Jihlava – Pardubice 5:4 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 1:2 (kon.) | Zlín – Sparta 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 6:5 (po pr.) | Kladno – HC Plzeň 2:3 (po s.n.) | Mladá Boleslav – Chomutov 5:0 (kon.)
Slavia – K. Vary 1:2 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
5:4 (0:1, 2:1, 2:2 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 02.12.2017, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 4. kolo
Partner:
     
    Dámy a pánové, dnešní utkání je u konce. Zápas samotný byl reklamou na hokej, nechyběly tomu emoce, góly a ani šance. Jihlava ztrácela gól od 21. sekundy utkání, dokázala se ale zvednout a po dvou třetinách byl stav zápasu 2:2. Ve třetí třetině dokonce vývoj utkání otočila zásluhou Judy, za Dynamo ale srovnal Rozlílek. Na konci 58. minuty skóroval domácí Kardoš a vypadalo to, že tři body zůstanou v Jihlavě. Hosté však srovnali 12 sekund před koncem a šlo se do prodloužení, ve kterém rozhodl o dvou bodech pro Duklu Chlubna a ukončil tak tuto bitvu. Ode mě je to dnes vše, užívejte sobotního odpoledne a u dalších onlajnů někdy přístě napočtenou. (14:06:49)
     
    Konec zápasu.
     
    60:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Krásný gól domácích znamená dva body pro Jihlavu. Domácí šli do přečíslení 3 na 2 a Juda střílenou nahrávkou dal šanci tečovat pokus TOMÁŠI CHLUBNOVI, který situace využil a mladší dorostenec tak prožil povedený start. Asistence: Miroslav Juda.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Neskutečny konec třetí třetiny, kdy to vypadalo, že Jihlava půjde pro tři body, 12 sekund před koncem ale srovnával Rozlílek a zápas jde tak do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Neskutečný závěr utkání a nutno říci, že gól to byl smolný, možná i vlastní! Rozlílek pálil po přihrávce od Cháry a kotouč se v klubku těl před brankou divně doklouzal až do brány, za střelce byl tak označen VÍT ROZLÍLEK. Asistence: Dominik Chára.
     
    59:08
    Kombinace do prázdné se hostům nepovedla, Jihlava navíc dobře brání a dokázala vyhodit ven z pásma.
     
    59:00
    Oddechový čas pro hosty. Zřejmě bude pokračovat hra v šesti.
     
    58:49
    Ohromná šance Tobiáše, který se zleva řítil sám na Juřičku, zbytečně se ale unáhlil a vystřelil brzo!
     
    58:34
    Dynamo hraje v šesti lidech!
     
    57:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Paradoxně více šancí posledních minut mělo Dynamo, ale skórovala Dukla a gól je to důležitý. Brož posunul puk před branku na JINDŘICHA KARDOŠE a Dukla je ve vedení o jednu trefu. Asistence: Vítězslav Brož.
     
    56:44
    Poul se obtočil okolo brány, zakončil a překvapil Juřičku, následné přerušení hry vyústilo v menší strkanici, žádný trest udělen nebyl.
     
    55:41
    Střídání domácích připomínalo místy slavné finské během EHT, na ledě toho využil Tobiáš a stáhl si puk na střed, individuální akci zakončil střelou, Juřička si připsal zákrok.
     
    53:54
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Velmi dobře sehraná přesilovka z hostující strany. Střely, nahrávky, kombinace, to vše vyvrcholilo přihrávkou na Blažeje stojícího u levé tyče. Blažej si všiml VÍTA ROZLÍLKA na druhé straně a hostující kapitán procpal puk mezi betonem a pravou tyčí. Asistence: Daniel Blažej, Tomáš Zeman.
     
    53:04
    Rozlílek z voleje ostrou střelou prověřil Juřičku, který dnes není v optimální formě, Juřička ale těžkou střelu zkrotil.
     
    52:54
    Kardoš v útočném pásmu podsekl jednoho z pardubických hráčů a je vyloučen.
     
    52:10
    Tobiášův pokus vytáhl Juřička špičkou betonu, hosté navíc vyhodili na icing.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 27. Zadražil (Filip), 39. Chlubna (Juda), 46. Juda (Chlubna), 58. Kardoš (Brož), 61. Chlubna (Juda) – 1. Tobiáš (Rohlík), 33. Zeman (Hybeš), 54. Rozlílek (Blažej, Zeman), 60. Rozlílek (Chára)


    HC Dukla Jihlava: Juřička (Maláč) – Piskač, Marek (A), Veleba (C), Barák, Zvěřina, Svoboda, Smolko – Chlubna, Juda, Filip – Brož (A), Pigl, Kardoš – Úlovec, Krajíček, Zadražil
    trenér: Štěpán Moravec

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Růžička) – Leder, Dubovčí, Hybeš, Blažej (A), Pejzl, Secký – Rozlílek (C), Rouha, Zeman – Tobiáš, Rohlík, Trejbal – Poul, Kostka, Šír – Chára (A)
    trenér: Michal Mikeska

    Rozhodčí: Skopal – Nechvátal, Rampír
    thejrc.org