilní aplikaci. Snažli jsme se, aby byla užitečná nejen pro fanoušky, ale i pro hráče. Najdete tam nejen běžné věci, které byste hledali jako jsou výsledky nejvyšších soutěží, ale kompletních soutěží, jenž Český florbal pořádá. Dále například nastavit upozornění, že zítra začíná zápas či pro rodiče, které budou moci sledovat, jak si vedou jejich děti."
     
    Nyní přebírá slovo Jan Stanko za společnost T-Mobile.

    Ondřej Jícha

    bahis siteleri