Kolín nad Rýnem – Frankfurt 0:1 (kon.) | Hertha – Leverkusen 2:1 (kon.) | Freiburg – Hannover 1:1 (kon.)
Hamburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Mohuč – Hoffenheim 2:3 (kon.)
konec
Hamburger SV
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Středa 20.09.2017, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    85
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Bobby Wood, přichází Vasilije Janjicic.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Dan-Axel Zagadou, přichází Jacob Bruun Larsen.
    79. Christian PULISIC - 0:3
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nyní už je opravdu rozhodnuto, Borussia deset minut před koncem základní hrací doby přidává třetí gól a je jasné, že se vrátí na čelo bundesligové tabulky! Celá akce započala u střídajícího Dahouda, který se po přiblížení soupeřově šestnáctce rozhodl pro přihrávku na CHRISTIANA PULISICE. Americký mladík, jenž dnes hraje velmi dobré utkání, se nijak nerozpakoval a tvrdou ranou na zadní tyč překonal marně se natahujícího Matheniu.
     
    77
    Mohlo a asi i mělo být rozhodnuto! Svou přihrávku na Aubameyanga načasoval Nuri Şahin opravdu dokonale, načež se gabonský útočník hnal sám na Matheniu, svou pověst obávaného kanonýra ale tentokráte nepotvrdil a branku těsně minul.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Lewis Holtby (Hamburger SV).
     
    73
    No vida, domácí se málem dostali svému soupeři na dostřel jediné branky. Castro ve středu hřiště přišel o balon, načež se fotbalisté Hamburku hnali do rychlé protiakce. Na jejím konci pálil André Hahn, trefil ale pouze boční síť Bürkiho svatyně.
     
    70
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Sejad Salihović, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    67
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Andrij Jarmolenko, přichází Maximilian Philipp.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Šindži Kagawa, přichází Mahmoud Dahoud.
    63. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:2
     
    63
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Dortmundu opět trpělivě čekali na šanci a když přišla, tak ji bez váhání proměnili, v Hamburku tak vedou už o dvě branky! Domácí zaspali při návratu do defenzivy, načež Pulisic nalezl na hranici vápna si sbíhajícího Jarmolenka. Těžko říct, zda se jednalo o přihrávku či střelu, ukrajinský šikula ale míč poslal na zadní tyč, kde jej do sítě bez sebemenších potíží doklepl PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG.
     
    55
    A nutno poznamenat, že domácí nebyli vůbec daleko od vyrovnání. Rohový kop rozehráli na krátko, přízemní centr z kraje šestnáctky, který měl na starost Diekmeier, vyrazil Bürki pouze k Mavrajovi, ten však z nadějné pozice rozvlnil jen boční síť.
     
    48
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Gotoku Sakaj, přichází Douglas Santos.
     
    35
    Další průnik aktivního Diekmeiera pro Hamburk znamenal rozehrávku dalšího rohu. Ten ale domácím nevyšel podle představ, kupředu se naopak mohli vydat Boszovi svěřenci. Jejich brejk byl zakončen Şahinovým bochánkem, který směrem k vlastní brance nešťastně tečoval Mavraj, Mathenia ale skvěle zasáhl.
     
    31
    Tvrdý zákrok. Gotoku Sakaj svůj skluz v souboji s nic netušícím Jarmolenkem načasoval velmi špatně a ukrajinského rychlíka nevybíravě poslal k zemi. Jasná žlutá karta, tady není o čem diskutovat.
    31. André Hahn (HAM), Roman Bürki (DOR)
     
    31
    Nedlouho nato ale měla defenziva Borussie další starosti, málem bylo vyrovnáno! Po Kagawově ztrátě se k centru propracoval domácí kapitán Sakaj, na jehož nabídku si naběhl André Hahn, Roman Bürki ale své kolegy podržel parádním zásahem.
    24. Šindži KAGAWA - 0:1
     
    24
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Jenže o chvíli později už jsme se přeci jen dočkali první branky tohoto mače! Jarmolenko si na pravé straně od pokutového území nejprve došel pro faul, o chvíli později rozehrál nařízenou standardní situaci. Svým přesným centrem nalezl Topraka, který sice míč do sítě nedopravil, trefil ale v malém vápně se pohybujícího ŠINDŽIHO KAGAWU a ten už s jeho dopravením do sítě neměl sebemenší problém.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Kyriakos Papadopoulos (Hamburger SV).
    17. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    17
    A na jejím konci jsme málem byli svědky premiérové branky tohoto klání! Ukrajinský šikula se dobře zorientoval a přes clonícího Sakaje nacentroval přesně do míst, kam si nabíhal Pierre-Emerick Aubameyang, po jehož hlavičce se míč zastavil na tyči.
    9. Christian Pulisic (DOR)
     
    9
    První vážnější příležitost tohoto mače měli doposud nevýrazní hráči Dortmundu. Aubameyang vybojoval míč, načež jej poslal do běhu pro sprintujícího Pulisice. Ten v šestnáctce naznačil přihrávku na Jarmolenka, poté se ale rozhodl střílet, branku soupeře ovšem o kousek minul.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 24. Kagawa (Toprak), 63. Aubameyang, 79. Pulisic (Dahoud)

    Karty:   20. Papadopoulos (HAM), 31. Sakaj (HAM), 76. Holtby (HAM)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 14:12.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos, Sakaj (C) (48. Santos) – G. Jung, Walace – Hahn, Holtby, Salihović (70. Waldschmidt) – Wood (85. Janjicic).
    Náhradníci: Pollersbeck – Santos, Waldschmidt, Janjicic, Jatta, Schipplock, Ito.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Zagadou (84. Bruun Larsen) – G. Castro, Şahin, Kagawa (66. Dahoud) – Jarmolenko (67. Philipp), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Isak, Dahoud, Philipp, Weigl, Bruun Larsen.

    Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller

    Diváci: 52 962
    bahis siteleri