Nové Zámky – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Košice 2:0 (kon.) | Detva – Trenčín 2:6 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Žilina 2:3 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
konec
HK Poprad
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 10.12.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 27. kola Tipsport ligy, v ktorom domáci HK Poprad privíta na svojom ľade HC 05 iClinic Banská Bystrica. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí kamzíci sa po 28 odohraných zápasoch nachádzajú na 6. mieste tabuľky so ziskom 45 bodova skóre 80:79. Na piatu Nitru strácajú až sedem bodov a rovnako majú deväťbodový náskok pred siedmou Žilinou. Poprad predvádza v posledných zápasoch veľmi nespoľahlivé výkony. Naposledy v dôležitom zápase podľahol Nitre 3:1, predtým vyhral v Mikuláši 3:4 po predĺžení a zdolal aj doma Detvu 5:2. Prehral však aj vo Zvolene 4:2. Najproduktívnejším hráčom Popradu je Patrik Svitana s 25 bodmi za 11 gólov a 14 asistencií, čo ho robí aj desiatym najproduktívnejším hráčom ligy.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica

    Úradujúci majster spod Urpína momentálne tiež nepredvádza veľmi okúzľujúce výkony. Barani sa však držia stabilne v popredí, teraz im patrí 4. pozícia so ziskom 52 bodov, ktoré si delia s piatou Nitrou. Banskobystričania strácajú na tretí Zvolen päť bodov. Banská Bystrica vyhrala v poslednom kole nad Liptovským Mikulášom 4:1, predtým porazila aj Detvu po nájazdoch 2:3, no podľahla Zvolenu v stredoslovenskom derby 2:4 a Novým Zámkom po predĺžení 2:1. Najproduktívnejším hráčom Banskej Bystrice je Tomáš Surový s 26 bodmi za 8 gólov a 18 asistencií.

    V oboch vzájomných dueloch počas tejto sezóny bol úspešnejší Poprad. V oboch zápasoch takisto padlo veľa gólov. V úvodnom stretnutí 6. októbra Poprad porazil doma Bystricu 6:4 a následne si aj 3. novembra odniesol z Banskej Bystrice výhru 4:5. Barani teda už budú určite chcieť napraviť túto nepriaznivú bilanciu a pod Tatrami zvíťaziť. Či sa im to podarí, uvidíme. Sledujte náš on-line prenos.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – D. Brejčák (A), McDowell, Fabian (C), Česánek, Ježek, Dinda, Kolba, Korenko – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Buc, Lichanec, Abdul – Paločko st., Vartovník, Bondra – Hvila, Heizer, R. Rapáč

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Ďatelinka (A), Kubka, J. Brejčák, Delisle, Mihálik, Rosandič, Kupec – Brittain, Surový (C), Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille (A), Giľak – Andrisík, Češík, Kabáč – Róth

    Rozhodca: Lokšík, Novák – Smrek, Jobbágy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na ľadovú plochu nastupujú oba celky. Popradčania budú hrať v modrých dresoch, Bystričania v bielych. Čaká nás štátna hymna SR.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Poprad bol úspešný na úvodnom buly a kamzíkom sa aj podarilo dostať dopredu. Svitana od zadného mantinelu hľadal pred bránkou Štraucha, ktorému však puk ušiel a už dobre nevystrelil.
     
    00:50
    Do útočného pásma sa podarilo dostať aj hosťom. Miloš Bubela sa pokúsil vystreliť spoza ľavého kruhu. Jeho zakončenie švihom však vôbec nebolo presné a letelo na plexisklo.
     
    01:30
    Lichanec posunul puk na modrú čiaru Bucovi, ktorý ho nahodil na bránku. Gólman Lassila bol pripravený a podarilo sa mu zastaviť toto zakončenie.
     
    02:25
    Bondra vnikol do pásma po pravom krídle. Na opačnej strane sa mu ukazoval Ježek, ale už mu prihrať nedokázal. Puku sa zmocnili barani a oba tímy odišli striedať.
     
    02:46
    Korenko len nahodil puk zo stredného pásma na bránku, kde aj korčuľovali jeho spoluhráči, ale ako prvý sa puku zmocnil brankár Teemu Lassila.
     
    03:36
    Mlynarovič prekorčuľoval celé stredné pásmo a následne od modrej čiary iba jemne nahodil. Pre Lassilu nebola táto strela žiaden problém, vyrazil ju a prenechal spoluhráčom.
     
    04:02
    Hohmannovi puk ušiel pred bránkou, ale dostal sa k nemu medzi kruhmi Brittain, ktorý nepríjemne štipľavo vystrelil. Corbeilovi vypadol puk z lapačky a následne ho upratali jeho spoluhráči.
     
    04:44
    Marek Bartánus prekorčuľoval s pukom po pravom krídle a dostal sa k strele z kruhu. Jeho zakončenie švihom skončilo ukryté v Corbeilovej lapačke.
     
    05:03
    Bystričania zvíťazili na vhadzovaní v útočnom pásme. Od modrej čiary vypálil Rosandič, Corbeil zastavil puk betónom. Následne ho s pomocou spoluhráčov aj dokázal prikryť.
     
    06:25
    Svitana vyštartoval dopredu po Štrauchovej prihrávke, ale ďaleko sa nedostal. Jeho strela bola zblokovaná smerom na ochrannú sieť.
     
    06:42
    Surový sa dostal k puku za pravým kruhom a okamžite ho posielal na bránku. Strela však letela mimo a následne už získali puk domáci hokejisti.
     
    07:40
    Cason Hohmann sa dostal k puku na modrej čiare a jednoducho ho poslal na bránku. Strela skončila v moci brankára Corbeila a bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
     
    08:24
    Štrauch sa presadil cez Belisleho, následne prihral Mlynarovičovi, ktorý už mohol strieľať, ale dával ešte dozadu McDowellovi. Jeho delovka bola stečovaná a puk skončil na zadnom mantineli.
     
    09:40
    Lamper získal puk na ľavom kruhu a okamžite posúval medzi kruhy nakorčuľovanému Brittainovi, ktorý z prvej pálil. Jeho pokus Corbeil zneškodnil.
     
    10:17
    Dávid Bondra sa natlačil po ľavej strane až pred bránku a podarilo sa mu vystreliť. Puk skončil na Lassilovom betóne.
     
    11:37
    Sledujeme pomerne dynamický hokej s malým množstvom prerušení. Do Popradu zavítala aj skupina fanúšikov z Banskej Bystrice, a tak sme svedkami obojstranného povzbudzovania.
     
    12:12
    Peter Lichanec si nakorčuľoval po ľavej strane a z ľavého kruhu poslal puk na bránku. Jeho zakončenie skončilo na brankárovi Lassilovi.
     
    12:54
    Abdul sa snažil nájsť Bondru na ľavom kruhu, no napokon prihral iba do Ďatelinkovej korčule.
     
    13:27
    Vidíme prvé vylúčenie v zápase. Za nedovolené bránenie dostáva dve minúty Mislav Rosandič.
     
    13:49
    Brejčák nabil McDowellovi na ľavý kruh. Tvrdú delovku Lassila vyrazil pred seba, no Štrauchovi nebolo umožnené dorážať. Následne sa hostia oslobodili.
     
    14:42
    Buc pekne krížom prihral pred bránku Svitanovi, ktorý aj švihom mieril k pravej žrdi, ale tam Lassila ideálne umiestnil svoju vyrážačku.
     
    15:27
    Tak a teraz budeme svedkami veľmi dlhého prerušenia hry. Po bodyčeku dvoch hráčov pri zadnom mantineli prasklo plexisklo a oba tímy zamieria do šatní. Uvdíme ako dlho bude trvať prestávka.
     
    Plexisklo už je na svojom mieste, na ľadovú plochu vyšla rolba, ktorá ešte upraví ľad a bude sa môcť pokračovať v hre.
     
    15:27
    Hráči sú na ľadovej ploche, všetko je pripravené na pokračovanie stretnutia. Vhadzovať sa bude po pravici gólmana Lassilu.
     
    15:50
    Lamper zachytil Surového nahodenie pri zadnom mantineli, ale zakončiť už následne nedokázal.
     
    16:26
    Belisle pálil od modrej čiary, no jeho delovka už išla zo stredného pásma a bol to ofsajd. Hra sa presúva až pred Lassilu.
     
    17:12
    Brejčák vybojoval puk za bránkou, posunul ho na modrú čiaru Delislemu, ktorý tvrdo vypálil. Dorážať sa snažil Hohmann, ale veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    18:09
    Dinda zachytil puk na modrej čiare a ešte ho dokázal poslať smerom na bránku. Gólman Lassila si s jeho zakončením bez problémov poradil.
     
    18:22
    Videli sme ďalší zaujímavý moment v súvislosti s plexisklom. Tentokrát sa do medzery medzi dvoma sklami zasekol dresom Vladimír Mihálik. Použil hrubú silu a dokázal sa odpútať.
     
    18:22
    Banská Bystrica zároveň získava presilovku. Lukáš Hvila dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    19:42
    Popradskí hokejisti sa zatiaľ bránia bez ťažkostí. Banskobystričanov vytláčajú po mantineloch von z pásma.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme tu koniec prvej tretiny, ktorá bola vcelku dynamická. Strany sa okamžite vymenili a pokračuje sa v druhej tretine. Buly v stredovom kruhu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Ján Brejčák vypálil od modrej čiary. Jeho delovka však smerovala iba do brankára Corbeila. Následne už z trestnej lavice na ľad naskočil vylúčený Hvila.
     
    20:44
    Poprad bol blízko ku gólu! Domáci vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme, z pravého kruhu vystrelil Patrik Svitana a trafil pravú žrď!
     
    21:00
    Presilovka pre domáce mužstvo. Josh Brittain dostáva dve minúty za sekanie.
     
    21:35
    Popradu sa zatiaľ vôbec nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Banskobystričania likvidujú pokusy domácich dostať sa do tretiny.
     
    22:12
    Bucovi ušla Svitanova prihrávka a dopredu sa vysunul Éric Faille, ktorý vyštartoval do samostatného prieniku. Bol faulovaný a bude sa vylučovať.
     
    22:19
    Trest si odsedí Samuel Mlynarovič, ktorému patria dve minúty za sekanie.
     
    22:56
    Bubelova štipľavá strela spoza ľavého kruhu sa obtrela o Corbeilovo rameno a skončila na ochrannej sieti.
     
    23:46
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia využívajú presilovú hru! Faille nabil od modrej čiary na ľavý kruh GUILLAUMEMU ASSELINOVI, ktorý sa oprel do puku a tvrdou delovkou prekonal ležiaceho Corbeila!
    Asistencie: Éric Faille, Mislav Rosandič.
    23:46 ASSELIN - 0:1
     
    24:38
    Bubela prihral na ľavý kruh Hohmannovi, ktorý dokázal vystreliť, no jeho zakončenie letelo vedľa bránky.
     
    25:27
    Hohmann sa dostal s pukom na pravý kruh, snažil sa ho posunúť Bartánusovi medzi kruhy, no prihrávka neprešla.
     
    25:40
    Videli sme ďalšie gólové šance. Najprv si Ďatelinka perfektne nakorčuľoval pred bránkovisko a z prvej strieľal. Corbeil vyrazil a dopredu šli domáci. Svitana z ľavej strany dával pred bránku Mlynarovičovi, ten to však stihol zakončiť iba bekhendom. Lassila strelu zastavil.
     
    27:04
    Brittain sa ukážkovo vyhol Dindovi, pokračoval k bránke, ale následne jeho prihrávka cez Corbeilovu hokejku neprešla.
     
    27:53
    Kubka nahodil puk na bránku od modrej čiary, strelu však gólman Popradu vyrazil. Následne sme videli ešte jednu strelu od Kubku, ktorú nepríjemne tečoval Andrisík, ale skončila vedľa brány.
     
    28:49
    Domáci hráči sa po dlhšom čase rozbehli dopredu, no v trojici im to veľmi nevyšlo. Skončilo sa to postavením mimo hry.
     
    29:09
    McDowell sa dostal medzi kruhy a šikovnou prihrávkou na ľavý kruh našiel Patrika Svitanu, ktorý vypálil z prvej. Lassila sa však dokázal presunúť a zastaviť túto strelu.
     
    29:50
    Kolba dával Fabianovi na ľavý kruh, odtiaľ už však zakončovať nemohol, puk mu vypichol Delisle.
     
    30:52
    Presilovku bude hrať Poprad. Hráčska lavica Banskej Bystrice dostáva trest za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    31:42
    Svitana nabil krížom Bucovi, ktorý vypálil príklepom. Strela sa obtrela o Lassilovu lapačku a skončila v rohu klziska.
     
    32:28
    Brejčák prenechal Bucovi medzi kruhmi, ktorý následne príklepom pálil. Lassila však s absolútnym prehľadom chytil strelu do lapačky.
     
    33:18
    Hohmann prebral puk v strednom pásme a pokračoval s ním do útoku. Zo osi ihriska však jeho strelu domáci obranca zblokoval a puk letel na ochrannú sieť.
     
    34:39
    Brejčák vybojoval puk za bránkou, posúval ho späť pred bránku, no tam si ho nik na hokejku nespracoval.
     
    35:59
    Česánekova strela od modrej čiary bola zblokovaná Lamperom a puk smeroval na zadný mantinel.
     
    36:29
    Rosandič pálil švihom od modrej čiary. Brankára Corbeila však jemne ohrozoval Lamper a hra tak bola prerušená.
     
    37:16
    McDowell vypálil od modrej čiary. Lassila vyrazil pred seba, o dorážku sa pokúšal Štrauch, ale cez Kubku sa k puku nedostal.
     
    37:38
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia zvyšujú svoje vedenie! Po vyhratom buly hostí v pásme sa puku zmocnil CASON HOHMANN, ktorý vystrelil švihom z naozaj ostrého uhla a dokázal perfektne trafiť medzeru nad Corbeilovým ramenom a brvnom!
    Bez asistencie.
    37:38 HOHMANN - 0:2
     
    38:01
    Presilovka pre Popradčanov. Ján Brejčák dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    38:53
    Mlynarovičovi sa pred bránkou ukazovali Buc s Brejčákom, ale ani jednému sa nepodarilo prihrať. Bystrica sa následne oslobodila.
     
    39:26
    Rapáč stratil puk v rohu klziska a hokejisti Banskej Bystrice opäť dokázali poslať puk von cez všetky čiary.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme už videli dva góly. Do dvojgólového vedenia šla Banská Bystrica. V 24. minúte skóroval Asselin a v 38. minúte sa presadil Hohmann.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:50.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    McDowell posunul puk Mlynarovičovi pred bránku. Jeho následné zakončenie bekhendom Lassila poľahky vychytal.
     
    41:17
    Bystričania vybojovali puk pri mantineli. Na modrej čiare si ho potom spracoval Marek Bartánus a vypálil. Corbeil spojil betóny a strelu vyrazil.
     
    42:21
    Vartovník vypálil od modrej čiary, Bondra zachytil jeho pokus a tečoval ho smerom na bránku. Lassila bol opäť pozorný a pripísal si úspešný zákrok.
     
    43:06
    Bystričania sa dostali s pukom do útočného pásma, ale k zakončeniu nedošlo. Puk sa iba posúval popri mantineli, väčšinou za Corbeilovou bránkou.
     
    43:51
    Kubka podporil útok a vyštartoval dopredu po pravom krídle. Posunul Lamperovi medzi kruhy, ktorý chcel ešte dávať Brittainovi, no to už bolo nemožné.
     
    44:28
    Steven Delisle si spracoval puk na modrej čiare a poslal ho smerom na bránku. Gólman Corbeil situáciu s prehľadom videl a puk zachytil do lapačky.
     
    44:37
    Hlavný rozhodca išiel telefonovať po prechádzajúcej príležitosti Bystrice, ktorá možno zaváňala gólom. Po okamžitom telefonáte však bolo rozhodnuté, že žiaden gól nepadol.
     
    45:26
    Presilová hra pre Banskú Bystricu. Matúš Paločko dostáva dve minúty za sekanie.
     
    46:08
    Bartánus švihom vystrelil z ľavého kruhu, jeho pokus však nik netečoval a ani nedorážal. Puk získal Svitana a odstrelil ho cez všetky čiary.
     
    47:14
    Bystrica bola blízko tretieho gólu. Asselin vystrelil z ľavého kruhu, Corbeil nevedel, kde vyrazil puk. Zmocnil sa ho medzi kruhmi Brittain, vystrelil, no trafil iba do Corbeila, pritom mal odkrytú druhú polovicu brány.
     
    48:48
    Mlynarovič zabudol puk na modrej čiare, dopredu štartoval Cason Hohmann, no nepodarilo sa mu prebojovať sa cez McDowella.
     
    50:18
    Presilovka pre Poprad. Dve minúty za držanie dostáva Mislav Rosandič.
     
    50:37
    Kamzíci vyhrali buly v pásme. Od modrej čiary vypálil Svitana, no strela mu veľmi nesadla, puk vyletel až na ochrannú sieť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 215 divákov.
     
    51:24
    Dvojnásobná početná prevaha pre Poprad. Steven Delisle dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    52:10
    Poprad dal gól!
    Poprad znižuje stav stretnutia a do konca tretej tretiny to bude ešte dramatické! Delovka z hokejky Kolbu sa odrazila od zadného mantinelu presne k ANDREASOVI ŠTRAUCHOVI, ktorý ju len jednoducho dorazil do bránky!
    Asistencie: Marek Kolba, Štefan Fabian.
    52:10 ŠTRAUCH - 1:2
     
    53:23
    Poprad ešte mal k dispozícii výhodu o jedného hráča, no využiť ju už nedokázal. Očakáva sa záverečný útočný nápor od domácich hokejistov.
     
    55:02
    Kubka vypálil od modrej čiary, puk sa odrazil od zadného mantinelu. Dorážať sa pokúšal Hohmann, no už bola posunutá bránka.
     
    55:47
    Popradčania nahodili puk do pásma, no nepodarilo sa im udržať ho tam dlhšie. Barani sa oslobodili.
     
    56:30
    Hvila prenechal Bondrovi puk medzi kruhmi, Bondra vystrelil na bránku. Lassila vyrazil a nevedel, kde má puk. Zachytili ho ako prví Bystričania.
     
    57:42
    McDowell iba poľahky nahodil puk z pravého kruhu. Lassila mal pripravenú svoju lapačku a s prehľadom strelu do nej zachytil.
     
    58:23
    Aleš Ježek poľahky nahodil puk na bránku. Hra bola prerušená a domáci tréner Ozimák si berie oddychový čas.
     
    58:23
    Vhadzuje sa po Lassilovej ľavici, bránka Popradu ostáva prázdna.
     
    58:45
    Bystričanom sa podarilo dostať puk von z pásma. Popradčania musia začínať od vlastnej brány.
     
    59:31
    Bucova strela od modrej čiary bola blokovaná a hosťujúcim hráčom sa podarilo puk dostať von z obranného pásma.
     
    59:49
    Buc vypálil z ľavého ruhu, brankár Lassila puk prikrýva.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke sa podarilo Popradčanom znížiť, keď sa v 53. minúte presadil Štrauch. Domáci to skúšali ešte v záverečnej powerplay, no vyrovnať sa im už nepodarilo. Hostia teda odchádzajú spod Tatier s plným bodovým ziskom.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:30:16)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 53. Štrauch (Kolba, Fabian) – 24. Asselin (Faille, Rosandič), 38. Hohmann


    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – D. Brejčák (A), McDowell, Fabian (C), Česánek, Ježek, Dinda, Kolba, Korenko – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Buc, Lichanec, Abdul – Paločko st., Vartovník, Bondra – Hvila, Heizer, R. Rapáč
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Ďatelinka (A), Kubka, J. Brejčák, Delisle, Mihálik, Rosandič, Kupec – Brittain, Surový (C), Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille (A), Giľak – Andrisík, Češík, Kabáč – Róth

    Rozhodčí: Lokšík, Novák – Smrek, Jobbágy

    Diváci: 1 215
    bahis siteleri