Slavia – Kometa Brno 4:6 (kon.) | Kladno – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | Liberec – Zlín 4:5 (po pr.)
Mladá Boleslav – Olomouc 2:3 (po pr.) | HC Litvínov – Mountfield HK 1:5 (kon.) | Chomutov – Pardubice 0:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 1:4 (kon.) | K. Vary – HC Plzeň 5:4 (po pr.)
konec
Piráti Chomutov
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 01.12.2017, 17:30 • SD ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje! V chomutovské SD ARÉNĚ se dnes odehraje utkání jednadvacátého kola DHL extraligy juniorů, sledovat budeme souboj osmého a sedmého celku tabulky. Začínáme v 17:30!
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (8.)

    Chomutovská juniorka padla po reprezentační pauze ze čtvrtého až na osmý flek, Piráti si totiž ze čtyř venkovních duelu odvezli zpátky domů pouhé dva body. Ty vybojovali v nájezdovém utkání proti Dukle Jihlava. Mezitím prohráli utkání v Olomouci, Zlíně a Brně. Na domácím ledě se představí téměř po měsíci.

    Nejproduktivnější hráči
    Jakub Köver – 19 zápasů, 19 bodů (8+11)
    Petr Chlán – 19 zápasů, 14 bodů (10+4)
    Tom Polák – 17 zápasů, 12 bodů (3+9)
     
    HC DYNAMO PARDUBICE (7.)

    Pardubické Dynamo získalo v probíhajícím ročníku extraligy o dva body více než jeho dnešní soupeř. Perníkáři v posledním utkání nestačili na rozjíždějící Olomouc, předtím si ovšem poradili ve východočeském derby s Mountfieldem. Bodově se nejlépe daří Václavu Zídkovi, jenž nasbíral již 26 kanadských bodů.

    Nejproduktivnější hráči
    Václav Zídek – 19 zápasů, 26 bodů (10+16)
    Matěj Štefka – 19 zápasů, 17 bodů (10+7)
    Michal Pochobradský – 18 zápasů, 13 bodů (7+6)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Studený, Procházka, Hajič – Köver, Bajer, Wágner, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Tůma, Rindoš, Šišolák, Šilar, Navrátil.

    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Jánský) – Pražák, Faltys, Oliva, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Antoníček, Pochobradský, Štefka, Koffer, Dušek, Veverka, Kubišta, Matýs, Zídek, Černý.

    Rozhodčí: Šindel – Malý, Šimán.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a utkání mezi Chomutovem a Pardubicemi brzy začne. Zůstaňte s námi!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní vhazování vyhráli hokejisté Pardubic, kteří se sice hnali do útoku, ale přihrávku ve středu hřiště zastavil chomutovský František Wágner.
     
    00:29
    Do velké šance se dostali domácí, Josef Rindoš unikal sám na Janského, toho ale forhendovým zakončením nakonec nepřekonal!
     
    01:29
    Lapačku Jana Janského vyzkoušel pokusem od modré čáry také Tomáš Hajič, pokus zápěstím ovšem skončil pouze v lapačce připraveného pardubického brankáře.
     
    02:19
    Daniel Šilar následně vyjel zpoza vlastní branky a pokoušel se rozjet akci. Jaroslav Kulich ovšem přihrávku nezpracoval a puk skončil jen na icingu.
     
    02:30
    Podruhé byla stejná dvojice úspěšnější. Jaroslav Kulich dostal puk na levé křídlo a z mezikruží zakončoval, ani nyní ovšem hostující brankář nekapituloval!
     
    03:02
    Závar domácího celku. Neuspěl ovšem Tom Polák z mezikruží, kdy trefoval betony brankáře, tak ani Petr Chlán, jenž tečoval pokus před brankou do boční sítě.
     
    03:40
    U levého mantinelu se do dobré šance mohl dostat František Wágner, kterému ovšem nevyšla klička kolem posledního bránícího hráče Pardubic.
     
    03:56
    Ukrytou střelou to hned po vhazování zkoušel Martin Hřebíček. Nedůrazná rána doprostřed branky ovšem nenadělala Janskému větší problémy.
     
    04:11
    První velká šance hostů. Ondřej Matys se dostal po pravé straně do střelecké pozice a zakončoval. Dominik Pavlát ale jeho pokus skvěle vyrazil.
     
    04:56
    Po špatné rozehře domácího celku se u pravé tyčky pokoušel prosadit Dominik Dušek, dobře postaveného Dominika Pavláta ovšem neohrozil.
     
    05:36
    Piráti se hnali do útoku, ale zastaveni byli signalizovaným ofsajdem. K puku se tak dostali hosté, jenž se vydali do útočné třetiny.
     
    06:21
    Další skvělý zákrok Jana Janského! František Wágner unikal sám na branku od levého mantinelu, aby na zadní tyči zakončoval bekhendem. Tam ale beton roztáhnutého brankáře nepřehodil!
     
    07:20
    Část hry plná nepřesností nic nepřinesla. Oba celky se pokoušejí o aktivní hru, ale zatím excelují brankáři.
     
    07:50
    Hosté to zkoušeli pokus od levého kruhu, spíše takové nahození ovšem nemohlo Dominika Pavláta ohrozit. Chomutovský brankář pohodově zakročil.
     
    08:25
    Další snažení svého celku zakončoval pokusem od modré čáry obránce Vojtěch Faltys. Nahození spíše na teč skončilo jen na výstroji Pavláta.
     
    08:39
    Na druhé straně zahrozil Tom Polák, jenž zakončoval po přihrávce zpoza branky. Zblízka se mu ovšem připraveného Janského v brance překvapit nepovedlo.
     
    09:03
    Po přejetí útočné třetiny zakončoval od levého mantinelu František Wágner. Jeho pokus po ledě ovšem v brance neskončil, Janského betony byly na svém místě.
     
    10:02
    Wágner si najel před branku a počkal si na nájezd Rindoše, kterému předal luxusní přihrávku. Domácí hokejista luxusní situaci spálil, píská se ovšem faul.
     
    10:06
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Vojtěch Faltýs – 2 min., hákování).
     
    10:38
    Piráti nějakou dobu kombinovali, nakonec ale nic nevymysleli a Pardubicím se povedlo vyhodit kotouč do střední třetiny.
     
    11:34
    Následnou kombinaci zakončoval od modré čáry obránce Jiří Kopic, jeho pokus byl ovšem tečován a skončil jen vedle branky.
     
    12:06
    Hosté v plném počtu.
     
    12:19
    Piráti vysílají na branku jeden pokus za druhým, ani jeden ovšem ne a ne spadnout do branky Jana Janského. Nadvakrát to od levého mantinelu zkoušel Petr Chlán.
     
    12:42
    Jan Janský dneska již poněkolikáté vychytal Františka Wágnera. Ten nyní zakončoval z otočky do levé šibenice, pardubický brankář ovšem bravurně zasáhl ramenem.
     
    13:05
    Následovala šance Františka Wágnera, jenž unikl obraně Dynama a od levého mantinelu, ani nyní se ale neradoval!
     
    13:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (František Wágner – 2 min., hrubost).
     
    13:40
    První pokus v početní výhodě vyslal na branku Jakub Mert. Jeho bomba byla ovšem sražena a následně se Piráti vyhozením osvobodili.
     
    14:25
    Opět to zkoušel Jakub Mert. Nyní jeho další dělovka skončila vedle branky, následně bylo odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    15:08
    Krásnou kombinaci hostujícího celku zakončoval před brankou Martin Bučko, jemuž se ovšem z luxusní pozice nepovedlo překonat skvěle zasahujícího Pavláta!
     
    15:21
    Domácí v plném počtu.
     
    15:56
    Daniel Novák posílal do pardubického brankoviště zajímavý pokus, ani přes clonění Františka Wágnera se ovšem Piráti neradovali z první branky utkání.
     
    16:44
    Odražený kotouč se následně dostával k Dominiku Duškovi, jenž podél levého mantinelu postupoval do zakončení. Písknut mu byl ovšem ofsajd.
     
    16:59
    Lépe se puk před brankou odrážel na Michala Pochobradského. Ten hned zakončoval, ale svým pokusem napálil pouze prsa přesouvajícího se Pavláta.
     
    17:48
    Rychlé akce na obou stranách nebyly nikterak gólově zakončeny. Ani jeden z celků se dokonce nedostal do žádné střelecké pozice.
     
    18:12
    Piráti nyní takticky vybojovali pásmo po nahození ze střední třetiny. Jan Janský navíc kotouč přikryl před dotírajícím Tomem Polákem.
     
    18:50
    Ondřej Matýs se dostal se spoluhráči do přečíslení a před brankou zakončoval k pravé tyčce. Dominik Pavlát i tento pokus svou rukou dokázal vytěsnit!
     
    19:34
    Další snažení hostujícího celku, Vojtěch Pražák se dostal do úniku, slabou střelou ovšem chomutovského brankáře nepřekonal. Následně jej zalehl.
     
    19:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dominik Pavlát to měl v posledních momentech hodně těžké, Pardubice ujížděly do několika útoků a ten poslední byl zakončen gólem. Jakub Hoskovec se dostal podél levé strany do pásma, kde jeho střelu chomutovský brankář vyrazil. Na dorážku FILIPA KOFFERA do levé šibenice ovšem nemohl nijak zasáhnout. Asistence: Jakub Hoskovec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina sice nabídla jedinou branku, nabídnout jich mohla ale několikanásobně více. Oba brankáři dnes podávají skvělé výkony a jediná branka padla v posledních sekundách, kdy se prosadil dorážkou Filip Koffer. Určitě se ovšem ve zbytku utkání máme na co těšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Piráti se hned dostali do útoku, kde se jim ovšem nepovedlo nic vymyslet. Piráti jsou nicméně stále na kotouči a pokoušejí se něco vymyslet.
     
    20:48
    Jakub Navrátil dostal přihrávku na zadní tyčku, kde byl naprosto sám a před sebou měl odkrytou branku. Jan Janský se ovšem rychle přesunul a předvedl úžasný zákrok!
     
    21:25
    Chomutov tlačil i nadále a vybojoval si další vhazování po pravici pardubického brankáře. Piráti jsou na startu třetiny hodně aktivní.
     
    21:42
    Hra byla přerušena poté, co se Čestmír Javůrek nacházel v bolestivém předklonu. Hostující hráč dojel na střídačce a pravděpodobně bude v pořádku.
     
    22:43
    Domácí nadále kombinovali a z levého kruhu to zkoušel Ondrej Šišolák. Janskému sice na zadní tyčce puk propadl, nikdo jej ale do sítě neposlal.
     
    23:16
    V další akci Jaroslav Kulich, který zakončoval z levého kruhu. V luxusní příležitosti mířil na přední tyč, branku Janskému ale nedokázal trefit.
     
    23:44
    Pardubice se zatím do ničeho nedostaly, částečně se osvobodily vyhozením na zakázané uvolnění. Po pravé straně Janského se bude nyní vhazovat.
     
    24:44
    Ondřej Matýs si nyní parádně najel na přihrávku zpoza branky a z levého kruhu zakončoval. Puk ovšem špatně trefil a ten po ledě dojel až k Pavlátovi.
     
    25:19
    Vojtěch Pražák se na vrcholku kruhů dostal ke střeleckému pokusu, svým pokusem mířil k pravé tyčce, kterou orazítkoval. Puk následně skončil na zadním mantinelu.
     
    26:13
    Střílenou přihrávku posílal před branku Jakub Köver. Puk se ještě stihl od brusle jednoho z chomutovských hráčů dostat k pravé tyčce, kotouč ale skončil jen na betonu Janského.
     
    26:54
    Aktivní Piráti nepolevují, Pardubice ale naprosto luxusně drží jejich brankář Ten nyní zastavil další snažení domácích, pokračuje se buly po jeho levici.
     
    27:25
    Václav Zídek měl na hokejce druhou branku. Produktivní hostující hráč dostával kotouč zpoza branky před odkrytou branku, neposednou gumu ale trestuhodně minul.
     
    27:50
    Před brankou to z otočky zkoušel Jakub Hoskovec, hostující borec ale trefil pouze betony připraveného Dominika Pavláta.
     
    28:52
    Další luxusní zákrok Jana Janského, ten chytá opravdu pozoruhodně. Tom Polák dostal přihrávku před branku, kde byl naprosto sám. Ani nyní ale nepřehodil beton pardubického brankáře!
     
    29:28
    Mezi kruhy se zjevil naprosto osamocený pardubický útočník. Michalu Pochobradskému se ale trestuhodně nepovedlo trefit branku, zamířil jen vedle!
     
    30:16
    Pozor si nyní musel dávat Dominik Pavlát, Jakub Hoskovec se jej totiž pokoušel překonat zakončením po objetí branky. Beton Pavláta byl ovšem na správném místě.
     
    31:02
    Piráti se pokoušeli něco vymyslet, ale jen vybojovali pásmo. Domácí celek vyslal několik nebezpečných pokusů, ale v brance zatím neskončil ani jeden.
     
    31:26
    Po přejetí modré čáry zkoušel své štěstí Martin Bučko, jemuž se ovšem nepovedlo trefit branku. Následná teč před brankou skončila na betonech Pavláta.
     
    32:12
    Domácí obrana následně zkoušela rozjet útok zpoza své branky, rozehrávka ovšem skončila na střídačce Pardubic, a tak se bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    32:42
    Filip Koffer mezi kruhy vybojoval kotouč a přes bránící hráče zakončoval. Jeho pokus ale nakonec orazítkoval pouze levou tyčku!
     
    32:54
    Následoval protiútok Františka Wágnera, který se u levé tyčky dostal do zakončení. Zblízka se mu ovšem nepovedlo prostřelit dobře postaveného Janského.
     
    33:53
    Piráti nadále zaměstnávají Janského. Pokus Procházky od modré čáry v brance neskončil, pokus Hajiče z úhlu hostující brankář raději podržel.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Michal Pochobradský – 2 min., podražení).
     
    34:54
    V oslabení se dostal do zakončení Dominik Dušek, jenž to zkoušel přes bránící hráče. Ti sice jeho pokus zblokovali, ale Dynamo se v útoku další sekundy drželo.
     
    35:56
    Kombinaci Pirátů v přesilové hře zakončoval Jakub Kleiner od levého kruhu. Střela mu ovšem nesedla a kotouč skončil na betonu připraveného brankáře.
     
    36:38
    Hosté v plném počtu.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Köver – 2 min., podražení).
     
    37:21
    Jakub Mert vyslal hodně tvrdý pokus od modré čáry, Pavlát puk vyrazil lapačkou nad svou branku, aby následně skončil na zadním mantinelu.
     
    38:04
    V dobré pozici následně stál Filip Koffer, jenž měl na hokejce svou druhou branku, kotouč ovšem nakonec skončil jen na připraveném Pavlátovi!
     
    38:48
    V oslabení ujížděl podél levého mantinelu až do zakončení Jakub Navrátil. ani on svou dělovkou na přední tyč ovšem nepřekonal Jana Janského!
     
    39:08
    Domácí v plném počtu.
     
    39:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Tůma – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla plno šancí a několik luxusních zákroků obou brankářů. Branka ovšem nepadla, a tak se jde do kabin za stavu 1:0 pro Pardubice. Třetí část začne v 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Piráti hrají stále v oslabení, hosty nicméně vysoce napadají a ti se nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    41:12
    Po průniku po pravé straně zkoušel štěstí Václav Zídek, jeho pokus ovšem skončil jen na těle připraveného Dominika Pavláta.
     
    41:42
    Domácí v plném počtu.
     
    42:46
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Petr Antoníček – 2 min., podražení).
     
    43:05
    Start přesilovky domácímu celku nevychází. Pardubice poslaly kotouč pryč ze třetiny, při následném získání pásma se domácí dostali do ofsajdu.
     
    44:12
    Dlouhé snažení domácího celku bylo nakonec zakončeno střelou Toma Poláka z pravého kruhu. Ten ale zamířil pouze do připraveného Janského.
     
    44:46
    Hosté v plném počtu.
     
    45:36
    K Josefu Rindošovi se dostal kotouč, a tak jej chomutovský borec dělovkou posílal na branku. Tu nakonec ovšem vysoce přestřelil.
     
    46:12
    František Wágner dnes musí být hodně zoufalý. Na hokejce měl svou další branku v utkání, mířil do odkryté branky, ale napálil pouze beton přesouvajícího se brankáře!
     
    46:24
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Vojtěch Pražák – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:10
    Jiří Kopic posílal střílenou přihrávku před branku na Adama Nováka, jenž kotouč netečoval. Kotouč se ovšem do branky nedostal. Pěkná akce Pirátů.
     
    47:55
    Nic více domácí ovšem dosud vymyslet nedokázali a jejich další přesilová hra je u konce.
     
    48:24
    Hosté v plném počtu.
     
    49:07
    A Piráti nemají ani štěstí. Daniel Novák zakončoval od levého mantinelu na zadní tyčku, kotouč ale právě rozezvučel brankovou konstrukci!
     
    49:58
    Následně to zkoušel jmenovec Adam Novák, ten z mezikruží zakončoval jen vedle branky a nevěřícně kroutil hlavou.
     
    50:33
    Další pokus od obránce, od pravého mantinelu po ledě střílel Jiří Kopic. Jan Janský ovšem kotouč viděl a pravým betonem jej vytěsnil vedle branky.
     
    51:37
    Přes obránce se následně pokoušel prosadit Petr Chlán, ale jeho zakončení bylo nepřesné. Tom Polák hned poté zkoušel tečovat kotouč, ale úspěšný nebyl.
     
    52:38
    Ondřej Matýs mohl dát velkou ránu do chomutovské defenzívy, před brankou ovšem neukličkoval Pavláta a trefil jej pouze do vystrčeného betonu!
     
    53:27
    Na druhé straně zakončoval v těžké pozici František Wágner, jenž byl dvojicí hráčů tísněn. Jeho zakončení tak šlo jen nad branku Janského.
     
    54:04
    Hra tak byla následně přerušena zákrokem Dominika Pavláta, jenž si pohlídal pokus z pravé strany. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    54:19
    Filip Koffer se následně dostal do zakončení bekhendem,, kotouč ovšem skončil pouze na vyrážečce připraveného Pavláta.
     
    54:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Následně se ale hosté již prosadili a dostávají se nejspíš do klíčového vedení! Na konci akce hostů byl JAKUB HOSKOVEC, jenž prostřelil bezmocného Pavláta. Asistence: Dominik Dušek a Filip Koffer.
     
    55:14
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Navrátil – 2 min., sekání).
     
    55:50
    Od modré čáry nebezpečně zakončoval přesilovkový střelec Jakub Mert, jeho dělovka ovšem skončila jen vedle branky.
     
    56:38
    Tutově rozhodnout mohl Michal Pochobradský, jenž dostal přihrávku mezi kruhy. V tváří tvář Dominiku Pavlátovi ovšem neuspěl, chomutovský brankář se nyní parádně zaskvěl.
     
    57:05
    V oslabení mohl dát naději domácímu celku František Wágner, který se na levé straně dostal do úniku. Zblízka ale Jana Janského nedokázal překonat!
     
    57:14
    Domácí v plném počtu.
     
    57:47
    Hosté vyhazují na zakázané uvolnění a Piráti tak mají šanci předvést závěrečný tlak před brankou hostujících Pardubic.
     
    58:16
    Dominik Pavlát opustil branku a domácí hrají powerplay!
     
    59:16
    Piráti se snaží, ale již to nejde. Tomáš Hajič to zkoušel od modré čáry, branku ovšem ani netrefil. Pardubice následně prodloužily do střední třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí vítězstvím Pardubic 2:0, které by se bez brankáře Jana Janského neurodilo. Ten dnes opravdu podal luxusní výkon a hlavně díky němu Perníkaři dnes vezou tři body. Hosté otevřeli skóre tři sekundy před koncem první periody, kdy se trefil Filip Koffer, tečku poté udělal Jakub Hoskovec.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a někdy zase u mládežnické extraligy na shledanou. (19:37:39)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 20. Koffer (Hoskovec), 55. Hoskovec (Dušek, Koffer)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Studený, Procházka, Hajič – Köver, Bajer, Wágner, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Tůma, Rindoš, Šišolák, Šilar, Navrátil.
    HC Dynamo Pardubice: Janský (Vlk) – Pražák, Faltys, Oliva, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Antoníček, Pochobradský, Štefka, Koffer, Dušek, Veverka, Kubišta, Matýs, Zídek, Černý.

    Rozhodčí: Šindel – Malý, Šimán
    bahis siteleri