Kladno – Plzeň 3:0 (kon.) | Sudoměřice – Rakovník 2:5 (kon.)
konec
HBC Kladno
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HBC Plzeň
Neděle 15.10.2017, 10:00 • Městská hokejbalová aréna • CROSSDOCK Extraliga • 5. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (11:33:34)
     
    Ačkoli Kladno nepředvedlo ideální výkon, nakonec potvrdilo roli favorita a Plzeň nakonec překonalo díky třem brankám. Hosté zahráli opravdu velkou mizérii především směrem dopředu a Jirotkovi vlastně nedělalo příliš velký problém udržet čisté konto. Domácím pak lépe vyšla druhá i třetí třetina a nakonec zaslouženě získali tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    44:00
    Utkání se už dohrává pouze z povinnosti. Plzeň ví, že body ze středu Čech domů nepřiveze.
    43:05 Dominik BARNOŠÁK - 3:0
     
    43:05
    Kladno právě vstřelilo branku!
    DOMINIK BARNOŠÁK pečetil tříbodové vítězství domácího mužstva. Nakonec je označený za střelce branky on, byť střelu na Kráčinu, který si hodil míček za brankovou čáru lapačkou a tenhle gól si za rámeček určitě nedá, vyslal Šíma. Zřejmě tam došlo k nějaké teči. Asistence: Radek Šíma, Petr Šícha.
     
    42:29
    ... Procházka trefil břevno! Tenhle kladenský talent ukryl svou střelu tak, že na ní Kráčina ne úplně dobře viděl. Teď měla Plzeň velké štěstí.
     
    42:13
    Kráčina se nyní ocitl mimo branku! Kladenští hráči však nedokázali této skutečnosti využít, jelikož Procházka promáchl svou hokejkou. Tak jako tak Kladno drží míček na svých hokejkách...
     
    41:14
    Malý se řítil dopředu, jenže u míčku byl nakonec o chvilku později než vracející se Soukup, který mu sebral míč čistě z hokejky. Jirotka toho v brance, stejně jako ve druhé třetině, moc řešit stále nemusel.
     
    40:10
    Pokorný chtěl nahodit míček dopředu, dorážet se snažil Pauer, jenže kladenská obrana zase dobře zasáhl. Čas se Plzni neúprosně krátí.
     
    39:20
    Plzni už zbývá opravdu málo času na to, aby s tímhle duelem ještě něco udělala. V ofenzívě dnes opravdu nepředvedla vůbec dobrý výkon. Domácím nakonec na výhru možná nakonec budou stačit pouhé dvě branky.
    38:16 Radim ŠTĚPÁNÍK - 2:0
     
    38:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle může být možná definitivní pojistka za domácím vítězstvím. RADIM ŠTĚPÁNÍK si seběhl k zadní tyčce na přihrávku D. Hnízdila a bekhendem dotečoval míček od břevna za brankovou čáru. Kráčina byl bez šance. Asistence: Daniel Hnízdil, Jiří Hrabár.
     
    37:30
    Následovat bude předem domluvená výměna stran.
     
    37:29
    Určitě dobrá přesilovka pro kladenské hráče. Zase jsou o dost nebezpečnější směrem dopředu. Barnošák nyní dobře operoval za brankou, nakonec ale Kráčinu nepřekonal.
     
    36:25
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Pejchar – 2 min., sekání).
     
    36:15
    Kohout výtečně zabojoval u mantinelu, vybojoval faul a ještě ohrožoval soupeřovu bránu. Nakonec však jeho přihrávka na spoluhráče nebyla úspěšná. Avšak ALPIQ si zahraje početní výhodu.
     
    35:29
    Vodrážka hledal svou dlouhou přihrávkou nabíhajícího si Malého, jenže ten míček nestačil zpracovat. Škoda pro Plzeň. Hostující kapitán by se jinak řítil sám na bránu.
     
    34:30
    Aktuálně uběhlo zhruba nějakých pět minut ve třetí třetině. Kladno zatím drží nejtěsnější možný náskok, ale nikde není psáno, že by o něj nemuselo přijít. Každopádně i nadále nepůsobí Plzeň směrem dopředu úplně nejlépe.
     
    33:50
    Domácí v plném počtu.
     
    33:19
    Hosté početní výhody prostě nezvládají dobře. Kladno opravdu velmi dobře brání. A Plzeň jen na oko brankáře Jirotku ohrozila. Vlastně pouze a jen nepřesnou střelou Kavalíra.
     
    32:28
    Chvilku si plzeňští hráči vyměňovali míče, až vypálil z dálky ostře Kavalír. jenže jeho pokus nakonec skončil jen na zadním mantinelu. I kdyby ne, Jirotka by asi tenhle míček měl.
     
    31:50
    Oddechový čas pro hosty.
     
    31:50
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Barnošák – 2 min., sekání).
     
    30:50
    Pauer přihrával dozadu na O. Benedikta, jenže ten míček nedokázal zachytit. Každopádně je vidět, že Plzeň chce s průběžným výsledkem něco za každou cenu udělat.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    V závěru druhé třetiny jsme se nakonec dočkali branky a postarali se o ní díky početní výhodě kladenští hráči. Plzeň však rozhodně nemusí sklánět zbraně. Pořád má ještě patnáct minut čistého času na to, aby utkání ještě nějakým způsobem zdramatizovala.

    Střely na branku ve 2. třetině: 9:1
     
    Další třetina začne přibližně v 11:05.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
    29:22 Radim ŠTĚPÁNÍK - 1:0
     
    29:22
    Kladno právě vstřelilo branku!
    RADIM ŠTĚPÁNÍK si seběhl do středu pole od pravého mantinelu, zakončil pod padajícího obránce a překvapený Kráčina nestačil své betony secvaknout včas. Na konci početní výhody se domácí ujímají vedení. Asistence: Radek Soukup.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    27:57
    Novák odjel od mantinelu před tyčku Kráčiny a vypálil z dobré pozice! Jenže plzeňský brankář dnes předvádí parádní výkon. Kladenský bek nenašel mezírku v jeho výstroji.
     
    27:31
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Hanuš – 2 min., faul kolenem).
     
    25:42
    Kladenští vymysleli opravdu parádní kombinaci a Kohout pálil ze středu pole. Branku by si tahle pasáž určitě zasloužila. Brance zatím bylo blíže Kladno, a to především díky přesilovce.
     
    25:00
    Hosté v plném počtu.
    24:05 tutovka Štěpáníka (KLA)
     
    24:05
    Štěpáník neproměnil tutovku! Na pravé straně se ocitl zcela sám, jenže za Kráčinu míček nedokázal dostat. Trestuhodné. Plzeň nyní prožívá opravdu krušné chvíle.
     
    23:19
    Kladno má k dispozici svou první přesilovku a už na soupeře tlačí, co to jde! Rozhodně hraje v početní výhodě lépe než soupeř. Špaček, Šícha, D. Hnízdil, ti všichni nyní tlačí na Kráčinu!
     
    23:00
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň (J. Benedikt – 2 min., hrubost).
     
    22:40
    Ani druhá třetina nevypadá nijak atraktivně. Zápasu prostě chybí jakýkoli vstřelený gól. Je pravda, že Jirotka i Kráčina předvádějí mezi třemi tyčemi opravdu pozorný výkon.
     
    22:22
    Domácí v plném počtu.
     
    20:59
    Během třech přesilovek Plzeň poprvé vytvořila přesilovkový deštník. Všechno je ale bez větší aktivity a pohybu. Pořád Plzeň nehraje početní výhody ani zdaleka ideálně.
     
    20:22
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Novák – 2 min., podražení).
     
    20:13
    Barnošák zachytil přihrávku u levého mantinelu, pálil z velkého úhlu. Takže jeho počínání nakonec nebylo úspěšné.
     
    18:50
    ... Kráčina se nyní měl mezi třemi tyčemi co ohánět. Kladenští borci na něj vyslali hned několik jedovatých pokus. Plzeňský brankář byl úspěšný. Dosud jsme viděli nejlepší pasáž druhého dějství.
     
    18:23
    Špaček dostal přihrávku do pásma, ale následně míček ztratil. Každopádně Kladno i nadále drží soupeře v šachu v jeho útočném pásmu...
     
    17:23
    Prokop si sjel za branku a odtud se snažil přihrát, jenže jeho počínání bylo opravdu hodně nepřesné. Na druhé straně chtěl zahrozit Malý, ale i jemu míček utekl z hokejky.
     
    16:15
    Domácím se jednoduše daří dostávat míčky do bezpečí. Plzeň ani jednou nedokázala v početní výhodě ohrozit Jirotkovu svatyni.
     
    15:34
    Kladno se v současné chvíli brání oslabení. A stejně jako v předchozí početní nevýhodě nepouští západočeský klub vůbec k ničemu.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Neviděli jsme úplně atraktivní první třetinu. Kladno zatím nepotvrzuje roli favorita, Plzeň je mu rovnocenným soupeřem. Domácí i hosté každopádně budou muset zabrat v útoku, pokud z tohoto duelu chtějí získat plný počet bodů.

    Střely na branku v 1. třetině: 7:5
     
    Další třetina začne přibližně v 10:33.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:54
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Šrámek – 2 min., držení protihráče).
    střela Hrabára (KLA), parádní zákrok Kráčiny (PLZ)
     
    14:14
    Hrabárova střela od modré čáry pořádně protáhla gólmana Kráčinu, který před clonícím Barnošákem úplně dobře neviděl. Vytáhl ovšem perfektní zákrok lapačkou. Tohle byl okulahodící hokejbalový moment.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    13:35
    Domácí v plném počtu.
     
    13:14
    Pro ALPIQ vypadá tohle oslabení velmi dobře. Tady není co řešit, hosté si nevytvořili zhola nic. Jirotka mohl být mezi třemi tyčemi úplně v klidu.
     
    12:25
    První třetina přesilové hry se Plzni vůbec nezadařila. Ani nezaložila pásmo. Kladno se v oslabení zatím brání velmi, velmi dobře.
     
    11:35
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Šíma – 2 min., hákování).
     
    10:34
    Švarc se dostal ke střele, ovšem nebyl úspěšný. Následně po vyhraném buly pálil z první O. Benedikt, nicméně Jirotka odolal. Plzeň umí zahrozit, to je evidentní.
     
    09:46
    Tohle kladenští hráči vzadu hrubě nezvládli! A Plzeň se dostala do první velké příležitosti. Kunzmann proběhl příliš snadno až před brankoviště, kde se ocitl úplně sám, avšak po forhendové kličce trefil jen beton Jirotky. Až na zakončení vlastně neudělal chybu.
     
    09:15
    Jirotka pro jistotu tenhle míček schoval pod svou lapačku. Dotírající protihráč nebylo to pravé ořechové pro kladenského brankáře. Vhazovat se bude před jeho brankovištěm.
     
    08:45
    Pauer kličkoval v rohu kluziště, nabil Pejcharovi na levý kruh a hostující útočník ostře vypálil. Ovšem míček skončil pouze mimo branku Jirotky, který zasahovat nakonec nemusel.
     
    07:32
    Švarc tahem ostře vypálil z pravé strany, nakonec však mířil mimo. Malý se snažil u tyčky dorážet, ovšem neúspěšně. A stejně nakonec dopadl i nedobře mířící Pokorný.
     
    06:41
    Šícha pálil ihned z první po vyhraném buly! Kráčina ale ukázal dobrý postřeh. A míče schoval do své výstroje. Velice dobrá reakce od plzeňského brankáře.
     
    06:33
    Valenta tuhle dlouhou přihrávku nezachytil. Míček pouze překlouzal přes celé hřiště a skončil za červenou čárou. Je z toho icing plzeňského mužstva.
     
    05:44
    Hrabár se dostal ke střele, k dorážce se propracoval také Špaček. Avšak Kráčina si v bráně poradil. Zatím je určitě více zaměstnávaný než jeho kolega na druhé straně Jirotka.
     
    04:50
    V posledních několika desítek vteřinách jsme viděli spíše jen nepřesnosti. Tohle Noskovo nahození nemělo absolutně žádnou šanci na úspěch. Plzeň zatím dobře znepříjemňuje kladenskému favoritovi celou hru.
     
    03:33
    Nejprve na kladenské straně pálil po uvolnění D. Hnízdila velice dobře Hrabár, ale Kráčina si s jeho pokusem velmi dobře poradil. Na druhé straně to byl snad Vodrážka, kdo ohrozil Jirotku, a ten řešil první složitou situaci před svou brankou.
     
    02:47
    Špaček se výtečně zorientoval u levého mantinelu, snažil se ve středu pole uvolnit Štěpáníka, ale míček k němu nakonec nedošel. Kladno stále mačká soupeře v jeho útočném pásmu.
     
    02:10
    ALPIQ je zatím více na míčku, Plzeň se dopředu moc nehrne. Vidíme ovšem tak jako tak vyrovnaný souboj. Uvidíme, na jak dlouho vyrovnaný bude.
     
    01:05
    Kráčina se teď měl mezi třemi tyčemi co ohánět! Barnošák našel Šímu ve středu pole a ten se dostal blízkosti plzeňského gólmana, nicméně zakončení mu nevyšlo úplně podle představ.
     
    00:43
    Barnošák se řítil za tímhle míčkem, nicméně ho nestihl, a je z toho jen zakázané uvolnění od kladenského mužstva. Hra se stěhuje před branku Jirotky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka – Soukup, Hrabár, Šícha, Voráček, Novák, Nosek – Štěpáník, D. Hnízdil, Špaček, Barnošák, Šíma, Šrámek, Prokop, Kohout, Procházka

    HBC Plzeň: Kráčina – Vodrážka, J. Benedikt, Hanuš, O. Benedikt, Pokorný, Kavalír – Valenta, Gřonka, Kunzmann, Pauer, Pejchar, Ulč, Malý, Švarc, Majer

    Rozhodčí: Cícha, Uhlíř.
     
    Oba celky se zajisté budou chtít předvést, protože jejich výkon může sledovat celá republika prostřednictvím živého přenosu na ČT Sport. Favoritem tohoto souboje budou domácí, kteří před vlastními fanoušky dlouhodobě umějí hrát na nejvyšší úrovni. Hosté vlastně nebudou mít v Městské hokejbalové aréně ve středu Čech spíše co ztratit.
     
    Kladno v letošní sezóně odehrálo pouze čtyři zápasy, a i proto se aktuálně nachází nezvykle na pátém místě tabulky. Až na utkání na půdě vedoucího Kertu však nemělo nově se tvořící mužstvo výraznější problémy a svou formu by chtělo potvrdit i proti Plzni. Ta má naopak druhý nejmenší počet odehraných utkání, konkrétně pět, a v extralize jí patří osmá pozice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 30. Štěpáník (Soukup), 39. Štěpáník (D. Hnízdil, Hrabár), 44. Barnošák (Šíma, Šícha)


    HBC Kladno: Jirotka – Soukup, Hrabár, Šícha, Voráček, Novák, Nosek – Štěpáník, D. Hnízdil, Špaček, Barnošák, Šíma, Šrámek, Prokop, Kohout, Procházka
    HBC Plzeň: Kráčina – Vodrážka, J. Benedikt, Hanuš, O. Benedikt, Pokorný, Kavalír – Valenta, Gřonka, Kunzmann, Pauer, Pejchar, Ulč, Malý, Švarc, Majer

    Rozhodčí: Cícha, Uhlíř
    bahis siteleri