Cartagena – Sevilla 0:3 (kon.) | Numancia – Malaga 2:1 (kon.) | Zaragoza – Valencia 0:2 (kon.)
Getafe – Alavés 0:1 (kon.) | Real Murcia – Barcelona 0:3 (kon.) | Cádiz – Real Betis 1:2 (kon.)
konec
Real Murcia CF
0:3 (0:1)
FC Barcelona
Úterý 24.10.2017, 21:30 • Estadio Nueva Condomina (Murcia) • Španělský pohár • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:9. (23:17:42)
     
    Barcelona dle předpokladů dokázala přehrát třetiligovou Murciu rozdílem třídy a po výsledku 3:0 bude odvetné utkání formalitou. Blaugranas měli po celý zápas výraznou územní převahu, kterou nakonec dokázali přetavit ve tři branky. Postupně se trefili Paco Alcácer, Gerard Deulofeu a Jose Manuel Arnaiz.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
    86. Elady neuspěl se zakončením.
     
    86
    Tak ani nyní! Elady obdržel dloubáček za obranu, po kterém se zjevil sám před Cillessenem. Ten proti jeho střele výborně vyběhl a míč stačil vyrazit.
     
    85
    Akce ještě pokračovala na levou stranu, kde se o střelecký pokus přihlásil Gomes. Hostující záložník pálil vysoko nad branku.
     
    84
    Suárez dnes nehraje zrovna dobré utkání. Jindy výborný playmaker se zamíchal do svého kličkování a poté nestihl přesně přihrát.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Digne, přichází Cucurella.
     
    82
    Semedo neodhadl odskok balónu od trávníku a k míči se tak dostal číhající Elady. Ten si na sólovou akci nevěřil a tak raději vrátil balón na vlastní polovinu.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do posledních deseti minut. Barcelona si zcela jistě pohlídá tříbrankový náskok, přičemž stále usiluje o další branky.
     
    80
    Poslední minutky jsou ale o poznání živější. Konečně se nám o atraktivitu stará také Murcia, která zřejmě chce fanouškům věnovat alespoň jednu trefu.
     
    79
    Roberto se poprvé potkal s míčem a hned z toho mohla být branka. Pravý obránce či záložník hlavičkoval hodně vedle bližší tyče.
     
    78
    Semedo se vzorně vrátil za unikajícím Montesem, kterého stačil dostihnout. Domácí forvard tak v tísni vůbec nezakončil.
     
    77
    Deulofeu si přichystal další sólový úprk, který nakonec dokázal Juanma zastavit alespoň za cenu rohového kopu.
     
    76
    Střídání v týmu Real Murcia CF: ze hřiště odchází Mateos, přichází Ortiz.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Aleña, přichází Rakitič.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Deulofeu, přichází Roberto.
     
    75
    Paco si zpracovával balón zády brance a raději počkal na náběh spoluhráčů. Jako první přiběhl Arnaiz, jenž pálil pouze do hráče.
     
    74
    Murcia jakoby užila a najednou se k míči dostává mnohem častěji. Hosté ale zůstávají koncentrováni a v poklidu brání akce soupeře.
     
    73
    Elady obdržel přihrávku do volného prostoru, po které ještě zakombinoval se svým kolegou. Do šestnáctky přiletěl centr, který nedokázal Perez ani natřikrát dostat za Cillessena.
     
    72
    Arnaiz uplatnil své rychlé nohy, neboť se dostal za záda Ortize. Následné pokračování sóla ale nedopadlo dobře, přihrávka totiž skončila pouze na kopačce Juanmy.
     
    71
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Na hřišti je patrná kvalita hráčů Barcelony, kteří mají opravdu drtivou převahu.
     
    65
    Balón se překvapivě dostal na kopačku nekrytého Eladyho, kterému zakončení trvalo příliš dlouho. Výsledkem je pouze sražená střela.
     
    64
    Dvojice Semedo – Deulofeu kombinovala na pravém křídle. K míči se dostal první jmenovaný, který už zpětnou přihrávkou nenašel Aleñu.
     
    63
    Vermaelen hledal zábavu uvnitř pokutového území soupeře, kde nakonec nedotlačil balón do sítě. Murcia je ve druhém poločasu hodně nedůsledná.
     
    62
    Suárez se chopil rozehrávky standardky ze značného úhlu. Tou hledal nohu Mascherana, jehož rána z první minula prostor tří tyčí.
     
    61
    Střídání v týmu Real Murcia CF: ze hřiště odchází Llorente, přichází Sanchez.
    Střídání v týmu Real Murcia CF: ze hřiště odchází Molinero, přichází Chamorro.
     
    60
    Jakmile se dostane k míči Deulofeu, ihned to pro domácí znamená nejvyšší stav ohrožení. Podobně tomu bylo i teď, nicméně až druhý bránící hráč dokázal talentovanému křidelníkovi sebrat balón.
     
    59
    Juanma vyvezl balón až přes půlící čáru a následně se pokusil překvapit obranu soupeře. Přihrávka na Eladyho byla ale příliš dlouhá.
     
    58
    Jeden z mála ojedinělých útoků nakonec vyústil v zakončení. Z velké dálky to zkusil Montes, který trefil pouze záda Mascherana.
     
    57
    Barcelonští si zkrátka dělají, co chtějí. Hostů je ve druhém poločasu doslova plné hřiště a jejich dnešní protivník evidentně nestíhá.
    56. ARNAIZ - 0:3
     
    56
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je tu další branka v domácí síti! Doposud hodně neviditelný JOSE MANUEL DIAZ ARNAIZ si hodil balón na pravou nohu a poté zamířil bezpečně mimo Santomeho dosah.
     
    56
    Jakmile se dostanou domácí hráči k míči, okamžitě se ho zbavují. Toto řešení jednoznačně nemůže přinést kýžené ovoce.
     
    55
    Domácí to budou mít v tuto chvíli hodně složité. Nejen, že prohrávají o dvě branky, navíc Barcelona má míč stále na svých kopačkách.
     
    54
    Ve středu hrací plochy velmi dobře zapracoval Semedo, který nedal Llorentemu žádný prostor. Gomes pomohl svému kolegovi obrannému kolegovi.
    53. DEULOFEU - 0:2
     
    53
    Barcelona právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné, co předvádí GERARD DEULOFEU! Další z řady velmi rychlých průniků, po kterém se dostal až před brankáře, kterého chladnokrevně podstřelil.
     
    53
    Deulofeu hýří aktivitou. Velmi rychlý křidelní hráč úřadoval na pravém křídle, kde ho pouze za cenu autového vhazování odzbrojil Mateos.
     
    52
    Barcelonští tak zahrávali rohový kop, který se ani v tomto případě nesetkal s úspěšnou realizací. Modře zbarvení hráči ale nepouštějí soupeře k balónu.
     
    51
    Aleña se postavil k rozehrávce standardky z pravé strany. Jeho vzdušná nabídka nakonec olízla hlavu protihráče a skončila za bránou.
     
    50
    Molinero přihrál rozeběhnutému Jordanovi, jehož následný centr otřel o nohu Mascherana. Mucia si tak vyzkouší exekuci rohového kopu.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Montes (Real Murcia CF).
     
    49
    Digne tak dlouho zpracovával Ortize, až došla rozhodčímu trpělivost a odpískal faul. Murcia bude vykopávat poblíž rohovému kopu.
     
    48
    Deulofeu těžil ze svého mrštného průniku, po kterém prudce odcentroval do nohy bránícího hráče. Hosté zůstávají i nadále u míče.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali tentokráte na starost domácí. Ti budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Barcelona vstoupila do tohoto utkání opravdu hodně aktivně, jenomže si nedokázala vytvořit žádnou větší šanci. Ta paradoxně přišla na druhé straně, kdy Elady nedokázal zamést balón do brány. Na konci poločasu přeci jenom přišla branka, o kterou se postaral velmi dobrou hlavičkou Alcácer.
     
    45
    První poločas skončil.
    44. ALCÁCER - 0:1
     
    44
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hosté se před koncem prvního dějství přeci jenom dočkali! Deulofeu si potáhl balón k šestnáctce, odkud poslal lukrativní centr na PACA ALCÁCERA. Hostující útočník hlavičkou ke vzdálenější tyči nedal brankáři žádnou šanci.
     
    44
    Balón si postavil Paco Alcácer, který se po krátkém rozběhu odhodlal k přímé střele. Ta narazila pouze do dobře postavené zdi.
     
    43
    Tak pozor! Aleña byl ostře faulován těsně před šestnáctkou a Barceloně se tak naskýtá slušná palebná pozice z přímého kopu.
     
    42
    Alcácer nepřihrál na metr přesně na Aleňu, který byl obrán o balón. Jeho obranní kolegové ale hodně rychle získali balón zpět.
     
    41
    Deulofeu vyslal náramný centr na Paca, kterého senznačně vychytal Santome. Neujala se ani následná dorážka Suáreze.
    37. Molinero mířil doprostřed.
     
    37
    Molinero to zkusil individuálně. Domácí křidelník si hodil balón kolem Mascherana a následně zamířil přesně do rukavic Cillessena.
     
    36
    Ani na druhé straně neproběhlo zrovna jisté dorozumění mezi Orfilou a brankářem Santomem. Oba hráči se následně tvrdě srazili.
     
    35
    Hodně nepřesvědčivým odkop předvedl Cillessen, který ho nasměroval pouze do zad napadajícího protihráče. Míč se ale k jeho štěstí odrazil mimo.
     
    34
    Po dalekonosném autovém vhazování usedl balón na hlavu Vermaelena, který ho odvrátil zpět do zámezí. Následovat bude další aut.
     
    33
    Momentálně sledujeme trochu hluchou pasáž utkání. Ani jeden z týmů nepředvádí žádné kloudné akce a ani šancí nepřibývá.
     
    32
    Barcelonští se i nadále drží na útočné polovině, kde je k vidění spoustu přihrávek. Po jedné z nich se Semedo nedostal k míči.
     
    31
    Svojí připravenost musel prokázat znuděný Cillessen, který si seběhl pro nadýchaný centr. Ten bez větších problémů zaplul do jeho rukavic.
     
    30
    Píská se i o několik vteřinek později. Na zemi pro změnu skončil Montes, který upadl přes Gomesovu nohu. Standardí situace také pro domácí celek.
     
    29
    Suárez ještě dokázal zachytit balón na hrací ploše, jenomže ten mu odskočil daleko od nohy. Hostující záložník stačil poté pouze faulovat Orfilu.
     
    28
    Blaugranas stále nemohou najít cestičku ke kloudnějšímu zakončení. Faktem je, že domácí velmi dobře střeží svojí šestnáctku.
     
    27
    S kulatým nesmyslem se po hodně dlouhé době pomazlil také Cillessen, který ho okamžitě otočil na druhou stranu hrací plochy.
     
    26
    Digne se vydal na další ofenzivný výlet, po kterém předal balón nekrytému Suárezovi. Ten po stahovačce narazil na protivníka, který nakonec v souboji zvítězil.
     
    25
    Hned dvojice domcácích hráčů upatnila svůj důraz, který proti technicky vybavenému Aleñovi slavil úspěch. Ortiz bude vhazovat.
     
    24
    A ten byl o poznání povedenější. Na něj si totiž seběhl Vermaelen, který byl propadnuvším míčem natolik zaskočený, že nedokázal kloudně zakončit.
     
    23
    Odpovědnost na sebe vzal talentovaný Aleña, který to zkusil stříleným centrem. Balón ztečoval jeden z domácích pouze za cenu rohového kopu.
     
    22
    Deuloefeu se tělem dostal před Juanmu, kterému nezbývalo nic jiného než faulovat. Barcelona bude zahrávat standardku z rohu šestnáctky.
     
    18
    Semedo operoval u pravé autové čáry, kde nakonec vybojoval aut. Ten si vzal na starost tentýž hráč, který míč hodil na Aleñu.
     
    17
    Úvodní nápor barcelonských uvadl. Nyní se hra převedla do stereotypu, ve kterém se hosté dostávají pouze k přihrávkám na malém prostoru.
     
    16
    Domácí brankář si dával s výkopem hodně na čas. Následně si jako adresáta vybral Montese, který hlavičkový souboj prohrál.
     
    15
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, která je bohatá na spoustu nepřesností. Po jedné z nich se balón dostal až k Santomemu.
    14. Domácí byli velmi blízko.
     
    14
    No a co chybělo! Po odraženém míči se domácí dostali k centru na zadní tyči, kde Eladymu chybělo jen pár čísel k dopravení míče do branky.
     
    13
    Murcia konečně přelezla svojí polovinu a okamžitě přišel faul. Provinil se hostující kapitán Mascherano, který poslal k zemi Molinera.
     
    12
    Mascherano zkusil velice překvapivou přihrávku za domácí obranu, kam si sebíhal Paco. Druhý jmenovaný měl k míči přeci jenom daleko.
     
    11
    Rychlé nohy prokázal Semedo, který po úprku hledal Alcácera. Bývalý hráč Valencie byl ale i tentokráte střežen více než dobře.
     
    10
    Ani ten se neujal, tentokráte nadýchaný balón orazítkoval přesně hlavu Orfily. Domácí celek se tak dostanou k autovému vhazování.
     
    9
    Murcia se brání zuby nehty. Aleñá se dral do pokutového území, kde byl na poslední chvílí odzbrojen. Hosté se dostanou i k druhému rohu.
     
    8
    Ten byl zahrán doslova bídně. Centr totiž mířil úplně mimo roj hráčů a tak se domácí hráči osvobodili.
     
    7
    Těžiště hry je momentálně na pravém křídle, kde úřadoval velmi rychlý Deuloeu. Barceloan se dostane k prvnímu rohovému kopu.
     
    6
    Deulofeu to zkusil individuálním průnikem, po kterém narazil pouze na Mateose. Následně se neujal ani Semedův přízemní centr.
     
    5
    Murcia se stále nemůže dostat k souvislejšímu držení míče. Hosté začali hodně aktivně, což se ale dalo předpokládat.
     
    4
    Hodně podezřelý zákrok předvedl domácí Martinez, který doslova zboural v šestnáctce Arnaize. Hlavní sudí ale zůstává klidným.
     
    3
    Barcelonští zahájili toto utkání klasickou zdlouhavou kombinací u středovéhk kruhu, po které se míč přesunul na nohu Aleñy.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Murcia CF: Santome – Ortiz, Mateos, Orfila, Juanma – Martinez, Llorente, Jordan, Molinero – Montes, Elady (C)
    Náhradníci: Ribas – Jara, Ortiz, Perez, Sanchez

    FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Mascherano (C), Vermaelen, Digne – Deulofeu, Suarez, Gomes, Aleňa – Arnaiz, Paco
    Náhradníci: Ortola – Cucurella, Piqué, Rakitič, Roberto.
     
    FC Barcelona

    Na druhé straně stojí gigant největšího kalibru, kterým je Barcelona. Španělský velkoklub započal letošní ročník náramným způsobem, přičemž zatím vede domácí soutěž. Blaugranas to mají ideálně rozehrané také ve skupinové fázi Ligy mistrů, kde jsou zatím po třech utkáních stoprocentní. V dnešním utkání se dá očekávat nasazení náhradníků, i tak by to neměl být pro hostujícího giganta žádný problém.
     
    Real Murcia CF

    Murcia hraje až třetí španělskou nejvyšší soutěž a ve své skupině je zatím na sestupové pozici. Z deseti odehraných utkání dokázala získat deset bodů, přičemž jí na první nesestupovou příčku chybí pouze jeden bod. Domácí celek dnešního utkání se nenachází zrovna i v ideálním rozpoložení, neboť z posledních pěti utkání zvítězil pouze jedinkrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V rámci Španělského poháru se nám proti sobě představí Real Murcia CF a FC Barcelona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    David Suchý

    Branky: 44. Alcácer, 53. Deulofeu, 56. Arnaiz

    Karty:   49. Montes (REM)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:9.
    Real Murcia CF: Santome – Ortiz, Mateos, Orfila, Juanma – Martinez, Llorente, Jordan, Molinero – Montes, Elady (C)
    Náhradníci: Ribas – Jara, Ortiz, Perez, Sanchez

    FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Mascherano (C), Vermaelen, Digne – Aleñá, Gomes, Suárez – Deulofeu, Paco, Arnaiz
    Náhradníci: Ortola – Cucurella, Piqué, Rakitič, Roberto
    Středa 29.11.2017
    Barcelona - Real Murcia 5:0

    Branky: 16. Alcácer, 56. Piqué, 60. Vidal, 74. D. Suárez, 79. Arnaiz

    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 6:0. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
    bahis siteleri