Jihostroj – Benátky n. Jizerou 3:0 (kon.)
konec
VK Jihostroj Č. Budějovice
3
25 25 25  
VK Benátky nad Jizerou
0
21 13 18  
Čtvrtek 19.10.2017, 17:00 • Sportovní hala, České Budějovice • Uniqa extraliga mužů • 4. kolo
     
    25:18
    České Budějovice vítězí proti Benátkám ve třech setech. Kryštof si dovolil takovou lahůdku jako přihrávku jednou rukou, poté se dostal k útoku Kraffer, který zakončil celý zápas smečí do diagonály.
     
    24:17
    Po Šotolově esu je tady hned sedm mečbolů pro domácí celek.
     
    16:12
    Jihostroj ale vede o čtyři body při druhém technickém oddechovém čase. Halaba se o to postaral razantní smečí z hlavního kůlu.
     
    8:4
    Domácí vedou při prvním technickém oddechovém čase o čtyři body. Nepřesným servisem daroval osmý bod Jihostroji Vachoušek.
     
    5:1
    Valerij Todua navíc dává eso svým plachtícím servisem a domácí už vedou o čtyři body. Trenér Benátek zastavuje hru oddechovým časem.
     
    25:13
    Velmi rychle druhá sada také končí. Celerýn si připsal při nahrávce dvojdotek a poté už mohl jít Nesvačilův útok kam chtěl. Jihostroj s přehledem vede již 2:0 na sety.
     
    24:13
    Hned jedenáct setbolu pro domácí celek. Do hry zasáhl také Celerýn. Hosté se ale k útoku nedostali a vše zakončil pohledným útokem Křesťan.
     
    20:11
    Dvacátý bod Jihostroje ve druhém setu přidává blok Kupilíka na Stanislava Vachouška. Benátky si berou oddechový čas.
     
    16:9
    Domácí vedou při druhém technickém oddechovém čase o sedm bodů. Sukuba servisem nezatlačil hráče Jihostroje a to trestá Filip Křesťan.
     
    8:2
    Sukuba na podání. Radek Mach se středem sítě neprosadil, ale Jakub Rybníček poslal jednu z mála bodovce Benátek do autu. Je tady první technický oddechový čas.
     
    6:1
    A už to je o pět bodů. Ukrajinský blokař domácího týmu našel servisem zadní lajnu. Po esu si hosté berou oddechový čas.
     
    25:21
    Tomáš Fila uvolňuje místo na servisu polskému smečaři Pawlovi Halabovi. Domácí proměňují hned první setbol, postaral se o to právě Halaba přímým bodem.
     
    24:21
    A právě Rybníček na podání. Po zkaženém servisu jsou tady hned tři setboly pro domácí celek.
     
    22:16
    Série Benátek také narůstá. Sukuba trefuje eso na Petra Michálka. Jihočeši musí ještě první sadu zastavit oddechovým časem.
     
    21:12
    Valerij Todua na podání. Sadílek zaváhal na přihrávce, hosté poté museli jen odevzdat míč a to trestá nekompromisním útokem Křesťan. Benátky si berou ještě jeden oddechový čas.
     
    16:7
    Při druhém technickém oddechovém čase vede Jihostroj již o devět bodů. Radek Mach přidává dokonce přímý bod ze servisu.
     
    11:7
    Machův servis nadělal znovu problémy. Michálek se dostal k bodovce, ale pokračovalo se ve hře. Boduje až Filip Křesťan, který lehkým úderem po lajně zvyšuje náskok Jihostroje. Také trenér Benátek nad Jizerou si bere oddechový čas.
     
    8:7
    Domácí kapitán Radek Mach na podání. Ani tentokrát se hosté nedostali k povedené přihrávce. Bodovku za domácí pokládá na zem po bleskové souhře středem sítě Todua. Je tady první technický oddechový čas.
     
    4:6
    A už to je o dva body. Rybníčkův servis platí na domácí, nyní je z toho eso o pásku. Domácí trenér René Dvořák zastavuje hru oddechovým časem.

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    VK Benátky nad Jizerou: Fučík, Celerýn – Pietkiewicz, Vachoušek, Němeček, Teubner, F. Nesvačil – Sukuba (C), Syrůček, Hudák – M. Nesvačil, Rybníček – Sadílek, Ticháček
    Trenér: Pavel Třešňák

    Rozhodčí: Petr Kvarda – Jaromír Kořenek
    bahis siteleri