TK Českého svazu biatlonu před zahájením sezony (kon.)
konec
Tisková konference Českého svazu biatlonu před zahájením zimní sezony

Čtvrtek 23.11.2017, 11:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Příjemné čtvrteční dopoledne. Start další, tentokrát olympijské sezóny, jednoho z nejpopulárnějších sportů u nás se nezadržitelně blíží. Už o víkendu se biatlonisté a biatlonistky vydají vstříc pro první body do Světového poháru ve švédském Östersundu.
     
    Českou reprezentaci postihly velké komplikace v přípravném období před startem letošního ročníku. Někteří reprezentanti jako například Ondřej Moravec či Gabriela Koukalová měli vleklé zdravotní potíže a proto příprava nedopadla úplně podle představ šéftrenéra Ondřeje Rybáře.
     
    Dalším z bodů dnešní tiskové konference by měl být určitě i zbrusunový kamion, který dostala česká reprezentace pro nadcházející sezónu a díky němu by měli biatlonisté mít k dispozici i lepší zázemí při závodech.
     
    Jednoznačným vrcholem letošní zimy budou ale určitě Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu, kde se biatlonisté pokusí obhájit hned pět cenných kovů z předešlých her v ruském městě Soči.
     
    Tisková konference bude mít menší zpoždění. Čeká se na některé její členy, kteří se zdrželi ještě na cestě.
     
    Nyní už jsou všichni na svých místech a tisková konference může zažít.
     
    Přítomní jsou prezident biatlonové federace Jiří Hamza, šéftrenér Ondřej Rybář, trnér žen Zdeněk Vítek, za ženskou reprezentaci Eva Puskarčíková a Veronika Vítková a mužské zastoupení tvoří Michal Šlesingr, Michal Krčmář a Ondřej Moravec.
     
    Prezident federace: "Udělali jsme všechno pro to, abychom vyhověli závodníkům. Jim i servismanům jsme koupili kamión.
     
    Prezident federace: " Tato sezóna bude důležitá, protože bude olympijská. Máme tajné přání přivézt medaili. Do sezóny jdeme s otevřeným hledím. Uvidíme, na co to bude stačit. Snem by poté bylo zopakovat Soči."
     
    Nyní přebírá slovo Ondřej Rybář.
     
    Rybář: "Uvidíme, co nám sezóna přinese. V letošní sezóně nemáme srovnání s konkurencí, takže uvidíme. Každá sezóna je jiná. Nikdy se nemůžeme dívat za sebe, ale před sebe."
     
    Rybář ohledně kamionu: "Už je v Östersundu. Je to věc, která má hodně pomoci jak servismanům, tak krok dopředu i závoďákům. Hračka v podobě makety kamionu je zase dobrá pro rodiče a děti.
     
    Rybář: "Cením si každého partnera, který s námi je a byl ať už v těžkých nebo těch lepších časech a doufám, že s námi budou i nadále.
     
    Pro první kolo do Švédska budou nominováni Moravec, Šlesingr, Soukup a Václavík. Ženy odcestují do Švédska ve složení Vítková, Puskarčíková, Jislová, Johanidesová.
     
    Oficiální část tiskové konference právě skončila. Nyní je prostor pro individuální rozhovory. (11:22:25)

    Ondřej Jícha

    bahis siteleri