Boston – Vegas 2:1 (kon.) | Washington – NY Islanders 4:3 (kon.) | Ottawa – Detroit 3:1 (kon.)
Tampa – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Florida – Columbus 3:7 (kon.) | Minnesota – Montreal 6:3 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 0:2 (kon.) | Winnipeg – Dallas 5:2 (kon.) | Colorado – Carolina 5:3 (kon.)
Calgary – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Arizona – Buffalo 4:5 (kon.) | Los Angeles – Toronto 5:3 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 03.11.2017, 02:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:19 Mark GIORDANO - 2:1
     
    62:19
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Akce se ovšem nevydařila podle představ, protože puku se okamžitě zmocnili domácí a rozhodují dnešní utkání! Výbornou práci odvedl Matthew Tkachuk, který vybojoval kotouč před modrou čárou, vyvezl ho do útočné třetiny a na pravé straně našel v kruhu pro vhazování zcela volného MARKA GIORDANA, který pěknou střelou do předního horního růžku vstřelil vítězný gól – 2:1! Asistence: Matthew Tkachuk.
    58:48 Kris LETANG - 1:1
     
    58:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Mike Smith je po celý zápas neprůstřelným mužem, a pak přijde takový moment. Jevgenij Malkin výborně vybojoval kotouč v rohu kluziště, posunul ho na modrou čáru na hůl Krise Letanga, který okamžitě nahodil puk na branku a PATRIC HORNQVIST ho jen tečoval za bezmocného brankáře Flames – 1:1! Asistence: Kris Letang, Jevgenij Malkin.
     
    58:28
    Kotouč byl opět v obranném pásmu Calgary, ale jen na malou chvíli. Pittsburgh hraje v šesti mužích a bez Tristana Jarryho!
    55:53 Sean MONAHAN - 1:0
     
    55:53
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Scotiabank Saddledome bouří, neprůstřelný Tristan Jarry kapituloval. Vyhrané vhazování, výborná práce Johnnyho Gaudreaua, který vyvezl kotouč do kruhu pro vhazování a vystřelil. Tristan Jarry jen vyrazil puk před sebe, kde ho backhandem vracel SEAN MONAHAN před branku a za přispění brusle Briana Dumoulina otevřel skóre zápasu. Bleskově využitá přesilovka znamená vedení 1:0! Asistence: Johnny Gaudreau, T. J. Brodie
     
    55:46
    Oba týmy několik vteřin bojovaly v rohu kluziště o puk, až se ho zmocnilo Calgary a okamžitě zaútočilo. Výsledkem byl zajímavý vítr v obraně Pittsburghu, kde si musel Kris Letang (PIT) pomoci faulem a za hru vysokou holí dostane dvě minuty.
     
    49:50
    Nechám vás chvíli hádat. Pittsburgh si dokázal vytvořit zajímavou akci, na jejímž konci skončil rozjetý Jake Guentzel. Při najíždění před branku se pokusil usměrnit kotouč do sítě, ale co se nestalo? Proti stál pochopitelně pozorný Mike Smith a jeho ránu srazil do rohu kluziště!
    46:45
     
    46:45
    Už se zdálo, že jsem to zakřikl – omyl. Do zajímavého samostatného úniku se dostal centr třetího útoku Mark Jankowski, jenž byl povolán z farmy po zranění Jaromíra Jágra, ale tváří v tvář Tristanu Jarrymu ztroskotal na jeho výstroji. Výborný zákrok hostujícího brankáře.
     
    43:07
    Jak je to jednoduché. Penguins vyhráli další vhazování, okamžitě dostali puk na modrou čáru, kde stál Olli Määtta. Zadák s trojkou na zádech pouze posunul kotouč do levé strany na hůl Chada Ruhwedela, a ten dělovkou prověřil brankáře Flames!
     
    39:13
    A tady by se mohl lámat chleba! Když ne teď, minimálně v úvodu třetí třetiny určitě ano, protože Ryan Reaves (PIT) dostává za hrubost dvě minuty a domácí si zahrají třetí přesilovou hru. Tu však možná rozdělí druhá přestávka.
     
    39:13
    Pittsburghu se nepodařilo dostat z obranného pásma, Calgary zakombinovalo, jenže jeho akce skončila záhy. U mantinelu si navíc Ryan Reaves počíhal na Matthewa Tkachuka a mám pro fanoušky Flames nepříjemnou zprávu. Otřesený mladík totiž zamířil do útrob stadionu.
     
    32:23
    Celkem nešťastné, ale počítá se. Tom Kühnhackl (PIT) podrazil jednoho ze soupeřů, sjíždějícího ze souboje u mantinelu do středu hřiště a míří na trestnou lavici. Další přesilová příležitost pro Flames.
     
    28:14
    Krásná kombinace Calgary ke gólu nevedla. Výměna přihrávek na modré čáře, rychlá přihrávka do rohu kluziště a nabití před branku, kde stál Sean Monahan. Jeho střelu z první ovšem Tristan Jarry pokryl!
     
    28:02
    A teď bude možná Jaromír Jágr chybět. Calgary si totiž zahraje první přesilovou hru, kterou zavinil Phil Kessel (PIT). Útočník Penguins totiž sekl v obranném pásmu mrštného Johnnyho Gaudreaua, který se chytře vydal mezi tři soupeře a vybojoval si faul.
    24:43
     
    24:43
    Nechybělo moc a Pittsburgh mohl jít do vedení. Bryan Rust ujel po pravé straně a těžko říct, zda úmyslně, nebo mu puk pouze sjel, ale kotouč jen pustil z hole, a ten popojížděl pod nohama přesouvajícího se Mikea Smitha, který neměl vůbec ponětí, kam puk míří. Na štěstí pro domácí však projel pouze vedle pravé tyčky.
     
    23:45
    Chvíli slávy si prožil i Tristan Jarry! Calgary ujelo do zajímavého útoku, na modré čáře nabil jeden z členů Flames na hůl Dougieho Hamiltona, jehož dělovku hostující brankář vyrazil betonem a následně si poradil i s druhou dorážkou.
    12:38
     
    12:38
    Aréna opět bouří a nemůže za to nikdo jiný, než Mike Smith! Johnny Gaudreau svým individuálním únikem neuspěl, až se do úniku dostal Carl Hagelin, najel si z levé strany a kličkou do backhandu chtěl překonat domácího brankáře, jenže ten jeho pokus vystihl a betonem ho pokryl!
    10:23
     
    10:23
    Výborná pasáž pro domácího brankáře! Nejprve výborně srazil střelu Jevgenije Malkina z levého kruhu, následně si poradil i proti dělovce Sidney Crosbyho a stav se neměnil ani po pokusu Phila Kessela. Důležité zákroky pro Flames.
     
    09:36
    Krátce po vhazování se Jevgenij Malkin pokoušel prodrat podél mantinelu, jenže ho podrazil Mikael Bäcklund (CGY) a máme tu první trest!

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 56. Monahan (J. Gaudreau, Brodie), 63. Giordano (Tkachuk) – 59. Hörnqvist (Letang, Malkin)


    Calgary Flames: M. Smith – Giordano (C), D. Hamilton, Hamonic, Brodie, Stone, Kulak – Ferland, Monahan, J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Lazar, Jankowski, S. Bennett – Brouwer, Stajan, Versteeg.
    Pittsburgh Penguins: Jarry – Letang, Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, Trotman, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Sheary – Rust, Malkin, Kühnhackl – Kessel, Sheahan, Guentzel – Reaves, McKegg, Archibald.

    Rozhodčí: S. Kozari, K. Nicholson – S. Cherrey, D. Berg.

    Diváci: 18 837
    bahis siteleri