Novosibirsk – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | Omsk – Jokerit 1:3 (kon.) | Barys – Viťaz 3:2 (po pr.)
Chanty-Mansijsk – HC Slovan 2:4 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
CSKA Moskva
Pátek 03.11.2017, 13:30 • Sibir Arena, Novosibirsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Dva týmy z opačných konferencí hrající ve skvělé formě obstarají zajímavý páteční souboj Kontinentální hokejové ligy, ve kterém Novosibirsk přivítá na svém ledě CSKA Moskva. Oba týmy vyhráli tři utkání v řadě a rádi by skvělou sérii prodloužily, v tabulce se ovšem nachází v odlišných pozicích. CSKA je v západní konferenci druhé za suverénním Petrohradem, zatímco Novosibirsk na výhodě mimo pozice zajišťující playoff.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Krasikov (Salák) – Demidov, Jermakov, K. Alexejev, Vereščagin, K. Vorobjov, Naumov, D. Lukin – Zackrisson, Bergström, Sigarjov – J. Bodrov, Koňkov, Levickij – Osnovin, Enlund, Sannikov – Arťomov, Zyrjanov, Šarov.

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Ožiganov, Kiselevič, Nestěrov, Marčenko, Ar. Sergejev, Pašnin, Blažijevskij – Grigorenko, Tělegin, Ničuškin – Šalunov, Šumakov, Kaprizov – Světlakov, Okulov, Kuzmenko – Platt, P. Karnauchov, Scott – V. Žarkov.

    Rozhodčí: Roman Gofman, Denis Naumov. Čároví: Dmitrij Šišlo, Jurij Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Začátku utkání předchází slavnostní ceremoniál. Novosobirsk dnes slaví výročí založení klubu a do střetnutí proti CSKA Moskva nastoupí v retro dresech.

     
    Sibir Arenou se rozezněla hymna ruská federace a po jejím doznění už bude moci dnešní zápas začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání mezi Novosibirskem a CSKA Moskva bylo právě zahájeno. Úvodní vhazování vyhráli domácí.
     
    00:51
    CSKA se v rychlém sledu snažilo po rychlé akci dostat do zakončení mezi kruhy pro vhazování, v obou případech ale bylo neúspěšné. Zatím čekáme na úvodní střelu zápasu.
     
    01:24
    Alexej Krasikov rychle vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Sibiru a podél hrazení rychle rozehrál.
     
    02:11
    Arťom Arťomov mohl v blízkosti pravé tyče potrestat obrovskou chybu CSKA Moskva při rozehrávce, jenže střelou zápěstím orazítkoval pouze levý beton brankáře Alexeje Krasikova!
     
    02:31
    CSKA se dostalo v levém kruhu k první střele a Ilja Sorokin ukryl na přední tyči puk v náručí.
     
    03:21
    Arťom Blažijevskij dojel za svou bránou puk a proti Novosobirsku se pískalo zakázané uvolnění.
     
    03:48
    Hosté po zpětné přihrávce napřáhli na levé straně k tvrdé střele s příklepem, která od modré čáry mířila pod horní tyč, mezi kruhy pro vhazování ale byla sražena mimo.
     
    04:58
    Alexander Šarov nedokázal v blízkosti pravé tyče dobruslit puk a pískal ose další zakázané uvolnění Novosibirsku.
     
    05:09
    Gleb Zyrjanov se také rychle rozjel za pukem, ani on na něj ale nedosáhl. Další zakázané uvolnění.
     
    05:30
    Vladimir Žarkov se na pravém křídle po zpětném oblouku rychle otočil s pukem a z úhlu napřáhl ke střele zápěstím, která mířila vedle pravé tyče, Alexej Krasikov ale pro jistotu po puku máchl lapačkou a vyrazil ho do ochranné sítě.
     
    05:46
    Konstantin Okulov na pravém křídle také zakončoval po zpětném oblouku a jeho střela zápěstím od hrazení zamířila na přední tyči do lapačky připraveného Alexeje Krasikova.
     
    06:12
    Sergej Šumakov fauloval v obranném pásmu a dostal dvě minuty za faul kolenem. Novosibirsk si po krátké reklamní přestávce zahraje první přesilovou hru zápasu.
     
    06:18
    Andrej Světlakov na pravém křídle nabral slušnou rychlost a z kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím mířící do bližšího pravého horního rohu brány, Alexej Krasikov ale předvedl parádní semafor a ukryl puk v lapačce! Branka v oslabení se nekonala.
     
    08:12
    Sergej Koňkov tak dlouho míchal na levém křídle s pukem, až se ke střele nedostal. Vyloučený Sergej Šumakov naskočil zpět na ledovou plochu a CSKA hraje v plném počtu.
     
    08:32
    Vyloučený Sergej Šumakov po návratu z trestné lavice mohl udeřit, když si v blízkosti pravé tyče najížděl na nebezpečnou diagonální přihrávku z levého kruhu pro vhazování, jenže na puk nedosáhl a navíc byl zezadu tvrdě naražen na Alexeje Krasikova, který se těžko zvedal z ledu!
    08:32 Sergej Šumakov nepříjemně narazil do Alexeje Krasikova!
     
    08:32
    Alexej Krasikov už je zpět na nohou a během přerušené hry baví fanoušky v hledišti sněhuláci.
     
    09:11
    Kirill Vorobjov rychle objel bránu a zpoza ní následně posílal do brankoviště zády ke hře nebezpečnou zadovku, Ilja Sorokin ale zmrazil puk pod lapačkou.
     
    10:01
    Igor Levickij nabral na levém křídle obrovskou rychlost a po bleskovém objetí brány se také snažil přihrávat před bránu, jenže jeho přihrávka byla zablokována.
     
    10:42
    Novosibirsk odehrál skvělé střídání a motal hlavu hráčům CSKA, všechny jeho střely ale byly zablokovány.
     
    11:06
    Maxim Šalunov na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím, která mířila do bližšího pravého horního rohu brány, Alexej Krasikov ale předvedl skvělý semafor, kterým podržel svůj tým nad vodou!
     
    11:38
    Andrej Světlakov napřáhl na vrcholu mezikruží k prudké střele zápěstím, která nad ledem mířila k pravé tyči, Alexej Krasikov ale opět dobře zasáhl lapačkou! Nyní je lepším týmem jasně CSKA.
     
    12:53
    Igor Ožiganov si na pravém křídle od hrazení vybruslil do kruhu pro vhazování a poté napřáhl k prudké střele, kterou Alexej Krasikov na přední tyči ukryl v náručí.
     
    13:21
    Vjačeslav Osnovin si v levém rohu útočného pásma naskočil do souboje s Igorem Ožiganovem a nepříjemně ho zasáhl levým ramenem ve výskoku do hlavy. Domácí útočník vyfasoval 2 minuty za zásah do hlavy nebo krku plus 10 minut za nesportovní chování.
     
    14:29
    Gleb Zyrjanov dokázal puk odpálit z obranného pásma a navíc donutit Ilju Sorokina k zákroku.
     
    15:25
    CSKA právě vstřelilo branku!
    ANDREJ KUZMENKO si najel do levého kruhu na krásnou diagonální z pravého křídla a bez přípravy tvrdou střelou s příklepem zamířil do odkryté části brány! CSKA sice nevyužilo přesilovou hru, krátce na to ale vede. Asistence: Alexej Marčenko a Konstantin Okulov.
    15:25 Andrej KUZMENKO - 0:1
     
    17:43
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Andrej Světlakov po zablokované střele rychle objel bránu a poté zpoza ní krásnou zpětnou diagonální přihrávkou našel ve vzdálenějším levém kruhu pro vhazování SERGEJE ŠUMAKOVA, který bez přípravy zamířil do odkryté brány! CSKA vede 2:0. Asistence: Andrej Světlakov.
    17:43 Sergej ŠUMAKOV - 0:2
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V Novosibirsku to vypadalo na bezbrankovou úvodní část střetnutí, krátce před přestávkou ale CSKA během necelých tří minut vstřelilo dva góly, když se nejprve po nevyužité přesilové hře prosadil Andrej Kuzmenko a po něm Sergej Šumakov. Skóre po první třetině. Sibir Novosibirsk 0 CSKA Moskva 0.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 14:31.
     
    Statistiky po první třetině: Střely: 10-29; Střely na bránu: 2-19; Vhazování: 6-12; Zablokované střely: 3-2; Hity: 5-6; Čas v útočném pásmu: 03:05-04:15; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Sergej Šumakov usedl na trestnou lavici, aby odpykal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    21:43
    Novosibirsk se před pár okamžiky ocital před bránou po zpětné přihrávce z levého rohu útočného pásma v šanci, nakonec se ale do zakončení domácí nedostali.
     
    22:24
    Vyloučený Sergej Šumakov naskočil zpět na ledovou plochu a CSKA dnes přečkalo druhé oslabení.
     
    22:36
    CSKA vyrazilo do nebezpečného přečíslení dva na jednoho a jeden z hostů už mohl v blízkosti levé tyče uklízet puk do prázdné brány, přihrávka z pravého kruhu ale byla skvěle zablokována.
     
    24:36
    Alexander Bergström si najel na vrchol pravého kruhu po bleskovém protiútoku Sibiru na zpětnou přihrávku Patrika Zackrissona od hrazení a nádhernou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, puk se ale od tyče odrazil zpět do hry! Obrovská šance.
     
    25:25
    Arťom Arťomov zbytečně fauloval za bránou v útočném pásmu a dostal dvě minuty za podražení.
     
    25:49
    Novosibirsk vybojoval ve středovém kruhu puk a okamžitě vyrazil do přečíslení dva na jednoho, následné bekhendová střela z pravého kruhu pro vhazování a ostrého úhlu skončila na výstroji pozorného Iljy Sorokina! Málem gól v oslabení.
     
    26:59
    Sergej Šumakov se po krásné diagonální přihrávce z pravého kruhu pro vhazování ocitl na vzdálenější levé tyči ve velké šanci a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Alexej Krasikov ale puk pravým ramenem vyrazil!
     
    27:25
    Vyloučený Arťom Arťomov se vrátil z trestné lavice zpět do hry a Novosibirsk hraje v plném počtu.
     
    28:14
    Konstantin Okulov z pravého rohu obranného pásma vyvážel puk, jenže při pohybu vpřed nešťastně zasáhl holí jednoho z protihráčů do hlavy a dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    29:05
    CSKA Moskva se podařilo vyhodit a brankář Alexej Krasikov okamžitě rychle rozehrál směrem vpřed.
     
    30:14
    Vyloučený Konstantin Okulov naskočil zpět na ledovou plochu a zatím jsme neviděli gól v početní převaze.
     
    31:35
    Michail Grigorenko nabral na levém křídle velkou rychlost a z kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele, která z ostrého úhlu mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, nakonec se ale od horní tyče odrazila do hry!
     
    32:07
    Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. CSKA stále vede o dva góly.
     
    32:47
    Vladislav Naumov od modré čáry nahodil puk směrem na bránu a mezi kruhy pro vhazování byl nepříjemně tečován, Ilja Sorokin ale těžký zákrok zvládl a puk hrudí skvěle vyrazil!
     
    33:36
    CSKA se podél střídaček nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    34:30
    Novosibirsk se snažil zavést puk do útočného pásma podél střídaček a pískalo se postavení mimo hru.
     
    34:31
    Nikita Nestěrov napřáhl na levém křídle od modré čáry k prudké střele s příklepem, která mířila pouze doprostřed brány a skončila v náručí Alexeje Krasikova.
     
    35:10
    CSKA se málem řítilo do přečíslení 3 na 2, jenže jeden z hostů na pravém křídle ztratil kontrolu nad pukem.
     
    35:39
    Vladislav Naumov prudce vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování zápěstím a připravený Ilja Sorokin po rychlém zaklenutí ukryl puk ve svém náručí.
     
    36:02
    Do konce prostřední části zbývají odehrát necelé čtyři minuty a zatím marně čekáme na třetí gól.
     
    36:22
    CSKA vyhodilo puk na zakázané uvolnění a kromě sněhuláků baví fanoušky, zejména tedy pánskou část, roztleskávačky, které mají na sobě slušivé modré šaty.
     
    37:30
    Ivan Vereščagin v pravém rohu útočného pásma CSKA u hrazení sestřelil krosčekem Geoffa Platta a dostal 2 minuty. Moskevský klub si zahraje přesilovou hru.
     
    37:44
    CSKA právě vstřelilo branku!
    KIRILL KAPRIZOV se po krátké diagonální přihrávce z pravého kruhu na přední tyči nádherně otočil s pukem a po fantastické stahovačce kotouč po ledě zasunul do brány!
    37:44 Kirill KAPRIZOV - 0:3
     
    38:16
    Ivan Tělegin dostal dvě minuty za vysokou hůl a Sibir má šanci zareagovat na třetí inkasovaný gól, který padl po bleskově využité přesilové hře CSKA Moskva.
     
    39:00
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Hokejisté CSKA musí být nadmíru spokojeni, po prostřední části totiž vedou tříbrankovým vedením, když krátce před druhou přestávkou bleskově využil přesilovou hru po nádherné stahovačce a otočce Kirill Kaprizov. Brankář Ilja Sorokin je stále nepřekonán a Novosibirsk zřejmě sérii tří vítězství neprodlouží. Skóre po druhé třetině. Sibir Novosibirsk 0 CSKA Moskva 3.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 15:20.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely: 34-46; Střely na bránu: 10-27; Vhazování: 10-24; Zablokované střely: 7-11; Hity: 10-7; Čas v útočném pásmu: 8:05-7:22; Přesilové hry: 0/4-1/3; Trestné minuty: 16-8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HK Sibir Novosibirsk: ze hřiště odchází Alexej Krasikov, přichází Alexander Salák.
     
    40:16
    Ivan Tělegin se v úvodu třetí části vrátil z trestné lavice na led a CSKA Moskva opět hraje v plném počtu.
     
    40:35
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nikita Nestěrov přenesl hru zleva doprava a IVAN TĚLEGIN v rychlosti napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nádherné střele zápěstím, která nad lapačkou Alexandera Saláka zamířila do bližšího horního rohu! Nádherná a rychlá akce. Skóre: 0-4. Asistence: Nikita Nestěrov.
    40:35 Ivan TĚLEGIN - 0:4
     
    41:13
    Novosibirsk se mezi kruhy pro vhazování dostal ke střele, Ilja Sorokin puk podržel v náručí.
     
    42:09
    Ivan Tělegin na levém křídle nabral rychlost a mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání, jenže přestřelil.
     
    43:25
    Novosibirsk na pravém křídle vyrazil do rychlého protiútoku, následná prudká střela zápěstím z pravého kruhu pro vhazování ale zamířila do hrudi Iljy Sorokina, který si povyjel z brány!
     
    44:33
    Arťom Arťomov se na levém křídle u hrazení krásně vyhnul jednomu z protihráčů a poté z ostrého úhlu napřáhl ke střele zápěstím, která nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Ilja Sorokin ale kotouč ukryl ve své lapačce!
     
    44:37
    Vladimir Žarkov fauloval v blízkosti své brány a rozhodčí ho vyloučili na dvě minuty za hákování.
     
    46:00
    Andrej Jermakov napřáhl od modré čáry k prudké střele s příklepem, která byla na vrcholu mezikruží zablokována.
     
    46:37
    Vyloučený Vladimir Žarkov naskočil z trestné lavice zpět na led a ani pátá přesilová hra Sibiru nebyla využita.

     
    47:46
    Konstantin Okulov se krásně vyhnul v levém kruhu stínícímu protihráči a poté napřáhl k rychlé střele zápěstím, kterou Alexander Salák ukryl v náručí.
     
    48:52
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nádherná souhra CSKA Moskva přináší pátý gól! Sergej Šumakov z pravého křídla krásně přenesl hru diagonálně doleva, kde z ostrého úhlu Kirill Kaprizov bez přípravy nahodil puk napříč brankovištěm na vzdálenější pravou tyč, a MAXIM ŠALUNOV zakončil parádní kombinaci z ostrého úhlu bez přípravy do odkryté brány! Asistence: Kirill Kaprizov a Sergej Šumakov.
    48:52 Maxim ŠALUNOV - 0:5
     
    49:37
    Před bránou CSKA bylo hodně horko, žádné z hráčů Sibiru se ale v mezikruží k přesné střele nedostal! Ilja Sorokin zůstává stále nepřekonán.
     
    50:19
    Bogdan Kiselevič dostal dvě minuty za podražení a Novosibirsk má k dispozici šestou přesilovou hru.
     
    52:19
    Hokejisté Novosibirsku nesehráli přesilovou hru vůbec dobře a vyloučený Bogdan Kselevič je zpět ve hře.
     
    52:27
    Arťom Arťomov si rychle vybruslil zpoza brány k pravé tyče a z otočky napřáhl z ostrého úhlu ke střele zápěstím, kterou Ilja Sorokin ukryl ve svém náručí.
     
    53:52
    Sibir právě vstřelil branku!
    VJAČESLAV OSNOVIN si na levém křídle v rychlosti posunul puk prvním dotykem do jízdy a na vrcholu kruhu napřáhl k nádherné střele s příklepem, která nad lapačkou Iljy Sorokina zamířila ke vzdálenější pravé tyči! Novosibirsk dnes oslavuje 55 let od založení klubu a dočkal se alespoň čestného gólu – stav zápasu: 1-5.
    53:52 Vjačeslav OSNOVIN - 1:5
     
    56:10
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé čtyři minuty a oba týmy už vědí, že se nic převratného nestane.
     
    56:36
    CSKA Moskva míří za čtvrtým vítězstvím v řadě, zatímco série Sibiru, který vyhrál tři zápasy po sobě, končí.

     
    57:03
    Dnešní utkání sleduje 7420 diváků.
     
    57:27
    Sibir napřáhl od modré čáry k velmi nepříjemné ráně, která byla těsně před bránou sražena mimo.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.

     
    CSKA Moskva znepříjemnilo Novosibirsku oslavu 55 let od založení klubu pěti góly, o které se postupně postarali Andrej Kuzmenko, Sergej Šumakov, Kirill Kaprizov, Ivan Tělegin a Maxim Šalunov. Poslední dva góly pustil střídající Alexander Salák, který nastoupil do třetí části místo Alexeje Krasikova. Dlouho to vypadalo, že Sibir vyjde střelecky naprázdno a Ilja Sorokin udrží čisté konto, v závěru utkání ho o něj ale připravil čestným gólem Vjačeslav Osnovin. Konečný výsledek zápasu. Sibir Novosibirsk 1 CSKA Moskva 5.

     
    Statistiky: Střely: 56-65; Střely na bránu: 22-36; Góly: 1-5; Vhazování: 16-37; Zablokované střely: 11-16; Hity: 16-10; Čas v útočném pásmu: 11:43-9:14; Přesilové hry: 0/6-1/3; Trestné minuty: 16-12.
     
    Česká stopa v utkání

    Alexander Salák (SIB) 20 minut, 18 zák., 1 gól (16:12:19)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 54. Osnovin – 16. Kuzmenko (Marčenko, Okulov), 18. Šumakov (Světlakov), 38. Kaprizov, 41. Tělegin (Nestěrov), 49. Šalunov (Kaprizov, Šumakov)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (41. Salák) – Demidov, Jermakov, K. Alexejev, Vereščagin, K. Vorobjov, Naumov, D. Lukin – Zackrisson, Bergström, Sigarjov – J. Bodrov, Koňkov, Levickij – Osnovin, Enlund, Sannikov – Arťomov, Zyrjanov, Šarov.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Ožiganov, Kiselevič, Nestěrov, Marčenko, Ar. Sergejev, Pašnin, Blažijevskij – Grigorenko, Tělegin, Ničuškin – Šalunov, Šumakov, Kaprizov – Světlakov, Okulov, Kuzmenko – Platt, P. Karnauchov, Scott – V. Žarkov.

    Rozhodčí: Roman Gofman, Denis Naumov. Čároví: Dmitrij Šišlo, Jurij Ivanov

    Diváci: 7420
    bahis siteleri