New York RB – Toronto 1:2 (kon.) | Houston – Portland 0:0 (kon.)
konec
Houston Dynamo
0:0 (0:0)
Portland Timbers
Úterý 31.10.2017, 02:30 • BBVA Compass Stadium (Houston) • Americká MLS • Semifinále Z. konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Všechny fotbalové fanoušky vítám u semifinále Západní konference Major League Soccer! V jejím rámci hostí Houston Dynamo na svém stadionu celek Portland Timbers! Jde o první utkání, tudíž dnes nám obě mužstva z části napoví, kdo má větší šance na účast ve finále Zápasu. Úvodní výkop je na programu už v 02:30 našeho času, buďte u toho s námi!
     
    Houston Dynamo se probojovalo do této části play off ze čtvrté pozice v západní konferenci a následném vítězství její čtvrtfinálové části. I když byl západ značně vyrovnaný, což dokazuje bodový rozdíl například mezi prvním místem a právě čtvrtým, který čítal pouze jedinou výhru a i přes vynikající formu v posledních zápasech, nedokázali se hráči Houstonu probojovat přímo do semifinálové části.

    O postup do této fáze bojovali hráči Dynama na svém hřišti proti celku Sporting Kansas City. Utkání bylo velmi vyrovnané po celých 90 minut, za kterých diváci neviděli ani jednu branku a to i přes velké množství šancí. Zápas tak musel do prodloužení, které už po čtyřech minutách rozhodl Elis. Na jeho branku nedokázali hosté odpovědět a do další fáze tak postoupili domácí hráči.
     
    Celek Portland Timbers si zajistil přímý postup do semifinále západní konference prvním místem v základní části! Timbers tak nemuseli absolvovat žádné prověřovací utkání v podobě čtvrtfinále a s klidem sledovali utkání jejich dnešního soupeře.

    Hráči Portlandu si zajistili první pozici až posledním vyhraným utkáním proti Vancouveru, který dokázali porazit sice jen 2:1, výkon to byl ale ze strany domácích naprosto famózní a naznačili, že nechtějí svoji cestu ukončit ani v semifinále západní konference. Timbers se daří především v zápasech na vlastním stadionu, v šesti posledních totiž dokázali pokaždé urvat všechny 3 body! První utkání této série ale hrají na hřišti soupeře, zda se jim podaří udržet výhodnou pozici pro druhé utkání na jejich trávníku, se dozvíme už zanedlouho.
     
    Tyto dva celky se spolu utkali od roku 2016 celkem 4x. Ve vzájemné statistice mírně vládnou hráči Portlandu, kteří dokázali vyhrát obě své domácí utkání, načež houstonští pouze jedno a druhé jen remizovat.

    Poslední vzájemné utkání odehráli tyto dva celky na konci července letošního roku, kdy se právě na hřišti Dynama zrodila remíza 2:2! I když domácí tým vždy dotahoval, bylo utkání nesmírně vyrovnané a tedy i remízový stav zasloužený.

    Co je určitě potěšující pro oko fanouška zastávajícího ofensivní pojetí fotbalu, je fakt, že v posledních pěti vzájemných zápasech těchto dvou klubů padlo dokonce 23 branek! Zda se i dnes můžeme těšit na podobnou přestřelku, nebo budeme svědky opatrného vstupu do utkání, se dozvíme už za malou chvíli.
     
    Úvodní sestavy:

    Houston Dynamo: Deric – Anibaba, Machado, Senderos, Beasley – Alexander, Martinez, Cabezas – Elis, Manotas, Quioto.
    Náhradníci: Willis (B), Alex, Clark, Garcia, Sanchez, Torres, Wenger.

    Portland Timbers: Attinella – Powell, Mabiala, Ridgewell, Andriuskevicius – Olum, Chara – Asprilla, Valeri, Nagbe – Mattocks.
    Náhradníci: Gleeson (B), Arboleda, Barmby, Ebobisse, Miller, Okugo, Valentin.

    Rozhodčí: Sibiga R. (USA).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Omlouváme se za menší technické potíže ze začátku utkání, online již proběhne klasicky, díky za pochopení.
     
    5
    Na vlastní polovině nyní drží míč domácí hráči Dynama, kteří s rozvahou kombinují a vymýšlí něco směrem dopředu.
     
    6
    Nyní se ale dobrou kombinací dostali do obrovské šance hosté z Portlandu, konkrétně Nagbe se ocitl ve střelecké pozici na hranici soupeřova vápna. Jeho pokus o obstřelení vyběhnutého brankáře ale zhatila nepřesnost a míč skončil vedle Dericovy svatyně!
     
    7
    Do šance se nyní mohli dostat i domácí hráči Houstonu, Quioto si ale na levé straně soupeřova vápna nezpracoval míč ideálně a jeho následná střela z velkého úhlu nemohla Attinellu překvapit.
     
    8
    Hosté budou mít dobrou možnost standardní situace z nějakých dvaceti metrů od Dericovy brány, jak si s ní poradí tentokrát?
     
    9
    A neporadili moc dobře. Její exekutor se pokoušel o dlouhý centr na zadní tyč, míč z jeho kopačky ale přeletěl vše a všechny a skončil až v zámezí.
     
    10
    Nepřesností na soupeřově polovině se domácí hráči připravili o míč, navíc takřka vyslali své protihráče do brejku a budou nyní čelit rohovému kopu.
     
    11
    Ani z něj se nakonec žádné větší pozdvižení nekonalo, domácí obránce si po centru udělal prostor a dobře bráněný útočník poslal míč hlavou pouze do zámezí.
     
    13
    Domácím hráčům se nyní nepovedla ani další útočná akce, po které se míč dostal do zámezí a odkopem od své brány tak může pokračovat brankář Attinella.
     
    14
    Hráči Dynama se nyní dostali až do gólové šance, Elis ale v samostatném průniku nejprve fauloval, čehož si sudí pečlivě všiml a odpískal tento nedovolený zákrok.
     
    15
    Na polovině soupeře byl nyní faulován domácí Elis a hráči Houstonu tak budou mít zajímavou příležitost standardní situace.
     
    17
    Centrovaný míč ze standardní situace si ale našli nejlépe hostující obránci, kteří poté vyslali své spoluhráče do brejku. Asprilla se mohl dostat do kontaktu pouze s brankářem, jeho šance ale byla zhacena obranným zákrokem soupeře na poslední chvíli.
     
    18
    Hosté se nyní dostali k přihrávce za obranu, která byla i dokonce přesná a poslední hráč tak mohl zakončovat. Vše ale přerušil pomezní sudí, který správně zamával ofsajdové postavení Mattockse.
     
    20
    Hosté se nyní pokoušeli o útočnou akci po rozvážné kombinaci až ze své vlastní poloviny, následně se ale dostali ke střeleckému pokusu z ne příliš výhodné pozice a míč doputoval do zámezí.
     
    21
    Tentokrát byli hosté v zakončení mnohem efektivnější, ani tak se ale tečovaná rána nevešla do prostoru tří tyčí. Pokračovat budou hráči Portlandu rohovým kopem.
     
    22
    Z něj ale také žádné ohrožení Dericovy brány nebylo, navíc se domácí ihned poté dostali do nadějného brejku. Na následný centr z levého křídla si nejvýše naskočil Quioto, jeho střela hlavou ale také minula cílový prostor!
     
    23
    Další z nevybíravých zákroků jsme mohli nyní sledovat na polovině hřiště. Po něm ještě Alwas Powell (Portland Timbers) nakopl míč do soupeřovy hlavy a po zásluze je tak odměněn žlutým kartónkem.
     
    25
    Chvíli trvalo, než se domácí hráč, postižený předchozím faulem, zvedl ze země. Už byl ale odnesen za pomoci lékařů do zámezí, čímž může hra dále pokračovat.
     
    26
    Oba celky nyní ztratili míč při přechodu na útočnou polovinu, proto to také hosté zkoušejí raději rozvážnou kombinací z poloviny vlastní.
     
    27
    Do zajímavé šance se nyní dostali hostující hráči Portlandu! Nejprve se jeden z jeho hráčů pokoušel o přihrávku do malého vápna na spoluhráče, ta mu ale nevyšla a míč se dostal až na druhou stranu k pomezní lajně. Následně se ještě hosté pokoušeli o centr za soupeřovu obranu, tuto akci ale zastavil sudí jasným ofsajdem.
     
    29
    Na druhé straně se mohli dostat do šance domácí hráči, hlavní arbitr ale zcela nepochopitelně pískl faul na brankaře, čímž jednoznačně zhatil jednomu z hráčů Dynama šanci na úvodní branku utkání!
     
    30
    A pozor! Elis se rozhodl k samostatnému průniku do soupeřova vápna, čímž jej poté vybídl vynikající přihrávkou jeden ze spoluhráčů. Elis byl následně faulován Mabialou a sudí ukazuje na pokutový kop!
     
    31
    Hlavní arbitr ale nechce nechat nic náhodě a běží se na celou situaci podívat znovu k videu!
     
    32
    A po prozkoumání videa, k nelibosti domácích fanoušků, ruší své předchozí rozhodnutí a s ním i možnost pokutového kopu pro domácí celek!
     
    33
    Následně se domácí pokoušeli o útočný průnik po levém křídle, Cabezas ale nedostihl míč v pravou chvíli a nepovedenou kličkou se připravil o možnost šance.
     
    34
    Domácí hráči jsou v této fázi utkání rozhodně aktivnější a efektivnější na soupeřově polovině. Stále jim ale chybí nějaký nápad na finální přihrávku, případně pořádný střelecký pokus směrem k Attinellovi.
     
    36
    Hráči Dynama se vehementně snaží o vedoucí branku, hostující obránci jim ale tuto snahu hatí důraznou obrannou činností.
     
    37
    Na trávníku zůstal ležet jeden z hostujících borců, hra je tak na chvíli přerušena.
     
    39
    Po vynikající kombinaci se ke střele za hranicí vápna dostal domácí Manotas, jeho rána z voleje mu ale nesedla nejlépe a svým pokusem pozdravil zřejmě jen fanoušky v nějaké desáté řadě sektoru za brankou.
     
    40
    Do soupeřova vápna se nyní dostal i hostující Mattocks, brankář Deric ale vyběhl včas a míč mu odrazil do zámezí! Hosté budou přesto pokračovat rohovým kopem.
     
    41
    Domácí hráči směřují veškeré své útočné akce na Elise, obránci soupeře s těmito přihrávkami ale nemají větší potíže a míč uklízí do bezpečného prostoru od jejich brány.
     
    43
    Tentokrát se k samostatnému průniku domácí obranou odhodlal jeden z hostujících hráčů, o míč byl ale obrán čistě, navíc hned poté se dostali hráči Dynama do rychlého brejku.
     
    44
    Při něm byl, pouze kousek od soupeřova vápna, faulován domácí Elis. Tento zátah za brzdu si vzal na své triko hostující Mabiala, za což je také po právu trestán žlutou kartou.
     
    45
    Vypadá to ale, že si Mabiala při tomto zákroku přivodil nějaké menší zranění končetiny a za doprovodu lékaře je odváděn za pomezní čáru.
     
    45+1
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Mabiala, přichází Muller.
     
    45+1
    Quioto se pokoušel o přímé ohrožení soupeřovy brány ze standardní situace technickou střelou, ráně ale přidal přílišnou razanci a míč se dostal až na Dericovu svatyni!
     
    45+1
    Nad rámec řádné hrací doby prvního poločasu, se nastavují 3 minuty!
     
    45+2
    V druhé minutě nastaveného času první půle, se ještě snažili vymyslet něco dopředu hosté, jejich útočná efektivita ale stále klesá, načež se dostávají domácí do rychlých brejků.
     
    45+3
    Po jednom takovém dokázali hráči Dynama odcentrovat do vápna Portlandu, na míč si ale nenašel cestu žádný z hráčů v oranžovém dresu.
     
    45+3
    na trávníku navíc zůstal ležet zřejmě hostující Chara a musejí k němu i týmoví lékaři. Sudí tak ukončuje první půli.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První dějství dnešního utkání je minulostí. Pětačtyřicet minut nenašlo vítěze, dokonce ani střele jediné branky a do kabin tak jdou oba celky za bezbrankového stavu. Na obou stranách jsme mohli vidět pouze ojedinělé šance, i přesto měli ale domácí menší převahu, především v kombinaci na soupeřově polovině.

    Druhý poločas začne přibližně v 03:40, zůstaňte u toho s námi!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Chara, přichází Okugo.
     
    46
    První akci druhého dějství podnikli domácí hráči Houstonu, Elis se pokoušel centrovat z pravého křídla, míč z jeho kopačky ale doputoval pouze do náruče soupeřova brankáře.
     
    48
    Hosté se nyní pohlednou kombinací dostali až na soupeřovu polovinu, Asprilla ale svoji snahu lehce přehnal a dopustil se útočného faulu.
     
    50
    Další útočnou akci zhatilo hostům ofsajdové postavení Valeriho, odkopem z blízkosti své brány tak může pokračovat brankář Deric.
     
    51
    O přihrávku za obranu na nabíhajícího spoluhráče se pokoušel domácí Martinez, míč z jeho kopačky ale včas našel jeden z obránců soupeře a šanci mu zhatil.
     
    52
    Do obrovské šance se nyní dostal domácí Elis, který se ocitl v souboji 1 na 1 s brankářem. Míč měl ale na dlouhou nohu a Attinellu nedokázal překonat!
     
    53
    O střelu zpoza vápna se poté pokoušel jeden z hostujících borců, jeho ránu k pravé tyči Dericovy svatyně, ale dokázal domácí brankář zneškodnit.
     
    55
    Na útočné polovině obral soupeře o míč domácí Martinez, následně přihrál dobře postavenému spoluhráči, který si ale v situaci 1 na 1 se soupeřovým obráncem neporadil.
     
    56
    Martinez se postavil k exekuci další standardní situace ze zajímavé pozice, pokusil se o přímou střelu z vnější strany, kterou mu odvrátil na roh jeden z obránců.
     
    57
    Centr od rohového praporku dopadl až na konec vápna hostů, načež se k míči dostal zřejmě Cabezas a rozhodl se hlavou poslat pokus na bránu soupeře. Jeho ránu musel řešit až fantastickým zákrokem brankář Attinella!
     
    58
    Další možnost standardní situace budou mít domácí hráči, vypadá to ale, že si jeden z hostů zřejmě při faulu přivodil nějaké zranění. Vypadá to na Nagbeho.
     
    59
    Pokud by tento hráč nebyl schopen pokračovat, byla by to pro hostujícího trenéra zapeklitá situace, jelikož má možnost posledního střídání.
     
    60
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Nagbe, přichází Ebobisse.
     
    61
    Trenér Portlandu byl opravdu nucen střídat i třetího hráče kvůli zranění a byla to jeho poslední možnost střídání. Následný centr ze standardní situace v klidu odvrátili obránci do bezpečí.
     
    61
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Martinez, přichází Sanchez.
     
    62
    Po vynikající kombinaci se dostal ke střele hostující Asprilla, jeho rána z první ale našla přímo pouze náruč brankáře Derica a skóre tak zatím zůstává nezměněno!
     
    63
    Možnost standardní situace budou mít nyní i hosté po faulu na Valeriho. Naloží s ní lépe, jak s těmi předchozími domácí hráči?
     
    64
    A nenaložili, jelikož si na centrovaný míč naskočil nejvýše jeden z domácích obránců a odvrátil jej do bezpečí. Následně se hosté provinili útočným faulem a pokračovat u míče bude Houston.
     
    65
    Po zajímavé kombinaci se dostal ke střele domácí Manotas, jeho pokus o ohrožení soupeřovy svatyně ale v pádu nenabral potřebných kritérií.
     
    66
    Quioto to nyní přehnal s útočnou snahou a dopustil se nedovoleného zákroku. Domácí hráči jsou ale lepším celkem a rozhodně si uvědomují, že právě oni dnes potřebují urvat vítězství.
     
    68
    Ve vápně hostů nyní proběhl jeden sporný zákrok Powella, sudí ale v této situaci zůstal němým. Na druhé straně se dostali do brejku hráči Timbers.
     
    69
    Ti měli následně možnost rohového kopu a po něm měl šanci na vstřelení branky Ridgewell. Jeho pokus z velkého úhlu ale zablokoval jeden z domácích obránců.
     
    71
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Quioto, přichází Alex.
     
    72
    Na polovině hřiště nyní vidíme časté souboje a při jednom takovém se provinil nedovoleným zákrokem právě střídající Brazilec Alex.
     
    73
    Domácí hráči nejprve svoji rozehrávku roztáhli až k brankáři, následně se rychle přesunuli na útočnou polovinu, kde se ke střele odhodlal zřejmě Elis. Skákající míč ale netrefil ideálně a brankář soupeře tak měl lehkou práci.
     
    75
    Hosté se nyní dostali do další dobré šance, tu jim ale zhatil pomezní sudí, který zamával nabíhajícímu Mattocksovi ofsajdové postavení.
     
    76
    Střídání v týmu Houston Dynamo: ze hřiště odchází Manotas, přichází Torres.
     
    77
    Domácí měli příležitost další standardní situace ze zajímavé pozice, na přetažený centr si ale žádný z hráčů Dynama nenaskočil a míč doputoval až do zámezí.
     
    78
    Machado nyní zajímavě ohrozil vlastního brankáře, když tečoval centr soupeře. Míč ale nakonec doputoval mimo Dericovu bránu, rohovým kopem tak budou pokračovat Timbers.
     
    79
    Po tvrdém střetu hlavami, se na trávníku ocitl jeden z hostujících hráčů. Nyní už se ale zvedá a vypadá to, že bude schopen ve hře pokračovat.
     
    80
    I s dalším dlouhým autem si hostující obránci bezpečně poradili, jeden z domácích borců se dokonce ještě dopustil útočného faulu a u míče budou pokračovat zelení.
     
    81
    Ti se dostali pohlednou kombinací až k centru do soupeřova vápna, na míč si ale naskočil pouze brankář Attinella, který jej poté ukryl bezpečně ve své náruči.
     
    83
    Přechody na útočnou polovinu se zdají výt čím dál snazší, což potvrzují nyní i domácí hráči Houstonu.
     
    84
    Ti se ale následným nákopem za obranu soupeře připravili o míč, odkopem od své svatyně může pokračovat Attinella.
     
    85
    Domácí hráči si uvědomují závažnost situace, jelikož bezbranková remíza pro ně není rozhodně žádným vítězstvím. Otevřeli obranu a snaží se něco vymyslet směrem dopředu.
     
    86
    Hosté ale hrozí rychlými brejky, což potvrdili i nyní, míč se ale z kopačky jednoho z obránců dostal až do zámezí.
     
    86
    A ani po autovém vhazování se hostům nepovedlo míč dostat do vápna soupeře. Odkopem od brány bude pokračovat Deric.
     
    87
    I přesto, že tento výsledek není příliš příznivý pro domácí hráče, jejich příznivci stále vytváří na stadionu vynikající atmosféru a ženou své borce k první brance utkání.
     
    88
    Hráči se ale příliš dopředu nehrnou, tentokrát svoji rozvážnou rozehrávku táhli až k brankáři. Je vidět, že ani borci z Houstonu si nemohou dovolit nějaký zkrat v zadních liniích.
     
    89
    Nyní ale budou mít příležitost další standardní situace z výhodné pozice. Naloží s ní tak, aby dokázali dnes vstřelit branku?
     
    90
    Nedokáží! Brankář Attinella si totiž výborně naskočil na centrovaný míč a ukryl jej ve své náruči. Poté se ještě snažil o založení útočné akce svého celku, ale marně.
     
    90
    Na polovině soupeře se nyní vložili do kombinace hostující hráči Portlandu, stále jim ale chybí nějaký nápad na finální přihrávku, případně potřebná efektivita ve střelbě.
     
    90+1
    Nad rámec řádné základní hrací doby, se nastavují 3 minuty!
     
    90+2
    Domácí hráči nedokázali ohrozit soupeřovu branku ani z další standardní situace, přesto ale pokračují u míče na polovině Timbers.
     
    90+3
    Na vlastní polovině byl nyní faulován hostující Ebobisse, za zbytečné řeči kapitána Timbers, ale sudí otáčí tuto standardní situaci na druhou stranu.
     
    90+4
    Hosté s klidem kombinují na vlastní polovině a zřejmě se tak dočkáme bezbrankové remízy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sudí Sibiga ukončil závěrečným hvizdem dnešní utkání v rámci semifinále západní konference, mezi celky Houstonu a Portlandu! Ani druhé utkání semifinále západní konference branku nepřineslo a končí tak bezbrankovou remízou.

    První část druhé půle ovládali jednoznačně domácí hráči Houstonu, kteří obklopovali soupeřovu polovinu. Všechna kombinace byla vynikající, chyběla jí ale nějaká pořádná střela, nebo finální přihrávka, bez které se ani jeden celek dnes nedostal do vyložené šance na vstřelení gólu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 11:15.
     
    Druhé utkání této série se odehraje 5.11.2017, kdy na svém stadionu přivítají hráči Timbers celek z Houstonu už od 01:30 našeho času.
     
    S konstatováním, že ani celých devadesát minut dnes nenašlo jediného střelce branky, tudíž ani vítěze utkání, se s vámi loučím a přeji pohodový start do nového dne. Díky za pozornost a někdy příště, například u play off Major League Soccer, na počtenou. (04:37:00)

    Daniel Bertók

    Branky:

    Karty:   23. Powell (POTS), 44. Mabiala (POTS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 11:15.
    Houston Dynamo: Deric – Anibaba, Machado, Senderos, Beasley – Alexander, Martinez (60. Sanchez), Cabezas – Elis, Manotas (77. Torres), Quioto (71. Alex).
    Náhradníci: Willis (B), Alex, Clark, Garcia, Sanchez, Torres, Wenger.

    Portland Timbers: Attinella – Powell, Mabiala (45. Miller), Ridgewell, Andriuskevicius – Olum, Chara (46. Okugo) – Asprilla, Valeri, Nagbe (59. Ebobisse) – Mattocks.
    Náhradníci: Gleeson (B), Arboleda, Barmby, Ebobisse, Miller, Okugo, Valentin.

    Rozhodčí: Sibiga R. (USA)
    bahis siteleri