Košice – Zvolen 3:4 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Poprad 4:5 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 4:0 (kon.)
Trenčín – Detva 2:1 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
konec
HK Nitra
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 03.11.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Tipsport ligy. Hokejisti Nitry sa vezú na trojzápasovej víťaznej vlne, ktorú budú chcieť potvrdiť aj v zápase s Novými Zámkami. Pod Zoborom sa zápas začína o 18:00.

    HK NITRA

    Nitranom momentálne patrí v tabuľke až šieste miesto so ziskom 29 bodov. Nevyšla im najmä prvá polovica októbra, keď v piatich dueloch nazbierali len tri body. Nepresvedčivé výkony si vyžiadali svoju daň v podobe trénerskej zmeny. Do starého známeho prostredia sa vrátil Antonín Stavjaňa, ktorý v sezóne 2015/2016 doviedol Nitru k historickému titulu. Prvý zápas pod jeho vedením síce Corgoni po predĺžení prehrali, ale následne vyhrali tri stretnutia v rade. Naposledy uspeli v Poprade, keď v samostatných nájazdoch ako jediný skóroval Michal Krištof. V predošlých ročníkoch získavali body najmä doma, no v tejto sezóne pred vlastnými fanúšikmi prehrali už štyrikrát. Určite má na tom podiel aj obrovská hráčska maródka. Do reprezentačnej prestávky budú absentovať Nathan Lawson, Marek Laco, Matúš Rais, Henrich Ručkay, Matt Cope a tiež Radoslav Macík. Najproduktívnejším hráčom je spomínaný Michal Krištof, ale v posledných zápasoch je pri ohromnej streleckej chuti Matej Paulovič. Štyrmi gólmi zrušil v nedeľu Košice a takisto skóroval aj v utorok pod Tatrami.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov sú na tom o niečo horšie ako ich dnešný súper. Na konte majú o štyri body menej a aktuálne im patrí posledná priečka zaisťujúca účasť v play off. Na zápas pod Zoborom sa dobre navnadili, keď HC Košice zdolali 5:3. V tomto zápase prelomili svoju streleckú nemohúcnosť, ktorá trvala 134 minút. Treba však jedným dychom dodať, že na ľade súperov sú podstatne slabší. Doposiaľ prehrali šesť z deviatich duelov a tri body získali len v súbojoch s HK Orange 20 a Litovským Mikulášom. Najproduktívnejším hráčom mužstva je lotyšský obranca Arturs Salija, ktorý nazbieral 16 bodov s bilanciou 7+9. Nové Zámky majú druhé najlepšie presilové hry v súťaži, čo potvrdili aj v prvom vzájomnom dueli. Nitru doma zdolali 6:4, pričom až tri góly zaznamenali v početnej výhode. Darilo sa v ňom najmä Eduardovi Šimunovi, ktorý strelil dva góly a na ďalší prihral. Navyše, Nitra má druhé najhoršie oslabenia, čo by hostia mohli využiť. V bráne by mal dostať priestor opäť Vladimír Kováč, ktorý atakuje 92-percetnú úspešnosť zákrokov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Foltán – Rýgl, Mezei, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Mich. Pupák, Korím – Kutálek, Krištof, Paulovič – Rzavský, Blackwater, Mikúš – Luciani, J. Ručkay, Csányi – Mir. Pupák, Kollár, Šille.

    HC Mikron Nové Zámky: Romančík – Plášil, M. Novák, Hruška, Jass, Salija, Prapavessis, D. Novák, Šimek – Fábry, Špirko, Škoda – Raenko, Dubinin, Monja – Cetkovský, Novotný, Zbořil – Lantoši, Šimun, R. Varga.

    Rozhodcovia: Milan Novák, Vladimír Goga – Roman Výleta a Jozef Tvrdoň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:28
    V prvej minúte zápasu sa dostali do útočného pásma domáci hokejisti. Branislav Fábry dobre zapracoval vyviezol puk mimo obrannej tretiny, no napokon sa Nové Zámky previnili zakázaným uvoľnením.
     
    00:55
    Peter Ordzovenský sa snažil kolmou prihrávkou nájsť na modrej čiare Judda Blackwatera. Jeho úmysel prečítal jeden z hráčov hostí a následne puk skončil mimo hracej plochy.
     
    01:25
    Jakub Ručkay to skúsil strelou od modrej čiary. Následne sa puk odrazil pred bránu a veľa nechýbalo k tomu, aby sa ku gólovej dorážke dostal Karol Csányi.
     
    02:12
    Na začiatku zápasu sa hrá poriadne tvrdo. Koniec koncov aj predošlé prerušenie hry bolo po tom, čo zostal na ľadovej ploche ležať s bolestivou grimasou Anthony Luciani.
     
    02:39
    Prvá útočná formácia domácich teraz podkúrila hosťom. Michal Krištof nahadzoval puk na bránu, k dorážke sa dostal Tibor Kutálek, ale puk za chrbát Patrika Romančíka z tesnej blízkosti nepretlačil.
     
    03:12
    Patrik Romančík teraz predviedol veľmi dobrý zákrok. Judd Blackwater prihrávkou spoza brány našiel osamoteného Tomáša Mikúša, no jeho zakončenie reflexívne vyrazil brankár hostí.
     
    04:00
    Patrik Romančík má v úvode zápasu plné ruky práce. Teraz to šikovne skúšal zakončením spoza brány Anthony Luciani, no brankár hostí si pokryl priestor pri pravej žrdi.
     
    04:33
    Nitriania sú na začiatku zápasu jasne lepším tímom. K strele od modrej čiary sa dostal Branislav Mezei, brankár Romančík jeho pokus iba vyrazil a mal šťastie, že sa hráči v modrých dresoch nedostali do zakončenia.
     
    06:08
    Teraz sledujeme dlhý úsek hry bez prerušenia. Nitrania však pokračujú vo svojej aktivite. Anthony Luciani hľadal prihrávkou spoza brány Jakuba Ručkaya, no ten sa k puku nedostal.
     
    06:46
    Hokejisti Nových Zámkov teraz toho mali skutočne plné zuby. Ani sa nesnažili dostať dopredu, nahodili puk do útočnej tretine a odišli striedať. Puk tak zadarmo získava obranca Martin Rýgl.
     
    07:21
    Martin Rýgl sa dostal k strele z pravého kruhu na vhadzovanie. Jeho pokus stihol zblokovať Arťom Dubinin, a tak sa po reklamnej prestávke bude vhadzovať v útočnom pásme Nitry.
     
    07:40
    Matej Paulovič je v posledných zápasoch pri streleckej chuti. Teraz zobral puk v strednom pásme, prenikal do toho útočného, ale napokon je z toho len ofsajdové postavenie. V útočnej tretine sa zabudol Michal Krištof.
     
    08:17
    Prihrávka Daniela Rzavského nebola presná, a tak mohli ísť dopredu hostia. Adam Zbořil to skúsil súbojom jedného proti jednému, ale napokon sa nepresadil.
     
    08:50
    Anthony Luciani teraz trošku zaváhal v rozohrávke. Využiť sa to snažil aktívny Róbert Lantoši, no pred ním prerušuje hru istým zákrokom Frederik Foltán.
     
    09:18
    Nové Zámky si v polovici prvej tretiny zahrajú presilovú hru. Branislav Mezei to prehnal s dôrazom v súboji s Róbertom Lantošim pri zadnom mantineli a dostáva trest 2+10 min. za napadnutie.
     
    10:32
    Nové Zámky sa dostali v presilovej hre k jednej strele na bránu. Od modrej čiary vystrelil Michal Novák, ale puk bezpečne zrazil do rohu ihriska brankár Frederik Foltán.
     
    10:57
    Judd Blackwater získal puk v obrannom pásme a následne ho vyviezol do bezpečného priestoru. Dokonca sa dostal aj k strele, ktorá smerovala do bočnej siete brány Patrika Romančíka.
     
    11:30
    Domáci sa presilovej hre súpera ubránili. Po jej skončení dvakrát vystrelil od modrej čiary Milan Hruška. Nebezpečnejší bol jeho prvý pokus, ktorý musel vyrážať nitriansky gólman.
     
    12:41
    Nové Zámky presilová hra evidentne nakopla. Nitrania sú trošku v hernom útlme a v predošlých sekundách sa museli brániť. Napokon jedna zo striel hostí skončila na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať pred Foltánom.
     
    13:18
    Po strele Jamieho Milama sa domáci hokejisti usadili v útočnej tretine. Pri mantineli oň bojoval Tomáš Mikúš, no hlavní rozhodcovia napokon prerušujú hru a vhadzovať sa bude v neutrálnom pásme.
     
    13:52
    Nové Zámky sa teraz dostali do dobrej streleckej príležitosti. Rastislav Špirko posunul puk na Marisa Jassa, ten vystrelil švihom z priestoru medzi kruhmi, no našiel len lapačku Frederika Foltána.
     
    14:22
    Veľmi pekná akcia domáceho prvého útoku. Michal Krištof prihrávkou z pravej strany našiel osamoteného Mateja Pauloviča. Najlepší strelec súťaže pohotovo vystrelil, ale brankár Patrik Romančík sa stihol presunúť a chytá jeho pokus.
     
    14:52
    Patrik Romančík si na konto pripisuje ďalší dobrý zákrok. Tentokrát bola v permanencii jeho vyrážačka, ktorý zastavila strelu Miroslava Pupáka. Ten pálil z pravého kruhu na vhadzovanie.
     
    16:10
    Domáci hokejisti sa na ľade krásne vidia. Teraz to predviedol tretí útok. Po osi Jakub Ručkay a Anthony Luciani sa dostal do zakončenia Karol Csányi, no mieril len do stredu novozámockej brány.
     
    16:45
    Teraz sme videli niekoľko tvrdších súbojov pri mantineli. Aktívny bol najmä obranca Maris Jass, no Nitrania si budú musieť na prvú presilovku ešte počkať.
     
    17:26
    Hra sa opäť presťahuje pred Patrika Romančíka, ktorý výborne nahradzuje Vladimíra Kováča. Hokejisti Nových Zámkov sa totiž previnil snáď už tretím zakázaným uvoľnením.
     
    18:02
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti sa zaslúžene dostávajú do vedenia. Judd Blackwater vybojoval puk za bránou hostí, následne ho Tomáš Mikúš posunul na hokejku MITCHA VERSTEEGA, no a ten prudkou strelou pod brvno prekonal Romančíka. Asistencie: Tomáš Mikúš a Judd Blackwater.
     
    18:45
    Prvá tretina sa chýli k svojmu záveru. Nové Zámky sa previnili ďalším zakázaným uvoľnením, a tak Nitrania zadarmo získavajú výhodu útočného pásma. Vhadzuje sa po pravej ruke Patrika Romančíka.
     
    19:27
    V poslednej minúte prvej tretine sa predviedol aj domáci brankár Frederik Foltán. Pekne si počkal na strelu Adama Zbořila a puk efektne chytá do svojej lapačky.
     
    19:48
    Nitrania si ešte zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje za nedovolené bránenie v hre obranca Karel Plášil. Domácim však zostáva veľmi málo času na to, aby stihli využiť presilovku ešte v prvej tretine.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Domáci hokejisti potvrdzujú rolu papierového favorita a po prvej tretine vedú nad Novými Zámkami najtesnejším rozdielom. Šancí si vypracovali veľa, no brankár Patrik Romančík predvádza veľmi spoľahlivý výkon. Inkasoval len raz, keď nestačil reagovať na prudkú strelu Mitcha Versteega. Nitra začne druhú tretinu v početnej výhode, keďže na trestnej lavici bude sedieť ešte takmer celé dve minúty Karel Plášil. Druhá tretina sa začne približne o 18:57 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:25
    Domáci hokejisti mohli ísť do prečíslenia troch proti dvom, ale v kombinácii si vôbec nerozumeli. Nové Zámky sa tak oslobodili a posielajú puk až k brankárovi Frederikovi Foltánovi.
     
    20:46
    Úvod druhej časti hry domácim hokejistov vôbec nevychádza. Teraz sa dostali do postavenia mimo hry a v presilovej hre ešte prakticky nič nevymysleli.
     
    21:30
    Patrik Romančík musel dvakrát zasahovať v priebehu niekoľkých sekúnd. Najskôr ho preveril strelou švihom Anthony Luciani a následne od modrej tvrdo vypálil aj Tibor Kutálek.
     
    22:06
    Hostia sa ubránili početnej výhode domáceho tímu. Karel Plášil už bol na ľade, no brankár Patrik Romančík musel zasahovať, pretože tvrdou strelou od modrej čiary sa prezentoval Jamie Milam.
     
    23:01
    Nitrania si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Rozhodcovia vytiahli na trestnú lavicu Adama Zbořila, ktorý si pomohol seknutím. Dokážu domáci hokejisti využiť túto presilovú hru?
     
    23:46
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti vedú už dvojgólovým rozdielom. Michal Krištof nahadzoval puk pred bránu, následne sa k nemu dostal nikým nestrážený TOMÁŠ MIKÚŠ a z tesnej blízkosti usmernil puk do odkrytej časti brány. Asistencie: Michal Krištof a Matej Paulovič.
     
    24:19
    Nové Zámky sa snažili o gólovú odpoveď, no tá zatiaľ neprišla. Rastislav Špirko uvoľnil Vladimíra Škodu, ale jeho strelecký pokus bezpečne kryje mladý brankár Frederik Foltán.
     
    24:42
    Hostia teraz vytvorili poriadny tlak na domácich hráčov. Pred nitrianskym gólmanom dorážali viacerí hráči v bielom drese, ale puk napokon skončil vedľa pravej žrde.
     
    25:12
    Domáci hokejisti sa teraz budú musieť brániť početnej výhode Nových Zámkov. Na trestnú lavicu putuje Mitch Versteeg, pretože jeho súboj s Anatolim Raenkom označili rozhodcovia za podrazenie.
     
    26:00
    Domáci hokejisti sa veľmi dobre bránia. Hostia sa prakticky nedostali ešte do ideálneho presilovkého rozostavenia a musia začínať až z vlastného obranného pásma.
     
    26:34
    K strele od modrej čiary sa dostal Michal Novák, no jeho pokus obetavo zblokoval Daniel Rzavský. Puk napokon končí na tribúne, a tak sa bude vhadzovať v neutrálnej zóne.
     
    26:57
    Presilová hra hostí sa končí. Karol Csányi dostal hokejkou do tváre a na ľade vidíme aj krv. Eduard Šimun tak dostane vyšší trest 2+2 minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    27:27
    Mitch Versteeg už naskočil na hraciu plochu, a tak majú domáci výhodu presilovej hry. Hostia však zaviezli puk až do útočného pásma, teda ďaleko od brány Patrika Romančíka.
     
    28:06
    Domácim fanúšikom sa tento verdikt síce nepáči, no hra sa presťahuje do stredného pásma. Branislav Mezei totiž spracoval prihrávkou Michal Krištofa až za útočnou modrou čiarou.
     
    28:34
    Frederik Foltán teraz trošku zaváhal v rozohrávke a mal šťastie, že si strelu Rastislava Špirka z nulového uhla nezrazil do vlastnej siete. Každopádne, Nitre táto presilovka príliš nevychádza.
     
    29:43
    Až teraz sa Nitrania dostali k nejakému zakončeniu. Z priestoru medzi kruhov pálil Peter Ordzovenský, ale pohotovým zákrokom pravým betónom sa zaskvel Patrik Romančík.
     
    30:08
    Od modrej čiary skúsil svoje šťastie aj Branislav Mezei. Jeho nahodený puk ale brankár súpera videl, a tak na začiatku druhej polovice riadneho hracieho času prerušuje hru.
     
    30:46
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Jamie Milam. Americký obranca sa pustil medzi trojicu hráčov súpera, no napokon situáciu vyriešil istý zákrok Patrika Romančíka.
     
    31:04
    Eduard Šimun naskočil späť na ľad, ale Nitra bude pokračovať v početnej výhode. Na trestnej lavice ho totiž strieda Matt Prapavessis, ktorý dostáva menší trest za držanie protihráča.
     
    31:29
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti využívajú druhú presilovú hru v dnešnom dueli. Peter Ordzovenský našiel krížnou prihrávkou na pravom kruhu na vhadzovanie osamoteného TOMÁŠA MIKÚŠA a ten strelou pod hornú žŕdku opäť prekonal brankára Romančíka. Asistencie: Peter Ordzovenský a Branislav Mezei.
     
    32:45
    Domáci hokejisti sú evidentne pri streleckej chuti. Patrik Romančík musel niekoľkokrát zasahovať, pričom nebezpečne vyzerala najmä strela Anthonyho Lucianiho z pravej strany.
     
    33:11
    Nové Zámky v druhej tretine doplácajú na svoju nedisciplinovanosť. Po zákroku Frederika Foltána išiel úplne zbytočne do súboja s Karolom Korímom útočník Adam Zbořil a putuje na trestnú lavicu za hrubosť.
     
    33:38
    Hostia sa snažili zaskočiť domáceho brankára aj vo vlastnom oslabení. Od modrej čiary vystrelil Milan Hruška, ale trafil len bočnú sieť. Dopredu tak môžu ísť opäť Corgoni.
     
    34:18
    Branislav Mezei strieľal od modrej čiary, respektívne nahadzoval puk pred bránu súpera. Patrik Romančík bol ale pozorný a betónmi vyrazil jeho pokus. Následná dorážka Martina Rýgla nemala veľa šancí na úspech.
     
    35:00
    Jeden z hlavných rozhodcov prerušuje hru, pretože Tibor Kutálek bol v bránkovisku súpera. Hra je tak vykázaná do stredného pásma a Nové Zámky sa už zrejme ubránia.
     
    36:06
    Timotej Šille teraz predviedol svoje šikovné ručičky. Presadil sa cez obrancov hostí, no jeho prienik z ľavej strany sa gólom neskončil. Patrik Romančík si postrážil bližšiu tyčku.
     
    36:32
    Milan Hruška chyboval v rozohrávke, a tak sa črtala veľká šanca pre Tibora Kutálka. Domácemu kanonierovi ale puk ušiel a tiesnený obrancom Marisom Jassom nedokázal kvalitnejšie zakončiť.
     
    37:17
    Hostia opäť zaváhali v rozohrávke, no teraz sa nedostali domáci do takej šance, akú mal pred reklamnou prestávkou Tibor Kutálek.
     
    37:43
    Nitrania sa previnili zakázaným uvoľnením, a tak sa hra presťahovala pred Frederika Foltána. Ten po vyhranom buly súpera musel zasahovať, keď jeho pozornosť preveril Arturs Salija.
     
    38:36
    Domáci hokejisti kontrolujú svoj trojgólový náskok. Puk teraz držia v obrannom pásme a čakajú na to, pokiaľ prestiera kompletná pätica hráčov.
     
    39:00
    Minútu pred koncom druhej časti mohli domáci hokejisti opäť skórovať. Michal Krištof sa neulakomil, na hranici bránkoviska našiel voľného Mateja Pauloviča, no ten z tesnej blízkosti trafil iba ľavú žrď.
     
    39:56
    V samotnom závere ešte musel zasahovať aj domáci brankár. Arťom Dubinin vystrelil spoza obrancu, ale našiel len pripravenú lapačku Frederika Foltána. Ten si zrejme udrží čisté konto aj po dvoch tretinách.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Domáci hokejisti sú blízko k tomu, aby natiahli svoju sériu víťazných zápasov. V druhom dejstve zvýšili svoj náskok a nad Novými Zámkami vedú už 3:0. V prostrednej časti hry sa dvakrát gólovo presadil Tomáš Mikúš, keď v oboch prípadoch využil presilovú hru. Posledná tretina zápasu sa začne približne o 19:55 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:45
    Prvý nitriansky útok sa snažil zakombinovať. Michal Krištof hľadal pred bránou Mateja Pauloviča, no ten sa do zakončenia nedostal. O pár sekúnd neskôr sa píska domáci ofsajd.
     
    41:17
    Na prvý pohľad to vyzeralo na ďalší ofsajd a čiarový rozhodca mi dal za pravdu. Karol Csányi sa previnil voči pravidlám, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    41:37
    Úvod tretej tretiny je pomerne rozkúskovaný. Opäť sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože puk skončil na hráčskej lavici hosťujúceho mužstva.
     
    42:06
    Judd Blackwater predviedol peknú individuálnu akciu. Zakončil ju streleckým pokusom z priestoru medzi kruhmi, no netrafil bránu inak veľmi dobre chytajúceho Patrika Romančíka.
     
    43:27
    Milan Hruška už druhýkrát dnes veľmi zle rozohral a mal šťastie, že Michal Krištof nebol tvárou otočený k hre. Inak by sa dostal k puku a zrejme by aj nebezpečne zakončil.
     
    43:58
    Peknou individuálnou akciou to skúšal obranca Martin Rýgl. Potom ako prešiel modrou čiarou tvrdo vystrelil, no puk nasmeroval nad bránu súpera.
     
    44:24
    Na druhej strane to od modrej čiary skúšal Matt Prapavessis. Jeho strela ale bola zrazená do rohu ihriska, a tak Frederik Foltán zasahovať nemusel.
     
    45:35
    Teraz sa trošku pritvrdilo. Ráznym spôsobom bol poslaný na ľad útočník Tomáš Mikúš, ktorý dnes už dvakrát rozvlnil sieť. Nové Zámky sa možno takto ešte chcú dostať do zápasu.
     
    46:04
    Patrik Romančík mal teraz poriadny kus šťastia. Po nepresnej strele Karola Koríma sa dostal k strele aj Karol Csányi, ale z priestoru medzi kruhmi trafil žrď súperovej svätyne.
     
    47:36
    Teraz sa hralo veľmi dlho bez prerušenia. Individuálne to skúšal Anthony Luciani a o pár sekúnd neskôr sa snažil tečovať aj strelu Mitcha Versteega. V oboch prípadoch ale uspel novozámocký brankár.
     
    48:13
    Ďalšie dobré striedanie domáceho mužstva. K strele spoza obrancu sa dostal neúnavný Karol Csányi, ale tentokrát minu svoj cieľ o niekoľko centimetrov.
     
    48:44
    Hra je prerušená, pretože Nitrania sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Na ľad naskakuje štvrtá domáca formácia, ktorá dnes nedostala príliš veľa priestoru.
     
    49:27
    K strele sa dostal Miroslav Pupák, ktorý dnes alternuje na pozícii útočníka. Jeho pokus ale nesmeroval do priestoru brány, a tak nemusel Patrik Romančík ani len zasahovať.
     
    49:48
    Tak teraz sme videli smolný moment, keď zrejme vlastný spoluhráč trafil Róberta Lantošiho hokejkou do tváre. Ten aj trošku krváca, no vylučovať sa tentokrát nebude.
     
    50:20
    Domáci hokejisti sa teraz usadili v útočnom pásme. Jakub Ručkay sa snažil prestrčiť puk na Anthonyho Lucianiho, no kanadský legionár sa do koncovky nedostal.
     
    51:38
    Opäť sledujeme úsek hry, v ktorom sa hrá dlho bez prerušenia. Domáceho brankára teraz preveril Martin Jass, no jeho strela od modrej čiary nemala veľkú šancu na úspech.
     
    51:56
    Domáci hokejisti si zahrajú ešte jednu presilovú hru. Karola Csányiho podrazil v stredovom kruhu Arturs Salija a už poslušne smeruje na trestnú lavicu.
     
    52:38
    Nitra dala gól!
    TOMÁŠ MIKÚŠ je hrdinom dnešného zápasu. V záverečnej desaťminútovke skompletizoval svoj hattrick. Brankár Patrik Romančík vyrazil pred seba strelu Mezeia od modrej čiary a z tesnej blízkosti ho krásne vyškolil domáci útočník. Asistencie: Branislav Mezei a Michal Krištof.
     
    53:20
    Domáci hokejisti mali šancu pridať aj svoj piaty. Mimoriadne aktívny Anthony Luciani sa dostal do zakončenia, ale z tesnej blízkosti nedokázal zdvihnúť puk do hornej časti brány.
     
    54:35
    Niečo viac ako päť minút zostáva do konca zápasu. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Nových Zámkov, pretože tie si pomohli len ďalším zakázaným uvoľnením.
     
    55:18
    Hra je prerušená, pretože po súboji so Štěpánom Novotným zostáva na ľade ležať Filip Kuzma. Drží sa za svoje pravé rameno, ale na hráčsku lavicu odchádza po vlastných.
     
    55:44
    Jakub Ručkay prenikal do útočného pásma po pravej strane. V súboji s Eduardom Šimunom skončil na ľadovej ploche, ale tentokrát hlavní rozhodcovia vylučovať nebudú.
     
    57:00
    Domáci hokejisti teraz vynikajúco napádali rozohrávku súpera. Nové Zámky sa nevedeli dostať ani len z vlastnej obrannej tretiny. Dnes veľa šancí nemali a zrejme pod Zoborom ani len neskórujú.
     
    57:29
    Hra je teraz prerušená. Pravdu povediac, neviem čo teraz hlavní rozhodcovia pískali. Každopádne, vhadzovať sa bude v obrannom pásme Nitry, po ľavej ruke Frederika Foltána.
     
    58:00
    Do konca dnešného duelu zostáva presne 120 sekúnd. Opäť sa bude vhadzovať v útočnom pásme Nových Zámkov, keďže sa individuálnu akciu Štěpána Novotného zastavil zákrok Frederika Foltána.
     
    58:42
    Jamie Milam zaviezol puk do útočného pásma. Prihrávkou hľadal na ľavej strane Tomáša Mikúša, ktorému zrejme dosiahnutý hattrick nestačí. Obrancovia Nových Zámkov si ale poradili.
     
    59:28
    Teraz spravili menšiu chybičku v rozohrávke aj domáci. Do zakončenia sa dostal Vladimír Škoda, ale ani jemu sa nepodarilo zrušiť čisté konto mladého brankára Nitry.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Nitry vyhrávajú štvrtý zápas v rade. V dnešnom dueli dokonale využili nedisciplinovanosť Nových Zámkov, ktoré až trikrát inkasovali v početnom oslabení. Hrdinom zápase je jednoznačne Tomáš Mikúš, ktorý zaznamenal hattrick a pridal k tomu ešte jednu gólovú asistenciu. Okrem neho môže žiariť úsmevom aj mladý gólman Frederik Foltán, ktorý vychytal prvé čisté konto v tejto sezóne. S konštatovaním, že pod Zoborom sa zrodilo jasne víťazstvo domácich 4:0 sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a teším sa na ďalšie prenosy z hokejovej Tipsport Ligy. (20:33:20)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 19. Versteeg (Mikúš, Blackwater), 24. Mikúš (Krištof, Paulovič), 32. Mikúš (Ordzovenský, Mezei), 53. Mikúš (Mezei, Krištof)


    HK Nitra: Foltán – Rýgl, Mezei, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Mich. Pupák, Korím – Kutálek, Krištof, Paulovič – Rzavský, Blackwater, Mikúš – Luciani, J. Ručkay, Csányi – Mir. Pupák, Kollár, Šille.
    HC MIKRON Nové Zámky: Romančík – Plášil, M. Novák, Hruška, Jass, Salija, Prapavessis, D. Novák, Šimek – Fábry, Špirko, Škoda – Raenko, Dubinin, Monja – Cetkovský, Novotný, Zbořil – Lantoši, Šimun, R. Varga.

    Rozhodčí: Milan Novák, Vladimír Goga – Roman Výleta a Jozef Tvrdoň.
    bahis siteleri