Pittsburgh – Columbus 0:3 (kon.) | Toronto – Detroit 2:3 (1:2 po s.n.) | Montreal – Ottawa 9:2 (kon.)
Minnesota – Dallas 5:1 (kon.) | Nashville – Tampa 2:3 (po pr.) | Chicago – Boston 1:0 (kon.)
Calgary – Winnipeg 3:2 (1:0 po s.n.) | San Jose – Arizona 0:4 (kon.) | Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 1:0 (po pr.) | St. Louis – Washington 3:4 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Washington Capitals
Neděle 01.10.2017, 21:10 • Scottrade Center, St. Louis • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Start nové sezóny v NHL se už nezadržitelně blíží a příprava je tedy v plném proudu a pomalu, ale jistě spěje do svého konce. My dnes budeme sledovat utkání mezi týmy St. Louis Blues a Washington Capitals. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    St. Louis Blues

    Domácí St. Louis Blues odehrálo zatím sedm utkání a třikrát dokázali Bluesmani zvítězit, čtyřikrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Naposledy padli na svém ledě s Minnesotou těsně 2:3. V přípravném období ale týmy nehrají v plných sestavách, trenéři zkouší nové tváře v týmech a tak než na výsledek se spíše hledí na to, jaký kdo předvedl výkon. Vzhledem k tomu, že už se přípravná utkání blíží do finále, je možné, že už nastoupí v sestavách, v jakých začnou v úvodu sezóny. Uvidíme, zda i Bluesmani nastoupí ve své takřka kompletní sestavě.
     
    Washington Capitals

    To hosté z Washingtonu odehráli o jedno utkání méně, tedy šest. A zatím se jim tedy nedaří. Dokázali totiž vyhrát jenom jednou a pětkrát prohráli. I svůj první duel v přípravě se St. Louis nezvládli, když padli 0:4. Naposledy odešli z ledu poraženi s Carolinou, se kterou prohráli 1:3. Hosté by tak rádi konečně zase zvítězili, aby si před začátkem sezóny zvýšili sebevědomí. Čeká nás dnes jistě zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.
     
    Československá stopa v utkání
    Dmitrij Jaškin (St. Louis Blues)
    Vladimír Sobotka (St. Louis Blues)

    Vítek Vaněček (Washington Capitals)
    Jakub Vrána (Washington Capitals)
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (Hutton) – Edmundson, Walman, Bortuzzo, Dunn, Gunnarson, Parayko – Blais, Schenn, Sobotka – Pääräjvi, Sundqvist, Thompson – Jaškin, Barbashev, Brodziak – Kostin, Megan, Thornburn.

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik, Carlson, Ness, Chorney – Ovečkin, Vrána, Kuzněcov – Backström, Oshie, Burakovskij – Wilson, Conolly, Eller – Chiasson, Smith-Pelly, Beagle.

    Rozhodčí: Herbert, Luxmore – Nowak, Murray.
     
    Začátek dnešního střetnutí mezi Blues a Capitals se o malinko posune, jak už je v NHL téměř tradicí.
     
    Scottrade Centrem zní americká národní hymna, úvodní vhazování proběhne za malý moment.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Jako první se ke střele v dnešním utkání odhodlal Carlson, letící kotouč však obětavě zblokoval Bortuzzo. Allen tak zatím vůbec nemusel zasahovat.
     
    01:05
    Dunnovu ránu ztečoval Carlson do ochranné sítě, hra je přerušena. Po krátké přestávce se bude vhazovat před brankou Capitals.
     
    01:48
    Niskanen vypálil ze zadní hranice kruhu, Allen na jeho ránu odpověděl dobře umístěnou vyrážečkou.
     
    02:21
    Robert Bortuzzo narazil na hrazení Connollyho, což neuniklo jednomu ze sudích. Obránce St. Louis dostává dvouminutový trest, Washington čeká první přesilovka.
     
    03:28
    Capitals zatím v přesilovce působí poněkud vlažně, do střelecké příležitosti se zatím dostal jen Alexandr Ovečkin. Z pravého kruhu ale nemířil úplně přesně, Allen mohl zůstat v klidu.
     
    04:37
    Devante Smith-Pelly vjel s kotoučem na holi do útoku a po krátkém váhání jej vyslal na branku, maskovaný muž v bráně Blues si do statistik připisuje další úspěšný zákrok.
     
    05:20
    Hosté tlačí, St. Louis si zatím ještě ani jednou nevystřelilo na Holtbyho. Krátce po sobě se nyní zkusili prosadit Orpik a Ness, jejichž projektily nakonec zblokovali bránící hráči soupeře.
     
    06:36
    Domácí začínají s Capitals srovnávat krok, stále se jim však nepodařilo ohrozit Holtbyho. Jaškinova střela z prostoru mezi kruhem a modrou čarou letěla mimo.
     
    08:24
    Carlson poslal z velké vzdálenosti dělovku přímo do rukavice Jakea Allena, přerušuje se. Nyní nás čeká první komerční přestávka.
     
    08:29
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostům se povedlo přetavit tlak v úvodní gól! Capitals vyhráli vhazování v útočném pásmu a po krátké sérii přihrávek se puk dostal na hůl TOMA WILSONA, který jej poslal přímo pod Allenovo rameno. Asistence: Brett Connolly, Lars Eller.
     
    09:11
    Domácí mají šanci srovnat, Andre Burakovskij zahákoval Parayka a od rozhodčích za to dostává dvouminutový trest.
     
    10:35
    Washington se zvládá naprosto s přehledem bránit, St. Louis se k první střele v přesilovce dostalo až nyní. Konkrétně své štěstí zkusil Joel Edmundson, Holtby ho však měl přečteného.
     
    11:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno, první branku Bluesmanů v dnešním zápase vsítil z bezprostřední blízkosti soupeřova brankoviště WADE MEGAN. Domácí tak využívají ponechanou výhodu, vylučovat se nebude. Bez asistence.
     
    12:32
    Orpik odstavil v obranném pásmu od kotouče Kostina, na jehož obranu přispěchal Chris Thornburn. Následovala krátká potyčka, po které dostal bez Capitals dvouminutový trest a domácí borec čtyřminutový. Oba za hrubost.
     
    13:37
    Carlson zkusil z modré čáry překvapit Allena, ten ale jeho pokus kryje s přehledem. Stav je tak stále vyrovnaný.
     
    14:49
    Do dobré střelecké pozice se nyní dostal Andre Burakovskij, Jake Allen byl ale připraven jeho projektilu z levého kruhu čelit. Gólman Blues je dnes ve formě.
     
    16:20
    I Braydenu Holtbymu se dnes daří, teď nalíčenou rukavicí zlikvidoval kvalitní ránu Blaise z levého kruhu. Defenzívy obou týmů se v posledních minutách hodně zpevnily, střel je momentálně k vidění poskrovnu.
     
    17:56
    Ovečkin se vysmekl obraně Blues a ocitl se úplně sám na kruhu, odkud však svatyni soupeře přestřelil o pár desítek centimetrů.
     
    19:06
    Hraje se nahoru dolu, akci domácích střídá protiútok Washingtonu. Jako poslední se zatím pokusil gólmana soupeře propálit Edmundson, jehož dělovka od modré zamířila přímo do Holtbyho lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistiky po první třetině
    Střely na branku: 4 – 9
    Zblokované střely: 4 – 5
    Vhazování: 55% – 45%
    Trestné minuty: 6 – 4
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/2
     
    První třetina je v Missouri u konce, oběma celkům se povedlo vstřelit po jednom gólu. V deváté minutě otevřel skóre Tom Wilson, o tři minuty později srovnal stav Wade Megan.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Úvodní buly druhé periody vyhráli domácí Blues, kteří se snaží prorazit před Braydena Holtbyho.
     
    21:17
    St. Louis je v úvodu prostřední dvacetiminutovky aktivnějším celkem na ledě, momentálně má více ze hry. Ohrozit gólmana soupeře se mu ale dosud nepodařilo.
     
    21:45
    John Carlson je vyloučen za sekání, domácí mají šanci jít poprvé v zápase do vedení. Povede se jim to?
     
    23:23
    Bluesmani se budou muset po dnešním utkání ještě pilovat přesilovky, ani tentokrát se jim nedaří si vypěsovat nebezpečnější šance.
     
    24:40
    TJ Oshie minul z mezikruží branku, forvard Capitals byl v naprosto ideální pozici. Velká škoda pro hostující celek.
     
    25:03
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou v šestadvacáté minutě do vedení! Na kruhu se kotouče chopil český forvard DMITRIJ JAŠKIN a poslal puk přímo do škvíry mezi hokejkou Holtbyho a tyčí washingtonské svatyně. Asistence: Kyle Brodziak, Wade Megan.
     
    26:05
    Blues se chtěli vrátit před Braydena Holtbyho, Vladimír Sobotka se ale při přejezdu modré čáry trochu unáhlil. Výpad domácích do pásma tak zastavuje ofsajd.
     
    27:26
    Rozšířit čerstvý náskok se nyní pokusili krátce po sobě rozšířit Sobotka a Edmunson, maskovaný muž ve svatyni Capitals byl ale ve střehu a obě střely vykryl.
     
    27:55
    Washington právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno! Niskanenovu ránu od modré čáry vyrazil Jake Allen před sebe, k volnému puku se nejrychleji dostal DEVANTE SMITH-PELLY a ten jej jen doklepl za záda bezmocného gólmana. Asistence: Matt Niskanen.
     
    29:11
    Capitals budou muset znovu nějakou dobu hrát ve čtyřech, Jevgenij Kuzněcov byl právě vyloučen za držení.
     
    29:59
    Bluesmani se dopouští zakázaného uvolnění, po krátké pauze se tak bude vhazovat před Jakem Allenem.
     
    30:12
    Ve vlastním oslabení se ze zadní hranice kruhu odhodlal ke střele Smith-Pelly, jehož pokus o druhý zápis v kolonce střelců dnešního utkání připravený Allen chytil.
     
    31:34
    Bortuzzo nyní ukázkově odstavil od kotouče Aarona Nesse, atak Washingtonu tak velmi rychle končí. Dopředu se nyní mohou posunout hráči St. Louis.
     
    32:49
    Své štěstí těsně po sobě z velké vzdálenosti zkusili Matt Niskanen a Lars Eller, Allen obě střely likviduje bez větších problémů.
     
    33:02
    St. Louis čeká další přesilovka, hráči Washingtonu se pomalu ale jistě zabydlují na trestné. Tom Wilson byl vykázán ze hřiště za vysokou hůl.
     
    33:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka! Sam Blais poslal do mezikruží perfektní přihrávku BRAYDENU SCHENNOVI, který se prosazuje prudkou ranou z voleje. Blues se tak znovu ujímají vedení. Asistence: Sam Blais.
     
    34:38
    Parayko mohl před brankou poslat svůj celek do dvoubrankového vedení, jenže jeho projektilu si na poslední chvíli obětavě lehl Matt Niskanen. Holtby tak nemusel zasahovat.
     
    37:25
    Ospalý závěr druhé třetiny prořízl hodně ostrým hitem Tom Wilson, Sam Blais zůstal chvíli ležet u mantinelu a po chvíli se za pomoci týmových lékařů odebírá do šaten. Bude se vylučovat.
     
    37:25
    Tom Wilson dnes dohrál, za svůj zákrok si vyloužil pět minut na lavici hříšníků plus do osobní trest do konce utkání.
     
    38:44
    Velká šance pro domácí tým! John Carlson putuje za katr za sekání, Blues si tak vyzkouší hru v pěti proti třem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po dvou třetinách
    Střely na branku: 18 – 18
    Zblokované střely: 9 – 9
    Vhazování: 54% – 47%
    Trestné minuty: 8 – 27
    Využití přesilovek: 1/6 – 0/2
     
    Po dvou třetinách vedou Blues nad Capitals 3:2 díky brance Braydena Schenna. St. Louis bude mít hned zkraje třetí části ideální příležitost svůj náskok rozšířit, jelikož jí začne v dvojnásobné početní výhodě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    První vhazování poslední části základní hrací doby pro sebe ukořistili hráči St. Louis, Schenn byl o něco hbitější než Beagle.
     
    41:29
    Po střele jednoho z hráčů St. Louis končí kotouč v hledišti. Vhazovat se bude ve středním pásmu, konkrétně před modrou čárou Capitals.
     
    42:23
    Brayden Schenn před brankou zakopl, přesto se ale dostal ke střele. Klouzající kotouč nakonec úplně zmizel mezi betony připraveného Holtbyho, který k sobě stihl srazit nohy včas.
     
    43:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují hned z jejich první střely na branku ve třetí třetině! V mezikruží se ocitl s kotoučem na holi úplně sám JOHN CARLSON, který jej poslal mezi nohy Jakea Allena a vyrovnal tak stav utkání. Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.
     
    43:57
    Rob Bortuzzo chtěl z vysokého úhlu vrátit svému týmu ztracený náskok, jenže do trajektorie jeho pokusu se včas postavil Burakovskij a Holtby tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    45:28
    Sam Blais je po nějaké době strávené v kabině zpět na ledě, teď se dostal k zajímavé šanci na modré čáře. Dmitrij Orlov ale jeho ránu ztečoval mimo tři tyče.
     
    48:09
    Hra se přelévá ze strany na stranu, atak Washingtonu střídá protiútok St. Louis a naopak. Ani jeden tým nemá momentálně na ledě převahu.
     
    48:57
    Devante Smith-Pelly míří na trestnou za hákování, Capitals čeká opět oslabení.
     
    50:57
    Smith-Pelly už je zpět na ledě, Blues se dnes v početní výhodě vůbec nedaří. Holtby nemusel v oslabení čelit ani jediné střele.
     
    53:17
    Walmanovu odraženou střelu od modré se pokusil ještě do sítě dorazil Jaškin, ani on však na maskovaného muže v brankovišti Caps nevyzrál.
     
    55:34
    Washington právě vstřelil branku!
    V ochozech Scottrade Center je hrobové ticho, hosté jdou čtyři a půl minuty před koncem do vedení! Z mezikruží se prosadil BRETT CONNOLLY a donutil tak Jakea Allena kapitulovat už počtvrté v dnešním zápase. Asistence: Devante Smith-Pelly, Matt Niskanen.
     
    57:36
    Bortuzzo poslal skvělou přihrávkou do útoku Jaškina, jehož zakončení z hranice brankovistě zastavil gólman Capitals lapačkou. St. Louis si následně bere time-out.
     
    57:50
    Jake Allen míří na střídačku, Blues zkusí své štěstí v power-play!
     
    58:29
    Brooks Orpik chtěl do rakve domácích zatlouct poslední hřebík, ze zadní hranice středního pásma ale minul prázdnou svatyni soupeře.
     
    59:35
    Capitals drží kotouč v pásmu soupeře, pravděpodobně je rozhodnuto.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 23 – 21
    Zblokované střely: 13 – 12
    Vhazování: 47% – 53%
    Trestné minuty: 8 – 29
    Využití přesilovek: 1/7 – 0/2
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Brett Connolly (WSH)
    2. Wade Megan (STL)
    3. Devante Smith-Pelly (WSH)
     
    Československá stopa
    Dmitrij Jaškin (STL) – 1+0, 3 střely, ice time 14:05
    Vladimír Sobotka (STL) – 0+0, 2 střely, ice time 21:13
    Jakub Vrána (WSH) – 0+0, 0 střel, ice time 10:59
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemnou noc a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou! (23:47:53)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 12. Megan, 26. Jaškin (Brodziak, Megan), 34. Schenn (Blais) – 9. Wilson (Connolly, Eller), 28. Smith-Pelly (Niskanen), 44. Carlson (Ovečkin, Kuzněcov), 56. Connolly (Smith-Pelly, Niskanen)


    St. Louis Blues: Allen (Hutton) – Edmundson, Walman, Bortuzzo, Dunn, Gunnarson, Parayko – Blais, Schenn, Sobotka – Pääräjvi, Sundqvist, Thompson – Jaškin, Barbashev, Brodziak – Kostin, Megan, Thornburn.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik, Carlson, Ness, Chorney – Ovečkin, Vrána, Kuzněcov – Backström, Oshie, Burakovskij – Wilson, Conolly, Eller – Chiasson, Smith-Pelly, Beagle.

    Rozhodčí: Herbert, Luxmore – Nowak, Murray
    bahis siteleri