Kladno – Zlín 6:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:4 (po pr.) | HC Litvínov – Třinec 3:2 (2:1 po s.n.)
Sparta – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Chomutov – Vítkovice 2:0 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 0:3 (kon.)
Slavia – Liberec 2:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 03.11.2017, 17:30 • SD ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. V SD ARÉNĚ se dnes utká juniorka Chomutova, která vyzve vrstevníky Vítkovic. Střetnutí o důležité body startuje v 17:30.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (4.)

    Chomutovským mladíkům se letos daří a aktuálně jsou na čtvrté pozici vyrovnané DHL extraligy. V posledních pěti utkáních Piráti pokaždé brali body a hned čtyřikrát se radovali z plného bodového zisku. Naposledy přetlačili Třinec 2:1 v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s šestnácti body slovenský hokejista Jakub Köver (6+10).

    Poslední zápasy Chomutova
    Piráti 2:1p. Třinec
    Liberec 2:1p. Piráti
    Mladá Boleslav 2:3sn Piráti
    Piráti 5:3 Sparta
    Piráti 6:0 Slavia

    Nejproduktivnější hráči:
    Jakub Köver – 14 zápasů, 16 bodů (6+10)
    Tom Polák – 14 zápasů, 10 bodů (2+8)
    Tomáš Hajič – 14 zápasů, 9 bodů (1+8)

    Brankáři:
    Dominik Pavlát, 11 zápasů, 92.52% zákroků.
    Richard Běhula, 4 zápasy, 95,09 % zákroků.
     
    HC VÍTKOVICE RIDERA (16.)

    Naopak Ostravanům se v letošním ročníku vůbec nedaří. Vítkovice jsou aktuálně na šestnácté pozici a na příčky zajišťující druhou fázi ztrácí již osm bodů. Naposledy Ridera prohrála v nedalekém Litvínově, v souboji celků na dně tabulky brali dva body Litvínovští. Ostravané tak prohráli již čtyři zápasy v řadě. Radim Toman je zatím nejproduktivnějším hráčem Vítkovic a se třiadvaceti body je třetí v kanadském bodování celé DHL extraligy.

    Poslední zápasy Vítkovic
    Litvínov 4:3p Vítkovice
    Vítkovice 4:9 Kladno
    Vítkovice 3:5 Karlovy Vary
    České Budějovice 4:3 Vítkovice
    Plzeň 1:3 Vítkovice

    Nejproduktivnější hráči:
    Radim Toman – 12 zápasů, 23 bodů (11+12)
    Josef Baláž – 9 zápasů, 17 bodů (7+10)
    Lukáš Peterka – 14 zápasů, 10 bodů (4+6)

    Brankáři:
    Matyáš Daňa, 11 zápasů, 89,31% zákroků.
    Nick Malík, 5 zápasů, 88,60% zákroků.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Khůn) – Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Vícha, Hajič – Köver, Bajer, Wágner, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Tůma, Šeliga, Šišolák, Šilar, Adámek.

    HC Vítkovice Ridera: Micka (Daňa) – Kunc, Ficek, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek, Kučera – Gřesík, Raček, Blaško, Konečný, Klíma, Raška, Malát, Fridrich, Toman, Potočný.

    Rozhodčí: Petružálek – Coubal, Kokrment..
     
    Krásný den všem fanouškům juniorského hokeje! Oba celky jsou na ledové ploše SD ARÉNY a utkání brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    TOm Polák vyhrál úvodní vhazování domácího celku, který s pukem kombinuje za svou brankou. Následně se pokusí vymyslet první akci utkání.
     
    00:48
    Poprvé ovšem zahrozil Matěj Potočný, který unikal podél pravého mantinelu. Zpoza branky následně přihrával před branku, kde ovšem nikoho nenašel.
     
    01:21
    Následovalo snažení domácího celku, který se sice do zakončení nedostal, ale píská se alespoň icing. Vhazovat se tak bude před brankou Matyáše Daňa.
     
    01:53
    Do dobré střelecké pozice se následně dostal Martin Hřebíček, který z mezikruží ovšem pálil jen do betonů připraveného vítkovického brankáře.
     
    02:39
    Nebezpečná rána Kamila Klímy a nepříjemné dorážky před brankou Dominika Pavláta. Brankář Pirátů ovšem zachoval chladnou hlavu a branku neinkasoval!
     
    03:14
    Trochu naivně se pokoušel dostat do zakončení přes tři bránící hráče Daniel Šilar. Piráti ovšem u puku zůstali a stále se pokoušejí něco vymyslet.
     
    03:32
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Matěj Kučera – 2 min., držení protihráče).
     
    04:03
    Po pár přihrávkách se ke střele od modré čáry dostal Jiří Kopic. Dělovka chomutovského obránce nicméně mířila vysoko nad branku, Piráti stále kombinují.
     
    04:27
    Následně to zkoušel Jiří Kopic podruhé, nyní jeho pokus skončil jen na padajícím bránícím hráči. Vítkovice následně vyhodily.
     
    05:21
    V závěr přesilovky se pokoušel přes obránce prosadit Petr Chlán, který ale nakonec trefil brusli pozorného bránícího hráče Vítkovic.
     
    05:34
    Hosté v plném počtu.
     
    05:59
    Následně Dominik Raška dostal kotouč mezi kruhy, odkud hned pálil. Svým pokusem z dobré vzdálenosti ovšem branku Dominika Pavláta neohrozil.
     
    06:56
    Další snažení hostů zakončoval po akci zpoza branky produktivní Radim Toman. Tomu se ovšem překonat Pavláta nepovedlo, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    07:35
    Novic domácích Viliam Šeliga následně unikal se spoluhráčem do protiútoku. Okatě plánoval přihrávku, kterou ovšem bránící hráč dokázal zachytit.
     
    08:40
    Následně Tom Polák vjel do pásma a lišácky přenechával Jakubu Köverovi. Ten se pokoušel dostat do zakončení, kupa bránících hráčů byla ovšem proti a slovenský útočník byl zastaven.
     
    09:04
    Zpoza branky to bekhendem zkoušel Petr Chlán, ale jeho solidní pokus nakonec skončil je na betonech připraveného Matyáše Dani!
     
    09:24
    Vítkovice byly stále pod menším tlakem, a tak kotouč raději poslali na icing. Vhazovat se tak bude před jejich brankou.
     
    09:36
    Po krátké kombinace to zkoušel kapitán Adam Novák, pokus domácího hráče ovšem nebyl nikterak nebezpečný a skončil v lapačce pozorného brankáře.
     
    10:12
    Další série šancí domácího celku. Tvrdě pálil Daniel Novák a před brankou zakončoval jmenovec Adam. Ani jeden z hráčů ovšem pozorného brankáře nepřekonal!
     
    10:38
    V následné šanci byl Viliam Šeliga, který z mezikruží pálil jen nad branku Matyáše Dani. Hosté se následně dostali do ofsajdového postavení.
     
    11:21
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Patrik Raček – 2 min., hákování).
     
    11:40
    Daniel Šilar se pokoušel obejít bránícího hráče u modré čáry a zbytečně zariskoval. Hosté se nicméně do útoku nedostali, Piráti pokračují v kombinaci.
     
    12:34
    Domácí zajímavě kombinovali a měli nějaké náznaky, nic ovšem v brance Matyáše Dani neskončilo. Následně se Ostravané vyhozením osvobodili.
     
    13:21
    Hosté v plném počtu.
     
    13:38
    Nyní dostal kotouč před branku chomutovský Martin Hřebíček, který byl ve skvělé příležitosti, brankáře Daňu ovšem nepřekonal. Zakročil hokejkou připravený obránce.
     
    14:45
    Piráti jsou stále na puku a aktivně kombinují, žádné branky z jejich strany ovšem nepřišly. Vítkovice hrají spíše bez kotouče a pokouší se bránit zodpovědně.
     
    16:05
    Poslední minutky nenabízejí žádné šance a hraje se opravdu nudný hokej. Pirátům se nedaří nic vymyslet dopředu, Vítkovice na druhou stranu moc neútočí.
     
    17:16
    Piráti se dostávali do útoku, ale do zakončení se nedostali. Vše díky ofsajdu, do kterého vjel nejproduktivnější Pirát Jakub Köver.
     
    17:48
    Slibné postupování Petra Chlána po levé straně bylo ukončeno odpískáním ofsajdu. Nyní do něho vjel na pravé straně Martin Hřebíček.
     
    18:18
    Slibně postupoval do útočného pásma František Wágner, kterému ale před modrou čárou ujel kotouč. Následně byl signalizován ofsajd, tak domácí odjeli bránit.
     
    19:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Viliam Šeliga – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    19:38
    Domácí celek se zatím pozorně brání a již podruhé se mu povedlo vyhodit kotouč zpoza své branky až na druhý konec ledové plochy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina utkání mezi Chomutovem a Vítkovicemi. Do více šancí se zatím dostává domácí celek, kterému se ovšem prozatím nepovedlo vstřelit vedoucí branku. Vítkovice toho moc v první části nepředvedly.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Tom Polák v oslabení ujížděl podél levého mantinelu, před brankou mu ovšem ujel kotouč, a tak jeho přihrávka zadovkou na Jakuba Kövera nebyla přesná.
     
    20:38
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Radim Štěpánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:54
    Ve velké šanci Vítkovice! Po střele od pravého mantinelu se k dorážce dostával jeden z hráčů, který ovšem zblízka chomutovskou branku přestřelil.
     
    21:05
    Domácí v plném počtu.
     
    21:34
    Z vrcholku kruhů to zkoušel k pravé tyčce Tom Polák, jenž svižně zakončoval. Jeho pokus ovšem skončil v lapačce připraveného Dani.
     
    21:54
    Opět to zkoušel domácí Polák, ale ani podruhé se mu nepovedlo překonat Daňu, jeho slabší rána skončila na betonech vítkovického brankáře.
     
    22:15
    Do skvělé akce si následně najel Petr Chlán, který si individuálně sjel mezi kruhy a zakončoval. Ovšem jen do výstroje připraveného brankáře!
     
    22:38
    Hosté v plném počtu.
     
    22:57
    Hned po vhazování to zkoušel od pravého mantinelu David Zdeněk, jeho pokus ovšem skončil jen na betonu Dominika Pavláta, jenž kotouč následně přikryl.
     
    23:37
    Vítkovice se následně po nahození domácích pokoušely dostat útoku, jejich rozehra ale skončila icingem a vhazovat se bude před brankou Ridery.
     
    24:05
    Nahození od modré čáry zajímavě tečoval Daniel Šilar, kotouč ale nakone skončil jen těsně vedle hostující branky. Piráti nyní byli velice blízko.
     
    24:52
    Po dalším icingu hostů se vhazovalo před brankou Vítkovic. Piráti ovšem nic nevymysleli a Ostravané se dostali do útoku, kde vybojovali pásmo.
     
    25:05
    Z levého kruhu to zkoušel Radim Toman, produktivní hostující hráč. Dominik Pavlát kotouč vyrážel nad svou branku, plachtící kotouč málem spadl do branky.
     
    25:50
    V poslední minutě aktivní Vítkovice pokračovaly v kombinaci. Radim Štěpánek to zkoušel od modré čáry, do branky ovšem touš poslat nedokázal.
     
    26:09
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Kopic – 2 min., podražení).
     
    26:35
    Dominik Pavlát dloubákem vyhodil na Františka Wágnera, jenž aktivním bruslením držel pásmo. Piráti tak ušetřili drahocenné sekundy.
     
    26:58
    Následně se Vítkovice dostaly do protiútoku, který zakončoval David Malát střelou do protipohybu Dominika Pavláta. Nakonec ale trefil jen tyčku, od níž se puk dostal do držení chomutovského mága.
     
    27:42
    Ján Blaško následně tečoval pokus od modré čáry, po kterém kotouč skončil jen těsně vedle branky domácích Pirátů.
     
    28:09
    Domácí v plném počtu.
     
    28:49
    K volnému kotouči se dostal Jakub Kleiner, jenž zakončoval, ale neuspěl. František Wágner následně dostal puk před volnou branku, kde byl ale rychle sražen a k zakončení nedošlo!
     
    29:12
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Kamil Klíma – 2 min., podražení).
     
    30:07
    Parádní přihrávkou našel Tomáš Hajič volného Petra Chlána. Ten rychle zakončoval, ale pozorného Matyáše Daňu nepřekonal ani on!
     
    30:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Kleiner – 2 min., vražení na hrazení).
     
    30:27
    Individuálně prošel do zakončení chomutovský František Wágner, jehož zakončení přes bránícího hráče neprošlo mezi tři tyče.
     
    30:55
    Právě Wágner následně vybojoval útočné pásmo a vhazovat se tak bude po levici vítkovického brankáře.
     
    31:12
    Hosté v plném počtu.
     
    31:44
    Rozehrávku hostů zachytil domácí Tom Polák, který se pokoušel prodrat do zakončení. Bránící hráč Ridery jej ovšem i silou vůle dokázal ubránit.
     
    32:11
    Domácí v plném počtu.
     
    32:34
    Jakub Köver se u levé tyčky otočil a na opačnou stranu přihrával. Josef Bajer byl v luxusní pozici, branku se mu ovšem vstřelit nepovedlo, puk totiž netrefil.
     
    33:05
    Následně ujížděl Radim Toman, který mohl vstřelit první branku utkání. V samostatném úniku ovšem mířil pouze do betonu Dominika Pavláta!
     
    33:49
    Piráti jsou nyní aktivní a vše posílají na branku. Nyní střela od modré čáry byla tečována, ale skončil jen vedle branky nepřekonaného Matyáše Dani.
     
    34:58
    Následně to od pravého mantinelu zkoušel Martin Tůma, ale ani on prozatím nenašel recept na hostujícího brankáře, jenž neskutečně hosty drží.
     
    35:14
    Po zakončení Tadeáše Víchy se v brankovišti pokoušel prosadit Tomáš Adámek. Ten v brankovišti nastavoval hokejku, ale puk skončil jen na betonech Dani!
     
    35:35
    Volný kotouč následně vzal na modré čáře Kamil Klíma, jenž udělal dva kroky a vypálil. Nakonec ale trefil jen lapačku klidného Dominika Pavláta.
     
    36:18
    Jako první se signalizoval trest pro hosty za faul na Jakuba Kövera. Po odpískání přišel ovšem tvrdý hit Toma Poláka, po němž byla k vidění menší šarvátka. Chomutovský útočník míří na trestnou lavici, na druhé straně to je Ján Blaško a
     
    37:20
    Do první šance se dostali domácí po střele od levého mantinelu, Matyáš Daňa byl ovšem u své tyče pozorný a puk za svá záda nepustil.
     
    38:33
    Hosté byli aktivní v pásmu, vše bylo ukončeno až po přihrávce rukou, kterou se prezentovali na modré čáře. Pokračovat se bude vhazováním ve středu.
     
    39:15
    Daniel Šilar si najel na levý kruh do zakončení, svým pokusem ovšem mířil jen nad branku Matyáše Dani. Kulich následně tečoval nahození v brankovišti, ani nyní ovšem branka nepadla.
     
    39:45
    Ještě jedná velká šance hostů! Dominika Raška dostal kotouč mezi kruhy, odkud zakončoval. Jeho pokus ale skončil jen na betonech připraveného Pavláta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina branku nenabídla, a tak se hraje stále bez branek. Oba celky měly ve druhé části nějaké šance, ani jedna ovšem neskončila v síti. Brankáři zatím dnešnímu utkání vládnou.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Piráti se hned dostali do útoku, kde se pokoušeli něco vymyslet. Nic z toho ovšem nebylo a ke kotouči se dostali hokejisté Vítkovic.
     
    41:02
    Po zásahu kotouče do obličeje jednoho z hostů bude hra pokračovat vhazováním ve středu ledové plochy. Hostující borec bude v pořádku.
     
    41:25
    Radim Toman si od pravého mantinelu najel až před Pavláta, kde zakončoval bekhendem. Ani nyní ale chomutovského brankáře nepřekonal!
     
    42:02
    Na druhé straně parádně zakončoval Petr Chlán z mezikruží, svým pokusem ovšem trefil jen vyrážečku brankáře. Podobně si na druhé straně počínal také Radim Toman.
     
    42:42
    Piráti následně byli ve velkých šancích, kdy se kotouč motal kolem brankové čáry vítkovické branky. Nakonec ale v síti neskončil.
     
    43:57
    Delší dobu se bojovalo o kotouč u levého mantinelu útočné třetiny Pirátů. Nakonec se ke kotouči dostali hosté, jenž jej vyhodili do střední třetiny.
     
    44:29
    Vítkovice se dočkaly branky, kterou vsítil Radim Toman. Ten ovšem zakončoval v momentě, kdy byl ohrožován Dominik Pavlát. Rozhodčí tak jednoznačně rozpažil.
     
    45:22
    Josef Bajer u levého mantinelu prodlužoval kotouč do třetiny Vítkovic. Puk ovšem skončil na střídačce, a tak se hra přerušuje.
     
    45:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Hřebíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:49
    Marcel Kinc nahazoval na branku od modré čáry, Dominik Pavlát ovšem jeho pokus viděl a kotouč vyrazil před sebe.
     
    46:46
    Domácí se mohli prosadit v oslabení! Tom Polák dostal kotouč před branku, kde zakončoval nad beton Dani, toho ale nakonec svým pokusem nepřekonal!
     
    47:25
    Domácí v plném počtu.
     
    47:54
    František Wágner našel parádně najetého Tomáše Adámka, který unikal sám na Daňu, toho ale svižným pokusem nakonec nepřekonal!
     
    48:45
    Do pásma se následně dostal Tomáš Hajič, který od levého mantinelu nadvakrát přihrával do středu hřiště. Ani jednou ovšem spoluhráče nenašel.
     
    49:19
    Petr Chlán se poté dostal k dalšímu střeleckému pokusu domácích, volný kotouč tvrdě poslal na branku, opět jen mimo dosah tří tyčí.
     
    50:28
    Další snažení domácích bylo zakončeno nahozením od modré čáry, svižná rána Jiřího Kopice skončila jen nad brankou Matyáše Dani.
     
    51:10
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Kopic – 2 min., podražení).
     
    51:24
    Vítkovice to hned zkoušely od modré čáry, pokus na Pavlátovu branku ovšem nebyl důrazný ani přesný. Piráti následně vyhodili.
     
    52:03
    Petr Chlán nyní obral bránící hráče a zakončoval k pravé tyčce. Svým pokusem ovšem nakonec trefil jen lapačku Dani.
     
    52:48
    Přes obránce to zkoušel Ján Blaško, kterému se ovšem nikterak nepovedlo překonat skvěle chytajícího Dominika Pavláta. Ten opravdu drží svůj celek, stejně jako Daňa na straně druhé.
     
    53:02
    Hned po vhazování zakončoval Petr Fridrich, jenž byl ve skvělé střelecké pozici. Jeho zakončení ovšem sjelo po hokejce bránícího hráče a puk skončil v ochranné síti.
     
    53:10
    Domácí v plném počtu.
     
    53:34
    Z levého kruhu to zkoušel také Martin Hřebíček, jehož zakončení ovšem skončilo jen na tyčce. Následně se kotouč dostal za branku.
     
    54:43
    Domácí aktivně kombinovali a snažili se. Nic z toho ovšem nebylo a Vítkovice následně vyhodily jen na icing.
     
    54:45
    Hned po vhazování střílel Martin Hřebíček, kterému se ale nepovedlo prostřelit na přední tyčce připraveného Daňu!
     
    56:10
    Aktivní Petr Chlán ujel podél pravého mantinelu až před branku, kde zakončoval bekhendem mezi betony. Mezírku ovšem trefit nedokázal!
     
    56:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    A konečně to tam domácím padlo! Petr Chlán ujel po pravé straně do úniku, kde předložil neodolatelnou nabídku pro DANIELA ŠILARA. Ten před brankou udělal bekhend, kde kotouč dostal přes beton Matyáše Dani. Asistence: Petr Chlán.
     
    57:16
    Nyní se bojuje o kotouč za brankou Chomutova, což v této situaci vyhovuje domácímu celku. Uvidíme, jak celá situace dopadne.
     
    58:18
    Po kombinaci domácích pálil od modré čáry Adam Novák, kterému se ovšem nepovedlo trefit branku.
     
    58:49
    Martin Hřebíček zakončoval z mezikruží, kde se mu ovšem nepovedlo překonat hostujícího brankáře, z úhlu neuspěl ani Josef Bajer!
     
    59:05
    A další šance Pirátů! Josef Bajer si nabruslil před branku, kde zakončoval bekhendem. Hostujícího brankáře ale nepokořil!
     
    59:22
    Vítkovice si vzaly timeout a odvolaly Matyáše Daňu. Pokračovat se bude před brankou Dominika Pavláta.
     
    59:43
    Tomáš Hajič to zkoušel bekhendem ze své třetiny. Branku ovšem netrefil a píská se icing. Možná poslední šance pro hosty, vhazuje se po levici Dominika Pavláta.
     
    59:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Vítkovice nahazovaly kotouče na branku, ale ani jeden v brance neskončil. PETR CHLÁN následně vyhazoval a jeho oblouček skončil až v opuštěné vítkovické kleci! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání nakonec rozhodla trefa tři minuty před koncem základní hrací doby, o parádní branku se postaral Daniel Šilar. Vítězství pak potvrdil do prázdné branky v poslední sekundě Petr Chlán. Piráti tak berou další tři body, Vítkovice naopak opět prohrávají.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a někdy zase u extraligy juniorů na počtěnou. (19:32:41)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 57. Šilar (Chlán), 60. Chlán


    Piráti Chomutov: Pavlát (Khůn) – Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Vícha, Hajič – Köver, Bajer, Wágner, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Tůma, Šeliga, Šišolák, Šilar, Adámek.
    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Micka) – Kunc, Ficek, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek, Kučera – Gřesík, Raček, Blaško, Konečný, Klíma, Raška, Malát, Fridrich, Toman, Potočný.

    Rozhodčí: Petružálek – Coubal, Kokrment.
    bahis siteleri