Olymp Praha – Prostějov 0:0 (zruš.)
zrušeno
PVK Olymp Praha
0
0
 
VK Prostějov
0
0
 
Čtvrtek 16.11.2017, 17:00Uniqa extraliga žen • 6. kolo
    0:0
     
    0:0
    Zápas pražského Olympu s Prostějovem se s největší pravděpodobností dnes hrát nebude. Autobus s prostějovským týmem se výrazně zdržel v koloně na dálnici D1. (16:36:08)
     
    0:0
    PVK Olymp Praha

    Olymp v posledních letech proháněl suverénní Prostějov v honbě za tituly, ale v minulém roce musel skousnout porážku již ve čtvrtfinálové sérii s KP Brno. Letos pomýšlí znovu na medailové pozice.

    Tradičně jeden z nejmladších týmů extraligy opustila před sezonou Veronika Dostálová, který zamířila do nově složeného týmu Liberce. Také Klára Vyklická vystřídala Olymp za KP Brno. Naopak v dresu Olympu se od nové sezony představuje Veronika Pešková na postu libera nebo mladá teprve devatenáctiletá přihrávající volejbalistka Adéla Stavinohová, která přestoupila do Olympu právě z Prostějova.

    Olymp s obměněnou sestavou nevkročil do sezony nejlépe. Na domácí půdě podlehl Olomouci. Následně si poradil ve třech setech s Fénixem Brno. V posledních třech kolech musel pražský celek absolvovat vždy plný počet setů. V Liberci to pro Olymp nedopadlo, ale s Přerovem i ve Šternberku už ano a se ziskem osmi bodů patří výběru Stanislava Mitáče po pěti odehraných kolech šestá pozice.
     
    0:0
    VK Prostějov

    Devítinásobné mistryně české extraligy potvrdily v minulé sezoně roli favoritek. V základní části neztratily ani jeden zápas, v playoff dvakrát zaváhaly. Ve finálové sérii musel s Olomoucí rozhodnout až pátý vzájemný zápas. V něm se prosadily prostějovské volejbalisty a získaly svůj devátý titul.

    Před novou sezonou udělal Prostějov mnoho změn v hráčském kádru. Místo zahraničních hvězd Hindriksenové, Matienzové, Rodriguezové nebo Frigové znovu staronově obléká dres Prostějova reprezentační smečařka Andrea Kossányiová. Na post první nahrávačky se po polském angažmá vrací německá volejbalista Kathleen Weissová a post univerzálky zaujala zkušená Helena Horká.

    Také novou sezonu nastartovaly prostějovské volejbalistky skvěle. V prvních pěti zápasech ztratily dva sety, po stu sebrala devítinásobným mistryním Olomouc s Ostravou. Prostějov ještě neztratil ani bod a na čele má náskok na druhou Ostravu čtyři body.
     
    0:0
    Krásný čtvrteční podvečer, vítám všechny příznivce volejbalu. Extraliga žen dnes pokračuje kompletním šestým kolem a my se společně zaměříme na zápas pražského Olympu, který přivítá nejúspěšnější český tým posledních deseti let – Prostějov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Schück

    PVK Olymp Praha: Kopecká (C), Kurková – Komárková, Melicharová, Černá, Formenková, Šotkovská – Bartošová, Šimáňová – Kalhousová, Stavinohová – Pešková
    Trenér: Stanislav Mitáč

    VK Prostějov: Weissová (C), Zatloukalová – Kossányiová, Nová, Emontsová – Trnková, Kozmíková, Herelová – Horká, Cruzová – Slavíková, Kovářová
    Trenér: Miroslav Čada

    Rozhodčí: Jan Krtička – Kamil Renčín
    bahis siteleri