Košice – Orange 20 2:1 (kon.)
konec
HC Košice
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
HK Orange 20
sk Čtvrtek 05.10.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Tentokrát sa pozrieme na východ republiky, kde domáce HC Košice privítajú sympaticky hrajúci tím HK Orange 20. V Steel aréne začíname o 17:30 hod.

    HC KOŠICE

    HC Košice po ôsmich odohraných dueloch figurujú na štvrtej priečke. Na svojom konte majú 16 bodov a ťahajú dvojzápasovú víťaznú sériu. Zaujímavosťou je, že všetky body získali v domácom prostredí. Naposledy si poradili s Novými Zámkami, hoci po dvoch tretinách prehrávali 1:3. Nečakaným hrdinom zápasu sa stal Dávid Šoltés, ktorý sa postaral o vyrovnanie a následne zaznamenal aj rozhodujúci gól. Najproduktívnejším hráčom tímu je obranca Blake Kessel, ktorý je vôbec prvým Američanom v službách Košíc. Streleckým lídrom je päťgólový Petr Kafka, no v posledných troch dueloch neskóroval. Oceliari patria medzi najvylučovanejšie tímy, no úspešnosť oslabení si držia na solídnych 85%. Naopak, sami využili necelých 18% presilových hier, ktoré im boli ponúknuté. Predošlé zápasy vynechali pre zranenia Ladislav Nagy a Jiří Bicek a zrejme nebudú k dispozícii ani v dnešnom dueli proti mladíkom.

    HK ORANGE 20

    Slovenská reprezentácia do 20 rokov už tradične ladí formu na vrchol sezóny, ktorým budú majstrovstvá sveta v americkom Buffale. V Tipsport lige si zatiaľ vedie veľmi dobre a dokonca nazbierala viac bodov ako niektoré extraligové mužstvá. HK Orange 20 v siedmich zápasoch získal jedenásť bodov. Forma mladíkov je v posledných týždňoch ako na hojdačke. Zverenci Ernesta Bokroša striedajú vydarené zápasy s tými, ktoré môžeme označiť ako zahanbujúce. Proti najväčším favoritom ligy sa príliš nepredviedli, keďže v Banskej Bystrici prehrali 8:2 a pred týždňom dokonca odišli spod Zobora s dvojcifernou prehrou 10:0. V Košiciach sa budú chcieť podobnému výsledku vyhnúť a možno nadviazať na triumf z decembra 2014. V ich zápasoch padá veľa gólov – 7,7 na zápas. Najproduktívnejším hráčom tímu je Viliam Čacho s bilanciou 2+5, no zdatne mu sekunduje aj najlepší strelec Vladimír Vybiral.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Pulli, Bača, Kessel, Šedivý, Dudáš, Matejka, Koch – Kafka, Hovorka, Jenčík – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Boltun, Suja – Petráš, Vrábeľ, Novotný.

    HK Orange 20: Durný – Hedera, Fereta, Švarc, Dlapka, Kuna, Zeleňák, Hílek, Krempaský – Jaško, Kundrik, Mesaroš – Vašaš, Čacho, Vybiral – Musliu, Tamáši, Bjalončík – Smolka, Václav, Marcinek.

    Rozhodcovia: Miroslav Štefik, Tomáš Orolin – Martin Korba, Martin Smrek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Mladíci vyhrali úvodné buly zápas a okamžite sa dostali do útočného pásma. V ňom sa ale pohybovali len v rohoch, a tak domáci brankár Joakim Lundström zasahovať nemusel.
     
    00:45
    Hostia predviedli peknú akciu po ľavej strane. Najproduktívnejší hráč Viliam Čacho hľadal pred bránou svojho spoluhráča, ale ani v tomto prípade sme sa prvého streleckého pokusu nedočkali.
     
    01:32
    Domáci hokejisti začali pomerne vlažne. Prakticky sa ešte nedostali do útočného pásma. Nezmení sa to ani v tomto prípade, keďže Peter Boltun bol v postavení mimo hru.
     
    01:50
    Domáci brankár musel snáď v priebehu pätnástich sekúnd až trikrát zasahovať. Joakim Lundström ale na puk zakaždým dobre videl a strely z diaľky ho nemohli prekvapiť.
     
    02:38
    Teraz sa útoky striedali z jednej strany na druhú. K prvému streleckému pokus sa na domácej strane dostal Richard Jenčík, ale jeho strelu švihom dokázal vyraziť Roman Durný.
     
    03:05
    Joakim Lundström teraz chyboval za vlastnou bránou, ale pomohli mu spoluhráči. Slovenskí mladíci sa do zakončenia, ktoré by zrejme znamenalo gól, nedostali.
     
    04:34
    Veľmi dlho sa hrá bez prerušenia. Na strane hostí to individuálne skúšal Alex Tamáši, lenže stratil stabilitu. Na druhej strane útočil Peter Boltun, ale trafil len jedného z brániacich hráčov v bielom drese.
     
    05:16
    Peter Boltun si teraz predĺžil striedanie. Na jeho konci sa dostal k strele, Romanovi Durnému puk vypadol, ale našťastie pre neho sa žiaden z domácich hráčov k dorážke nedostal.
     
    05:38
    Individuálne to skúšal opäť aktívny Niki Jaško. Na ľavej strane získal puk, následne ho posielal pred bránu, ale celú situáciu kontroval švédsky brankár Joakim Lundström.
     
    06:30
    Hra je v týchto chvíľach pomerne rozháraná. Stále sa neprerušuje. Domáci teraz museli striedať, a tak len nahodili puk do útočného pásma. Dopredu tak budú môcť ísť mladíci.
     
    07:15
    Domáci hokejisti sa pomaly dostávajú do pracovnej teploty. Teraz to individuálne skúšal David Pacan, ale pri mantineli si s ním poradil obranca Martin Dlapka.
     
    08:25
    Teraz sme videli trošku kurióznu situáciu. Po strane puku hostí sa dostal k strele Eduard Šedivý, no trafil len bočnú sieť. Celú situáciu ešte išiel preveriť hlavný rozhodca, no gól samozrejme uznať nemohol.
     
    09:15
    Štvrtá útočná formácia domáceho tímu sa dostala k dvom streleckým pokusom. Najskôr pálil nepresne spoza obrancu Martin Novotný a následne sa od modrej neujala ani strela Patrika Kocha.
     
    10:00
    Máme za sebou polovicu prvej tretiny. Hrá sa v komornej atmosfére a treba uznať, že hokejisti zatiaľ nedali divákom teraz správny impulz. Stále čakáme na prvú vážnejšiu šancu.
     
    10:38
    Stále sledujme veľmi slabý hokej. Domáci sa síce dostali do útočného pásma, ale v ňom boli prakticky bezzubí. Následne sa hostia oslobodili, poslali puk za bránu súpera a odišli striedať.
     
    11:44
    Joakim Lundström sa teraz musel mať na pozore. Najlepší strelec hostí Vladimír Vybiral po osamotený pred bránou súpera, dokázal tečovať strelu Filipa Vašaša, ale našiel len betóny košického brankára.
     
    13:12
    Mladíci predvádzajú zatiaľ sympatický výkon, hoci ani oni veľa šancí nemali. Teraz švédskeho brankára neohrozia, pretože sa ocitli v postavení mimo hru. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    14:03
    HK Orange 20 si zahrá prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Na trestnú lavicu putuje David Pacan, ktorý dostáva menší trest za podrazenie. Uvidíme, ako si s touto výhodou hostia poradia.
     
    14:50
    Mladíci sa zubami – nechtami držali v útočnom pásme, no v úvode presilovky sa do zakončenia nedostali. Domáci sa oslobodili a môžu poslať na ľad čerstvé sily.
     
    15:37
    Tentokrát to mladíci zahrali podstatne lepšie. Peter Bjalončík pekným pasom našiel Alexa Tamášiho, no tomu sa puk skĺzol z hokejky. Následne pálil z pravej strany aj spomínaný Bjalončík, ale trafil len Joakima Lundströma.
     
    16:18
    Košice sa ubránili presilovej hre súpera. Po zakázanom uvoľnení mladíkov mali výhodu útočného pásma, od modrej čiary vystrelil Martin Dudáš a prestrelil Romana Durného. Puk ešte tečoval Jakub Suja, no či to bolo v súlade s pravidlami posúdi až videorozhodca.
     
    16:18
    Gól napokon neplatí. Aj zo spomalených záverov to vyzeralo tak, že Jakub Suja tečoval puk nad úrovňou hornej žŕdky. V košickej Steel aréne tak budeme pokračovať za bezgólového stavu.
     
    16:54
    Domácich hokejistov predošlý moment možno správe naštartoval. Snáď prvýkrát sme od nich videli výrazne aktívnejšie striedanie, ktoré sa skončilo streleckým pokusom na Romana Durného.
     
    17:30
    Prvú presilovú hru v zápase si zahrajú aj domáci hokejisti. Tomáš Klíma prenikal po pravej strane, no v jeho aktivite ho podrazením zastavil najlepší strelec hostí Vladimír Vybiral.
     
    18:12
    Oceliarom sa takmer podarilo využiť presilovú hru. So šťastím sa puk odrazil na hokejku Petra Boltuna, ten bol osamotený pred bránou súpera, ale trafil len ľavý betón Romana Durného.
     
    18:48
    Martin Bača teraz zobral zodpovednosť na svoje plecia. Prenikol do útočného pásma, vystrelil švihom, no tesne minul bránu. Mladíci sa následne oslobodili.
     
    19:24
    Košičania mali v závere prvej tretiny veľké šťastie. Po spolupráci s Viliamom Čachom dvakrát v komfortnej pozícii zakončoval Radoslav Mesaroš, no v čistých šanciach minul bránu Joakima Lundströma.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvé dejstvo sa pred malou chvíľou skončilo. V košickej Steel aréne sme veľa hokejovej krásy nevideli. Domáci ani zďaleka nehrajú v rámci svojich možností, dokonca by som povedal, že aktívnejší boli hostia. Oceliari v prvej tretine raz dostali puk za Romana Durného, no gól pre hru vysokou hokejkou uznaný nebol. V samotnom závere mohol otvoriť skóre zápasu Radoslav Mesaroš, no v dobrých pozíciach prestrelil bránu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Košičania vstúpili do druhej tretiny aktívnejšie. Spoza brány smerovala prihrávka na Mareka Hovorku, no ten sa do zakončenia nedostal. Dobrú prácu s hokejkou ukázal aj Roman Durný.
     
    21:15
    Zdá sa, že Milan Jančuška počas prestávky vyčistil žalúdok svojim zverencom. Tí sa tlačia do koncovky a rozhodne je vidno na ich pohybe väčšiu snahu o strelenie gólu.
     
    21:35
    Peknú akciu predviedli hostia. Obranca Vojtech Zeleňák si nakorčuľoval pred bránu súpera, tam ho aj našla prihrávka spoluhráča, no tiesnený košickým obrancom zakončiť nedokázal.
     
    22:21
    Joakim Lundström musel zasahovať. Po peknej výmene puku na ľavej strane strieľal Kroni Musliu, ale jeho pokus smeroval len do hrude švédskeho legionára vo farbách Košíc.
     
    22:56
    Mladíci naďalej pôsobia sympatickým dojmom. Po zakázanom uvoľnení Košíc sa individuálne snažil presadiť Erik Smolka, no člen štvrtej útočnej formácie skórovať nedokázal.
     
    23:34
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Dávid Šoltés. Potiahol si puk na os ihriska, ale našiel len pravý betón Romana Durného. Na svoj ďalší gól v sezóne si bude musieť ešte počkať.
     
    24:21
    Košice zatlačili svojho súpera. Petr Kafka bránu netrafil, no následne jeho spoluhráč Richard Jenčík vybojoval presilovku. Dve minúty za podrazenie dostáva útočník štvrtej formácie Rastislav Václav.
     
    25:00
    Úvod presilovej hry Košičanom absolútne nevyšiel. Oceliari sa zatiaľ nedokázali ani len usadiť v útočnom pásme. Puk je momentálne za brankárom Joakimom Lundströmom.
     
    25:35
    Domáci hokejisti sa dostali do brejku troch proti dvom. Po krížnej prihrávke mohol páliť Tomáš Klíma, ale strela mu vôbec nesadla. Brankár hostí tak zasahovať nemusel.
     
    26:16
    Košice dali gól!
    Tesne pred návratom vylúčeného Rastislava Václava sa domáci hokejisti dostávajú do vedenia. DÁVID ŠOLTÉS posielal puk pred bránu súpera, no bol to zrejme obranca Marek Švarc, kto nešťastne zrazil puk za chrbát Romana Durného. Asistencie: David Pacan a Joakim Lundström.
    26:16 ŠOLTÉS - 1:0
     
    27:00
    Košickí hokejisti si počínali proti pravidlám zakázaným uvoľnením. Hra sa tak presťahuje do obranného pásma Košíc, čo budú chcieť využiť zverenci Ernesta Bokroša.
     
    27:50
    Úvodný gól zápasu domácim prospel a vytvorili si ďalšiu šancu. Peter Kafka síce neskóroval, no Košice budú hrať presilovku po nedovolenom zákroku Petra Kudrika.
     
    28:34
    Košice sa okamžite dokázali usadiť v útočnom pásme. Ich aktivitu zakončil strelou od modrej čiary obranca Jere Pulli. Jeho tvrdú strelu na dvakrát kryje brankár Roman Durný.
     
    29:07
    Domáci hokejisti teraz pekne zakombinovali. Medzi kruhmi na chvíľu zostal nestrážený Jakub Suja, dokázal aj vystreliť, ale trafil len dobre chytajúceho brankára mladíckeho výberu.
     
    29:44
    Tesne pred koncom presilovej hry musel zasahovať brankár Roman Durný. Myslím, že to bol obranca Martin Dudáš, kto preveril jeho pozornosť strelou od modrej čiary.
     
    30:36
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Teraz dobre zapracovala štvrtá útočná formácia Košíc. Mladíci dokázali kombinovať, ale druhý gól Oceliari zatiaľ nepridali.
     
    31:12
    Roman Durný predviedol senzačný zákrok! Košičania fantasticky zahrali prečíslenie troch proti dvom. Petr Kafka naservíroval puk voľnému Marekovi Hovorkovi, no ten medzi kruhmi v stopercentej šanci druhý gól v sezóne nepridal.
     
    32:24
    Na druhej strane pohrozili aj hostia. Individuálnym prienikom to skúsil Alex Tamáši, ale jeho strelu spoza obrancu súpera dokázal vyraziť gólman Joakim Lundström.
     
    33:45
    Opäť sa hrá veľmi dlho bez prerušenia. Pred pár sekundami sa zaskvel Erik Smolka, ktorý sa zbavil obrancov súpera, mieril pod hornú žŕdku, no trafil rameno Joakima Lundströma.
     
    34:17
    Joakim Lundström musel opäť zasahovať. Mladíci ťažili zo zakázaného uvoľnenia súpera. Po vyhranom buly pálil Marek Švarc, no nedokázal napraviť svoje zaváhanie pri inkasovanom góle.
     
    34:44
    Mareka Švarca teraz musíme pochváliť. Hostia trošku prepadli v strednom pásme, sám na bránu postupoval Marek Hovorka, no domáceho hráča spomínaný bek dokázal zastaviť čistým spôsobom.
     
    35:25
    Druhá tretina sa pomaly chýli k svojmu záveru. Košice po strelenom góle opäť trošku poľavili. Hostia sa to snažia využiť, no proti je zatiaľ výborne chytajúci brankár Joakim Lundström.
     
    36:00
    Presne štyri minúty pred koncom druhej časti sa bude vhadzovať pred švédskym brankárom. Oceliari sa totiž opäť previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    37:14
    Veľmi dobre teraz zapracovala štvrtá útočná formácia hostí. K strele sa dostal Rastislav Václav, no jeho pokus švihom smerom vedľa ľavej žrde domácej brány.
     
    37:56
    HK Orange 20 má veľkú šancu v závere druhej tretiny vyrovnať skóre zápasu. Košičania zle striedali a trest pre hráčsku lavicu si odpyká skúsený útočník Richard Jenčík.
     
    38:34
    Mladíkom presilová hra zatiaľ príliš nevychádza. V útočnom pásme sa prezentovali v rohoch ihriska a následne oň aj prišli. Ďalšiu akciu musia zakladať od Romana Durného.
     
    39:05
    Hostia sa po chybe Košičanov dostali do brejku troch proti jednému, ale ponúknutú šancu nevyužili. Dobre zapracoval jeden z domácich obrancov, ktorí sa obetavo hodil do krížnej prihrávky.
     
    39:48
    Košice dali gól!
    Mladíci mali v závere druhej tretiny veľkú šancu na vyrovnanie, no vo vlastnej presilovke inkasujú. Po dobrej práci Petra Kafku a Mareka Hovorku nahadzoval puk od modrej čiary pred bránu MARTIN BAČA a možno aj na jeho prekvapenie ním zaskočil Romana Durného. Asistencie: Petr Kafka a Marek Hovorka.
    39:48 BAČA - 2:0
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po dvoch tretinách môžu byť rozhodne spokojnejší domáci hokejisti. V prostrednej časti dvakrát skórovali a smerujú za povinným víťazstvom. Najskôr s prispením obrancu Mareka Švarca skóroval Dávid Šoltés a v samotnom závere prekvapil súperovho brankára nahodeným pukom obranca Martin Bača. Košice zlepšili svoj výkon a musíme konštatovať, že ich vedenie je viac-menej zaslúžené.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:29
    V úvode tretej tretiny sa snažil individuálne presadiť NIki Jaško. Tiesnený obrancom súpera zakončil, no Joakim Lundström nemal problém zasiahnuť. Následne sa hostia previnili ofsajdom.
     
    40:31
    Tesne po vhadzovaní sa previnil proti pravidlá Tomáš Klíma. Ten zasiahol hokejkou tvár Viliama Čacha, a tak putuje na trestnú lavicu. Napokon dostáva len menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    41:00
    Mladíkom sa úvod presilovej hry nevydaril. Košičania dostali puk aspoň do stredného pásma. Hostia sa do neho budú chcieť veľmi rýchlo vrátiť. Kontaktný gól by zápasu určite prospel.
     
    41:38
    Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Košíc. Puk totiž skončil na ochrannej sieti. Do konca presilovky zostáva ešte približne minúty hry.
     
    42:17
    Až v závere presilovky sa dostali hostia do zakončenia. Dobre si zbehol medzi kruhy obranca Martin Dlapka, no našiel len pripravenú vyrážačku brankára Joakima Lundströma.
     
    43:28
    Teraz sme boli svedkami trošku rozháranej hry. Z letargie nás vytrhol až David Pacan, ktorý potiahol puk do útočného pásma a následne prinútil zasahovať aj brankára Romana Durného.
     
    44:07
    Domáci hokejisti dobre kombinovali v útočnom pásme. Napokon napriahol k strele od modrej čiary Eduard Šedivý, no podobne ako v prvej časti hry trafil len bočnú sieť.
     
    44:34
    Individuálne to teraz skúšal Jakub Suja. Natlačil sa až pred brankára súpera, kde stratil stabilitu. Hlavní rozhodcovia napriek protestom Steel arény vylučovať nebudú.
     
    45:15
    Štvrtý košický útok sa presadiť nedokázal. Martin Novotný chcel zaskočiť Romana Durného strelou spoza obrancu, ale trafil len práve neho.
     
    46:38
    Teraz sme boli svedkami zaujímavých akcii na oboch stranách. Najskôr nepresne pálil Rastislav Václav a následne pred bránou hostí neuspel v kombinácii s Jakubom Sujom center Peter Boltun.
     
    47:16
    Hostia teraz dlho držali puk za svojou bránou. Následne nepresne rozohrali, no hlavní arbitri trošku prekvapujúco nepískajú zakázané uvoľnenie. Pochválime aj Martina Dudáša za pekný hit pri mantineli.
     
    47:52
    Tentokrát sa zakázané uvoľnenie píska, hoci sa to Šimonovi Petrášovi vôbec nepáči. Každopádne, nič svojimi protestami nespraví a vhadzovať sa bude pred Joakimom Lundströmom.
     
    49:20
    Opäť sledujeme dlhší časový úsek bez prerušenia. Mladíci sa dostali do útočného pásma, no hrali len v blízkosti mantinelu. Na druhej strane si nerozumel Petr Kafka s Marekom Hovorkom.
     
    50:12
    Do konca zápasu zostáva menej ako desať minút. Nasledovať bude vhadzovanie pred Romanom Durným, ktorý poľahky kryje strelecký pokus od modrej čiary. Jeho autorom bol zrejme Martin Bača.
     
    50:34
    Košičania sa previnili ďalším zakázaním uvoľnením. Po buly pálil od modrej čiary obranca Samuel Fereta, no trafil len zadný mantinel za švédskym gólmanom.
     
    51:15
    Dávid Šoltés dnes hrá veľmi dobrý zápas. Teraz obkrúžil bránu, spätným pasom našiel Patrika Kocha, no jeho strelecký pokus od modrej čiary mieril len do hrude brankára Romana Durného.
     
    51:46
    Na druhej strane musel zasahovať aj Joakim Lundström. Alex Tamáši sa presadil na ľavej strane, švihom vystrelil, no v končenom dôsledku vybojoval len vhadzovanie.
     
    52:27
    Roman Durný predviedol ďalší zákrok. Po prihrávke Blakea Kessela vystrelil z pravej strany Patrik Koyš, no svoj prvý gól po návrate na súpisku Košíc nepridal.
     
    52:49
    Veľmi dobrý výkon dnes podáva aj Rastislav Václav. Potiahol si puk na os klziska, pohotovo vystrelil a Joakim Lundström mal čo robiť, aby na dvakrát jeho pokus zastavil na ceste do siete.
     
    53:12
    Košickí hokejisti predviedli peknú akciu, no trošku to prekombinovali. Po prihrávke Mareka Hovorku mohol zakončovať Petr Kafka, no ešte zbytočne hľadal obsadeného Richarda Jenčíka.
     
    54:34
    Mladíkom sa čas na strelenie dvoch gólov kráti. Naopak, po chybe v rozohrávke pálil Dávid Šoltés, no svoj druhý gól v zápase nepridal. Roman Durný predviedol rýchle betóny.
     
    55:18
    Teraz je hra veľmi rozháraná. Košice sa nevedia dostať do útočného pásma, ale to isté platí aj v prípade zverencov Ernesta Bokroša. Tí sa dnes o senzáciu zrejme nepostarajú.
     
    56:27
    Tretia útočná formácia hostí sa presadiť nedokázala. Následne sa pre Košice črtala šanca na rýchly brejk a jeden z obrancov HK Orange 20 si musel pomôcť prihrávkou rukou.
     
    57:00
    Už len tri minúty zostávajú do záverečnej sirény. Jakub Suja spoločne s Dávidom Šoltésom dobre zbierajú cenné sekundy, keď držia puk za bránou Romana Durného.
     
    57:44
    Prihrávka na Richarda Jenčíka presná nebola, a tak sa po zakázanom uvoľnení presťahuje hra pred Joakima Lundströma. Hostia si zatiaľ neberú oddychový čas a neberú ani time out.
     
    57:56
    HK Orange 20 dalo gól!
    Tak si to predstavte. Joakim Lundström inkasuje a dnešný zápas nám ešte ponúkne dramatickú koncovku. Od modrej čiary vystrelil obranca Vojtech Zeleňák, jeho pokus tečoval ERIK SMOLKA a prekonal švédskeho brankára. Asistencie: Vojtech Zeleňák a Peter Bjalončík.
    57:56 SMOLKA - 2:1
     
    58:34
    Domáci hokejisti teraz mali šťastie. Viliam Čacho dostal príliš veľa priestoru a tesne minul bránu Joakima Lundströma. Tak to mohol byť obrovský šok pre riedko zaplnenú Steel arénu. Mladíci zatiaľ hrajú len s piatimi hráčmi na ľade.
     
    59:15
    Hosťom sa nedarí dostať sa do útočného pásma. Zákonite tak nemôžu odvolať brankára a vrhnúť všetky sily do útoku. Záverečné sekundy nemilosrdne ubiehajú.
     
    59:47
    Čiaroví rozhodcovia prerušujú hru po ofsajde slovenských mladíkov. Do konca riadnej hracej doby zostáva už len trinásť sekúnd, čo je veľmi málo na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Košíc dnes rozhodne nepredviedli stopercentný výkon, ale na zisk troch bodov to stačilo. Tím slovenských hokejistov do 20 rokov zdolali tesne 2:1, keď sa gólovo presadili Dávid Šoltés a Martin Bača. V závere si Oceliari skomplikovali situáciu, keď tesne pred Joakimom Lundströmom tečoval nahodený puk Erik Smolka. Hostia už vyrovnať nestihli, hoci strela Viliama Čacha vôbec nebola márna. Východniari tak poskočili na štvrté miesto tabuľky a už môžu premýšľať nad zajtrajším duelom vo Zvolene. Ja vám ďakujem za pozornosť, no športový večer ešte zďaleka nekončí. Už o hodinu nastúpia zverenci Jána Kozáka v škótskom Hampden Parku a aj tento zápas môžete sledovať v našom priamom prenose. Dovtedy dovidenia. (19:48:20)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 27. Šoltés (Pacan, Lundström), 40. Bača (Kafka, Hovorka) – 58. Smolka (Zeleňák, Bjalončík)


    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Pulli, Bača, Kessel, Šedivý, Dudáš, Matejka, Koch – Kafka, Hovorka, Jenčík – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Boltun, Suja – Petráš, Vrábeľ, Novotný.
    HK Orange 20: Durný – Hedera, Fereta, Švarc, Dlapka, Kuna, Zeleňák, Hílek, Krempaský – Jaško, Kundrik, Mesaroš – Vašaš, Čacho, Vybiral – Musliu, Tamáši, Bjalončík – Smolka, Václav, Marcinek.

    Rozhodčí: Miroslav Štefik, Tomáš Orolin – Martin Korba, Martin Smrek.
    bahis siteleri