Portimonense – Feirense 2:1 (kon.) | Chaves – Moreirense 3:0 (kon.)
konec
Portimonense SC
2:1 (2:1)
CD Feirense
Pondělí 18.09.2017, 20:00 • Estádio Municipal de Portimão (Portimão) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím a vítám všechny fotbalové nadšence u sledování utkání portugalské lihy mezi týmy Portimonense SC a CD Feirense. Zápasem vás provede Petr Sumbal.
     
    Portimonense SC

    Portimonense se nachází na předposledním místě tabulky, v prvních pěti kolech zatím dokázalo jen jednou vyhrát, a to hned v prvním kole proti Boavistě. Zbylé čtyři utkání ale prohrálo a tak už by zoufale potřebovalo zase bodovat. V posledním utkání Portinonse narazilo na Benficu a vyloženě nepropadlo, prohrálo jen 1:2. Podobný výkon by mohl dnes na body stačit.
     
    CD Feirense

    Feirense okupuje v tabulce sedmou příčku, v případě vítězství by se však dostalo až na páté místo, těsně za pohárové příčky. Z prvních pěti kol má Feirense bilanci dvou výher, dvou remíz a jedné prohry. Ta přišla v minulém kole proti Sportingu Lisabon. Venku se Feirense daří, v součtu i s minulou sezonu ba cizím hřišti neprohrálo už pětkrát v řadě a jen jednou z posledních jedenácti utkání.
     
    Vzájemné zápasy

    V minulé sezoně skončilo utkání na hřišti Portimonense remízou a Feirense dokázalo doma vyhrát. Celkem už šestnáct soutěžních utkání mezi těmito dvěma týmy platí, že domácí tým neprohrál. Naposledy se to stalo v roce 2008.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Pessoa, Lucas, Macedo, Rú. Fernandes – Paulinho, Pedro Sá, Ewerton – Nakadžima, Fabrício, Wellington.
    Náhradníci: Leonardo – Stanley, Dener, Manafá, Pires, Rosell, Rjuki.

    CD Feirense: Secco – Alcénat, Nascimento, Flávio, Kakuba – Farias, Cris, Babanco, Etebo – João Silva, Tiago Silva.
    Náhradníci: L. Aurélio, L. Henrique, L. Machado, L. Rocha, Seco.

    Rozhodčí: Paixao B. (Por).
     
    Hráči nastupují na trávník, utkání zanedlouho začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali domácí hráči, kteří nyní rozjíždějí první kombinaci na své polovině hřiště.
     
    1
    Fabrício si naskočil na dlouhý centr směrem k vápnu hostů, nicméně míč mu byl soupeřem odebrán a nic velkého se tak nekonalo.
     
    2
    Domácí střídavě kombinovali na polovině své a hostů, následně byl ale u pomezní čáry dovoleně obrán o míč Ewerton.
     
    2
    Při samostatném úniku středem hřiště byl faulován Oghenekaro Etebo a hosté tak mohou rozjet svoji první kombinaci v tomto utkání.
     
    3
    Ta ale nedopadla příliš dobře, sám faulovaný totiž přetáhl centr a míč skončil až v zámezí.
     
    4
    Domácí jsou zatím více na míči a jsou také aktivnější. Zatím jim ale v útočné fázi chybí nějaký nápad na finální přihrávku.
     
    5
    K exekuci standardní situace domácích se postavil Shoya Nakadžima, jeho následný centr ale skončil pouze v rukavicích brankáře.
     
    6
    Opět byl na levém křídle faulován Shoya Nakadžima a zřejmě to bude mít u sudího nějakou dohru.
     
    7
    Sám faulovaný se postavil k míči, přetaženým centrem ale zhatil jakékoli šance svého celku na ujmutí se vedení z této situace.
     
    8
    Domácí jsou stále více na míči a soupeře takřka k ničemu nepouštějí. Hosté se tak nemohou dostat ze své poloviny hřiště.
     
    9
    Shoya Nakadžima pálil nebezpečně ze střední vzdálenosti, míč se ale po jeho pokusu nevlezl do prostoru tří tyčí.
     
    10
    Domácí jsou stále nastěhováni na polovině soupeře, kde si povedenou kombinací tvoří volný prostor a následné šance. Ke vstřelení branky ale chybí pořádná rána. Brankář hostů zatím moc práce neměl.
     
    11
    Nyní se konečně hosté dostali ze své poloviny, jejich kombinační hra je ale nepřesná a nedá se tak očekávat, že by dokázali vyvinout nějaký souvislý tlak.
     
    12
    Vše se naplnilo do posledního puntíku, nepřesnými přihrávkami přišli o míč, navíc vyslali soupeře do brejku.
     
    13
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    A tlak domácího celku se vyplatil! Hráči Portimonense se totiž po protiútoku dostávají do vedení! Nejprve byl na hranici vápna faulován Wellington Carvalho, sudí ale ponechal výhodu, míče se ujal Paulinho a krásnou přihrávkou vyslal do volného prostoru SHOYU NAKADŽIMU, který si velké starosti s propálením brankáře nedělal.
    13. Šoja NAKADŽIMA - 1:0
     
    15
    Po dalším faulu hostů měli domácí příležitost ke vstřelení druhé branky. Následný centr sice našel jednoho z domácích, ten ale hlavou dostal míč až do zámezí.
     
    16
    Už to vypadalo na nějakou povedenou kombinaci hostů, tu jim ale zhatil vynikajícím zákrokem jeden z obránců soupeře.
     
    17
    Domácí se tak mohli hrnout do útoku, při rychlém brejku byl tvrdě faulován Fabrício a tento zákrok rozhodně nezůstane bez trestu.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Bruno Nascimento (CD Feirense).
     
    18
    Domácí měli další šanci, ve vápně hostů se ale Nakadžima nedostal k pořádné střele, jen tak popíchnul míč směrem k brankáři, ten s tím ale žádné problémy neměl.
     
    19
    Portimonense právě vstřelilo branku!
    Už prvních dvacet minut utkání si podmanil tento japonský útočník menšího vzrůstu! po vynikající přihrávce ze středu hřiště dostal SHOYA NAKADŽIMA míč na levou stranu a poté si v souboji s brankářem poradil na jedničku! Domácí se tak dostávají do dvoubrankového vedení a nevypadá to, že by chtěli s útočnou hrou polevit!
    19. Šoja NAKADŽIMA - 2:0
     
    21
    Další příležitost budou mít po faulu Edsona Fariase. K exekuci se postaví opět Nakadžima.
     
    22
    Jeho dlouhý centr ale našel pouze brankáře Caia, který míč pevně zkrotil v náruči a poté rozjel další z akcí svého celku.
     
    23
    Míč ale na polovině domácích nevydržel dlouho, i když je stále na kopačkách hráčů v modrých dresech, pohybuje se jen na hostující půlce, kde hráči Feirense s rozvahou kombinují.
     
    24
    Kombinace, dlouhý nákop dopředu a ztráta míče. To je obrázek hry hostujícího celku už 24 minut.
     
    24
    O přízemní střelu ze střední vzdálenosti se pokusil Paulinho, jeho rána ale jen o pár čísel netrefila Caiovu svatyni!
     
    25
    Domácí hostujícího brankáře obklopují střelami co jen to jde! Lucas Possignolo se pokusil vystřelit také ze střední vzdálenosti, jeho rána ale tentokrát bránu přeletěla.
     
    26
    První střelu si připisují také hosté, Tiago Silva ale netrefil míč tak jak chtěl a proto se jeho rána mezi tři tyče nevlezla.
     
    27
    Když už se dostanou hosté do blízkosti vápna Portimonense, nebo dokonce do něj, zafunguje opět pevná obrana domácího celku.
     
    28
    Feirense právě vstřelilo branku!
    Tentokrát ale tak dobře nezafungovala! Tiago Silva si potáhl míč po pravém křídle až do vápna soupeře a následnou vynikající přihrávkou pod sebe vybídl OGHENEKARA ETEBA, který poté se střelou takřka do prázdné brány neměl větší potíže! Dočkali jsme se tak zdramatizování první půle v podobě snižující branky, což jedině útočnému fotbalu prospěje.
    28. Oghenekaro ETEBO - 2:1
     
    30
    Hostující hráče vstřelená branka rozhodně nakopla a s takřka jednoznačného utkání ještě dělají drama! Nyní se hrnou do dalšího útoku směrem k zaskočené obraně domácích.
     
    31
    Ti ale také v žádném případě nepolevují a do útoku se hrnou vší silou.
     
    32
    Domácí nyní dostali míč dokonce i do branky soupeře. Po krásné přihrávce spoluhráče se za obranou nehlídaný ocitl Wellington Carvalho, poté si poradil s brankářem, při oslavě gólu ale uviděl zdvižený praporek pomezního, který značil ofsajd. Sám mohu potvrdit, že se opravdu o kouskový ofsajd jednalo.
     
    34
    Opět aktivní Shoya Nakadžima na levém křídle! Tentokrát se snažil o přímou tvrdou ránu okolo brankáře, ten mu ale jeho třetí gól v dnešním utkání zadarmo nepustí!
     
    35
    Hosté budou mít zajímavou možnost na ohrožení domácí svatyně poté, co byl jeden z jejich hráčů faulován nějakých 30 metrů od branky Ricarda Ferreiry.
     
    36
    Centr se ale exekutorovi vůbec nepovedl, míč skončil až v zámezí a pokračovat tak mohou hráči v černobílém.
     
    37
    Hosté takřka o parník zpřesnili svoji kombinační hru, na což jim domácí obrana neumí odpovědět. Po další standardní situaci si snad poprvé zahrál i brankář Ricardo Ferreira.
     
    39
    Vynikajícím zákrokem teď jeden z hostujících obránců zamezil průniku Fabrícia. Bez tohoto zákroku by před ním byl jen sám brankář.
     
    40
    Paulinho se položil na zem po samostatném průniku do vápna hostů, sudí ale jeho následné hlasité výkřiky a stěžování si na faul nevyslyšel.
     
    41
    Další centrovaný míč směrem do vápna Portimonense žádné nebezpeční domácímu brankáři nenadělal, míč totiž obrana zpacifikovala ještě před případným zakončením.
     
    42
    Hraje se opravdu fotbal ve velkém tempu, stylem nahoru a dolů, obou týmům ale chybí možná trocha potřebného klidu do koncovky a finální přihrávky.
     
    43
    O další střelu se po samostatném úniku po levém křídle pokusil Šajo Nakadžima. Míč si navedl na hranici vápna, poté ale vystřelil pravou nohou a branku netrefil o pořádný kus.
     
    44
    Nyní se opět dostali do hry hosté, míč jim ale dlouho na kopačkách nevydržel a při přechodu do útočné fáze jej ztratili.
     
    45
    V blízkosti vápna domácích byl tvrdě faulován Jean Sony Alcenat a hosté tak budou mít zajímavou příležitost na ohrožení Ferreirovy svatyně!
     
    45+1
    Centr ze standardní situace ale příliš starostí domácí obraně nenadělal a do kabin tak zřejmě půjdou s úsměvem jen hráči Portimonense.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První dějství dnešního utkání nejvyšší portugalské fotbalové ligy je za námi. Ze začátku utkání byli jednoznačně aktivnějším a celkově lepším týmem domácí, kteří se také po velkém tlaku dokázali prosadit dvakrát za prvních dvacet minut! Skóre otevřel japonský útočník Šoja Nakadžima a tentýž samý hráč vsítil o pár minut později i druhou branku svého celku. Hosté se ale dostali snad do jediné šance ve 28. minutě, to jim ale stačilo ke snížení. Střelou takřka do prázdné branky se prosadil Oghenekaro Etebo. Hosté se poté herně zvedli a jednu chvíli měli i navrch. Další branku se ale i přes mnoho šancí ani jednomu z týmů vstřelit nepodařilo a do kabin se tak jde za stavu 2:1!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v první minutě druhého poločasu budou mít hosté možnost rohového kopu. Vyrovnání by rozhodně nebylo na škodu.
     
    46
    Edson Fairas se dostal ke střele ve vápně domácích, jeho rána mu ale nesedla a míč tak letí zřejmě ještě teď.
     
    47
    Stejnou možnost standardní situace budou mít i domácí po jednom z obraných zákroku hostů.
     
    48
    Hráči Portimonense se usadili na polovině soupeře, velká nepřesnost v jejich kombinaci jim ale hatí možnost na uvolnění se.
     
    49
    Nakonec se dostal ke střele Šoja Nakadžima, jeho rána ale byla zablokována jedním z hostujících obránců a domácí tak budou kopat roh.
     
    50
    Neuvěřitelnou bojovností a obětováním se pyšní domácí, kteří čelí tlaku soupeře ve vlastním pokutovém území.
     
    50
    Paulinho se pokusil o centr ve skluzu směrem do vápna hostů, míč už ale před tím přešel pomezní čáru, což nebylo sudímu upřeno.
     
    51
    Joao Silva udeřil loktem jednoho ze soupeřů, ten chvíli zůstal ležet na trávníku, nyní je už ale na nohách a hra tak může plynout dál.
     
    52
    Hra je opět na chvíli přerušena. Po dalším tvrdém zákroku jednoho z hostů zůstal na zemi ležet Fabrício a stěžuje si na bolest v kolenní části.
     
    53
    Nedovoleného zákroku na Pedra se dopustil Tiago Silva, domácí tak budou mít další zajímavou příležitost na ohrožení Caiovy svatyně.
     
    53
    Centr Nakadžimy ale jeden z hostujících obránců odhlavičkoval do zámezí. Domácí tak budou kopat roh.
     
    54
    Po rohovém kopu se o střelu ze střední vzdálenosti pokusil Šoja Nakadžima, brankář míč vyrazil jen nad branku a domácí si tak tuto standardní situaci zopakují.
     
    55
    Nyní se ale jeden z domácích borců dopustil útočného faulu na brankáře soupeře a pokračovat tak mohou hosté.
     
    56
    Hra se velmi přiostřuje, dalšího nedovoleného zákroku se dopustil Fabrício ve snaze získat míč na útočné polovině, po čemž zůstal na zemi v bolestech ležet Flavio.
     
    57
    Hostující obránce Flavio je nakonec ze hřiště odnesen na lehátku za pomoci lékařů, snad bude vše v pohodě a neskončí pro něj sezóna už na jejím samém začátku.
     
    58
    Hosté tak musí chvíli pokračovat v deseti, čehož chtěl využít Fabrício, dalším útočným faulem ale zhatil šanci na rychlý brejk.
     
    59
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Flávio, přichází Luís Rocha.
     
    60
    Obrovskou šanci měl nyní domácí Pedro sá, který se dostal k míči u malého vápna soupeře, následnou střelou ale poslal míč minimálně do desáté řady hlediště.
     
    60
    O další střelu se za hranicí vápna hostů pokusil Šoja Nakadžima, jeho ráně ale chyběl směr a míč tak skončil pouze v náruči brankáře.
     
    61
    Na polovině hřiště byl šlapákem zastaven Paulinho, hosté tak budou pokračovat v kombinaci na polovině soupeře.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Edson Farias (CD Feirense).
     
    62
    Přízemní centr z pravého křídla se v pádu snažil trefit Wellington Carvalho, míč ale netrefil a nakonec vše musel hasit razantním odkopem do autu Caio.
     
    63
    Podobná situace se odehrála i na druhé straně, Tiago Silva také míč netrefil, ten ale skončil sám až v zámezí.
     
    64
    Domácí na chvíli zatlačili soupeře do jejich vápna, vše ale nakonec vyřešil brankář Caio, který si míč s dovolením ukradl ze vzduchu.
     
    65
    Pedro Sá zastavil nevybíravým zákrokem postupný útok soupeře a uvidíme, zda tento zákrok nebude mít dohru u sudího.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Pedro Sá (Portimonense SC).
     
    66
    Z následné standardní situace ale nic hosté vytěžit nedokázali, přetažený centr si našel pouze náruč brankáře Ricarda Ferreiry.
     
    68
    Hosté svoji nepřesností v útočné fázi naopak dostali do útoku své soupeře, obránci Feirense ale nakonec dorazili na své místa včas a brejk zneškodnili.
     
    69
    A už mohlo být vyrovnáno! Autor první branky hostů Oghenekaro Etebo, se dostal k odraženému míči, nastartoval své rychlé a dlouhé nohy, nádherně si obešel tři obránce soupeře, nad jeho síly ale bylo trefení Ferreirovy branky. Tu z velké blízkosti přestřelil!
     
    70
    Obrana hostujícího celku v posledních minutách zpevnila své základy a nyní úspěšně čelí tlaku soupeře.
     
    71
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Oriol Rosell.
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Wellington, přichází Wilson Manafá.
     
    72
    Domácí se nyní dostali k další střele, konkrétně po pasu Nakadžimy střílel Oriol Rosell, brankář mu jeho ránu vykryl, navíc byl poté odpískán ofsajd japonskému útočníkovi.
     
    73
    Domácí nyní uzavřeli soupeře na jejich polovině, kde se v poklidu kombinací dostávají blíž a blíž vápnu hostů.
     
    74
    Jejich mnohdy nepřesné centry, jako nyní v podání Šojy Nakadžimy, ale hatí jejich šanci na třetí úspěch v dnešním utkání.
     
    76
    Ke střele se teď hrnul opět japonský útočník Šoja Nakadžima, který si již v první půli takřka vysloužil cenu pro hráče utkání. Míč mu ale na poslední chvíli ve vápně vypíchl jeden z obránců hostujícího celku.
     
    77
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Cris, přichází Luís Machado.
     
    78
    A mohlo to být už 3:1! Nakadžima přihrál spoluhráči na kraj vápna hostů, ten přihrávkou pod sebe našel Fabrícia, který ale střelou z úrovně penaltového puntíku minul branku jen o pár centimetrů!
    78.
     
    79
    Domácí po tlaku na polovině soupeře ztratili míč a přechod do útočné fáze tak mohou podniknout hosté v modrých dresech.
     
    80
    Autor zatím jediné branky hostů si nyní nerozuměl se spoluhráči a z nadějné akci nakonec nebyla ani střela na branku.
     
    81
    Zřejmě Edson Fariás dostal na levé křídlo vynikající vysoký pas, poté si míč zpracoval a přízemní ránou chtěl obstřelit brankáře. Jeho střela minula branku domácích opět jen o pár centimetrů.
     
    83
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Oghenekaro Etebo, přichází Hugo Seco.
     
    84
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Dener.
     
    84
    Celkem zákeřným šlapákem nyní vyřadil ze hry Pedra nově střídající hráč hostů Hugo Seco, zřejmě to bude mít ještě dohru u sudího.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Hugo Seco (CD Feirense).
     
    86
    Hosté nyní uzavřeli soupeře na jejich vlastní polovině, domácí obránci ale zatím tlaku na vyrovnání čelí úspěšně.
     
    87
    Oghenekaro Etebo se dostal ke střele z voleje někde na úrovni penaltového puntíku po centru z pravého křídla, ránou ale trefil před ním stojícího spoluhráče, což mělo za následek přerušení hry kvůli ofsajdovému postavení.
     
    88
    Na zemi zůstal ležet v bolestech Pedro Sá poté, co čistě obral o míč Tiaga Silvu. Těžko říct, jestli za tím bylo opravdu nějaké zranění, nebo jen selský rozum. Běží nám totiž 88. minuta a každá vteřina je nyní pro vedoucí tým cenná.
     
    89
    Faulu se nyní dopustil domácí Rossell a hosté tak budou mít možná jednu z posledních šancí na vyrovnání.
     
    90
    Po menším zmatku ve vápně domácích vše vyřešil brankář Ricardo Ferreira, který míč zachytil na zemi a pevně jej sevřel v rukavicích.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavuje 5 minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    I když se zřejmě čekal závěrečný tlak hostujícího celku, útočí především domácí. Obrana Feirense tak zatím odkládá vysunutí se na polovinu hřiště a zaujímá prostor hranice vápna.
     
    90+3
    Lucas Possignolo dle sudího fauloval ve snaze o obraný zákrok a rychlý protiútok. Dle všeho se ale domácí obránce nedovoleného zákroku nedopustil, což má za následek, místo brejku domácích, zajímavou standardní situaci hostů!
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Lucas (Portimonense SC).
     
    90+4
    K její exekuci se postavil zřejmě Tiago Silva, pokusil se o přímé ohrožení branky soupeře, bohužel pro hosty ale ohrozil tak maximálně fanoušky sedící někde kolem patnácté řady v hledišti nad brankou.
     
    90+5
    Další útočná akce hostů skončila až v zámezí, rozehrávat tak bude domácí brankář Ricardo Ferreira.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    A máme tu konec utkání! Zvítězil zřejmě lepší domácí celek, který především první 20 minut utkání převažoval rychlou hrou po celém hřišti. V 13. minutě se nejprve po krásné přihrávce prosadil Šoja Nikidžama, tentýž samý hráč přidal v 19. minutě ještě další branku a domácí se tak dostali v prvních dvaceti minutách do dvoubrankového vedení. Ve 28. minutě ale takřka z ničeho nic přišlo snížení v podání hostujícího Oghenekara Eteba a do kabin se tak šlo za stavu 2:1!

    Druhá půle začala tlakem hostujícího celku, po několika příležitostech ale přišly i šance na druhé straně, více než pohledných situací jsme ale viděli tvrdé nedovolené zákroky. Nikdo z hráčů nedokázal napodobit střelce prvních třech branek a utkání tak končí stejným výsledkem, jako první poločas!

    Tohle je ode mně pro dnešní den vše, díky za pozornost, přeji krásný zbytek pondělního večera a někdy příště, například u portugalské fotbalové ligy, na počtenou! (21:59:13)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:13.

    Daniel Bertók

    Branky: 13. Nakadžima, 19. Nakadžima – 28. Etebo

    Karty:   65. Pedro Sá (POO), 90+3. Lucas (POO) – 17. Nascimento (FEI), 61. Farias (FEI), 85. Seco (FEI)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:13.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Pessoa, Lucas, Macedo, Rú. Fernandes – Paulinho (84. Dener), Pedro Sá, Ewerton (71. Rosell) – Nakadžima, Fabrício, Wellington (71. Manafá).
    Náhradníci: Leonardo – Stanley, Dener, Manafá, Pires, Rosell, Rjuki.

    CD Feirense: Secco – Alcénat, Nascimento, Flávio (59. L. Rocha), Kakuba – Farias, Cris (77. L. Machado), Babanco, Etebo (83. Seco) – João Silva, Tiago Silva.
    Náhradníci: Miśkiewicz – L. Aurélio, L. Henrique, L. Machado, L. Rocha, Seco, Graça.

    Rozhodčí: Paixao B. (Por)
    bahis siteleri