Kortrijk – Gent 4:1 (kon.) | Oostende – Standard 2:3 (kon.)
konec
KV Oostende
2:3 (1:1)
Standard Lutych
Úterý 12.12.2017, 20:45 • Versluys Arena, Ostende • Belgický pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgického poháru. Společně se podíváme na duel mezi Oostende a Standardem Lutych. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Standard Lutych

    Slavný belgický celek se v domácí soutěži docela trápí. V poháru se mu však docela daří. V prvním kole potvrdil roli velké favorita Heist vyřadil po výsledku 4:0. Ve čtvrtfinále na něj čekal pořádně tvrdý oříšek. Soupeřem mu totiž byl Anderlecht, se kterým Standard vybojoval těsnou výhru 1:0.
     
    KV Oostende

    Dnešní domácí celek se v posledních letech tlačí mezi belgickou špičku. Oostende v posledních sezónách skončilo na pozicích zaručujících účast v boji o titul. Letos se dnešnímu domácímu výběru daří i v poháru. Nejprve vyřadil St. Gilloise a v minulém kole po výhry 2:0 vyprovodil ze soutěže St. Truiden.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Vanhamel – Milič, Lombaerts, Tomaševič – Capon, Siani, Musona, Jali, Bjelica – Živkovič, Akpala
    Náhradníci: Razaeian, Vandendriessche, Dutoit, Ozkan, Canesin, Conté, Gano

    Standard Lutych: Gillet – Agbo, Pocognoli, Marin, Emond – Fai, N´Dongala, Luyindama, Sá – M´Poku, Laifis
    Náhradníci: Badibanga, Goreux, Ochoa, Scholz, Miaya, Lukčevič, Carlinhos.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Oostende bude hrát ve žlutočerném, zatímco Standard přijel v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop k dnešnímu utkání. Standard se ihned vydal do útoku, jenže vysokou přihrávku na polovinu Oostende zastavil obránce Tomaševič.
     
    2
    Gillet musel ven z branky, aby před dotírajícím soupeřem odkopl prudkou přihrávku. Akpala se do něj ještě opřel a nakonec fauloval. Standard bude rozehrávat.
     
    3
    Bjelica operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista se krásnou kličkou zbavil obránce, ale jeho centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    4
    Akpala se na polovině hrací plochy natahoval po odraženém míči. Domácí hráč ještě balón ve skluzu zastavil na hrací ploše, ale daroval jej soupeři.
     
    5
    Akpala si brousil zuby na prudkou přihrávku mezi obránce hostujícího celku. Domácí útočník se sice dostal před Laifise, ale přišel o balón.
     
    6
    Domácí Oostende je v úvodním minutách utkání aktivnějším celkem. Hráči ve žlutočerných dresech hrají s míčem na polovině Standardu a tlačí se do útoku.
     
    7
    Akpala se ocitl v první obrovské šanci dnešního utkání! Domácí útočník si naběhl na centr z levé strany, jenže jeho povedenou hlavičku parádně zneškodnil Gillet!
     
    8
    Agbo se po rychlé kombinaci na pravé straně hrací plochy dostal za obranu domácího celku a odcentroval do šestnáctky. Jeho přízemní přihrávku obrana zastavila.
     
    9
    Domácí mohli jít do vedení! Po dobrém centru od rohového praporku se míč snášel do branky, ale jeden z pozorných obránců Standardu zasáhl na čáře!
     
    10
    Fotbalisté Standardu napadali rozehrávku Oostende. Domácí brankář musel hodně zrychlit rozehrávku, aby dokázal obelstít napadajícího Emonda.
     
    11
    Domácí brankář musel zasahovat. Emond se přes statického obránce probil do pokutového území, ale jeho rána levačkou mířila jen do míst, kde byl domácí gólman.
     
    12
    Emond si nabíhal na vysokou přihrávku za obranu hostujícího celku. Před nažhaveným útočníkem hostů na poslední chvíli zasáhl obránce Lombaerts.
     
    13
    Hosté zahrávali svůj první rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl na malé vápno, kde bez větších problémů zasáhl obránce Lombaerts.
     
    14
    Agbo číhal na polovině hrací plochy na prudkou přihrávku. Hostující fotbalista proti míči vystoupil a byl faulován. Standard bude rozehrávat.
     
    15
    Emond se na hranici pokutového území natahoval po přihrávce z pravé strany, jenže ve sprintu se nestačil zastavit a upadl. Oostende tak může zaútočit.
     
    16
    Akpala se na hranici pokutového území pustil do souboje s Laifisem. Z důrazného střetu vysokých hráčů vyšel jako vítěz obránce Standardu Lutych.
     
    17
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Na krásnou přihrávku mezi obránce hostujícího celku si naběhl RICHAIRO ŽIVKOVIČ, který si míč krásně zpracoval, podíval se a nasadil hostujícímu brankáři jesličky!
    17. ŽIVKOVIČ - 1:0
     
    19
    Domácí celek se ihned po vstřelení úvodní branky tlačí do útoku a snaží se najít recept na obranu Lutychu.
     
    20
    Obrana Standardu nyní operuje na vlastní polovině a snaží se uklidnit hru. Domácí příznivci mezitím rozjeli hlasité skandování chorálů.
     
    22
    Brankář hostujícího celku vyběhl ven ze své branky a vytlačil Živkoviče za hranice pokutového území. Autor úvodní branky si na svou další šanci musí počkat.
     
    23
    Akpala neustál souboj na polovině hrací plochy a rozhodčí nakonec odpískal nedovolený zákrok. Domácí mohou rozehrát.
     
    25
    Hostující Laifis zůstal po rozehrávce přímého kopu na hranici pokutového území, ale nedokázal zasáhnout míč, který se snesl na zadní tyč.
     
    26
    Z následného rohového kopu už Standard branku Oostende neohrozil. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde číhal brankář.
     
    28
    Laifis dotíral na rozběhnutého soupeře, ale přes obránce se nedostal k míči. Hostující hráč si proto pomohl faulem. Oostende bude rozehrávat.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Domácí celek se po vstřelení úvodní branky tlačí do útoku, ale obrana Standardu je pevná.
     
    31
    Domácí fotbalisté se dožadovali odpískání pokutového kopu! Capon centroval z hranice pokutového území a trefil Laifise. Rozhodčí nařizuje pouze roh.
     
    32
    Skupinka fotbalistů v červeném ještě dotírala na hlavního arbitra, aby změnil svůj verdikt, ale rozhodčí je přesvědčen, že vše bylo v souladu s pravidly.
     
    33
    Domácím fanouškům se dosavadní výkon hlavního rozhodčího vůbec nelíbí. Příznivci Oostende dávají svou nevoli najevo pískotem.
     
    34
    Standard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hosté přikládají pod kotel a srovnávají na 1:1! Agbo odcentroval z hranice pokutového území na malé vápno a ORLANDO SÁ hlavou překonal domácího brankáře!
    34. SÁ - 1:1
     
    36
    Oostende se ihned po inkasování vyrovnávací branky tlačí do útoku a snaží se strhnout vedení zpět na svou stranu. Hráčů v červeném je teď plné hřiště.
     
    37
    Hra je přerušena! Orlando Sá uspěl v souboji na vlastní polovině a chtěl rychle přenést hru na polovinu Oostende. Hned v úvodu akce byl zastaven nedovoleným způsobem.
     
    38
    Musona vyslal prudkou přihrávku na pravé křídlo, kam sprintoval Capon, jenže před domácím záložníkem bleskově zasáhl obránce Pocognoli.
     
    39
    Agbo motal hlavy domácím obráncům na levé straně hřiště. Aktivní fotbalista Standardu sice obešel Tomaševiče, ale s Lombaertsem si už neporadil.
     
    40
    Vanhamel se na hranici pokutového území zapojil do rozehrávky domácího celku. Domácí brankář musel míč odkopnout před napadajícím soupeřem.
     
    41
    Marin si před brankou Oostende naskočil na dlouhý míč z autového vhazování. Hostující fotbalista se dokonce protlačil k hlavičce, ale v těžké pozici minul branku.
     
    42
    Agbo si na polovině hrací plochy nechtěl zbytečně komplikovat život a pomohl si prudkou přihrávkou na vlastního brankáře. Standard se v závěru první půle snaží hrát s míčem na kopačkách.
     
    43
    M ´Poku zatáhl za dres rozběhnutého soupeře a bez váhání jej poslal k zemi. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před sebou, ale ani nyní nevytáhl žlutou kartu.
     
    44
    M´Poku pláchl obránci po pravém křídle. Hostující záložník se dral do pokutového území, jenže neustál jeden ze soubojů. M´Poku se zlobí, ale faul se nepíská.
     
    44
    Laifis fauloval na hranici pokutového území a za svůj nedovolený zákrok vidí žlutou kartu.
     
    45
    Centr z následného přímého kopu přiletěl na přední tyč, kde nebyl nikdo v červeném dresu a pozorná obrana Standardu zažehnala nebezpečí.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Do úvodní pětačtyřicetiminutovky mnohem lépe vstoupilo domácí Oostende, které si brzy vypracovalo dvě velké šance. Na gól si domácí celek musel počkat až do 17. minuty, kdy se prosadil Živkovič! Poté se hra uklidnila a k vidění bylo velké množství soubojů. Standard se postupem času tlačil do útoku. Ve 34. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Po centru z levé strany se hlavou prosadil Orlando Sá. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Standardu Lutych vstoupili do druhého poločasu rozehrávkou. Ani jeden z trenérů nepřipravil o přestávce nějakou změnu.
     
    47
    Akpala si nabíhal na prudkou přihrávku za obranu hostujícího celku. Musona poslal míč jeho směrem, ale domácí hráč se k němu přes obránce nedostal.
     
    48
    Standard právě vstřelil branku!
    Standard se hned v úvodu druhého poločasu dostává do vedení! Tohle byla parádní branka! Zdánlivě nenápadný útok hostů končí gólem. RAZVAN MARIN neměl komu přihrát, rozhlédl se a parádní střelou pod břevno nadal brankáři žádnou šanci!
    48. MARIN - 1:2
     
    50
    Oostende zahrávalo rohový kop. Siani vyslal centr na malé vápno, ale Milič si v hlavičkovém souboji s obráncem pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    51
    Hostující celek je nyní jasně lepším týmem na hřišti. Obránci Standardu kombinují s míčem na polovině hrací plochy a číhají na skulinku v obraně Oostende.
     
    52
    Siani se na polovině hrací plochy pustil do souboje s Emondem. Hostující útočník mu nestíhal a pomohl si nedovoleným zákrokem. Oostende bude rozehrávat.
     
    53
    Emond si v pokutovém území brousil zuby na vysokou přihrávku. Hostující útočník musel hlavičkovat zády k brance, ale rána mu vůbec nesedla.
     
    54
    N´Dongala se v blízkosti pokutového území prodral k odraženému míči, potáhl jej na hranici pokutového území, ale vracející se obránce Tomaševič na poslední chvíli zasáhl.
     
    55
    Musona se s míčem u nohy rychle otočil a pohotově vyslal oblouček za obranu hostujícího celku. Před sprintujícím Akpalou zasáhl hlavou Lombaerts.
     
    56
    Standard zahrával další rohový kop. N´Dongala se po rozehrávce do kombinace pokusil o rychlou kličku, ale obránce domácího celku jeho úmysl přečetl.
     
    57
    Bjelica operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Nakonec narýsoval nezjištnou kolmici na Akpalu, jenže poslední jmenovaný se nestačil rozběhnout.
     
    58
    Právě Akpala upadl po dalším souboji v pokutovém území. Hlavní rozhodčí situaci dobře viděl a jasným gestem Akpalovi ukázal, že penaltu neodpíská.
     
    59
    Hra je přerušená! Fai byl faulován na pravé straně hrací plochy a musí být ošetřen. Hostující fotbalista podle všeho schytal úder loktem do obličeje.
     
    60
    Je za námi hodina hry a po přestávce sledujeme zvýšenou aktivitu hostujícího celku. Standard se dokonce ujal vedení a nyní se snaží kombinovat.
     
    61
    Fai dohnal prudkou přihrávku do pokutového území, zastavil míč ještě na hrací ploše a okamžitě centroval před branku. Jeho pobídku obrana odkopla na roh.
     
    62
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Bjelica, přichází Canesin.
     
    63
    Rohový kop nyní zahrával také domácí celek. Jeho exekuce se ujal Musona, který vyslal vysoký centr na malé vápno, kde zasáhl obránce Pocognoli.
     
    64
    Standard se zatím brání bez větších problémů. Domácí se sice usadili na polovině soupeře, ale obránce Pocognoli bez váhání odkopl míč daleko od branky.
     
    65
    Hlavní rozhodčí si ve strkanici u postranní čáry všiml faulu jednoho z hostujících fotbalistů a odpískal nedovolený zákrok. Oostende může pokračovat v kombinaci.
     
    66
    Vysoká přihrávka sice přiletěla do míst, kde se pohyboval hostující útočník Emond, jenže fotbalista Standardu nemohl pokračovat, jelikož stál v ofsajdu.
     
    67
    Před branku domácího celku přiletěl další nebezpečný centr z levé strany. Obránce Tomaševič jej před Emondem musel uklidit na rohový kop.
     
    68
    Z něj fotbalisté Standardu domácí svatyni nedokázali ohrozit. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhl osamocený obránce Lombaerts.
     
    69
    Agbo bojoval o míč na polovině hrací plochy, ale už jej nedohnal ve hřišti. Míč o kousek překročil postranní čáry. Oostende může znovu zaútočit.
     
    70
    A právě Agbo nyní fauloval na vlastní polovině, za což od hlavního arbitra dostává žlutou kartu.
     
    71
    Tomaševič v posledních minutách drží domácí obranu nad vodou. Domácí stoper nyní musel odkopnout další prudký centr na malé vápno.
     
    72
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Akpala, přichází Gano.
     
    73
    Musona dostal moře času na rozehrávku. Nakonec našel Živkoviče, který si míč navedl do pokutového území, ale kolem dobře postaveného obránce nezakončil.
     
    74
    Právě Živkovič se nyní prodral k odraženému míči a vyslal prudkou střelu pravačkou. Jeho rána sice byla opravdová dělovka, ale pro změnu postrádala přesnost.
     
    75
    Musona se krásnou kličkou uvolnil k odcentrování a následně vyslal oblouček na značku pokutového kopu. Pozorná obrana Standardu míč odvrátila na roh.
     
    76
    Centr od rohového praporku se domácímu celku vůbec nepovedl. Po Musonově centru si jeden z hráčů v červeném udělal prostor za cenu nedovoleného zákroku.
     
    77
    Domácím fanouškům se hra Oostende ve druhém poločasu moc nelíbí. V posledních minutách jde slyšet hlavně početnou skupinku příznivců Standardu.
     
    78
    N´Dongala dostal pěknou přihrávku do běhu, ale nechtěl akci příliš uspěchat. Hostující záložník proto raději zvolil rozehrávku do kombinace.
     
    79
    Živkovič hlavou prodloužil přihrávku za obranu hostujícího celku. Na jeho pobídku ale nejlépe dosáhl pouze obránce Laifis, který zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    80
    Znovu se nehraje! Hostující obránce Pocognoli blokoval centr z pravé strany, jenže schytal zásah do obličeje. Jasným gestem ukazuje, že bude pokračovat.
     
    81
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází M´Poku, přichází Lukčevič.
     
    82
    Musona se na hranici pokutového území chystal opřít do odraženého míče, ale na poslední chvíli mu v zakončení zamezil obránce Laifis.
     
    83
    Standard právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají třetí branku a podle všeho rozhodují o svém postupu do semifinále! Marin dostal prostor na hranici pokutového území, vyslal zpětnou přihrávku a RENAUD EMOND uklidil míč na zadní tyč!
    83. EMOND - 1:3
     
    85
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Emond, přichází Goreux.
     
    86
    Orlando Sá to v souboji na polovině hrací plochy přehnal s agresivitou a vyfasoval žlutou kartu.
     
    87
    Skupina hostujících fanoušků už ve svém sektoru rozjela divoké oslavy. Příznivci Standardu počítají s tím, že jejich oblíbenci se probojují do semifinále.
     
    88
    Siani diriguje rozehrávku domácího celku na polovině Standardu, ale pozorná obrana hostujícího celku nenechává domácím fotbalistům prostor.
     
    89
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Marin, přichází Carlinhos.
     
    90
    V samotném závěru utkání ještě vidí N´Dongala žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Střídající Lukčevič sprintoval do pokutového území, ale na prudkou přihrávku z levé strany nedosáhl. Brankář Vanhamel byl u míče první.
     
    90+3
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Domácí celek v samotném závěru ještě snižují! ZINHO GANO si naběhl na krásnou přihrávku a ještě hezčí střelou na zadní tyč překonal brankáře!
    90+3. GANO - 2:3
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Standard Lutych zvítězil na půdě Oostende 3:2 a postupuje do semifinále belgického poháru. Hostující celek o svém postupu rozhodl po přestávce. Marin chvíli po návratu ze šaten vyslal krásnou střelu přímo pod břevno. Deset minut před koncem navíc navýšil vedení Lutychu aktivní Emond. Domácí celek se ještě zmohl na odpor, ale Gano v nastaveném čase pouze symbolicky snižoval.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:44:03)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 17. Živkovič, 90+3. Gano – 34. Sá, 48. Marin, 83. Emond

    Karty:   70. Agbo (OOS) – 44. Laifis (STA), 86. Sá (STA), 90. N´Dongala (STA)


    KV Oostende: Vanhamel – Milič, Lombaerts, Tomaševič – Capon, Siani, Musona, Jali, Bjelica (62. Canesin) – Živkovič, Akpala (72. Gano)
    Náhradníci: Razaeian, Vandendriessche, Dutoit, Ozkan, Canesin, Conté, Gano

    Standard Lutych: Gillet – Agbo, Pocognoli, Marin (89. Carlinhos), Emond (85. Goreux) – Fai, N´Dongala, Luyindama, Sá – M´Poku (81. Lukčevič), Laifis
    Náhradníci: Badibanga, Goreux, Ochoa, Scholz, Miaya, Lukčevič, Carlinhos
    bahis siteleri